De Amerikaanse regering verbergt zelfs haar medeplichtigheid aan de vervolging van journalist Gonzalo Lira niet, nadat een van haar belangrijkste informatie-oorlogsactivisten in dat land, de transgender-huurling Michael John Cirillo, heeft toegegeven samen te werken met de geheime politie in deze zaak, de media heeft verteld dat hij van plan is tegen zijn landgenoot te getuigen, en zelfs van plan is hierover op te scheppen voor het Congres wanneer hij dat later deze maand bezoekt, schrijft Andrew Korybko.

De Amerikaans-Chileense staatsburger Gonzalo Lira werd onlangs door de Oekraïense geheime politie gearresteerd op beschuldiging van “oorlogspropaganda”, waarvoor hij 5 tot 8 jaar gevangenisstraf kan krijgen. Het stilzwijgen van de Amerikaanse regering over dit incident staat in schril contrast met haar hysterie over de arrestatie vorige maand in Rusland van Evan Gershkovich, medewerker van de Wall Street Journal (WSJ), op beschuldiging van spionage nadat hij op heterdaad was betrapt toen hij geheime militair-industriële informatie vroeg aan een regionale wetgever.

Dit is een verraad aan de Amerikaanse beginselen, aangezien de vrijheid van meningsuiting wordt beschouwd als een heilig recht van alle burgers, ongeacht waar zij zich überhaupt bevinden. Wat men ook moge denken van Lira’s standpunten en het specifieke stuk Oekraïense wetgeving dat werd aangehaald als basis voor zijn arrestatie, de Amerikaanse overheid wordt verondersteld de rechten van haar onderdanen in het buitenland te steunen. Dit geldt in het bijzonder wanneer zij worden gearresteerd voor het uiten van een mening en/of het uitoefenen van journalistiek, zoals hij.

Het stilzwijgen over dit schandalige incident wijst op een zekere mate van medeplichtigheid aan, of op zijn minst stilzwijgende goedkeuring van, Lira’s arrestatie, aangezien niets anders het opvallende gebrek aan enige reactie verklaart. Deze vermoedens worden nog versterkt door het feit dat een van de belangrijkste informatie-oorlogsvoerders van de Amerikaanse regering in Oekraïne, de transgender-huurling Michael John Cirillo, aan de Daily Beast heeft toegegeven dat hij heeft samengewerkt met de SBU in de zaak tegen Lira en zelfs van plan is tegen hem te getuigen.

Scott Ritter: F-16 naar Oekraïne sturen zal een terugslag veroorzaken

In zijn exacte woorden: “Ik heb enkele maanden geleden al een beëdigde verklaring afgelegd aan de SBU over Gonzalo Lira en verwacht te worden opgeroepen als getuige in zijn vervolging.” Cirillo voegde op Twitter ook toe dat “Als ik over 10 dagen op Capitol Hill ben, zal de arrestatie van Gonzalo Lira ongetwijfeld een hoofdonderwerp van gesprek zijn.” In plaats van te streven naar zijn vrijlating, vertrouwt de regering van de VS op een van haar top-propagandisten in dat land om de veroordeling van Lira na te streven, waarna hun gevolmachtigde brutaalweg van plan is hierover op te scheppen tegenover het Congres.

Ook moet worden opgemerkt dat Cirillo dit heeft verteld aan Julia Davis, die door Rusland in de ban is gedaan omdat zij in opdracht van vijandige mogendheden tegen haar nationale belangen heeft gewerkt, waarmee in deze context uiteraard de VS wordt bedoeld. Haar artikel vermeldt ook dat zij exclusieve beelden heeft verkregen van Lira’s arrestatie, die alleen verkregen konden zijn door de SBU, waarvan de medewerkers deze met haar deelden juist omdat zij weten dat zij een van de meest betrouwbare agenten van hun beschermheer is en deze dus zouden gebruiken om Lira in haar stuk te vernederen.

Deze feiten leiden tot de conclusie dat de regering van de VS inderdaad medeplichtig is aan de arrestatie van deze Amerikaanse staatsburger door Oekraïne. Zij verbergt haar medeplichtigheid aan de vervolging van Lira niet eens, nadat een van haar belangrijkste informatie-oorlogsvoerders in dat land toegaf samen te werken met de geheime politie in deze zaak, de media vertelde dat hij van plan is tegen hem te getuigen, en zelfs van plan is hierover op te scheppen voor het Congres. De regering van de VS is hier pervers trots op, omdat zij hoopt critici van haar proxy-oorlog onder druk te zetten om zichzelf te censureren.

Kolonel Richard Black - De V.S. leiden de wereld naar een kernoorlog

Deze doelstelling geldt duidelijk ook voor haar eigen burgers zoals Lira, die de regering van de VS met hartstocht haat omdat zijn moedige verslaggeving vanuit Charkov veel van hun beweringen over dit conflict in diskrediet bracht. De regering had Kiev simpelweg kunnen verzoeken hem te deporteren om de schade die hij heeft toegebracht aan hun informatieoorlogsoperaties te beperken, maar gaf er de voorkeur aan hem als voorbeeld te stellen door hem te vervolgen. Cirillo’s rol in dit incident en zijn plannen om erover op te scheppen in het Congres laten geen twijfel bestaan over de medeplichtigheid van de regering van de VS.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Gonzalo Lira gearresteerd door Oekronazi’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPush-aways
Volgend artikelVoormalig CIA-officier onthult mogelijk motief voor drone-aanval op het Kremlin
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

21 REACTIES

  • Ik ook, het is goed mogelijk dat hij al dood is. Hier gaan wij helemaal niets meer van horen, mark my words. Gonzalo Lira is opgehouden te bestaan. Zo werkt dat in de corrupte wereld. Hij leeft voort via de videos van hem, die zijn gelukkig nooit meer te verwijderen van internet.

    • Ok dan dus er bestaan ook nog Nederlandse Suriamers…. De aanduiding Amerikaans -Chileense aanduiding is alleen maar om een excuus te hebben om heb aan te pakken. Zelf zegt hij ook expliciet dat hij GEEN Amerikaan is maar Chileen.
     Het is gewoon arrogant westers denken om het zo neer te plempen.

     Chili is een souverein land en zo hoort het aangeduid te worden in taal.

   • Al ooit eens gehoord van dubbel staatsburgerschap zoiets als Belgische Braziliaan ? Men kan 2 staatsburgerschappen hebben. Echter zijn roots zijn Chileen. Tenzij hij zelf expliciet heeft gevraagd om zijn Chileense natiinaliteit te cancelen. Dat bestaat dus ook.

   • Soms hebben mensen gewoon 2 paspoorten, het gaat er niet om welke nationaliteit je hebt maar hoe je bent als individu, althans dat is mijn bescheiden mening!!!

    • Ok dus een Marrokaan met twee paspoorten ins ineens een Nederlander.

     Paspoorten is iets uitgevonden door overheden om je in bedwang te houden en te knechten. De perso0n is in Chili geboren, wat een overheid daar van maakt…… misschien wel in de nieuwste trent hij identificeert zich als goudvis. Want dat soort achterlijke dingen komen tegenwoordig ook gewoon in je paspoort.

 1. Heel erg dit. Ik hoop dat Conzalo Lira goed wordt behandeld..🙏
  A.I. biedt fantastische mogelijkheden, behalve als het in verkeerde handen is..

  • Je kunt wel hopen, maar de realiteit is dat Gonzalo of al dood is of zwaar wordt mishandeld. Niemand weet wat er met hem is gebeurd, eigenlijk is het voor hem waarschijnlijk beter dat ze ‘m zo snel mogelijk doden, want de rest van z’n leven zal anders een hel zijn. Arme Gonzalo. Voor mij zal hij altijd een held blijven.

 2. Gonzola Lira is geen Amerikaan. Hij is een Chileen. Zelfs dit soort simpele fouten geeft wel te denken over de kwaliteit ven die blog

  • Gonzalo Lira: Born: February 29, 1968 (age 55 years), Burbank, California, United States

   The term Chilean-American typically refers to someone who has both Chilean and American nationality or heritage. This could mean that they were born in Chile but later became a citizen of the United States, or that they were born in the United States but have Chilean ancestry.

   • Duidelijk NOOIT een paar filmpjes van Gonzola Lira gezien. Want anders zou je weten dat het zijn eigen woorden zijn.
    BTW is ook niet de eerste keer dat ze hem oppakken.

    Pfft

 3. Zo zien we, hoe belangrijk een onafhankelijk journalist en opinie-vormer kan zijn.
  Alle illegale en gewelddadige middelen worden uit de kast getrokken, door misdadige regimes, om iemand uit te schakelen …
  Inderdaad : Gonzalo Lira = Julian Assange 2.0.

  Gonzalo Lira is geboren Chileen, en Amerikaans staatsburger.
  Een onafhankelijke man, zeer mild, en ongelofelijk scherp en helder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in