In Vladivostok was deze week het “Russische Verre Oosten” in volle glorie te zien. Rusland, China, India en het Mondiale Zuiden waren er allemaal om bij te dragen aan deze renaissance op het gebied van handel, investeringen, infrastructuur, transport en instellingen, schrijft Pepe Escobar.

De Russische president Vladimir Poetin opende en sloot zijn vrij gedetailleerde toespraak tot het Eastern Economic Forum in Vladivostok met een klinkende boodschap: “Het Verre Oosten is de strategische prioriteit van Rusland voor de hele 21e eeuw.”

En dat is precies het gevoel dat men zou hebben voorafgaand aan de toespraak, in interactie met zakenmensen die zich mengen op het prachtige terrein van het forum op de Far Eastern Federal University (pas 11 jaar geleden geopend), met op de achtergrond de meer dan vier kilometer lange hangbrug naar Russky Island over de Oostelijke Bosporus zeestraat.

De ontwikkelingsmogelijkheden van wat in feite Russisch Azië is, en een van de belangrijkste knooppunten van Azië-Pacific, zijn letterlijk verbijsterend. Gegevens van het Ministerie voor de Ontwikkeling van het Russische Verre Oosten en het Noordpoolgebied – bevestigd door verschillende van de meest in het oog springende panels tijdens het Forum – vermelden maar liefst 2800 lopende investeringsprojecten, waarvan er 646 al operationeel zijn, compleet met de oprichting van verschillende internationale Advanced Special Economic Zones (ASEZ) en de uitbreiding van de Free Port van Vladivostok, waar honderden kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) gevestigd zijn.

Dat gaat allemaal veel verder dan de “spil naar het Oosten” die Poetin in 2012 aankondigde, twee jaar voor de Maidan-gebeurtenissen in Kiev. Voor de rest van de planeet, om nog maar te zwijgen van het collectieve westen, is het onmogelijk om de magie van het Russische Verre Oosten te begrijpen zonder ter plaatse te zijn geweest – te beginnen met Vladivostok, de charmante, onofficiële hoofdstad van het Verre Oosten, met zijn prachtige heuvels, opvallende architectuur, groene eilanden, zanderige baaien en natuurlijk het eindstation van de legendarische Trans-Siberische Spoorweg.

Wat de bezoekers van het Mondiale Zuiden wel meemaakten – het collectieve Westen was vrijwel afwezig op het Forum – was een werk in uitvoering op het gebied van duurzame ontwikkeling: een soevereine staat die de toon zet wat betreft de integratie van grote delen van zijn grondgebied in het nieuwe, opkomende, polycentrische geo-economische tijdperk. Delegaties van ASEAN (Laos, Myanmar, Filippijnen) en de Arabische wereld, om nog maar te zwijgen van India en China, begrepen het helemaal.

Welkom bij de “de-westerniseringsbeweging

In zijn toespraak benadrukte Poetin hoe het investeringspercentage in het Verre Oosten drie keer zo hoog is als het gemiddelde in de Russische regio; hoe het Verre Oosten slechts voor 35 procent verkend is, met een onbeperkt potentieel voor de industrie van natuurlijke hulpbronnen; hoe de Power of Siberia en de Sakhalin-Khabarovsk-Vladivostok gaspijpleidingen met elkaar verbonden zullen worden; en hoe tegen 2030 de productie van vloeibaar aardgas (LNG) in het Russische Noordpoolgebied verdrievoudigd zal zijn.

In een bredere context maakte Poetin duidelijk dat “de wereldeconomie is veranderd en blijft veranderen; het westen vernietigt eigenhandig het systeem van handel en financiën dat het zelf heeft gecreëerd”. Het is dan ook geen wonder dat de handelsomzet van Rusland met Azië-Pacific in 2022 met 13,7 procent is gegroeid, en met nog eens 18,3 procent in alleen al de eerste helft van 2023.

  Rusland zegt dat het klaar is voor een "grote, kolossale oorlog" met de NAVO

De presidentiële commissaris voor handelsrechten Boris Titov laat zien hoe deze heroriëntatie weg van het “statische” westen onvermijdelijk is. Hoewel de westerse economieën goed ontwikkeld zijn, zijn ze al “te zwaar geïnvesteerd en traag”, zegt Titov:

“In het oosten daarentegen is alles booming, gaat alles snel vooruit, ontwikkelt alles zich snel. En dit geldt niet alleen voor China, India en Indonesië, maar ook voor veel andere landen. Zij zijn vandaag de dag het centrum van ontwikkeling, niet Europa, onze grootste energieverbruikers bevinden zich daar, uiteindelijk.”

Het is onmogelijk om recht te doen aan de enorme reikwijdte en de boeiende discussies in de belangrijkste panels in Vladivostok. Hier volgt slechts een voorproefje van de belangrijkste thema’s.

Een Valdai-sessie richtte zich op de geaccumuleerde positieve effecten van Ruslands “draaipunt naar het Oosten”, waarbij het Verre Oosten werd gepositioneerd als de natuurlijke draaischijf om de hele Russische economie naar de Aziatische geo-economie te leiden.

Maar er zijn natuurlijk ook problemen, zoals Wang Wen van het Chongyang Instituut voor Financiële Studies van de Renmin Universiteit benadrukte. Vladivostok heeft slechts 600.000 inwoners. De Chinezen zouden zeggen dat de infrastructuur voor zo’n stad slecht is, “dus er moet zo snel mogelijk meer infrastructuur komen. Vladivostok zou het volgende Hongkong kunnen worden. De manier is om SEZ’s op te zetten zoals in Hong Kong, Shenzhen en Pudong.” Niet moeilijk, want “de niet-westerse wereld verwelkomt Rusland zeer graag.”

Wang Wen kon niet anders dan de doorbraak van de Huawei Mate 60 Pro benadrukken: “Sancties zijn niet zo slecht. Ze versterken alleen de “de-westerniseringsbeweging”, zoals het informeel genoemd wordt in China.

Halverwege 2022 gleed China wat investeringen betreft af in een door Wang omschreven “stille modus” uit angst voor secundaire sancties van de VS. Maar dat is nu aan het veranderen, en grensregio’s worden weer beschouwd als de sleutel tot handelsbetrekkingen. In de Vrije Haven van Vladivostok is China de nummer één investeerder met een toezegging van $11 miljard.

Fesco is het grootste zeetransportbedrijf in Rusland – en bereikt China, Japan, Korea en Vietnam. Ze zijn actief bezig met de aansluiting van Zuidoost-Azië op de Noordelijke Zeeroute, in samenwerking met de Russische Spoorwegen. De sleutel is het opzetten van een netwerk van logistieke hubs. Directieleden van Fesco omschrijven het als een “titanische verschuiving in de logistiek”.

De Russische Spoorwegen zijn op zich al een fascinerend geval. Zij exploiteert onder andere de Trans-Baikal, toevallig de drukste spoorlijn ter wereld, die Rusland verbindt van de Oeral tot het Verre Oosten. Chita, direct aan de Trans-Siberische spoorlijn – een top productiecentrum 900 km ten oosten van Irkutsk – wordt beschouwd als de hoofdstad van de Russische Spoorwegen.

  Seymour Hersh: Haat tegen Poetin laat Amerikaanse functionarissen "domme dingen doen"

En dan is er nog de Noordpool. Het Noordpoolgebied herbergt 80 procent van het Russische gas, 20 procent van de Russische olie, 30 procent van het Russische grondgebied en 15 procent van het Russische BBP, maar er wonen slechts 2,5 miljoen mensen. De ontwikkeling van de Noordelijke Zeeroute vereist hoogwaardige hightech, zoals een constant evoluerende voet van ijsbrekers.

Vloeibaar en stabiel als wodka

Wat er allemaal in Vladivostok gebeurde, houdt rechtstreeks verband met het veelgeprezen bezoek van Kim Jong-un uit Noord-Korea. De timing was een schoonheid; de regio Primorsky Krai in het Verre Oosten is immers een directe buur van de Democratische Volksrepubliek Korea (DVK).

Poetin benadrukte dat Rusland en de Democratische Volksrepubliek Korea verschillende gezamenlijke projecten ontwikkelen op het gebied van transport, communicatie, logistiek en marine. Dus veel meer dan militaire en ruimtekwesties die in der minne werden besproken door Poetin en Kim, is de kern van de zaak geo-economie: een trilaterale samenwerking tussen Rusland, China en de DVK, met als duidelijk resultaat meer containervervoer door de DVK en de prikkelende mogelijkheid dat het spoor uit de DVK Vladivostok bereikt en dan via de Trans-Siberische lijn dieper in Eurazië aansluit.

En alsof dat nog niet baanbrekend genoeg was, werd er tijdens verschillende rondetafelgesprekken ook veel gesproken over de International North South Transportation Corridor (INTSC). De corridor Rusland-Kazachstan-Turkmenistan-Iran wordt in 2027 voltooid – en dat wordt een belangrijke tak van de INTSC.

Tegelijkertijd staan New Delhi en Moskou te popelen om zo snel mogelijk te beginnen met de Oostelijke Maritieme Corridor (EMC) – dat is de officiële benaming van de route Vladivostok-Chennai. Sarbananda Sonowal, de Indiase minister van Havens, Scheepvaart en Waterwegen, organiseerde vanaf 30 oktober een Indo-Russische workshop over de EMC in Chennai om “de vlotte en snelle operationalisering” van de corridor te bespreken.

Ik had de eer om deel uit te maken van een van de cruciale panels, Greater Eurasia: Drivers for the Formation of an Alternative International Monetary and Financial System.

Een belangrijke conclusie is dat de weg is geëffend voor een gemeenschappelijk betalingssysteem voor Eurazië – onderdeel van de ontwerpverklaring van de Euraziatische Economische Unie (EAEU) voor 2030-2045 – tegen de achtergrond van de hybride oorlog en “giftige valuta’s” (83 procent van de transacties in de EAEU omzeilt deze al).

Toch blijft het debat hevig als het gaat om een mandje van nationale munteenheden, een mandje van goederen, betalings- en afwikkelingsstructuren, het gebruik van blockchain, een nieuw prijssysteem of het opzetten van één beurs. Is het allemaal mogelijk, technisch gezien? Ja, maar het zou 30 of 40 jaar duren voordat het vorm krijgt, zoals het panel benadrukte.

Op dit moment volstaat één voorbeeld van de uitdagingen die voor ons liggen. Het idee om met een mandje valuta’s te komen voor een alternatief betalingssysteem kwam op de BRICS-top niet van de grond vanwege de positie van India.

  Amerikaanse regering toont video: Dit is hoe Rusland's gevechtsvliegtuig de Reaper drone uit de lucht haalde!

Aleksandr Babakov, plaatsvervangend voorzitter van de Doema, verwees naar de besprekingen tussen de Sjanghai Samenwerkingsorganisatie (SCO) en Iran over handelsfinanciering in nationale valuta, inclusief een routekaart om te zoeken naar de beste manieren in wetgeving om investeringen te helpen aantrekken. Dat wordt ook besproken met particuliere bedrijven. Het model is het succes van de handelsomzet tussen China en Rusland.

Andrey Klepach, hoofdeconoom bij de VEB, zei dat de beste valuta “liquide en stabiel is. Zoals wodka.” We zijn er dus nog niet. Twee derde van de handel verloopt nog steeds in dollars en euro’s; de Chinese yuan is goed voor slechts drie procent. India weigert de yuan te gebruiken. En er is een enorme onbalans tussen Rusland en India: maar liefst 40 miljard roepies staan op rekeningen van Russische exporteurs en kunnen nergens heen. Een prioriteit is om het vertrouwen in de roebel te verbeteren: de roebel moet door zowel India als China worden geaccepteerd. En een digitale roebel wordt een noodzaak.

Wang Wen sloot zich hierbij aan en zei dat er niet genoeg ambitie is. India zou meer naar Rusland moeten exporteren en Rusland zou meer in India moeten investeren.

Tegelijkertijd, zoals Sohail Khan, de plaatsvervangend secretaris-generaal van de SCO, aangaf, heeft India nu maar liefst 40 procent van de wereldwijde markt voor digitale betalingen in handen. Zeven jaar geleden had het nog een aandeel van nul. Dat verklaart het succes van zijn Unified Payment System (UPI).

Een BRICS-EAEU panel sprak de hoop uit dat er volgend jaar een gezamenlijke top van deze twee belangrijke multilaterale organisaties zal plaatsvinden. Opnieuw draait het allemaal om trans-Euraziatische transportcorridors – aangezien twee derde van de wereldomzet binnenkort via het oostelijke spoor zal verlopen dat Rusland met Azië verbindt.

Wat BRICS-EAEU-SCO betreft, zijn Russische topbedrijven al geïntegreerd in BRICS-activiteiten, van de Russische Spoorwegen en Rostec tot grote banken. Een groot probleem blijft hoe we de EAEU aan India moeten uitleggen – zelfs als de EAEU-structuur als een succes wordt beschouwd. En let op: er zal binnenkort een vrijhandelsovereenkomst met Iran worden gesloten.

Tijdens het laatste panel in Vladivostok wees de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova – de hedendaagse tegenhanger van Hermes, de boodschapper van de Goden – erop hoe de G20- en BRICS-topontmoetingen het decor vormden voor de toespraak van Poetin op het Oostelijk Economisch Forum.

Dat vereiste “fantastisch strategisch geduld”. Rusland is immers “nooit voorstander geweest van isolatie” en “heeft altijd gepleit voor partnerschap.” De hectische activiteit in Vladivostok heeft net aangetoond hoe de “draaipunt naar Azië” allemaal draait om verbeterde connectiviteit en partnerschap in een nieuw polycentrisch tijdperk.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Alarmsignaal voor het Westen: 16 landen willen toetreden tot de BRICS-groepVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland wint de industriële oorlogsvoering
Volgend artikelToparts waarschuwt dat ’turbokanker’ veroorzaakt door mRNA miljoenen mensen kan doden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

49 REACTIES

 1. Weer een goed artikel Rommel,maar weet je wat ik langs alle kanten mis. De infiltratie van moslims in europa.
  Jonge moslim mannen die hier met honderduizenden zijn aan komen waaien, geen vrouwen geen kinderen.
  Vanmorgen las ik bij Martin armstrong er tovallig ook een artikel over.
  Toen in 2020 de gehele covid fake operatie van start ging was mijn eerste vraag aan martin armstrong, wat houden deze lockdowns in en hoe ziet hete r voor ons in europa uit over een paar jaar met het imigratiebeleid. Al die moslims die de grens gaan over komen en ons gaan overspoelen. Ik maak me daar heel erg zorgen in.
  Heeft hij nooit op geantwoord. Ik blijf hem die vraag stellen maandelijks. Ik geef niet op.

  Vandaag dit artikel bij hem.
  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/sicily-overrun-with-illegal-migrants/
  En dan qoute”
  Watch the videos flooding the internet and you will notice that there are barely any women or children. Why are military-aged men flooding all Western countries? Boats rushing to shore in quick succession is an old military strategy. Something is very, very wrong.”

  • Dan kan heel onze economie kapot gaan of veranderen, maar met zoveel moslims die het land en europa blijven instromen denk ik dt de economie niet ons grootste probleem gaat zijn maar moslim dominantie die uitloopt in een burgeroorlog als we met lede ogen zo blijven toezien, wij halen geen onschuldige moslim baby’s binnen maar volwassen jongen sterke mannen. Iemand die hier ook van wakker ligt. Ook zij veranderen onze economie en niet ten goede.

   • Ik geloof met heel mijn hart dat joden expres onze economie kapot maken en ons met moslims overspoelen omdat er een agenda is. Martin armstrong heeft voor mij gelijk,er is iets aan de hand waar wij overheen kijken. Terwijl wij ons deuk maken over denhoge kosten en het kapotte bedrijfsleven wat nog veel erger gaat worden gebeurd er achter onze rug iets waar we overheen kijken.

    • Ik had al eens eerder gepost dat een Marokkaan die ik in Brussel tegenkwam mij foto’s liet zien van Netanyahu met Hoessein. Hij vertelde me dat er een deal (dus met geld) gemaakt was om primitief denkende Marokkanen het westen in te sturen om daar de infra kapot te maken. Dus, ja, de Joden, of wat je ze noemen wilt, hebben plannen om op deze manier het westen uit te schakelen en over te nemen. Dat was toch al eeuwenlang de bedoeling, dat weet iedereen toch? Waarom Armstrong het er niet over heeft, is ook raar.

   • Die wachten allemaal op een seintje van hun geestelijke leiders om los te gaan op deze bevolking.
    En geen mens is hier op voorbereid. Meer dan een scherp keukenmes hebben ze niet.
    Ze (de overheden) hopen er nog steeds op dat het wel goed zal gaan zo allemaal en gebroederlijk zullen leven.
    Ik zelf denk van niet.

    • Ik heb gezien met de eerste lockdown met nieuwjaar 2020 hoe snel in 1 uur moslims verzamelen en het hier in mijn wijk zwart zag van het moslim olk dat vuurwerk afstak wat niet mocht. Duurde 3 uur eer de ME er was, en ze werden vierkant uitgelachen door de moslims. Die goeie met stoeptegels en alles waar ze hun handen op konden leggen naar de ME bussen waarvan de mannen niet eens durfden uitstappen. Ik heb dat tot 3 x toe live meegemaakt hoe in notime moslims met de lockdowns verzamelden en zich razendsnel verplaatsten naar een andere wijk. Ook al had de politie alle wegen afgesloten men kon ze niet vinden. Tot een kennis naar mij appt, ik heb er hier 5 in huis, en bij de overkant zitten er 20 goed weggestopt. Daar wonen dus moslims, en zo ging dat. Ze staken andermans auto in brand vernielden veel aan onze woningen en schuilden bij de moslims die hier wonen. In begin dacht ik vol overtuiging goed die jonge moslim mannen zijn onze bondgenoten straks in de burger oorlog. Maar weet nu beter. Het zijn onze vijanden.

     • Telefoon vermogen heet dat.
      Je belt er een paar en die bellen er ook weer een paar.
      En een aantal staan op de uitkijk om bewegingen door te geven.

      • Ze werken samen als een eenheid, 1 grote familie, de Uma
       Wij niet, maar zijn verdeeld onderling. Wij werken niet samen.
       En daarom gaan wij het verliezen.

       • dat snap ik, maar waarom niet alle wakkeren als 1 eenheid. Jullie/wij zijn teveel bezig met zichzelf of met anderen, hoe verschillend iemand is, of hoe iemand ander gedrag vertoon. Nee we zijn allemaal mensen en moeten vechten, anders is er strx niets meer over. De mensen zijn hier zo met zichzelf bezig, dat ze niet eens hun vader of moeder bezoeken in een verpleeghuis. Als ik dat weer te horen krijg, dan denk ik: wat heb je nou aan zo’n iemand, laten ze hem of haar als eerst opruimen.

        • @the real deal…
         ‘we zijn allemaal mensen en moeten vechten, anders is er strx niets meer over.’

         Dit!!! De wakkeren moeten een eenheid gaan vormen!!!

         De wakkere Nederlanders kunnen een voorbeeld nemen aan Marokkanen door te verenigen en te beginnen om elkaar ook broeders en zusters gaan noemen.

         Stay strong ‘real deal’… zij aan zij naast elkaar zijn we onverslaanbaar sterk!!! Peace broeder. Ondanks de CERN/HAARP aarbeving nog een fijne tijd nog in Marrakesh en sterkte met de nasleep van de aarbeving, hopelijk is iedereen die je kent safe.

   • Het zou zo maar beleid kunnen zijn. In principe moet Amerika constant alle continenten en landen uit elkaar spelen en met name Europa. Europa is voor hen het uitprobeercontinent en moet inclusief, regelgevend worden en hier moet als eerste de ‘nieuwe maatschappij’ vormgegeven worden. Dus digitale paspoorten en cbdc en co2 tirannie uitgerold worden. Dit alles om de mens digitaal te ketenen.
    Als je kijkt naar de oorlogen na 9/11 (irak, syrie, afghanistan, libie, niger, nordstream southstream etc) zijn al deze oorlogen gericht op energiebeleid dus het voorkomen van (goedkope) energie naar Europa te transporteren en migratie op gang te brengen naar Europa.
    Het doel is om van vazal en uitprobeer continent Europa het voorbeeld te maken voor de rest vd wereld.

  • Greet september 15, 2023 at 11:17

   Sommigen vinden het Coudenhove-Kalergie Pan-Europa plan een té rechts issue en ze willen het naar een taboe sfeer verbannen, en inderdaad het valt mij ook erg op, en waneer ik er over begin springen gelijk een paar linkse rakkers in de ring, over het onderwerp migratie kan en mag blijkbaar geen woorden vuil gemaakt worden, alhoewel vind ik dat echte vluchtelingen een kans moeten krijgen en het leger jihadisten moet sofort naar het land van orgine terug gestuurd worden als men wil overleven in Niedrichland.

   Groeten

   • Lampedusa: 5.000 bootvluchtelingen op één dag | FW wekelijkse recensie

    Beste lezers! De vluchtelingencrisis is nog lang niet voorbij. Het begint nog maar net. Op één dag arriveerden 120 boten in Lampedusa.

    De vluchtelingen- en migratiecrisis uit het Nabije en Midden-Oosten en Afrika is nog lang niet voorbij. Integendeel: het gaat echt in een stroomversnelling. Terwijl de Groenen in Duitsland discussiëren over de vraag of armoede- en klimaatvluchtelingen ook recht moeten hebben op asiel, steken dagelijks boten en schepen de Middellandse Zee over.

    Het Italiaanse eiland Lampedusa is zwaar getroffen. Omdat het dichtbij Libië en Tunesië ligt, is het een primaire bestemming voor veel migranten uit Afrika. >>>

    https://www.freiewelt.net/blog/lampedusa-5000-bootsfluechtlinge-an-einem-tag-fw-wochen-revue-10094314/

    • Ik snap niet dat ze niet direct terug gevaren worden….. gewoon inschepen zeg naar het vaste land…E ndan gewoon terug naar Libie of Tunesie!!!! Wedden dat dan de stroom snel stopt!

  • Alles is ontvolking. Ik ben een Marokkaan, het probleem is dat de EU de mensen aan het ophalen is. Ze halen en halen maar en wanneer er genoeg zijn, dan is er ineens een aardbeving of iets dergelijks. Dus gaan er meer mensen dood. zo simpel is het! En hierboven wordt gezegd, dat de allochtonen goed georganiseerd zijn. Volg dat voorbeeld dan ipv racistische opmerkingen maken die de MENSEN alleen maar verdelen. Of denk je dat ze onderscheid maken in wie ze willen vermoorden/opruimen. Sla de handen ineen en leer ze een lesje!
   Ondertussen in Marokko-Marrakesh, waar ik nu ben. De mensen die ik spreek, ook een agent, zijn ervan overtuigd dat het een aanval was. Is ook de reden dat Marokko geen Westerse landen toelaat om te helpen.

   • @the real deal…

    Ik ben het eens met alles wat je zegt. Ik ben Nederlander en ik praat al mn hele leven zoals jij praat, maar ik krijg alleen maar gezeik terug, ik wou dat ik met een groep Marokkanen kon verenigen, want die denken meer zoals jij (en ik). Nederlanders zijn net kleine kinderen die alleen maar discussiëren en wellus nietus en gekwetst doen. En voordat iemand hier weer boos wordt… ik heb het niet over de mensen op FN! Real deal… blijf je boodschap over eenheid delen. Moslims, christenen, katholieken, ongelovigen, blanken, zwarten, aziaten, zuid Amerikanen, indianen, etc etc we worden allemaal door dezelfde vijand kapotgemaakt, we moeten elkaar omarmen en samenwerken!!! One people, one love!!!

    • Super reactie en aan je naam te zien, ben je een gelovig persoon. Klasse. Atheisten is de kring van Lucifer. Geloof is wat ze haten, of het nou Christenen of Moslims zijn. dat zien hun als vijand, want God/Allah/Jaweh is de vijand van de duivel. Dus mensen van FN stop met de mensen en jezelf te verdelen en verenig, alleen dan maken we een kans.

     offtopic: Burning man: een kneus die ik af en toe spreek, zei dat hij terug naar de festivalcamping liep, een beetje verdwaalde omdat hij vd kaart was, kwam hij ergens waar de “normale festivalgangers” niet mogen komen. Hij zag dat een groep mensen in gewaden rond een grote tafel zaten en een mensenlichaam aan het eten waren.

     dus voor de mensen die twijfelen en niet gelovig zijn: als de duivel echt is, dan is God ook echt. Sluit je aan, bij welk geloof dan ook. Je gaat er geen spijt van krijgen!!!!!!

     • @the real deal…

      Mijn nickname zegt vooral dat ik geloof dat God de duivels gaat opruimen zodra wij allemaal besluiten dat we zonder egoïsten in liefde willen samenleven. Egoïsten maken alles kapot als een sprinkhanenplaag. Ik geloof niet in kerken of moskeeën of in bijbels of korans, maar ik geloof wel dat wij allemaal uit dezelfde bron/schepping/schepper komen en dat we allemaal voor liefde (God) of egoïsme (satan) leven, de keuze voor egoïsme of liefde is aan ons en ik kies liefde. Veel westerlingen kiezen voor egoïsme omdat dat is wat ons in het westen wordt geleerd, daarom is er bijna geen eenheid in het westen. Dat verandert hopelijk binnenkort. Ik geloof in mn hart, in de liefde die wij zijn. Je hebt helemaal gelijk met wat je zegt. Ik heb Rommel net vanmorgen belooft om niet meer over dit onderwerp te reageren, dus ik houd het hierbij en weet dat als ik liefde en compassie zeg, dan bedoel ik eenheid in geloof in liefde ipv egoïsme.

      Blijf sterk broeder… in liefde (God) zijn we één.

      • Met alle respect, waarom laat Rommel mensen niet over het geloof praten? Ziet hij dan niet in, dat de duivel deze satanistische dingen doet? Zoals ik al zei, als er een duivel is, dan is er ook GOD of ALLAH. In de bijbel en in de Koran wordt verteld dat de profeet Jezus / Iessa terug zal keren en iedereen zal redden die gered moet worden.
       Maar Rommel, dit is jouw huis, dus zal ik ook stoppen met religieuze reacties te plaatsen.

       • @the real deal…

        Het synoniem voor God/Jezus/Allah is liefde/eenheid/licht. Mensen maken snel ruzie over verschillen en ik snap wel dat Rommel zn blog vredig wil houden. Gebruik het synoniem liefde en we kunnen het allemaal eens zijn dat we in een liefdevolle (Goddelijke) wereld willen leven.

     • Ik mag jou wel, real deal maar even over atheïsten………een atheïst ontkent het bestaan van god. Heeft dus niets te maken met ergens in geloven.

 2. Te gek bericht hoor! Opgeslagen. Nu maar hopen dat een constructieve sociale vormgeving werkelijk gaat plaatsvinden in die contreien. Maar het lijkt er wel op. En zo zou de hele wereld vooruitgang moeten maken, toch, en niet op de manier van de WEFfers en de nazi’s en de zio’s en de vrijmetselaars en weet ik wat nog meer voor verderfelijke adders die overal liggen te sissen. Ook hier in het ‘progressieve’ NL. Snappen ze nog steeds niet dat ze aan het verkeerde end van het touw zitten te trekken met hun pedocriminaliteit en transgenderisme en volksverschuivingen en aframmelingen van boeren en geld investeren in charlatans zoals Blackrock etc… (wat krijgen ze er voor terug?)

 3. Heerlijk z’ on Artikel.❗️
  Je proeft de onstuimige drang om iets nieuws te gaan beginnen, en de wil en de potentie is volop aanwezig.❗️
  Hierbij verbleekt de oorlog in Ukraine tot een klein vlekje wat “ lastig is voor Rusland “ maar er wordt daar toekomstgericht GEPLAND met bondgenoten…… ver buiten het bereik van het westen wat tandenknarsend zal toekijken. ( oei……. wat zal Biden en zijn kliek kwaad zijn,,,, benieuwd naar hun reaktie)
  Ze zien hun wereld heerschappij onder hun ogen vernietigd worden…..❗️

  Met deze plannen verbleken ook meteen de inspanningen van organisaties als NAVO, WEF, WHO, Europese Unie, kortom ALLE bilaterale betrekkingen, klimaat fanatisme, Europese overeenkomsten, handels verhoudingen, ENZ want ieder LAND wat is aangesloten bij deze ORGANISATIES zullen het op den duur financieel, economisch, kortom op allerlei terreinen zeer moeilijk gaan krijgen.❗️We zien het al beginnen in Duitsland…….❗️ ( BASF gaat naar China!!!) Hoe lang het gaat duren voordat Europa en Amerika “afgebroken” gaat worden……… geen idee maar het komt eraan❗️

  De dictators die ons vanuit deze internationale organisaties “ aansturen , lees bevelen geven, (Gates Schwab Tedros enz ) zullen het nog een tijdje vol kunnen houden omdat er tot op heden nog heel veel met geld smijten gedaan kan worden, ( omkopen) maar de dollar wordt straks een “ kladpapiertje “ dus ook met geld kan geen indruk ( verschil ) meer worden gemaakt.😢
  En zonder financiering geen invloed meer. 😡
  Dan gaan alle landen “ ieder voor zich” dan krijg je een collaps van heel Europa zeker ook Nederland…..❗️want wij zitten mede door het “Rutte beleid” tot over onze oren in deze bilaterale betrekkingen….
  Persoonlijk denk ik dat in die toestand van afbraak, de totale chaos Europa zal overvallen….. hoe lang dit nog zal duren weet ik niet maar gezien de hierboven beschreven activiteiten, ontwikkelingen en plannen gaat het wel snel.
  Voorbeeld…… Wanneer hoorden wij voor het eerst van BRICS❓❓….. juist nog niet zo heel lang geleden!!! , er was altijd wel een organisatie die niet meedeed met de megalomanie van Amerika maar nooit in die mate dat het land de rug toegekeerd werd…..!!
  We moeten opletten dat de voedsel voorziening in ons land niet ( verder) kapot gemaakt gaat worden.
  Want dat zal de ruggengraat van ons land in z” on periode van ondergang zijn…… Voedsel voor de inwoners van het land…..is zeer belangrijk….

  • Ja dat is dus heel het eieren eten, terwijl europa word gedomineerd door zieke geest Soros die heel onze economie kapot maakt omdat hij als klote jood daar veel geld aanverdiend en ons overstelpt met jonge hatende molsimbaarden , intussen bouwt ruslnd een gigantisch netwerk aan infrastructuur op met china samen en met een grote economische bloeiende welvaart. Het verschil is dus duidelijk. Rommel haalt het aan ,maar de gewone media laat dit niet zien. Dat wij de afgrond in vallen.

   • Beste Greet,
    Europa wordt niet gedomineerd door Soros. Hij speelt meer een “nevenrol”.
    Er zijn meerdere multi-milardairfamilies al generaties lang de baas in “het Westen”.
    De Rothschildts, de Rockefellers, Morgan, Bush, Bertelsmann, de Murdochs, etc…(Bill Gates is er wel bijgekomen).
    Ze zijn samen gegroepeerd in Black Rock en JP Morgan. Vandaar uit coördineren ze alle Westerse politici (ten dele via het WEF) en ze controleren volledig organisaties zoals de VN, NATO, WHO, …
    Bekijk volgend filmpje eens heel aandachtig:
    https://m.youtube.com/watch?v=QfD8flxmH00
    Het duurt slechts 1u03.
    Bekijk het desnoods nadien nog enkele keren, tot je het van buiten kent.

  • “Hoe lang het gaat duren voordat Europa en Amerika “afgebroken” gaat worden……… geen idee maar het komt eraan❗️”

   Anna, het is er al.

 4. Linkse zenuwinzinkingen: “Antifascistische beschermmuur” viel in Thüringen

  Gisteren werd in Thüringen het Vierde Rijk uitgeroepen omdat de overdrachtsbelasting daar nu nog maar 5% bedraagt.

  (David Berger) Het kostte de Tagesschau gisteravond bijna vijf minuten om echt opgewonden te raken over een incident uit het donkere Duitsland dat een keerpunt zou kunnen betekenen. De reden: voor het eerst zullen de stemmen van de AfD een belasting verlagen, zodat meer gezinnen in Thüringen zich nu een eigen huis kunnen veroorloven.

  De socialisten, groenen en communisten woeden, de staatsradio is geschokt. De reden: de wisselwerking tussen stemmen van de CDU, FDP en AfD leidde er gisteren toe dat het deelstaatparlement van Thüringen het voorstel accepteerde om de overdrachtsbelasting te verlagen van 6,5 naar vijf procent. 46 parlementsleden stemden vóór, 42 tegen. Een wet die ervoor zorgt dat meer gezinnen in Thüringen zich nu een eigen huis kunnen veroorloven.

  Demonen en duivels richten grote schade aan in Thüringen >>>

  https://philosophia-perennis.com/2023/09/15/linke-nervenzusammenbrueche-antifaschistischer-schutzwall-in-thueringen-gefallen/

 5. Opmerkelijk:
  We hebben deze ontwikkelingen al eerder gezien/meegemaakt:
  Een paar honderdjaar geleden, zijn er met duizenden tegelijk Amerika ingetrokken, (geen moslims maar Blanken, Christenen, Europeanen), (ga mij niet vragen wat beter is), maar het waren GELOVIGEN.
  De oorspronkelijke bewoners, de Indianen, hadden die Blanken Christenen niet uitgenodigd, maar konden die vreemdelingen niet tegen houden, er ontstonden burgeroorlogen, de oorspronkelijke bewoners, vonden het maar niks, dat rare GELOOF “CHRISTENEN”, net als de Europeanen nu het GELOOF MOSLIM niks vinden.
  De binnen drangers leefde hun CULTUUR, totaal anders dan de oorspronkelijke bewoners hun CULTUUR.
  De BLANKE CHRISTENEN, namen land in bezit, en eigende het hun toe, alsof het van hun was.
  Maar de oorspronkelijke CULTUUR van de Indianen was, dat het hele land niet is verdeeld, maar van iedere Indiaan, en de Indianen leefde als Nomaden, in tenten, en trokken door heel HUN land waar eten en drinken te vinden was.
  Maar de BLANKE CHRISTENEN, wilden hun CULTUUR doordrukken, en vermoorden bijna het hele oorspronkelijke Indiaanse bevolking, en die BLANKE CHRISTENEN brachten door hun aparte levensstijl, voor de Indianen onbekende ziektes mee, miljoenen oorspronkelijke bewoners sterven hierdoor.
  Nu is Amerika weer in verval, de Imperialistische politiek, de CULTUUR van de BLANKE CHRISTENEN is iets van NOOIT GENOEG, en breiden uit over de wereld, pikken landen in, (niet om er in te leven) nee om het LEEG TE ROVEN, helemaal volgens hun CULTUUR.
  Dus BEWONERS van landen waar volop GESTOLEN werd (Grondstoffen), leven toevallig allemaal MOSLIMS.
  En die MOSLIMS denken, jullie onze grondstoffen, wij jullie huizen en uitkeringen.
  IS VOLGENS MIJ HELEMAAL NIET ZO EEN GEKKE GEDACHTE.
  Maar meestal gaat dit gepaard met oorlog c.q. burgeroorlog, denk aan Indianen en Blanken Christenen.
  Maar Europeanen kunnen dit voorkomen, dan moeten ze zich AANPASSEN aan de MOSLIMS.
  Net als de Indianen zich hebben aangepast, en zijn Amerikanen geworden.
  Vooruitziende blik. U mag het zeggen.

  • @Oprecht…

   Goede uiteenzetting. De mensheid kan/moet eindelijk eens beseffen dat we één zijn, maar dat er wat schaakspelende elites zijn die voorkomen dat wij als eenheid gaan leven. We zijn allemaal mensen. Ieder mens zou bewust moeten worden van onderstaande quote.

   All beings tremble before violence. All love life. All fear death. See yourself in others. Then whom can you hurt? What harm can you do?

   De machtige elites stoken oorlogen en creëeren onophoudelijk chaos en verdeeldheid. Ergens moet het moment komen dat de mensheid bewust wordt dat we worden bespeeld om te voorkomen dat wij zij aan zij gaan leven en samen de elites vernietigen die voorkomen dat wij zij aan zij kunnen leven. One love!!!

    • Waarom moet je mij meteen labelen als communist? Gister las je een reactie van mij die je ijzersterk vond. Maar zodra ik iets zeg dat je niet meteen snapt label je mij meteen als een communist? Wat kortzichtig.

     Jij en ik zijn allebei mensen die in liefde willen leven toch??? Of wil jij in oorlog en ellende leven???

     Oorlog en strijd komt uit het hoofd/denken/ego. Liefde is in je hart. In onze hoofden willen we allemaal wat anders en dat geeft strijd. In onze harten willen we allemaal hetzelfde, liefde, en als we allemaal hetzelfde willen, ontstaat er eenheid.

     In onze harten zijn en willen we allemaal hetzelfde en daar zijn we één.

  • Ik begrijp de insteek van jouw gekozen woorden, de Azteken en de Inca’s hadden gewoon steden en er was een systeem waarin zij het water opvingen en zo agricultuur bedreven, in andere delen van de VS en dat continent leefden er in de buurt van Mexico Navajo’s, nog steeds een aardig grote stam en zij waren weer meer boeren, Apaches waren inderdaad nomaden, zoals U ziet zeer divers en dit allemaal in dat enorme continent, wist U dat sommige ontdekten dat als sommige vrouwen sommige planten gebruikten zij tijdelijk onvruchtbaar waren en dat kwam soms goed van pas omdat er niet genoeg eten was voor de bevolking dan gingen zij die planten gebruiken en was er geen tekort, geboortebeperking zeg maar, ik verheerlijk deze volkeren niet hoor want ook zij offerden soms mensen in de stam op, bij die volkeren in Zuid-Amerika en het Midden Amerika gebeurde dit onder allerlei vreselijke rituelen.
   Bekijk eens op netflix de aflevering van unsolved mysteries seizoen 3 die heet paranormal rangers, kun je zien wat hun zienswijze is, gaat over bigfoot, ufos en skinwalkers, het komt zeer geloofwaardig over en het geeft te denken, wij denken dat wij alles al weten maar ik denk dat niet.
   Dank voor het delen van Uw bijdrage met ons, ik probeer een ieder als mens te behandelen en dat verwacht ik terug ook zo, gewoon eerlijk zijn, maakt je ook kwetsbaar het zij zo, krijg ik veelal en ook met Moslimcollega’s mooie gesprekken van, zij waarderen dit, maar natuurlijk zijn daar ook personen tussen waar ik ver vandaan wens te blijven, zoals met een ander persoon ik dat ook heb, het Westen graaft zijn eigen graf en wij wonen in dat Westen, ik verwacht slechte tijden voor grote delen van de bevolking en komt voornamelijk door die slechte leiders, zo zie ik het, mooier kan ik het niet maken!

 6. Een moslim en een goed-gelovige hier hebben elkaar gevonden in de hel/hemel op aarde….dat is toch mooi….
  Deze twee geloven(!) in hun god….in hun wereld van liefde e.d….dat is toch mooi!
  Zolang je ergens in blijft geloven is het prima verder …want je gelooft in het goede en de liefde in de mens(heid)
  Helaas deel ik dat geloof niet met jullie…respecteer echter wel dat jullie dat geloven…..ieder zijn/haar ding.
  Ikzelf zie het wat realistischer…iets meer zoals het in de echte wereld zonder rookgordijnen van geloven eraan toe gaat.
  Laat ik het heeeeeeel kort en dichtbij huis houden…..
  Ons eens vrije en welvarend nederland kan alleen weer herrijzen als een Vrij en Welvarend Nederland na een zeer grondige schoonmaak van het menselijk ongedierte wat hier rondloopt.
  Fundamentalistische geloofstromingen verbieden/transgendergekte/woke-isme/pedofilie/dierensex/kinderverwaarlozing/uitbuiting/immigratie…..per direct strafbaar stellen met zware straffen in het vooruit.
  Kortom ….jazeker en hard nodig…terug naar de periode dat je de achterdeur kon oplaten, je fiets gewoon zonder slot buiten kon staan en het touwtje uit de voordeurbrievenbus stak.
  Gewoon weer ff terug naar het toen en het NORMAAL.

 7. ‘Gewoon weer ff terug naar het toen en het NORMAAL.’

  Dat gaat alleen gebeuren als we ons allemaal aanpassen en de ‘goede’ (liefdevolle) mensen van alle afkomsten zich verenigen en samen het ongedierte het land uit flikkeren. Gelovig of niet, we willen allemaal in het land leven dat jij beschrijft. Maar dat land is nu ver te zoeken omdat alle liefde er uit is gehaald. Dat land wat jij beschrijft is een land obv liefde en eenheid in liefde. Ik begrijp niet waarom iedereen hier niet begrijpt wat ik zeg met liefde. Jullie willen allemaal in een fijn land leven, maar de meesten vinden liefde maar achterlijk en utopisch… DAAROM LEVEN WE DUS IN EEN LAND ZONDER LIEFDE. In een liefdevol land hangen touwtjes uit de brievenbus en praten mensen met elkaar en werken we samen om de rotte appels te verwijderen/verbannen en de slangen dood te trappen.

  De mensen (van alle afkomsten en geloven) die in een fijn land willen leven moeten elkaar gaan omarmen en samenwerken om de verrotte appels te verwijderen en de slangen dood te trappen. Tot we verenigen komen we helemaal nergens en wordt alles alleen maar erger.

  Ik ben het helemaal met je eens politiek profeet, maar we kunnen de bende in Nederland alleen oplossen als de ‘goede’ en de ‘liefdevolle’ mensen zich verenigen.

 8. Mooie preek beste…helaas gaat dat niet op gezien de culturrele en ideologische verschillen tussen de mensenrassen…jaja…verschillen in rassen en culturen zijn nu eenmaal een (in jouw ogen goddelijk gegeven) in mijn optiek een gegeven waar een ieder op deze aardbol mee moet leven…en ja …dat kan …zolang een ieder ras/cultuur zich in zijn/haar natuurlijk element handhaaft en geen expantie uitoefent.
  Is dat fout gegaan…oja ..opzeker…wij mensen…allen van ras en cultuur hebben dit al eeuwen meegemaakt …iedereen!
  Dus schuldigen?? wie…wanneer…en hoe lang….een vraag der tijden zonder ooit een bevredigend antwoord.
  Blijf op je eigen ras/cultuur contingent en er zal vrde zijn…ga met elkaar om maar loop elkaar niet voor de voeten, leef in vrede met en langs elkaar zonder jezelf hinderlijk op te dringen …m.a.w. gun…..gun elkaar de ruimte en de ontwikkeling…help elkaar zonodig zonder op te dringen …
  Snap je dat?
  Momenteel word MIJN RAS EN CULTUUR vernietigd en verdrongen door anderen …en dat zal ik dus nooit kunnen accepteren.

 9. Het wordt dus een strijd tussen het WEF en EEF Eastern Economic Forum.
  Maar nog steeds verwondert het mij dat er geen spatje overkomt van dit geweldige nieuws op de mainstream media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in