Roberto Stuckert Filho / Wikimedia / (CC BY 3.0 BR)

De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Ryabkov heeft bekendgemaakt dat 16 landen de wens hebben geuit zich aan te sluiten bij de BRICS. Aangezien de BRICS in feite een “concurrent” is van westerse organisaties, is dit een alarmsignaal voor het Westen, schrijft Thomas Röper.

De BRICS, bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, is de facto een concurrent van westerse organisaties, zoals de internationaal minder en minder gerespecteerde G7. De BRICS vertegenwoordigt veel meer mensen en is ook economisch aan een inhaalslag bezig. In 2021 bedroeg hun aandeel in de wereldeconomie in termen van voor koopkracht gecorrigeerd bruto binnenlands product al meer dan 30 procent.

Bovendien hebben de BRICS-landen met de New Development Bank een concurrent opgericht voor de door de VS gedomineerde instellingen Wereldbank en Internationaal Monetair Fonds. Juist deze bank, die haar leningen niet koppelt aan politieke goodwill en andere politieke voorwaarden zoals de door de VS gedomineerde organisaties doen, en die ontwikkelingsprojecten en de uitbreiding van infrastructuur stimuleert, trekt internationaal veel belangstelling.

De afgelopen maanden heeft een toenemend aantal landen belangstelling getoond voor toetreding tot de BRICS, wat alarmbellen doet rinkelen in het Westen, waarvan de media de BRICS meestal doodzwijgen. Een groeiende BRICS-groep zou de wereldwijde invloed van het Westen terugdringen en veel landen een langverwacht alternatief bieden voor de door de VS gedomineerde instituties.

De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Ryabkov heeft nu gezegd dat het aantal landen dat belangstelling heeft om toe te treden tot de BRICS steeds groter wordt en dat de BRICS-landen momenteel nadenken over de vorm die de organisatie zou kunnen aannemen om zich uit te breiden. Het Russische persbureau TASS berichtte hierover. Hieronder volgt de vertaling:

  Dode en gewonde NAVO-personeelsleden door Russische aanval op commandocentrum in Lviv - Naar Duitsland vervoerd

Russische onderminister van Buitenlandse Zaken verklaart: de tijd nadert dat BRICS op alle continenten vertegenwoordigd zal zijn

Ryabkov zei dat de tijd nabij is dat de BRICS sterker aanwezig zullen zijn op verschillende continenten.

16 landen willen toetreden tot de BRICS (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) en het aantal landen dat dat wil doen neemt letterlijk elke maand toe. Dit meldde de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov dinsdag op de televisiezender Perwy Kanal (Eerste Kanaal).

Op de vraag hoeveel landen er nu op de lijst staan van landen die zich bij BRICS willen aansluiten, zei hij dat “de aantallen letterlijk elke maand variëren”. “Het aantal groeit, ik zou zeggen 16 als een realistischer aantal,” zei de onderminister.

“Ik wil geen voorspellingen doen over de timing van de toelating van deze of gene leden, dat is een andere kwestie die vandaag, in grote lijnen, op het niveau van de besprekingen van de leiders blijft,” voegde de onderminister eraan toe, waarbij hij het vertrouwen uitsprak dat de Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping tijdens hun besprekingen tijdens het bezoek van de Chinese leider aan Rusland “de nodige aandacht” aan de kwestie hebben besteed.

Tegelijkertijd merkte de diplomaat op dat er geen basis was voor speculaties over een mogelijk permanent of semipermanent lidmaatschap. Ryabkov verklaarde:

“Als we terminologie gebruiken die meer kenmerkend is voor de Verenigde Naties in de context van discussies over de hervorming van de VN-Veiligheidsraad, denk ik dat we het moeten hebben over partnerschapsformaten, BRICS+ en formaten voor volledig lidmaatschap. Dat zijn duidelijkere, meer directe manieren om te zorgen voor praktische samenwerking, nog vóór het volledige lidmaatschap.”

  Globalisten bewapenen voedsel- en energievoorziening om de weg vrij te maken voor wereldwijde "Holodomor"

Hij voegde eraan toe: “En voor zover landen toetreden tot de groepering, zijn er natuurlijk geen beperkingen ten aanzien van waar, het formaat, de kwaliteit en de mate waarin zij die samenwerking aangaan, dat kan ik me gewoon niet voorstellen.”

De mogelijkheden voor verdere uitbreiding van BRICS

Volgens Ryabkov is de tijd niet ver meer dat de organisatie sterker aanwezig zal zijn op verschillende continenten. De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken benadrukte:

“Ik denk dat de tijd nadert dat we een BRICS krijgen die in een of andere vorm nog sterker aanwezig zal zijn op verschillende continenten.”

“Ik zal het niet verhullen, we hebben tot nu toe gewoon nog geen ervaring met zoveel aanvragen. Toen de eerste en tot nu toe enige uitbreiding van BRICS plaatsvond met de opname van de Republiek Zuid-Afrika, nam iedereen deze stap gewoon voor lief,” vervolgde Ryabkov. “Nu is de lijst vrij lang, plus er zijn staten die speciale belangstelling hebben getoond voor toetreding tot de BRICS New Development Bank enzovoort. Er zijn verschillende formaten, en verschillende geometrieën zijn aanvaardbaar.”

Regionale veiligheid

“We zullen bekijken hoe we de kwestie van regionale veiligheid in BRICS-formaat kunnen uitbreiden,” zei de onderminister van Buitenlandse Zaken.

“De recente overeenkomsten met de belangrijke rol van de Volksrepubliek China en met onze zeer belangrijke bijdrage tussen Saoedi-Arabië en Iran hebben inderdaad een nieuwe context voor regionale werkzaamheden gecreëerd.”

Ryabkov voegde eraan toe dat dit “een troef is die zal worden gewaardeerd in de BRICS-kring. En ik hoop dat dit zal worden versterkt door de ontwikkeling van de politieke dialoog.”

  Een postmortem van het Oekraïense nationalisme

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe het Westen eindigt: Poetin kondigt een nieuw BRICS-project voor een wereldwijde reservemunt aan om de petrodollar te VERVANGENVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMaar het kan doorgaan…
Volgend artikelWat informatie over emigreren naar Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Via de Wereldbank en IMF werden vele landen opgezadeld met grote fiatdollarleningen waaraan vele eisen gekoppeld werden zoals toegang tot waardevolle grondstoffen en een pro-US marionettenregering. De Amerikaanse welvaart is voor een groot deel te danken aan het plunderen van die landen via de bankenkartel met uit het niets gecreëerde US-dollars.

  • Ze dachten die arme landen nog generaties aan hun schatplichtig te maken door leningen van het IMF-bankencartel. Dit is nu de sterkte van China om contracten af te sluiten in Afrika: Schulden? Bij ons niet… Wacht maar, het bankroet van die banken is onafwendbaar.

   • Nog nooit van China’s ‘leningen’ aan arme Afrikaanse landen gehoord?
    Met het Belt and Road Initiative bindt China landen aan zich door enorme schulden die deze landen zich niet kunnen veroorloven, omdat het terugbetalen vrijwel onmogelijk is.
    Zo kan China eenvoudig én goedkoop commodities verwerven, én mondiale politieke invloed uitoefenen op plaatsen waar het dat anders niet of nauwelijks zou kunnen.

    • Dàt verwijt is precies wat Het Westen decennia lang heeft gedaan, dat weten we zeker. Maar het is gratuit om nu hetzelfde te beweren van China. De Chinezen zijn wel geen liefdadigheidsinstelling. Maar omdat de schulden aan het Westen China koud laat, biedt China nieuwe mogelijkheden voor Afrika tot grote ergernis van Het Westen. Dus die verwijten vanuit Het Westen is de pot die de ketel verwijt…

     • Ik ben niet ‘Het Westen’, ik constateer slechts dat de Chinezen niet onderdoen voor het westen.
      In verschillende Afrikaanse landen is men beslist niet blij met China, en terecht. Net zoals men daar niet gek is op westerse landen…
      En in China? Totalitair systeem dat ons voorland moet zijn.
      De ene koloniale macht lost de andere af…

    • China neemt zelfs z´n eigen Chinese werknemers mee naar Afrika om z´n projecten te verwezenlijken.

     • Én eigen politie, tot overmaat van ramp.
      Recent nog in Pakistan, daar boden ze de regering aan om het Chinese leger orde op zaken te laten stellen voor Imran Khan toen deze nog premier was.

 2. Merkwaardig dat Zwitserland niet toetreedt.❗️Een kwestie van tijd ❓❓
  Op dit moment kan ik het begrijpen met net de overname van Credit Suisse maar de UBS zou toch makkelijk kunnen toetreden.
  Dat maakt het voor het Europese publiek ook aantrekkelijk om in Franken te gaan sparen….. / investeren zo je wilt.

  • 20-03-2023
   2 minuten geleden! Zwitserland sluit alle luchthavens! Rotsgrote hagelbui viel in Zürich!

   ´Volgens de lokale autoriteiten waren de zwaarst getroffen regio’s in Centraal-Zwitserland, waar verschillende dorpen en steden door de storm werden getroffen. De hagelstenen beschadigden gebouwen, auto’s en gewassen en veroorzaakten voor miljoenen dollars schade

   Zwitserland is onlangs getroffen door een zware hagelbui die grote schade heeft aangericht in het hele land. De storm, die donderdagmiddag toesloeg, bracht grote hagelstenen met zich mee, sommige zo groot als golfballen, en harde wind die in verschillende gebieden voor grote schade zorgde.

   In sommige gebieden waren de hagelstenen zo groot dat ze door ruiten sloegen en ernstige overstromingen veroorzaakten toen de stormafvoeren moeite hadden om het hoofd te bieden aan de stortvloed van water. Hulpdiensten werden opgeroepen om bewoners en bedrijven te helpen, maar velen liepen aanzienlijke schade op.

   Het Zwitserse Federale Bureau voor Meteorologie en Klimatologie heeft voorafgaand aan de storm waarschuwingen afgegeven, maar de hevigheid van de hagelstenen verraste velen. Aangenomen wordt dat klimaatverandering een rol kan spelen bij de toename van extreme weersomstandigheden, zoals hagelbuien, in heel Europa.´

   https://www.youtube.com/watch?v=kfYM3mGt9TM

   2018
   ´The Swiss have put on one of the most bizarre opening ceremonies in history to mark the completion of the world’s longest tunnel at a fairground in Erstfeld, in the north of the country. Famed for their trains, organisers roped in more than 600 dancers, acrobats and dramatic actors and even composed the new route’s very own theme tune as they pulled out all the stops for Wednesday’s inauguration. The upbeat, glitzy celebration included performers dressed in orange miners’ suits and protective helmets dancing atop a moving rail car to the rhythm of pick-axes and construction machinery. Trapeze artists hung from chains or ropes, a band blared out a thumping military march and helicopters buzzed overhead as the ceremony strived to both thrill and offer a show of European solidarity. It also featured a baby with feathered white wings (pictured, right) and oversized head and a man dancing with a bird’s nest on his head (top left). Music was provided by Alpine horn players, an army band and live choirs, and also even featured dancers in their underwear (bottom left).´

   https://www.youtube.com/watch?v=CbOldRsITpQ

   The Dark Side of Switzerland Incredible Economic Success

   ´Switzerland GDP per capita is the second highest in the world. True to their moniker of being a developed country, services are the biggest contributor to Switzerland’s GDP growth at 74%, then industry or manufacturing at 25%, and the agricultural sector at 1%.

   One other thing that is synonymous with Switzerland is its Swiss Banks. They’re considered the “Bank of the World” where the rich and famous choose to safekeeping keep their earnings with relatively low taxes and absolute confidentiality. ´

   https://www.youtube.com/watch?v=VxZevw0p8lY

   • Klnkt als geoengineering. In de VS vielen er wel brokken ijs uit de lucht als golfballen. Ze zijn er nog niet zo goed in geslaagd in EU. Global warming is echt een hoax hoor. Gek dat Zwitserland niet wilt toetreden, maar wat hebben ze te winnen. Goed wel dat zoveel landen naar de BRICS willen. hahaha! Het gaat steeds meer de kant op van Noord Aarde en Zuid Aarde (of O-Aarde en W-Aarde, wat dan ook). Maak niemand zich zorgen over de atoombom, die komt echt niet.

   • Inderdaad, dus dat zie ik niet gebeuren. Ben op zoek naar de video´s van ene chatzefratz of iets met deze naam. Die doet een aardig boekje open over SSwitsserland met z´n talrijke geheime genootschappen die van daaruit wereldwijd opereren. Vies land dat SSwitsserland.

 3. Dit is in feite de oorlog op lange termijn winnen.
  Rutte mag wel zo hard roepen “ Wij moeten deze oorlog winnen “
  Maar hier verliezen de westerse landen de oorlog.
  De dollar zal op termijn een waardeloos vodje papier worden.

  Alle rente inkomsten die door handel met de dollar zomaar binnen liep in de USA zal verdampen.

  Het gevaar zit erin dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken.
  Kijk vandaag eens naar het artikel op Frontnieuws wat over HAARP Gaat…..
  Technologisch/ misdadig zijn de Amerikanen vergevorderd, en de kliek van Biden is scrupuleus misdadig.

  Maar dit geeft duidelijk aan dat de USA doorzien wordt door landen die altijd geminacht en gekolonialiseerd werden. Men gaat op EIGEN BENEN STAAN BRAVO!!
  Er komt een Nieuwe wereld orde aan, zonder Amerika…….. dat zal slikken zijn voor hen……

  • Maar ook slikken voor Europa, dat als schoothondje van usa fungeert. Arm volk, dat zulke lijers heeft, die niet een eigen beleid uitstippelen en uitvoeren.

 4. En het zal een succes worden , china en ruslnd zullen de grootste worden dankzij laffe hond rutte en pedokindje macron , wefhoer turdeau en noem maar op. En de komende 75 jaar gaat niemand daar ene shit aan veranderen. Dankzij al deze wefhoeren zonder ruggengraat dat zich staatshoofden noemt. Ik hoop dt heel Frankrijk kapot gaat en verbrand met pedokindje macron erbij. Dat ze alles maar slopen daar, geen economie meer, geen parijs meer. …alleen maar chaos. Precies wat pooier hitler klaas schwaab wil maar zal zijn zin niet krijgen. Als frankrijk kapot gaat ist gedaan met europa. Ik voorzie uiteindelijk dt frankrijk het onderspit zal delven en de chaos niet meer te overzien…..let maar eens op, hier zal europa zijn leger nog naartoe sturen en ook die zullen het moeten ontgelden. FRANKRIJK ZAK BRANDEN, zo is het voorspeld en voorzien.dankzij de wefhoeren.

 5. De prognoses voor ‘het westen’ zijn extreem slecht. Hun ‘opperhoofd’ is een hersenloze seniele oorlogszuchtige ouwe zak, die alleen maar een aaneenschakeling van kwalijke en verkeerde beslissingen produceert. Onder zijn ‘leiding’ gaat het westen recht de afgrond in. Logisch dat andere landen inzien dat het mis gaat, en zich niet met die loosers, die de VS feitelijk zijn, willen identificeren.

 6. USA is verworden tot een staat zoals het oude Rome; oorlog voeren en plunderen.
  EU is een soort van “vierte Reich”geworden, en hoopt een militaire staat te worden, met als hoogste doel Rusland te vernietigen.

  Waarom? Dat zijn de nazi’s vergeten.

  In feite is USA al van de wereld heersers troon getrapt; economie stelt net als leger geen moer meer voor; bevolking is verarmd.
  EU: degenen met enig verstand en inzicht beseffen dat her een streep door moet worden gezet.
  Nato”: opgericht door de nazi’s: als “verdedigings organisatie; is in feite een aanvals organisatie; zie het verleden–en een oorlogslaafje van USA. Opheffen dus zonder spijt.

  Laat de brics groeien, maar uitsluitend een economische organisatie worden, niet degenereren zoals EU en USA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in