Landen over de hele wereld, vooral in Europa, zijn begonnen met de uitvoering van beleidsmaatregelen die voedsel en brandstof rantsoeneren.

De moeilijkheden van Europa met zijn voedsel- en brandstofvoorraden begonnen nadat de meeste landen op het continent economische sancties tegen Rusland hadden ingesteld na zijn invasie in Oekraïne. Hierdoor kwam de stroom van reeds kritieke grondstoffen in Europa in gevaar en dreigden de toch al haperende wereldwijde bevoorradingsketens in te storten, bericht Arsenio Toledo.

Als gevolg daarvan zijn de prijzen van alles, van olie tot tarwe, de pan uit gerezen, wat heeft geleid tot hoge inflatiecijfers sinds tientallen jaren. De voorraden van deze essentiële producten zijn ook geslonken nadat de uitvoer uit Rusland volledig was gewurgd.

Zonnebloemolie, tarwe, zuivel en benzine worden gerantsoeneerd

In Spanje kreeg het land vrijwel onmiddellijk na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne sporadische tekorten aan verschillende producten zoals eieren, melk en andere zuivelproducten. Begin maart begonnen grote supermarkten zoals Mercadona en Makro zonnebloemolie te rantsoeneren.

De linkse regering van Spanje ging zelfs nog verder en gaf de winkels de mogelijkheid om tijdelijk beperkingen op te leggen aan het aantal bepaalde producten dat de klanten kopen.

In Griekenland zijn ten minste vier nationale supermarktketens begonnen met het rantsoeneren van levensmiddelen zoals meel en zonnebloemolie als gevolg van de kritisch lage voorraden die veroorzaakt worden door de verlamde aanvoerketens die uit Rusland en Oekraïne komen.

De supermarkten beweren dat de huidige rantsoenering slechts een preventieve maatregel is die zal worden teruggedraaid zodra de aanvoer van meel en zonnebloemolie in Griekenland zich stabiliseert. Ongeveer 30 procent van de tarwe-invoer van Griekenland komt uit Rusland en Oekraïne.

Het sociaalkredietsysteem is het controlemiddel van de elite

“De reden voor de beperking van deze producten is alleen uit voorzorg, omdat onze klanten zich zorgen maken over de oorlog in Oekraïne,” zei een woordvoerder van supermarktketen Alfa-Beta Vassilopoulos. “Wij willen er zeker van zijn dat wij ook in de toekomst aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen.”

“Meel en zonnebloemolie zijn de twee producten die, afgezien van energie, het meest door de oorlog getroffen zijn,” zei de Griekse minister van Ontwikkeling en Investeringen Adonis Georgiadis. “In heel Europa zijn er al tekorten.”

In Duitsland heeft de natie het eerste deel van een noodplan in drie fasen in werking gesteld om de aardgasvoorziening van het land in stand te houden. Deze maatregel kwam er nadat de Russische president Vladimir Poetin geëist had dat Duitsland het Russische gas in roebels zou betalen, in een poging om de westerse sancties tegen Rusland te vermijden.

De eerste fase van het noodplan zal leiden tot “gerichte” afsluitingen van de aardgasstroom naar “gespecificeerde individuele grootverbruikers”.

De Duitse vice-kanselier en minister van Economische Zaken Robert Habeck verklaarde dat het huidige rantsoeneringsplan een preventieve maatregel is die ten uitvoer wordt gelegd om ervoor te zorgen dat het land geen kritisch tekort krijgt.

Duitsland probeert ook zijn afhankelijkheid van Russisch gas te verminderen of helemaal op te heffen. Voor de oorlog kwam 55 procent van Duitslands aardgas uit Rusland. Nu is dat teruggebracht tot 40 procent met behulp van aardgasstromen uit Nederland, Frankrijk en België.

Rantsoenering van voedsel en brandstof een gevolg van het globalisme

“De ineenstorting is begonnen … en er zijn geen tekenen dat het binnenkort langzamer zal gaan.,” zei Harrison Smith van InfoWars. “In feite wijst al het bewijs op het tegendeel. Het wijst erop dat degenen die de touwtjes in handen hebben en in staat zijn om de neergang te voorkomen, alles doen wat zij kunnen om de totale ineenstorting van de wereldeconomie te verergeren en te bestendigen, vooral in de westerse landen.”.

Covid gerelateerd nieuws: Het enige doel is manipulatie

Smith, de gastheer van “American Journal” op InfoWars, merkte op dat als de wereldeconomie niet zo afhankelijk was van de invoer uit andere landen, de oorlog in Oekraïne niet zo’n enorm probleem zou hebben veroorzaakt voor de voedsel- en brandstofvoorraden van andere landen.

“Dit alles is eigenlijk gewoon gebaseerd op globalisme. Het zou echt niet zo’n groot probleem zijn als wij ons toiletpapier niet uit China haalden,” zei hij. “Als een of ander schip dat vastloopt in het Suezkanaal, letterlijk aan de andere kant van de wereld, er op de een of andere manier voor zorgt dat ik geen toiletpapier kan kopen … dat is een probleem, en het is een probleem in onze wereldstructuur.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Oekraïense presidentZelensky dringt aan op een “Grote Reset” en eist het einde van het gebruik van fossiele brandstoffen in EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelCOVID-19 vaccins worden gebruikt om mensen te doden in wat de grootste genocide in de geschiedenis lijkt te worden
Volgend artikelWesterse staten verdoezelen de foltering van Russische krijgsgevangenen in Oekraïne
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

13 REACTIES

 1. Kom op jongens, ik lees regelmatig op frontnieuws, maar een artikel als dit moet journalistiek echt beter worden.

  De melk tekorten in Spanje kwamen door een staking, niet door een gebrek bij de levering. Melk komt helemaal niet uit de Oekraïne en koeien eten geen brood granen.

  Een eier tekort is er in Spanje nooit geweest en de Makro is geen supermarkt maar een groothandel. Daarna ben ik gestopt met lezen.

  • Dat versta ik nu niet. Een land zou toch zelfbedruipend moeten zijn? Maar ja alles voor de export met subsidies (OCMW). Extra energie subsidies voor de kamerplanten teelt. Dingdong.

  • wat u schrijft klopt helemaal met werkelijkheid !!! het enige is zonnebloemolie voor de rest staan de supermarken vol . Veel van die ketens hebben voor eigen vervoer gezorgd . De staking is voorbij dus komt alles in orde . Het enige wat gebeurt is een verhoging van de prijzen en zeker die van brandstof die zijn ook bijna 2€/l

 2. Ik vind het zo vaag he, omdat er nu niks uit Oekraine komt is er wereldwijd een tekort aan vanalles. Terwijl tot een paar maanden terug bijna niemand ook maar enig idee had waar dat land ligt, welke taal men er spreekt en wat wij daarvan importeren. Ik heb ook nog nooit, echt nooit een produkt gekocht waarbij achterop stond dat het uit Oekraine kwam. Als 4 maanden terug iemand een hek om dat land had gezet en er niks over in de media had gezegd, dan had de wereld gewoon dooorgedraaid, waren er geen tekorten en andere mallotigheden geweest. We kunnen prima zonder import uit dat land, maar media en politiek doen anders geloven. En al die domme deugschapen trappen er weer vol in. En waarschijnlijk een procentje of 90 van de lezers van alternatieve media trouwens ook. Mensen, het is ONMOGELIJK dat er tekorten zijn aan graan, zonnebloemolie, gewone olie etc etc. Het is onmogelijk dat Oekraine zo belangrik is voor het doordraaien van de wereld. Het kan niet. Net als cojona er opeens was. As if. Wordt wakker. Het kan niet. Het is fake. Het is een plan om de mensen kapot te maken, gezinnen te slopen en de bevolking te controleren en decimeren. Er zijn maar een paar politieke mannetjes “wakker” en een soort van betrouwbaar en Putin is er eentje van. Als ik mijn kinderen ergens een weekendje zou moeten laten overnachten en ik mocht kiezen uit Biden, Rutte, Kaag, de Jonge, Putin en verzin maar wat politieke poppetjes, dan zou ik ze zo bij Putin achterlaten. No way dat ik mijn kinderen in de buurt laat van een rutte of de jonge, over mijn lijk. Kom op mensen, word echt wakker en doorzie de leugens. En dat zijn er meer dan menigeen denkt.

  • Helemaal mee eens. Wat nu in de winkels aan voedsel ligt, is de oogst van 2021. Dus dat er tekorten zijn, kan gewoon niet met de oorlog te maken hebben.
   Olie komt vnl. uit het Midden-Oosten, gas uit Rusland en dat wordt nog steeds onverminderd geleverd!
   Kortom, het hele verhaal over de prijsverhogingen stinkt aan alle kanten.

  • Heel goed. Vrijheid is ver te zoeken,

   Het is de bedoeling dat we allemaal bang, hulpeloos, afhankelijk, goedgelovig, worden én blijven.
   Wij moeten de overtuiging krijgen én houden dat regerings’leiders’ ons zullen helpen en wij er echt vertrouwen in moeten hebben dat ze het beste voor hebben met het volk en hun bedoelingen.

   Albert Einstein schreef ooit eens:
   “De wereld is een gevaarlijke plek om te wonen, niet omdat er mensen zijn die kwaad willen, maar omdat er mensen zijn die hier niets aan doen.”

  • De zonnebloemolie van nu komt van de oogst van vorige zomer, evenals de tarwe. Toen was er geen oorlog dus kon er volop worden geoogst. Er zijn geen tekorten.

   • ..er kan nu niet gezaaid worden Hannah….en nu is het zaai moment. Dus de oogst van vorig jaar is straks op…maar je hebt gelijk, er zijn nu nog geen tekorten….behalve dat de opslagloodsen vol liggen en blijven vol liggen, omdat het de moeite is om te wachten tot de prijs naar boven knalt….dus krijgen we kleine hoeveelheden geleverd…..om straks in kinderlijke vreugde tegen woekerprijzen nog olie te mogen kopen….

 3. Het Russische gas en olie komt zelfs nu met grotere hoeveelheden onze landen binnen. Alleen de regeringen zetten daar direct de groen deal CO2 belastingen er boven op en laten met gemak de prijs van gas 7x over de kop gaan en bij de olie 4x over de kop en dan beweren dat het door Rusland/Oekraïne komt. Deze zogenaamde crisis van te korte op energie en voedsel is van A tot Z georganiseerd door de WEF marionetten regeringen. Zo wordt iedereen onteigend bij de pomp, wordt onteigend door de nutsbedrijven en bij de supermarkten. Zo zijn de pasta varianten in een jaar tijd al 150% duurder geworden. Wat we ook eerdaags allemaal een Oekraïne opgezadeld krijgen (alsof ze in de aanbieding zitten), omdat de opvangplekken vol zitten met de moslim gelukzoekers. Maar 30% van de zogenaamde vluchtelingen zijn getinte mensen die van elders komen. Dus die zogenaamde Oekraïense kan zo maar een moslim uit Afghanistan zijn of uit een ander moslimland. komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in