Vooruitlopend op de vredesbesprekingen morgen, kondigt Oekraïne aan dat het nu zal beginnen met het executeren van Russische krijgsgevangenen. De Oekraïense strijdkrachten kondigden het besluit woensdagavond aan op Facebook, bericht Friatider.se.

Volgens de Kyiv Independent is de maatregel een reactie op Russische artillerie-aanvallen op Oekraïense steden. Het is waarschijnlijk ook een manier om te proberen de druk op Rusland op te voeren in de aanloop naar de vredesbesprekingen van morgen, waar Oekraïne verregaande eisen stelt.

In een officieel bericht op Facebook, dat meer dan 20.000 “likes” en slechts 33 negatieve reacties heeft gekregen, kondigen de Oekraïense strijdkrachten aan dat de executies zullen plaatsvinden, terwijl ze een provocerend geformuleerde boodschap sturen naar de Russische soldaten:

“Van nu af aan zullen er geen Russische artilleriesoldaten meer gevangen genomen worden,” schrijft het agentschap, en vervolgt:

“Dus iedere soldaat, of je nu chauffeur, commandant of lader bent, zal als varkens afgeslacht worden. Sodemieter op, want wij komen jullie halen. Bel je moeder en zeg haar dat je zult sterven. Wij zijn niet de dood, wij zijn erger!”.

“Smeken maar om genade of zeggen ‘alsjeblieft niet doden, ik geef me over’ zal niet meer werken,” laat de krijgsmacht verder in het bericht weten.

In de vredesbesprekingen morgen zal Oekraïne naar verwachting de Krim, Luhansk en Donetsk van Rusland terug eisen. President Volodymyr Zelensky heeft dit al eerder aangekondigd. Hij stelt ook eisen aan de EU, waaronder kwijtschelding van de staatsschuld van Oekraïne en onmiddellijke toetreding tot de Unie, ondanks het feit dat Oekraïne niet aan de vereisten voor lidmaatschap voldoet.

  Tucker Carlson van plan Poetin te interviewen, links implodeert

Dit is de eerste keer dat Oekraïne formeel aankondigt dat het krijgsgevangenen executeert. In het verleden zijn verschillende onbevestigde videobeelden (waarschuwing: zeer onaangename beelden) van vermeende executies door het Oekraïense Azov Bataljon consequent afgedaan als desinformatie en Russische propaganda, maar de beelden komen nu in een nieuw licht te staan.

Het nieuws van de executies heeft donderdag op Twitter bezorgdheid gewekt in de Zweedse militaire gemeenschap. De kwestie ligt gevoelig bij de Zweedse strijdkrachten, die van premier Magdalena Andersson de opdracht hebben gekregen 5.000 anti tank-raketten aan Oekraïne te leveren.

Update: Rond 6 uur ’s morgens hebben de Oekraïense strijdkrachten het bericht op Facebook bewerkt, waarbij verschillende van de hierboven weergegeven zinnen verborgen werden. Het origineel is echter nog steeds te zien in de bewerkingsgeschiedenis van het bericht.

“Nu loopt het uit de hand. Executie van krijgsgevangen is een misdaad tegen de Geneefse Conventies”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens “Neo-Nazi Zomerkamp” – Militaire opleiding voor jonge kinderenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelGriek in Mariupol: “De fascistische Oekraïners zouden me vermoorden, ze laten ons de stad niet verlaten”
Volgend artikelWir haben es nicht gewußt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

47 REACTIES

 1. “Dus iedere soldaat, of je nu chauffeur, commandant of lader bent, zal als varkens afgeslacht worden. Sodemieter op, want wij komen jullie halen. Bel je moeder en zeg haar dat je zult sterven. Wij zijn niet de dood, wij zijn erger!”

  Klare taal!

  • Tja denk dat putin hetzelfde met ze zal doen als hij ze te pakken krijgt. Die kunnen het niet meer napraten. Ik denk dat putin een eenheid erop zet die ze najaagt tot in de dood. En terecht. Zulk uitschot zit op de verkeerde planeet.

 2. Nato partner en vriend turkije schoot in Syrie al gevangenen dood…..niks nieuws dus…..de Gneefse conventie is iets dat word gebruikt als wapen of strafmiddel als het uitkomt…..

  • Typisch niet? En er kwamen GEEN boycot maatregelen tegen Turkije toen Turkije het volgende deed:
   –Isis via Turkije naar Syrie laten gaan;
   –gestolen olie van de Isis kopen en vervoeren met NATO trucks (die lekker door Poetin werden gebombardeerd)
   –de ISIS voorzien van (NATO) matereaal en wapens
   –een invasie uitvoerden in Syrie, om Koerden en Christenen uit te moorden.

   Typisch niet?

   Later USA liet met OPZET wapens en vliegtuigen en tanks achter voor de Taliban, zodat deze het derde leger ter wereld werden;
   Ze ontketenden ook de arabische lente.

   Maar europa kreeg ook wat: de kosten (via Nato) en de vluchtelingen.

   Idd; USA is imperialistisch, wat de oude communisten altijd zeiden….

 3. Het mensdier is echt zo ongelooflijk ziek, en vooral de mannen afdeling er van, dat het wel beter lijkt als er gewoon een einde aan komt. Dan kan de Aarde iets anders bedenken…hopelijk iets dat meer waardering heeft.

  • Nou! Ik snap niet dat mensen zo bang zijn van aliens e.d. terwijl het hier zo’n hel op aarde is door eigen toedoen.

   Als er nou eens gekapt zou worden met moorden en verkrachtingen zou het al een stuk beter gaan, maar schijnbaar is die lat al te hoog.

  • Bedankt. Je zet de helft van de populatie waar ik toevallig ook toebehoor, weg als geestelijk ziek.
   Het verspreiden van dit soort onzin is naast onjuist ook zeer ongepast.
   Het wordt hoogtijd dat de sexistische tweedeling gestopt wordt.
   Ik dacht dat iedereen nu wel weet dat dat een zeer schadelijke bewust opgedrongen methode is om onze eenheid te verwoesten.
   Het valt niet mee om waanideeen over superieuriteit en denkbeeldige privileges gedag te zeggen.
   Of is het nog te vroeg om dit aan te kaarten en moeten we wachten tot we deze KINDERACHTIGE vete niet meer kunnen permitteren?

  • Dwaze opmerkingen, de laatste 2 generatie hebben God verlaten en deden alle wat hij verboden had, en nu
   2Th_2:11  En daarom zal God hun zenden een kracht der dwaling, dat zij de leugen zouden geloven;
   De leugens die in deze tijd (door onze leiders) verteld worden zijn groter dan ooit, en het volk gelooft het allemaal, nevermind wat : evolutie theorie, corona nonsense, Globalwarming, onschuldige Ukrainiers, gat in de ozonlaag, 200 verschillende genders enz enz

  • Madeline Allbright, Condoleeza Rice, Nazi Nuland, Nazi Freeland, de broodmongool van Nieuw Zeeland, Nazi von der Leyen, etc., etc., en als klap op de vuurpijl met ver over honderd dode medewerkers of tegenwerkers in haar kielzog: Killary Clinton. Even erg als mannen of zelfs erger, ze komen er namelijk mee weg.

 4. Laat ik voorop stellen dat ik niet voor Rusland of de Oekraïne ben. Het filmpje heb ik niet af kunnen kijken. 😢 Verschrikkelijk. Het zal je man, zoon, kleinzoon maar zijn!!!!
  Oekraïne gaat ook nog eens eisen stellen om toe te treden tot de EU!
  Waar zijn we mee bezig?
  Al jaren vinden deze handelingen plaats en toen had iedereen zoiets van ” Ver van mijn bed show”,.
  Iedereen heeft zoiets Corona bestaat niet meer wemorten onze frustratie kwijt, dan maar op de Russen. Wordt wakker mensen! Oekraïne gaat ons allemaal chanteren om toe te treden tot de EU! Mensen worden NIET in de oorlog vermoord maar gewoon omdat zij het leuk vinden. Is dit de wereld waarin je wil leven? Of de wereld die je je had voorgesteld toen je ging trouwen/samenwonen, of kinderen of kleinkinderen kreeg? We schreeuwen allemaal om vrede, maar afslachten en chanteren keuren we goed!!?
  Laten we dan eerst zelf eens in de spiegel kijken en daarna naar onze regeringen!
  Gebruik AUB je gezond verstand. 🙏

 5. Inmiddels hebben meer dan 1 miljoen Oekranieners dit prachtige land van democratie en eerlijke verkiezingen, een waar EU lid verlaten en zijn naar het westen vertrokken.
  Het westen waar de democratie nog hoog in het vaandel staat.

  • Kennelijk is Decker zelf de trol op deze site. Ik werd net geconfronteerd dat hij mij en nog een paar zo wegzet als reactie op een door mij geplaatst comment. Als ik ergens een hekel aan heb is Social Media misbruiken om mensen die je niet kent te schofferen en hen hun vrijheid van mening en vrije wil te ontzeggen, zelfs voordat de WEF alle touwtjes en totale controle van gewone burgers in handen heeft. Ik ben dus een grootmoeder van 71 jaar en al decennia een Waarheidszoeker. Afstammeling van ouders die ternauwernood, 1 straat het bombardement van Rotterdam overleefden, Activiste tijdens de Vietnam oorlog kijk ik al vele jaren vele documentaires en lees vele artikelen. Ik weet dus vaak dingen, die anderen volslagen onbekend zijn. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen 7 toekomstige generaties. Ben van mening dat iedereen hier geboren recht van bestaan heeft, en niemand het recht heeft anderen te schade toe te brengen. Zoals jij dus doet. En democratie hoog in het vaandel. Kennis heb je in ieder geval niet. Plato’s Democratie was Regeren door de Elite en niet door de Aristocratie. Vrouwen, zelfs niet de Heterae, laat staan slaven van beide genders hadden geen stemrecht. Leerde ik na kritische bevraging van mijn hoogleraar aan de UVA. Precies wat wij nu hebben. Zelensky was de protege van Kolomoisky. Neo nazis daar willen alle joden en Russen dood en roepen op tv op om Russische kinderen te vermoorden. Vrijwel geen mensen meer in Donbass. Verdreven, uitgemoord door het sadistische Ukrainse leger die daar 8 jaar lang talloze oorlogsmisdaden pleegden. iets wat ik al wist in 2014 na grondig onderzoek en jij kennelijk nog steeds niet weet of je hebt andere belangen en je bent zelf de trol op deze site. In de UK met talloze Oekrainse vluchtelingen al jaren geeft dit op dit moment grote problemen. In Bunschoten Spakenburg soortgelijke problemen met Poolse arbeidskrachten. En wie het over de Ukraine heeft en niet de Holodomor , noch de Bolsjevistische communistische revolutie noemt heeft wat mij betreft elke geloofwaardigheid al verloren.

 6. Hoeveel is een mensen leven waard? We mochten niet aan corona dood gaan en heel de wereld werd gek en we moesten ons opsluiten en mochten bijna nergens naar toe want de corona lag overal op de loer. Maar als een land tot de eu en de navo wil horen dan mag dat miljoenen levens kosten. Ja dat staat ons te wachten als men de Russen verder gaat jennen dan staan ze met vette pech bij je in de achtertuin. Het gaat heel smerig worden en voor wat? Om bij een paar clubjes te horen, waar zijn ze mee bezig. Is de lidschap van de eu en de navo zoveel levens waard? Maar vergeet niet op tijd je mondkapje op te doen en je booster te halen he! O ja en hou ander halve meter afstand. En ook de Russen mogen kappen met deze waanzin.

 7. Es lo mismo que hicieron los soviéticos de Stalin durante la guerra civil en España en 1936, asesinaron con la máxima crueldad y cobardía a los católicos y conservadores españoles, desde niños con 10 años de edad hasta ancianos de más de 90. Y hoy esos asesinos tienen calles y monumentos en España, fueron las crueles Brigadas Internacionales. Lo hicieron con mi familia, lo se muy bien.

 8. Gaan de Russen die 13 kustwacht soldaten ook executeren… Nee dacht het niet.
  Wie is hier nu eigenlijk de grootste boef?

 9. Als het Oekraiense leger enig verstand heeft, geven ze zich over; ook tegen de wil van die nazi president.

  Gebeurt dat niet, vallen er veel, heel veel doden.

  • zelensky is joods en zijn grootvader was een bolshevik die medeverantwoordelijk is voor de holodomor en het vermoorden van miljoenen oekraieners

   • Niet lullen, de holodomor kwam door een economische en landbouwsituatie die werd veroorzaakt/afgedwongen door ons ‘democratische’ westen. Net als nu Poetin kreeg Stalin van het westen overal de schuld van, terecht en onterecht. De Cheka en latere NKVD waren werkelijk grote moordenaars waar Poetin niet aan kan en wil tippen, maar de Holodomor is nou net het verkeerde voorbeeld.

    Even verder studeren!

 10. Laten we even duidelijk zijn, het Azov Bataljon is een deel van het Oekraïense leger. Het zijn nazistische soldaten. In WO II hebben zij in het Poolse grensgebied 60.000 Joodse Polen in twee dagen tijd vermoord. En die willen nu dus met de Russische soldaten hetzelfde doen maar dan in het kwadraat. Nu wordt in een oorlog vreselijke dingen gedaan zoals de geschiedenis heeft laten zien. Maar als dit werkelijk gaat gebeuren dan komen daar geen Russische soldaten meer maar gooit Rusland het noord-westelijk deel plat met nucleair materiaal. Dan zijn we in Europa heel ver van huis! Dus laten we hopen dat het niet zo ver komt.

  • zelensky is joods en zijn grootvader was een bolshevik die medeverantwoordelijk is voor de holodomor en het vermoorden van miljoenen oekraieners.

 11. Helaas voor velen is het die mislukte poppetrekker Putler die dit wil doen. De Oekraïners behandelen ze beter. Russen waren op oefening en wisten niet beter . Zijn keihard voorgelogen. Velen zijn ontslagen terwijl ze daar zitten ! Hoe kom je op een misselijk lager dan lage manier van je militairen af ! Bronnen heb ik !!

 12. Schaapjes deze varkens gaan wij straks hier een opvang plek geven, en wees nou eens eerlijk bestaan er wel goede mensen op deze aarde, want kijk maar wat jullie grote leider heeft gedaan bij onze oudjes ze vol gespoten met gift en vervolgens eenzaam laten sterven zonder eten of verzorging dat is ook VVD dat is ook Rutte en zijn links tuig zij doen er even vrolijk aan mee en zijn geen haar beter als Oekraïense of de Russen leren jullie nooit begrijpen wat er zich allemaal in 1940 onder Hitler zich heeft afgespeeld die smeerlap liet ook het vuile werk door zo een tuig op mensen uitvoeren, slapen jullie maar lekker verder, wij hebben het niet geweten of toch wel.

 13. Blaffen….bedreigen..dat kan ..dat is ook begrijpelijk..zeker als je eigen ondergaan ziet…maar beseft je arme soldaat van Ukraine dat je van alle kanten misgebruik wordt..niks klopt van wat jou is verteld..NIKS! Jullie staan NIET op juiste kant en daroom gaan jullie nooit winnen…diepste medelijden…!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in