Een gewone Rus roept op tot begrip door de belangrijkste gebeurtenissen die tot de crisis in Oekraïne hebben geleid logisch uiteen te zetten. Al deze gebeurtenissen zijn door de westerse media verzwegen of volledig genegeerd. Waardoor ze in feite medeplichtig zijn aan het conflict.

Volkeren van Europa! Burgers van Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Polen, Tsjechië, Griekenland, Bulgarije en andere landen! Alle mensen van goede wil die niet de waanzin van een wereldwijde oorlog willen waarin globalistische gerontocraten als Soros, Biden en Pelosi, die hun verstand hebben verloren, ons allemaal proberen mee te slepen!

Mijn naam is Alexander Rogers. En ik ben Russisch. Geen minister, geen ambtenaar, geen propagandist die voor de staat werkt, maar een onafhankelijk economisch expert.
Lees deze twee pagina’s tekst, want dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste teksten in uw leven.

2014

Rusland heeft nooit oorlog gewild. En nu wil hij dat nog steeds niet.
Poetin heeft acht jaar lang alle capriolen van het regime in Kiev verdragen. Overtuigde hen tweemaal om de akkoorden van Minsk te ondertekenen – het eerste en het tweede. Volgens deze akkoorden bleef Donbass deel uitmaken van Oekraïne, maar kreeg de Russische bevolking autonomie met betrekking tot het recht om haar moedertaal te spreken en haar cultuur te behouden. In volledige overeenstemming met het Europees Handvest.
En Oekraïne zelf beloofde een neutrale status te behouden. Rusland was heel tevreden met de neutraliteit van Oekraïne.

Die was vastgelegd in de grondwet van Oekraïne bij zijn oprichting in 1991. En ruw vertrapt na de gewapende staatsgreep van 2014, geïnspireerd van buitenaf, die de grondwettelijke orde omver wierp en anti-constitutionele amendementen op de wetten aannam waarin “het streven naar toetreding tot de NAVO” stond.

De staatsgreep werd uitgevoerd voor Amerikaans geld, volgens Amerikaanse handleidingen, en steunde op betaalde structuren van Soros en neonazigroepen die door Amerikaanse inlichtingendiensten werden gevoed. Ondanks verklaringen van een Europese en democratische oriëntatie had de staatsgreep een uitgesproken neonazistisch en anti-Russisch karakter. Daarmee konden de inwoners van het zuidoosten van Oekraïne, etnische Russen, het niet eens zijn.

In feite zijn dit de enige regio’s die trouw bleven aan de grondwet van Oekraïne en de resultaten van de gewapende staatsgreep niet erkenden. De opstand in Odessa werd brutaal onderdrukt door nazi-strijders, er werd een bloedbad aangericht en mensen werden levend verbrand. Ook in de Krim, Donetsk en Luhansk waren soortgelijke bloedbaden gepland, maar die konden niet worden uitgevoerd.

  Na het Zelensky-spektakel - Laat de opsplitsing beginnen!

Toen ontketenden de samenzweerders in Kiev een burgeroorlog. Om de genocide op de Russen te voorkomen was Rusland gedwongen om op beperkte schaal in te grijpen.
Ze probeerden van Zelensky een democraat te maken, maar hij verbood oppositiepartijen, zette de meeste oppositiepolitici, journalisten, politicologen en economen gevangen en onderwierp alle media in het land aan één enkel informatiecentrum, waardoor een staatsmonopolie op informatie ontstond. Dit is een open terroristische dictatuur die alle dissidenten onderdrukt en vermoordt.

2021

Eind 2021 spreekt de Russische president Vladimir Poetin het collectieve Westen aan op de ontoelaatbaarheid van verdere NAVO-uitbreiding naar het oosten. Omdat dit directe en ondubbelzinnige bedreigingen oplevert voor de veiligheid van de Russische Federatie.
Rusland heeft het Westen (voornamelijk de Verenigde Staten) opnieuw opgeroepen om te onderhandelen over collectieve veiligheid. Deze oproepen werden genegeerd.

2022
Zelfs na het begin van de SMO (speciale militaire operatie) van Rusland in Oekraïne stopte het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken niet met zijn pogingen om over vrede te onderhandelen. En in Istanboel slaagden beide partijen er praktisch in overeenstemming te bereiken over een compromis. Maar toen verboden de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hun Kievse marionetten feitelijk om een vredesverdrag te sluiten en zelfs gewoon door te gaan met de onderhandelingen.

Als verder bewijs van onze vreedzaamheid heeft Rusland niet al zijn strijdkrachten (ongeveer twee miljoen mensen) ingezet voor een volledige invasie van Oekraïne, maar opereert het met een beperkt contingent, dat tot voor kort kleiner in aantal was dan de omvang van de strijdkrachten van Oekraïne. En pas nu, na acht maanden vijandelijkheden, wordt het uitgebreid.

Rusland is klaar voor onderhandelingen, zoals zowel Poetin als Lavrov herhaaldelijk hebben gezegd. Maar het regime in Kiev heeft zich op bevel van zijn meesters wettelijk verboden (wat complete waanzin is) om over vrede te onderhandelen.

Alleen Joe Biden en Boris Johnson (en nu Liz Truss, die het beleid van Johnson voortzet) en hun inner circle zijn schuldig aan de voortzetting van deze nutteloze oorlog.

  De zilveren kogel tegen de barbaarse invasies van het Westen: De-dollarisering van het internationale systeem

Bovendien is dit militaire conflict niet zozeer gericht tegen Rusland als wel tegen Europa. De Europeanen zijn gedwongen om een groot aantal suïcidale sancties te aanvaarden (waarvan de meeste door Amerikaanse bedrijven niet worden nageleefd, waardoor de handel met Rusland soms zelfs toeneemt), die de economieën van de Europese landen vernietigen.

Vandaag staat de Europese economie op instorten. Rantsoenering wordt ingevoerd voor de temperatuur in huizen, voor het verbruik van warm water. De tarieven voor nutsvoorzieningen, de prijzen voor gas en elektriciteit, voor verwarming en warm water, zijn het afgelopen jaar met ordes van grootte gestegen. Europeanen wordt aangeboden sprinkhanen te eten en herbruikbaar toiletpapier te wassen (en waar haal je daarvoor warm water?).

In Frankrijk zijn er enorme problemen met benzine – die wordt niet alleen duurder, maar er is bijna geen benzine meer. Hetzelfde zal binnenkort gebeuren met veel andere Europese landen.

Zelfs de oudste pub in het Verenigd Koninkrijk is nu gesloten. Het heeft de Napoleontische oorlogen en de nazi-bombardementen overleefd, maar kon het bewind van Boris Johnson niet doorstaan.

En, het ergste van alles, fabrieken sluiten. Moord op de economie, daling van het BBP, werkloosheid, armoede.

Dit wordt gedaan om Europese productiefaciliteiten naar de Verenigde Staten te halen. De Wall Street Journal en Bloomberg schrijven er openlijk over, zelfs zonder het te verbergen.
Ursula von der Leyen, Josep Borel, Annalena Berbock, Robert Habek en vele anderen zijn verraders van Europa.

De Russen hebben de ruïnes van Europa niet nodig, de Russen hebben betrouwbare partners en solvabele markten nodig. De vernietiging van Europa is alleen nodig voor de Verenigde Staten, die snel de restanten van hun vroegere kracht verliezen en zichzelf proberen te redden door de EU-landen te verslinden.

De VS bliezen zelfs Nord Streams op uit angst dat Europa tot een overeenkomst met Rusland zou komen. Want overal in Europa vinden al anti-oorlogsbijeenkomsten plaats met soortgelijke eisen.

Rusland heeft gas, olie, warmte en kernenergie. Wij hebben een nieuwe generatie kernreactor BN-800 gemaakt, gebaseerd op snelle neutronen, die de hele planeet gedurende enkele duizenden jaren van goedkope en veilige elektriciteit kan voorzien. Wij hebben nog meer geavanceerde ontwikkelingen.

  Oekraïne: De terugkeer van de oorlogspropaganda

De VS hebben niets. Behalve de waanzinnig hoge schuld. Ze zijn failliet. De Verenigde Staten proberen wanhopig met Iran, Saoedi-Arabië en Venezuela te onderhandelen over energieleveranties, maar al deze landen weigeren ze. OPEC+ verlaagt de productie sinds november met 2 miljoen vaten per dag. De Amerikaanse strategische oliereserves bevinden zich op het laagste niveau sinds 1940. En ze blijven ze snel uitputten.

Rusland kan (en wil) Europa redden. De VS kunnen (en willen) dat niet.

Dit is geen propaganda. Dit is een realiteit die voor ieder weldenkend mens duidelijk is.
Ga de straat op. Eis het aftreden van pro-Amerikaanse marionettenregeringen en herverkiezingen in hun landen. Eis een einde aan de steun voor het neonaziregime in Kiev. Eis de onafhankelijkheid van uw landen van de Verenigde Staten. Eis vriendschap met Rusland. De Russen hebben uw onderwerping niet nodig, de Russen hebben uw bereidheid nodig om een gemeenschappelijke toekomst op te bouwen.

Zoals Poetin 15 jaar geleden zei: “Europa van Lissabon tot Vladivostok”. In de orthodoxie bestaat het concept van katholiciteit. De Chinezen hebben een concept van een gemeenschappelijke bestemming. Samen creëren wij het concept van katholiciteit van een gemeenschappelijke bestemming.

Zoals de grote Beatles zongen, we leven allemaal in een yellow submarine. De wereld heeft een gemeenschappelijke bestemming.

Richt desnoods een nieuwe partij op. Internationale Vredespartij (indien nodig kan ik zelfs helpen met het schrijven van haar programma).

Alleen vrije volkeren kunnen de wereld redden van de wereldwijde oorlog waar Soros, Schwab en Biden (en degenen achter hen) haar in proberen te sleuren.

Ik geef niemand ultimatums (ik ben een eenvoudig persoon, ik heb geen legers of bevoegdheden). Ik geef u allen een keuze.

U kunt mij (en andere Russen) vandaag vertrouwen. Of over zes maanden zullen degenen onder u die de koude, hongerige en donkere winter hebben overleefd, bittere spijt hebben dat u mij niet geloofde.

De keuze is altijd aan u.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

IMF waarschuwt nu dat voedseltekorten overal ter wereld golven van sociale onrust zullen veroorzaken – “Hel op aarde”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStudie vindt 84% toename in incidentie van hartgerelateerde DOOD bij mannen jonger dan 40 jaar na mRNA-vaccinatie
Volgend artikelMisleid buitenlands beleid tegen Rusland en anderen schaadt de VS en haar “bondgenoten”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Nog even en ik begin sympathie voor de russen te krijgen. Helaas zal de realiteit bitter hard worden want we zijn met te weinig. Mocht er een daadwerkelijk verzet komen sluit ik mij er bij aan. Maar geen vreedzame demonstraties, dat werkt voor geen meter.

  • Inderdaad. Denk terug aan de jaren 60; toen wilden de lichten in Den Haag vakantiezegels gaan belasten.
   Er bleef geen ruit in kantoor van de Telegraaf heel……
   En verschillende dienders liepen met een blauw oog…

   Zie de krakers rellen in Amsterdam. De ME kreeg van alles–letterlijk–op hun dak.
   Nou was ik nooit een fan die gasten, waren allemaal rijkeluis zoontjes, wiens papa best eenwoning kon kopen of huren, maar het geeft wel aan, dat verzet tanden moet hebben en moet bijten.

   Ik was ooit de eerste kraker van Nederland–dus van Europa- in Amersfoort; Rootselaarstraat 17.
   Niks alternatiefs of zo, ik wilde gewoon wonen; en had geen f500 om de chef van woningbureau van de Linden, kapelweg, om te kopen…..

   Geweld maakt die overheid naar je luistert.
   Maar gewoon een demo op straat tegen de staat–werkt niet.
   Zie de boeren demonstraties.

   Maar stel nou een dat ze dagenlang het onmogelijk maken een stad in te komen, of een paar snelwegen blokkeren? En de politie weerstaan?
   Dat zou werken…

 2. Ja, ik geloof u best wel, tenslotte hoef ik maar om mij heen te kijken toch? Maar wat kan ik zelf eraan veranderen? Ik voel mij een “roepende ” in de woestijn! Als een melaatse die voort sukkelt en af en toe een bel luid, van kijk uit, ik kom eraan!

 3. Best Alexander, most people in my country are brainwashed by the media and the jabs. If I have the means I will fight for you, me and all. Hold on, not all people think Russians are bad.

  • Toen ik jong was, en ik vroeg iets over klassieke muziek, kreeg ik te horen:”dat is niet voor jouw soort”.
   Als ik naar toegangsprijzen van die idiote super lelijke gebouwen kijk diee musea genoemd worden, is ook het verleden voor de hogere inkomens.

   In Groningen konden ze destijds kiezen voor dat honds lelijke dure gebouw wat er nu staat met behang aan de buitenkant, of drie prachtige grote villa’s uit de 19de eeuw–die trouwens veel goedkoper waren.
   Tja stommer en smakelozer kan het niet dan boere4nlullen van D66 en PvdA.
   Dacht ik tenminste; toen kwam de fietsen stalling voor het NS gebouw….

   Kijk eens wat er is in NL Bosma van PVV vertelt het prachtig; het enige wat hij wegliet was de garantie van/door de linksen om een totaal verknipte nieuwe generatie te maken door sexuele misvorming op kleuter en lagere school.

   https://youtu.be/pFxJRGOa074 Hij zou PM moeten zijn.

   • Typisch linkse censuur.Als ik deze shortcut type, krijg ik melding “deze video is niet meer beschikbaar.
    Als ik dan zoek op: Bosma PVV: alleen mensen die zo links zijn…..
    krijg ik hem.
    Wel flitsen dan over mijn scherm even heen en weer het plaatje van “niet meer beschikbaar”

    Video is 2 dagen terug geplaatst; super goede argumentatie!

 4. Zowel de MSM hier -alsook in Rusland deugen niet. Ik luister -en lees deze met de nodige scepsis. Daarnaast lees ik ook vaak rapporten van inlichtingendiensten (vooral die van GB zijn redelijk goed en betrouwbaar).

 5. Ik heb vooral enorm respect voor het geduld wat Poetin betracht (heeft). Denk dat b.v. een Biden al lang en breed een enorm vernietigende oorlog was begonnen. Zijn de Amerikanen trouwens altijd al goed in geweest: Vietnam, Korea, Irak, Iran Syrie moet ik nog even door gaan ? Rusland is nimmer zelf een oorlog begonnen maar werd wel in diverse meegesleept.
  Ik ben sympathisant van het Russische volk en heb goede connecties met mensen in o.a. Sint Petersburg.
  Neonazies heb ik de schurft aan………….

  • In december 1979 is de USSR Afghanistan binnengevallen en de VS hebben tegenstanders als de mujahideen bewapend, waardoor dit land als een blok werd van de USSR, zeg maar gerust het Russische Vietnam.
   In februari 1989 dropen de Russen met de staart tussen de benen af.

   • @Ron,
    In Afghanistan zat een linkse regering die op kleine schaal de bevolking achter zich kreeg, een arme vooral boerenbevolking, studenten trokken het land in leerden mensen lezen en schrijven wat analfabetisme was er veelal, de overheid zorgden dat het voedsel wat men verbouwde verdeelden onder de bevolking en was er over dan konden de boeren gedeeltes voor zichzelf wat extra bij verdienen, vrouwen konden studeren, maar grootgrondbezitters in Afghanistan die ouderwets zijn en hun macht verloren en land moesten afstaan gingen via Pakistan met huurlingen die regering omver werpen en Bin Laden toen vriend van de USA vocht tegen de Russen, de hulp van Rusland tegen die contrarevolutie van die grootgrondbezitters was iets wat die Afghaanse regering niet kon weerstaan zonder de Russische hulp en met die hulp was het ook een fiasco, 100%, Afghanistan heeft ook tegen de Engelse gevochten, ook verjaagd en de Amerikanen verjaagd en nu nog steeds vecht men daar onderling, dramatisch land om geboren te worden als burger lijkt en als vrouw natuurlijk met die Talibanmannen, wat is de hoop voor dit volk, ik zie geen positief teken daar nu, terug zijn ze in de Middeleeuwen en lekker doorgaan met vechten en veel drugs uitvoeren en geld aan verdienen, heeft de vrome Moslim daar geen problemen denk ik dan (?)!

   • Ron Black. You have no idea what happened in Afghanistan. Russia DID NOT “invade” Afghanistan as you incorrectly claim. The Afghan government requested Russia’s help in defeating the US trained, armed and paid mujahadeen and Taliban. Please stick to the facts.

    The US of Israel has a longer history of ignominious defeats over time. Vietnam where the Yanks were unceremoniously run out of the country, tails between their legs! Iraq, Iran, Somalia, Syria are all further defeats for the Yanks. And then we have the absolutely chaotic and shameful departure of the mighty US military and its acolytes from Afghanistan as shown to the world in August 2021.

   • Niet waar.. De regering heeft om Russische hulp gevraagd. Als je wat wil vertellen, zorg dan dat je goed onderzoek doet, en geen fabeltjes hier pennen.

 6. Een goed artikel.
  Het laat zien hoe Amerika onbetrouwbaar is,….. zal Amerika hier in en met Ukraine HUN WATERLOO VINDEN ❓
  De hele wereld gemeenschap behalve Europa komt nu tegen hen in het geweer.
  Ik mag het hopen.

  Wat ik niet hoop is: dat de bedrijven die nu door de seniele Joe naar de overkant van de atlantic worden gelokt, dit ook daad werkelijk gaan doen,…….maar dat ze stand houden hier in Europa en dan maar zonder hun regering maar als INDUSTRIEELE CLUB VAN GROOT VERBRUIKERS VAN ENERGIE DIRECT MET RUSLAND GAAN PRATEN‼️ Over….. ja Gas leveringen….. ‼️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in