Moskou meldt dat Kiev de hulp van het Westen inroept om het Internationale Rode Kruis ervan te weerhouden een onderzoek in te stellen naar de foltering van Russische krijgsgevangenen.

Het feit dat Oekraïense soldaten Russische krijgsgevangenen martelen is geen geheim meer. Rusland heeft inmiddels gemeld dat het twee van de Oekraïense soldaten heeft kunnen arresteren die Russische krijgsgevangenen in de knieën hebben geschoten. Kiev zoekt nu hulp bij het Westen om onderzoeken en inspecties van krijgsgevangenkampen door het Internationale Rode Kruis (ICRK) te verhinderen. Dit meldt het Russische persbureau TASS. Ik heb het verslag van de TASS vertaald en zal daarna kort commentaar geven, schrijft Anti-spiegel.ru.

Begin van de vertaling:

Buitenlandse inlichtingendienst: Kiev vertelt Londen dat het niet van plan is zich te houden aan het Verdrag van Genève over krijgsgevangenen

Buitenlandse inlichtingendienst meldt dat de Oekraïense regering haar Westerse beschermheren overhaalt om er bij het ICRK op aan te dringen af te zien van zijn pogingen om toegang te krijgen tot Russische krijgsgevangenen

De leiding van Kiev heeft het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten dat zij niet van plan is zich te houden aan de Conventie van Genève over de behandeling van Russische krijgsgevangenen. Dit staat in een verklaring die vrijdag is vrijgegeven door het persbureau van de Russische buitenlandse inlichtingendienst (SVR).

“De Oekraïense leiding heeft de aandacht van het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken gevestigd op het feit dat zij niet van plan is de Conventie van Genève over de behandeling van krijgsgevangenen na te leven. Gevangengenomen Russische soldaten, van wie velen gewond zijn, zullen onvoldoende voedsel en medische noodhulp krijgen, onder het voorwendsel dat “veel Oekraïners dit nu wordt ontnomen”,” aldus het bericht.

Massale gecombineerde aanval vernietigde Oekraïense faciliteiten in het hele land

Het persbureau van de SVR zei dat Oekraïne, na het vrijgeven van video’s van martelingen door Russische militairen, wilde voorkomen dat nog meer van dergelijke incidenten aan het licht zouden komen.

“De Russische buitenlandse inlichtingendienst heeft betrouwbare informatie ontvangen dat het nationalistische regime in Kiev verdere onthullingen van dergelijke feiten probeert te voorkomen na de vrijgave van schokkende video’s van martelingen van gevangengenomen Russische militairen in Oekraïne,” aldus de verklaring.

De Oekraïense regering dringt er bij haar westerse beschermheren op aan druk uit te oefenen op het ICRK om af te zien van zijn pogingen om toegang te krijgen tot Russische krijgsgevangenen, aldus de verklaring.

“Er is concrete informatie dat de Oekraïense regering druk uitoefent op haar westerse beschermheren om er bij het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRK) en verschillende internationale humanitaire niet-gouvernementele organisaties op aan te dringen hun pogingen om toegang te krijgen tot Russische krijgsgevangenen te staken,” zo luidt de tekst.

De westerse landen zijn zich niet alleen bewust van de grove schendingen van het internationaal humanitair recht door Kiev met betrekking tot Russische krijgsgevangenen, maar proberen ook de Oekraïense regering te helpen om de verantwoordelijkheid te ontlopen, voegde het persbureau van de SVR eraan toe.

“Dergelijke manipulaties in verband met Russische krijgsgevangenen tonen overtuigend aan dat de regeringen van veel westerse staten, die zichzelf zien als wereldwijde voorvechters van de mensenrechten, niet alleen op de hoogte zijn van de grove schendingen van het internationaal humanitair recht door Kiev, maar ook proberen Kiev te helpen om de verantwoordelijkheid te ontlopen. Dit maakt hen medeplichtig aan de onmenselijke misdaden van de Oekraïense neonazi’s en vereist een behoorlijke juridische beoordeling,” aldus de verklaring.

Mainstream media geven EINDELIJK toe dat de wereld aan de rand van voedselcrisis en burgerlijke onrust staat

Het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Kiev aanbevolen maatregelen te nemen om het imago van de Oekraïense regering te verbeteren en de negatieve gevolgen van de “publicatie van de foltering van gevangengenomen soldaten” te verzachten, aldus het persbureau.

Einde van de vertaling

En dan nu het commentaar dat aan het begin van dit artikel is aangekondigd.

Ik wijs er altijd op dat men zeer voorzichtig moet zijn met berichten die van geheime diensten komen, want een van de taken van geheime diensten is desinformatie. Deze voorzichtigheid is natuurlijk ook op zijn plaats in het geval van verslagen van Russische geheime diensten.

De waarheidsgetrouwheid van dit rapport kan echter betrekkelijk gemakkelijk en snel geverifieerd worden, want ofwel krijgt het Internationale Rode Kruis ongehinderde toegang tot Russische krijgsgevangenen, overeenkomstig het internationale humanitaire recht, ofwel niet. Zo niet, dan zal er binnenkort zeker over te lezen zijn in de verslagen van het Rode Kruis, zij het misschien op een meer cryptische manier. Daarom moeten wij nu geduld hebben en wachten op de verslagen van het Rode Kruis om te zien of de Russische inlichtingendienst naar waarheid heeft gerapporteerd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelIneenstorting op komst: Europese naties beginnen voedsel en brandstof te rantsoeneren
Volgend artikelDr. Vernon Coleman: Beseft u wel hoezeer u de afgelopen twee jaar door de propaganda van de regering gemanipuleerd bent?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

  1. Verbaast me niks. Rode Kruis was in WO2 ook al fout; wilde niks doen voor joden in de kampen; bij bevrijding waren zij “creatief” in het uitgeven van paspoorten; in de Joegoslavie oorlog smokkelden ze wapens en munutie, paar jaar terug bouwden ze wel 6 huisjes van 2.000$ voor meer dan een millioen aan donaties op Haiti; de rest: pedo feestjes….

    Is een heel foute organisatie…
    —————————————————–
    De linkse massa media zullen NOOIT melden dat Russen gemarteld werden/worden…

  2. Ongeveer alles wat niet past in het politiek correcte plaatje word verzwegen of verdraaid. Hoe kun je nog van vrijheid en democratie spreken?

  3. vandaag iun de krant, wie anti spuit was is nu ook weer “dwars” en van de ẅap” af….er word haat gezaaid en een splijting gemaakt door de pers die vormen aan gaat nemen die we niet willen. Dit is Kristalnacht in wording, en de pers draagt de fakkel, de politke zal spoedig volgen en beginnen met vervolgen….we zijn een echte dictatuur geworden, de pubertijd bijna uit….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in