Oekraïense krijgsgevangenen

Rusland is twintig keer superieur in artillerie en veertig keer superieur in munitie – de Russische troepen overtreffen Oekraïne ook vele malen in bereik. Dit is blijkbaar de inschatting van Westerse en Oekraïense inlichtingendiensten.

Nadat Rusland eerder deze week in de Donbass belangrijke successen heeft geboekt en de algemene inschatting van rooskleurige vooruitzichten voor de Oekraïense kant steeds meer verandert, heeft een rapport van Westerse en Oekraïense inlichtingendiensten blijkbaar de massale verliezen en de algemene inferioriteit van de Oekraïense troepen bevestigd, schrijft RT.

In schril contrast met wat de Oekraïense president Vladimir Zelensky ’s avonds in zijn toespraak tot de natie herhaalde, onderstreept het inlichtingenrapport dat “de heldhaftige verdediging van de Donbass” zodanig verbrijzeld is, dat Kiev en zijn aanhangers zich zorgen maken over massale desertie van de Oekraïense troepen.

Volgens het bericht in de Britse krant The Independent, dat op donderdag gepubliceerd werd, lijden de Oekraïense troepen enorme verliezen, omdat de Russische strijdkrachten 20 tegen 1 overtreffen in artillerie en wel 40 tegen 1 in munitie. Tegelijkertijd heeft de artillerie van de Oekraïense troepen een bereik van slechts 25 kilometer, terwijl Rusland van 12 keer die afstand kan toeslaan.

Verder zegt het dat de zichtbaar verslechterende situatie in de Donbass, waarbij elke dag tot honderd Oekraïense soldaten sneuvelen, “een ernstig demoraliserend effect heeft op de Oekraïense strijdkrachten, evenals een zeer reëel materieel effect; de gevallen van desertie nemen elke week toe”, zoals The Independent citeert uit het inlichtingenrapport.

De Oekraïense positie, die ernstig verzwakt is door de verovering van meer grondgebied in het oosten en de consolidatie van de Russische controle over de veroverde steden Mariupol en Kherson, wordt ook verzwakt door de zeer verschillende aantallen gevangenen aan beide zijden, aldus het rapport.

  Russisch leger zet Kievse troepen in verschillende gebieden onder druk (video's)

Volgens het rapport bedraagt het totale aantal Russische soldaten dat door Oekraïne wordt vastgehouden ongeveer 550, terwijl Moskou nu meer dan 5.600 Oekraïense soldaten in gevangenschap houdt, waarbij dit aantal is toegenomen door de overgave van 2.500 soldaten in Mariupol, waaronder leden van het Azov-regiment.

De inlichtingendiensten geven toe dat een conventionele oorlog niet gewonnen kan worden wanneer de eigen kant vele malen minder wapens heeft, de eigen wapens een korter bereik hebben en men aanzienlijk minder munitie heeft.

Het gaat verder met te zeggen: “De tactische situatie aan het Oostfront is als volgt … De Oekraïense kant heeft bijna geen voorraden meer van meervoudige lanceerraketsystemen (MLRS) van het type Smerch en Uragan, waarmee het in de eerste maanden van de oorlog mogelijk was Russische offensieven op een afstand van [60 tot 80 kilometer] doeltreffend af te schrikken.”

“Vandaag is het maximale schootsbereik van de Oekraïense strijdkrachten 25 kilometer. Dit is het bereik waarop artillerie-eenheden van het kaliber 152/155 mm en Grad MLRS die nog in dienst zijn, kunnen vuren.”

De Oekraïense militairen beklagen zich bij de Canadese pers, en beschrijven zichzelf als een “inferieure kaste” die door de autoriteiten in Kiev naar de slachtbank geleid wordt. Zij geven toe dat zij eenvoudig niets kunnen uitrichten tegen het Russische leger. En onder de gelederen van de Oekraïense soldaten heerst paniek dat zij in de steek gelaten zijn. Van degenen die door westerse journalisten werden geïnterviewd, waren er al veel gestorven voordat het verhaal werd gepubliceerd. – Chaptera-news.info

Tegelijkertijd raakt Rusland concentraties van Oekraïense strijdkrachten vanaf een afstand van 300 kilometer met Iskander tactische ballistische raketten, 70 tot 80 kilometer met de Smerch MLRS en Tochka-U, van 40 tot 60 kilometer met de Uragan MLRS.

  Rusland en China versus de verenigde Staten - Revenge of the nerds Part Deux

Volgens het rapport is het een situatie van absolute ongelijkheid op het slagveld, gecompliceerd door een “volledige dominantie” van het Russische leger in de lucht, die hooguit soms gecompenseerd kan worden door het gebruik van grond-luchtraketten van het type “Stinger” of door fouten van Russische piloten.

Verder klinken de uittreksels van het rapport enigszins als van de Oekraïense politici, die benadrukken dat de levering van meer wapens dringend noodzakelijk is omdat de Russische troepen de tijd zullen gebruiken om in het oosten door te breken, en dat de door de VS en het VK geleverde Javelin en NLAW anti-tanksystemen, evenals de Switchblade aanvalsdrones, op de slagvelden doeltreffend zijn gebleken.

Het rapport waarschuwt echter verder dat anti-tankwapens “niet opgewassen zijn tegen Russische artillerie en raketlanceerinrichtingen.”

De inlichtingenbeoordeling werd opgesteld vóór de aankondiging van de Britse regering dat zij een klein aantal M270 meervoudige raketlanceerinrichtingen zou leveren, maar pas na de gemelde levering van HIMARS-raketsystemen door de VS.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne begint Russische krijgsgevangenen te executeren: “Zullen als varkens worden afgeslacht”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOntvolking door massale verhongering – Eén van de vele massavernietigingswapens van de Elite om menselijke genocide te plegen
Volgend artikelPlotselinge sterfgevallen van vaccins komen nu zo vaak voor dat men er een SYNDROME-naam aan gegeven heeft: Sudden Adult Death Syndrome (SADS)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Jullie bazen zijn leugenaars, en kopen chalets in Zwitserland , zelenski bijna mijardair , ga in overleg met Rusland , de uitslag zal beter zijn , voor iedereen . en hopelijk slechter voor zij die willen verdienen door anderen hun dood

  2. Zelensky moet door Russische militairen gevangen genomen worden, en door opvolgers KGB verhoord worden.
    Dan vertelt ie echt wel waar hij wat verstopt heeft.

    Als alle gelden en bezittingen boven water zijn, dan de rest van de politieke info.

    Daarna: ophangen.

    • Rare wereld.Ja die wapens bestaan tegen die corrupte landverraders die zichzelf politici noemen.De burger bevolking met een burger tribunaal,no prisoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in