Russische meervoudige raketwerpers in actie - het is onwaarschijnlijk dat het Kremlin zonder munitie komt te zitten.

Als u hoop koesterde dat de media en militaire analisten die de op handen zijnde ineenstorting van Rusland voorspelden vanwege de mislukte invasie in Oekraïne, greep zouden krijgen op de werkelijkheid, denk dan nog maar eens na. Ik neem de New York Times als de leidende indicator van het establishment, en de Times heeft een stuk gepubliceerd dat de waan en de verwarring over de oorlog in Oekraïne onthult die de moerassen van Washington/New York infecteert, schrijft

Eenvoudig gezegd geeft het artikel – Oekraïense Eisen voor Meer Wapens Botst met VS Bezorgdheid- ruiterlijk toe dat Rusland aan de winnende hand is, maar houdt hoop op een dramatische terugkomst van de Oekraïners. Hier zijn de hoogtepunten (en dieptepunten) van het door CIA-woordvoerder, Eric Schmitt, en Julian Barnes getikte stuk:

De Oekraïners zeggen dat zij snellere zendingen van lange-afstandsgeschut en andere gesofisticeerde wapens nodig hebben om de gestage opmars van Rusland te stuiten. De Verenigde Staten en de Europeanen houden vol dat er meer onderweg is, maar zijn op hun hoede voor het zenden van te veel materieel voordat de Oekraïense soldaten getraind kunnen worden. Het Pentagon is bezorgd dat zijn voorraden in de komende maanden uitgeput zouden kunnen raken.

Begrijpt u dat? Rusland rukt gestadig op. De wapensystemen die de VS en de NAVO willen sturen zijn groter dan het aantal Oekraïners dat getraind is om ze te bedienen. En het biljoen dollar kostende defensiebudget van de VS raakt op aan raketten en granaten en kan geen gelijke tred houden met de anemisch gefinancierde Russen. Hilarisch.

Nu de misleidende gedeelten van het Schmitt/Barnes artikel:

V.S. Ambtenaren  zeggen dat Oekraïne een tegenaanval zou kunnen uitvoeren en een deel – maar niet al het – van het grondgebied dat het verloren heeft, zou kunnen terugwinnen als het een bloedige tol kan blijven eisen van Rusland totdat er nieuwe wapens uit het Westen kunnen binnenstromen.

En als een kikker vleugels had, kon zij vliegen. De reden waarom Oekraïne smeekt om nieuwe tanks, vliegtuigen, artillerie-eenheden en meervoudige lanceerraketsystemen is dat Rusland meer dan 80% van de middelen van Oekraïne vernietigd heeft. En bij het vernietigen van tanks en vliegtuigen en artilleriestukken, heeft Rusland ook de beste Oekraïense troepen omgebracht.

  Poetin over de door het Westen afgedwongen herbewapening van Rusland

Maar dat feit ontgaat Schmitt en Barnes. Zij verkondigen met vreugde de DOD/CIA onzin dat Rusland ontstellende verliezen heeft geleden en de bodem van het vat aan het afschrapen is om zogenaamd uitgeputte militaire eenheden op te vullen:

De bijna vijf maanden durende oorlog bevindt zich op een kritiek moment, zeggen ambtenaren van de VS en anderen die bekend zijn met de inlichtingenbeoordelingen. Elke dag zijn er wel 100 tot 200 Oekraïense soldaten gesneuveld sinds Rusland zijn militaire campagne in het voorjaar verlegde om zich op Oost-Oekraïne te concentreren. Maar in totaal zijn er ongeveer 20.000 Russen gedood. Gewonden hebben er nog eens ongeveer 60.000 van het slagveld gehaald. Bijna een derde van het Russische materieel is in de oorlog vernietigd, volgens Westerse functionarissen, waaronder verscheidene die op voorwaarde van anonimiteit spraken om gevoelige informatie te bespreken.

Om zijn leger aan te vullen zou Rusland meer van zijn bevolking moeten mobiliseren, door een oorlogsverklaring af te leggen – officieel blijft het conflict een “speciale militaire operatie” – of door troepen en materieel uit het Verre Noorden of Verre Oosten van Rusland naar Oekraïne te verplaatsen.

Ik zal het even voor u uitrekenen. Rusland is op 1 april 2022 begonnen met fase 2, d.w.z. het concentreren op Donbass. Vanaf vandaag zijn dat 104 dagen. Als Oekraïne er 100 per dag verloor, betekent dat dat er slechts 10.400 gestorven zijn. Als het er 200 zijn, betekent dat 20.800. Laat me dit dus even op een rijtje zetten. Oekraïne, dat sinds 1 april in een defensieve positie verkeert, de republiek Luhansk verloren heeft en methodisch uit Donetsk verdreven wordt, heeft in het ergste geval dat de Amerikaanse inlichtingendiensten presenteren, evenveel slachtoffers gemaakt als Rusland?

  VS Militair deskundige: Rusland moet grote overwinningen behalen in Donbass, moet zich aanpassen aan nieuw NAVO-spel

Als het Russische leger werkelijk het soort verliezen heeft geleden dat Oekraïne en de New York Times en anonieme Amerikaanse functionarissen beweren, hoe hebben die stiekeme Russen dan in godsnaam de goed verschanste Oekraïners een pak slag kunnen geven? Rusland begon de “Speciale Militaire Operatie” met ongeveer 200.000 manschappen. Toch houden de lieden die met Schmitt en Barnes praten vol dat 80.000 Russen slachtoffers zijn. Met andere woorden, 40% van de Russische strijdmacht is verloren gegaan.

Als dat waar is, moeten die Russen dus ongelooflijke strijders zijn. Oekraïne heeft nog geen enkele hectare van het grondgebied dat het eens in handen had, teruggenomen en geconsolideerd. Dit ondanks het feit dat het een numeriek voordeel van drie tegen één heeft op Rusland. Wat krijgen we nou? Oekraïne begon de oorlog met 600.000 soldaten tegen de schamele 200.000 van Rusland en het is Rusland dat, volgens de Times, “gestaag oprukt.”

De echte vraag die Schmitt en Barnes hadden moeten stellen, is: hoe lang kunnen de ambtenaren van de VS nog doorgaan met zichzelf voor de gek te houden en dure wapensystemen in een rattenhol te storten? De snelheid van de Russische opmars schijnt te worden opgevoerd. Er zijn vandaag berichten dat Russische troepen de buitenwijken van Seversk binnendringen, een van de belangrijkste sterke punten van de nieuwe Oekraïense verdedigingslinie. Als dat waar is, zullen de Russen waarschijnlijk een strategische doorbraak in de Donetsk bereiken.

Wat de goedgelovige verslaggevers en de imbecielen die de CIA en DIA bemannen niet begrijpen, is dat de Russische tactiek van het systematisch vernietigen van de luchtmacht, de pantsers en de artillerie gedurende de afgelopen drie maanden het culminatiepunt van Clausewitz lijkt te hebben bereikt – d.w.z. het punt waarop een militaire macht niet langer in staat is haar operaties uit te voeren.

  Europeanen willen vrede in Oekraïne, maar Biden niet

Oekraïne heeft, ondanks zijn numerieke voorsprong in personeel, nog geen offensief van betekenis opgezet dat de Russen heeft teruggedrongen en op afstand heeft gehouden. Dat is de realiteit. De realiteit voor de Oekraïense troepen is een nachtmerrie. Hier is een video van een aanval van Rusland op drie colonnes Oekraïense troepen die een aanval probeerden in te zetten op Kherson in Zuid-Oekraïne:

Op een gegeven moment zal het Westerse publiek wakker worden voor deze realiteit en beseffen dat zij een programma van eenzijdige ontwapening gesteund hebben. Wij hebben veel van onze beste wapens naar Oekraïne gestuurd en de Russen blazen ze naar de hel.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch Ministerie van Defensie: “Wij staan op de rand van een onmiddelijk gewapend conflict met de Verenigde Staten”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Iedereen die in de toekomst de COVID-19 prik neemt, verdient wat hij krijgt. Zij zijn te dom om te leven
Volgend artikelVideo: Nederlandse boeren komen in opstand tegen “Reset” van het voedselsysteem
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. De narcisten kunnen enkel op korte termijn denken en alle vazallen hebben de opdracht om wapens te leveren aan Oekraïne en daar wordt blindelings aan gehoorzaamd. Zelf denken is uitgesloten voor de NATO vazallen. Het is bevel is bevel. Als Rusland Oekraïne verslagen zou hebben kan geen enkel NATO vazal zich meer kunnen verdedigen i.v.m. geen wapens meer. Want de snelheid waar de wapens nu worden vernietigd, kan men niet de wapens met de zelfde snelheid produceren.

 2. “Op een gegeven moment zal het Westerse publiek wakker worden voor deze realiteit”

  Dat gaat nog lang duren, ik citeer een artikel wat eerder is verschenen hier op Frontnews het is géén gamechanger maar de kille realiteit waar veel mensen geen kant mee op kunnen.

  “Er zijn twee soorten mensen in deze wereld. Mensen die denken dat de overheid hun belangen bewaken en mensen die denken”.

  – Nathan Fraser

  “Slechts 2% van de mensen heeft kritisch denkvermogen, 8% van de mensen denkt dat ze kunnen denken, en 90% sterft liever dan te denken.”

  https://www.frontnieuws.com/58959-2/

  • Het zijn de VS die die raketten naar de Russen schieten. De Oekraïners zijn alleen de hulpdiensten die bijkomende noodzakelijke taken doen.
   Zonder info van de satellieten zijn die raketten inderdaad waardeloos.

 3. Zoals ik eerder schreef: satelieten kunnen gehacked worden.
  Stel dat ze omgeprogrammeerd worden; dat als ze “richten”op russen, die raket naar Kiev gaat……

  maar ik neem ook wel aan dat die satelieten uit de lucht geschoten kunnen worden….

 4. Er bestaan “jammers”met een groot bereik. Die kunnen in de buurt van de zender, of ontvanger geplaatst worden.
  Zij blokkeren ieder signaal; waren bedoeld voor mobiele telefoon.

  In electronische wapentechniek bekend bij Russen.

  Denk dat die Hamars binnenkort niet meer functioneren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in