Пресс-служба Президента Российской Федерации / Attribution: Kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

Nu Oekraïne afstevent op een politieke en militaire ramp is het tijd om ons af te vragen waarom de CIA dit niet heeft voorspeld. “Wacht eens even,” zou je kunnen zeggen, “hoe weet je dat de CIA dat niet heeft gedaan?” Eerlijke vraag. Ik heb geen toegang meer tot geheime informatie, maar ik kan wel de openbare verklaringen van ambtenaren van Defensie en Buitenlandse Zaken lezen, evenals de opmerkingen van verschillende leden van het Congres. Op geen enkel moment in de afgelopen twee jaar – sinds het begin van de Speciale Militaire Operatie – hebben we ook maar één ontmoedigend woord gehoord van iemand die toegang had tot de briefings van de CIA over de militaire vooruitzichten van Oekraïne, schrijft Larry Johnson.

Aan de vooravond van het begin van de Russische invasie van Oekraïne in februari 2022 had de CIA antwoorden moeten geven op de volgende vragen:

 1. Wat is het vermogen en de conditie van de Russische strijdkrachten?
 2. Wat is het vermogen van Rusland om de westerse economische sancties te weerstaan?
 3. Wat zijn de voorwaarden die president Poetin uit zijn ambt moeten zetten?

Dit is wat we zeker weten. Ondanks herhaalde smeekbeden van Vladimir Poetin aan president Joe Biden en andere Westerse leiders om garanties te geven dat Oekraïne niet zou worden toegelaten tot de NAVO, zei het Westen Poetin op te rotten en ging het door met de opbouw van het Oekraïense leger. De VS en haar NAVO-bondgenoten geloofden dat het Russische leger zwak en ineffectief was. Westerse leiders geloofden ook dat de Russische economie kwetsbaar was voor Westerse economische sancties en dat een economische ineenstorting van Rusland Poetin uit de macht zou katapulteren.

Voorgestelde dekolonisatie van Rusland

Het westerse plan was eenvoudig, gedurfd en misleidend – d.w.z. Oekraïne gebruiken als militaire proxy, Rusland verslaan en Vladimir Poetin vernederen; westerse economische sancties opleggen die de Russische economie zouden verwoesten en de steun voor Poetin verder zouden doen afbrokkelen; de Russische republiek opdelen in 41 nieuwe landen. Klinkt gek, maar kijk eens naar wat Angel Vohra in april 2023 schreef in Foreign Policy Magazine:

De Commissie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, een onafhankelijke Amerikaanse overheidsinstelling met leden uit het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, de Senaat en de departementen van Defensie, Buitenlandse Zaken en Handel, heeft verklaard dat het dekoloniseren van Rusland een “moreel en strategisch doel” zou moeten zijn. Het Free Nations of Post-Russia Forum, bestaande uit verbannen politici en journalisten uit Rusland, hield eerder dit jaar een bijeenkomst in het Europees Parlement in Brussel en organiseert deze maand drie evenementen in verschillende Amerikaanse steden. Het forum heeft zelfs een kaart uitgebracht van een uiteengevallen Rusland, verdeeld in 41 verschillende landen, in een wereld na Poetin, ervan uitgaande dat hij verliest in Oekraïne en wordt afgezet.

Westerse analisten hameren steeds vaker op de theorie dat de Russische desintegratie eraan zit te komen en dat het Westen zich niet alleen moet voorbereiden op het beheersen van de mogelijke gevolgen van burgeroorlogen, maar ook moet profiteren van de breuk door grondstofrijke opvolgerlanden naar zich toe te lokken. Ze stellen dat toen de Sovjet-Unie in 1991 ineenstortte, het Westen overrompeld werd en er niet in slaagde deze gedenkwaardige kans ten volle te benutten. Het moet nu een strategie ontwikkelen om de Russische dreiging voor eens en voor altijd te beëindigen, in plaats van Poetin een uitweg te bieden.

Simpel gezegd waren de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten geobsedeerd door de eliminatie van Rusland als natie en zagen ze de oorlog in Oekraïne als hun kans om dit plan uit te voeren. Op geen enkel moment voor het begin van de oorlog in Oekraïne in februari 2022, of daarna, kwam de Amerikaanse inlichtingendienst met een beoordeling die dit narratief tegensprak.

  Leider VS huurlingenorganisatie Mozart: Oekraïense soldaten "doden krijgsgevangenen die zich overgaven" – Oekraïne is een "corrupte, opgefokte samenleving"

Laten we dus eens terugkijken naar wat er in het openbaar werd gezegd over de drie vragen die ik hierboven heb gepresenteerd. Ik begin met de toestand van het Russische leger. Dit is wat GIS – een in Europa gevestigde “denktank” – in mei 2022 verkondigde. Merk op dat deze beoordeling weerklank vond in het hele Amerikaanse nationale veiligheidsapparaat:

Een maand na de oorlog waren de rollen omgedraaid. De Oekraïense kant had de agressor zware verliezen toegebracht en het initiatief genomen voor succesvolle tegenoffensieven. Zwaar gehavend trokken de Russische troepen zich terug uit het noorden van Oekraïne. De implicatie is dat, terwijl het vermogen van Oekraïne om weerstand te bieden was onderschat, het vermogen van de Russische oorlogsmachine nog veel ernstiger was overschat.

En nu, op basis van de eerste ontwikkelingen ter plaatse, lijkt het er steeds meer op dat het Russische offensief in Donbas hetzelfde lot beschoren zal zijn als de mislukte ambitie om Kiev in te nemen. Als dit het geval blijkt te zijn, zal Oekraïne de oorlog winnen, zij het tegen een verschrikkelijke prijs. Gezien het feit dat de Russen zich pas zullen overgeven als ze weinig hebben om mee te vechten, kunnen we voorspellen dat Rusland met een zwaar beschadigde militaire macht uit de oorlog zal komen. Zo’n scenario zou ingrijpende gevolgen hebben op de lange termijn.

Dan hebben we de gepensioneerde Amerikaanse legergeneraal Ben Hodges die in augustus 2023 zijn verkeerde inschatting maakte:

“Voor mij is dit arrogantie, of onervarenheid, of ze hebben gewoon niets geleerd,” vervolgde Hodges. “En ik denk dat wat we zien is dat zelfs met een ultramoderne gevechtshelikopter van vele miljoenen dollars, als je een piloot hebt die geen ervaring heeft, dan worden ze neergeschoten.”…

De gepensioneerde generaal voegde er tijdens zijn interview aan toe dat zelfs “na 18 maanden” oorlog, Rusland laat zien dat ze nog steeds “echt zwak” zijn, ondanks het feit dat ze effectieve en goed uitgeruste vliegtuigen hebben.

“Er wordt zoveel gepraat over Oekraïne kan dit niet, Oekraïne kan dit niet,” zei Hodges. “Aan de andere kant … Ze [Rusland] hebben zoveel piloten verloren, ze hebben zoveel tanks verloren, ze hebben zoveel artillerie verloren, ze blijven generaals verliezen. Hun logistieke systeem is kwetsbaar. Dus ik denk dat het nu tijd is om Rusland echt onder druk te zetten, niet om te stoppen of te aarzelen.”

Ik zou een boek van 500 pagina’s moeten schrijven om alle verkeerde, foutieve voorspellingen van het Westen over de militaire capaciteit van Rusland te verzamelen. Dit is een monumentaal falen van de inlichtingendienst.

  Zelensky verklaart zich bereid tot "besprekingen en het vinden van een compromis" over de status van de Krim en de Donbass

We zien een vergelijkbaar debacle als het gaat om Westerse voorspellingen over het verwachte effect van sancties op de Russische economie. De Wall Street Journal bijvoorbeeld publiceerde zijn analyse op 26 januari 2022 in een artikel met de titel: Ruslands pogingen om zijn economie te sanctie-proof te maken hebben een zwakke plek blootgelegd.

Deskundigen zeggen dat het pakket vergeldingsmaatregelen van de VS en Europa zware schade zal toebrengen, ondanks de pogingen van Rusland om zijn economie te isoleren…

Een reeks hardere maatregelen in het geval van een nieuwe inval in Oekraïne zou deze aanpak kunnen testen en deskundigen zeggen dat ze brede economische pijn zouden kunnen veroorzaken, ondanks de inspanningen van de heer Poetin om de klap te verzachten.

De VS hebben dinsdag gezegd dat ze bereid zijn sancties en exportcontroles op te leggen aan cruciale sectoren van de Russische economie. Hoge regeringsfunctionarissen zeiden dat de VS de export naar Rusland zou kunnen verbieden van verschillende producten die gebruik maken van micro-elektronica gebaseerd op Amerikaanse apparatuur, software of technologie, vergelijkbaar met de Amerikaanse drukcampagne tegen de Chinese telecomgigant Huawei Technologies Co. Amerikaanse functionarissen hebben eerder gezegd dat maatregelen die worden overwogen ook het afsnijden van de toegang van Russische banken tot de dollar en mogelijke sancties op de Russische energie-export omvatten…

Brian O’Toole, een voormalig ambtenaar van Financiën en een expert op het gebied van sancties bij de denktank Atlantic Council, zei dat de laatste sanctieronde, als die wordt aangenomen, “een enorme economische ontwrichting zou veroorzaken, met enorme economische gevolgen… Er zal een onmiddellijke economische impact zijn.”…

Volgens de onafhankelijke Russische opiniepeiler Levada Center daalde deze in december van bijna 90% in 2015 naar 65%.

Een van de hardste opties – en een waarvan westerse onderhandelaars zeggen dat die momenteel niet op tafel ligt – is dat de regering Biden in het verleden heeft overwogen om Moskou los te koppelen van het internationale banksysteem SWIFT, dat door meer dan 11.000 financiële instellingen in meer dan 200 landen wordt gebruikt, en om Russische financiële instellingen te beletten de Amerikaanse dollar te gebruiken.

Wat een kolossale blunder. En de regering Biden ging nog een stap verder door Rusland de toegang tot SWIFT te ontzeggen. Het feitelijke effect van de sancties leidde ertoe dat Rusland snel nieuwe economische allianties aanging met China en andere grote economieën in het zuiden van de wereld en de sancties versnelden de ontwikkeling van een alternatief betalingssysteem dat onafhankelijk was van de Amerikaanse dollar. Ofwel negeerde de regering Biden de waarschuwingen van CIA-analisten dat Ruslands enorme reserve aan natuurlijke rijkdommen, olie, gas, steenkool, aluminium, nikkel, stikstof en zeldzame aardmineralen het land isoleerden van Westerse sancties, ofwel faalde de CIA in het nauwkeurig analyseren van de kracht van de Russische economie.

  Oekraïne heeft steeds minder mannen en de hoop op een overwinning vervliegt

In plaats van de publieke steun in Rusland voor Vladimir Poetin te verzwakken, werd zijn politieke positie sterker. In plaats van Poetin te isoleren, hielp de proxyoorlog van de NAVO Poetin om de relaties met China, India, Iran, Noord-Korea, Zuid-Afrika en Brazilië te verstevigen en uit te breiden.

Het Westen zit in zijn eigen val. Rusland heeft een op sterven na dode defensie-industrie nieuw leven ingeblazen en produceert munitie, granaten, raketten, raketten, artillerie, tanks, drones en gevechtsvoertuigen in een tempo dat het Westen niet kan evenaren. In plaats van de westerse superioriteit te demonstreren, is het NAVO-bondgenootschap ontmaskerd als een breekbaar en machteloos gezelschap. De nederlaag van Oekraïne zal de Verenigde Staten en de NAVO dwingen een keuze te maken – de oorlog met Rusland laten escaleren en een nucleaire vuurzee riskeren of een diplomatieke uitweg vinden. Terwijl de huidige retoriek onder veel NAVO-leden oorlogszuchtig is, met de Franse Macron die steun probeert op te wekken voor deelname aan de strijd tegen Rusland, groeit de verdeeldheid in Europa. Duitsland is zeker niet meer enthousiast om mee te doen aan Frankrijks zelfmoordmissie.

De sleutel tot het einde van de oorlog ligt in Washington DC. Het is een verkiezingsjaar en de kiezers hebben geen zin in een directe militaire confrontatie met Rusland. En dan is er nog het feit dat de regering Biden meer gefocust is op de oorlog tussen Israël en de Palestijnen, de afsluiting van de Rode Zee door de Houthi’s en de angst dat China zich tegen Taiwan zal keren. Er is geen goed, zuiver, duidelijk exitplan voor de VS om de steun aan de proxyoorlog met Rusland te beëindigen. Het beste waarop het team van Biden kan hopen is dat de Oekraïense Zelensky ten val komt en een nieuwe Oekraïense regering besluit vrede te sluiten met Moskou. Op dat moment kan Biden zijn schouders ophalen en zeggen: “We hebben het geprobeerd” en vervolgens weglopen. Dat is de uitkomst waar ik op hoop.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oekraïne – Een leger zonder officieren heeft geen kans om te winnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuroparlementariër Rob Roos: De elites hebben besloten dat we “verkeerd leven” en “alles moet veranderen” in de naam van “klimaatverandering”
Volgend artikelBrits parlementslid onthult dat “gevaccineerden binnenkort allemaal zullen sterven aan turbokanker”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. In plaats van Rusland, zullen de Westerse imperia uiteenvallen. Van de Eu tot de VN en de WHO en van het WEF tot de NATO en de VS zelf. Binnen 5 a 10 jaar is het allemaal in de huidige vorm opgedoekt.

  • Dat hoop ik ook. Wie een kuil graaft voor een ander, dondert daar zelf in. En dat hoop voor die westerse zooi. De weergaloze arrogantie waarmee usa /nato bende en EU Brussel denkt de wereld te kunnen regeren is over en voorbij. Teveel landen hebben het smerige spel van het zgn democratische Westen door en keren het Westen de rug toe. Gelijk hebben ze.
   Nu moet alleen dat gehersenspoelde volk binnen usa en EU nog de ogen openen en het huidige bewindzooitje eruit schoppen. Door de 13 krankzinnige sancties van Brussel gaat Europa terug naar de middeleeuwen. Dag pleuro, dag EU, maar ook dag usa en dag dollar.
   Arm volk dat zulke lijers (geen leiders) heeft, arme kinderen en kleinkinderen die ooit uit de puinhoop moeten zien te komen.

 2. Eigenlijk onvoorstelbaar dat een terreurorganisatie als de CIA waar elke andere organisatie bij verbleekt al ruim 75 jaar wereldwijd op alle fronten en in alle geledingen het meest gruwelijke kwaad bedrijft op de wereld met vele (tientallen) miljoenen doden als gevolg nog vrijelijk mag opereren.

  • De CIA is een staats-terreurorganisatie die zich nergens hoeft te verantwoorden en niemand durft het aan te pakken of het word zijn dood.

   • Door wie worden ze betaald? Dan staan ze ook op de loonlijst, en weten ze ook waar ze wonen. Laat in elke staat de Nationale garde, ze oppakken samen met leger en politie! Ook in de politiek en de leger top. En let wel dat is een begin, betrek de hele burgerij in deze klopjacht naar criminele overheids instanties.
    En dan de overal meebemoei miljardairs nog. En dat zal echt een zuivering moeten worden, OOK OP UNIVERSITEITEN, WHO, VN, EN NAVO!!!

    • De CIA is de sterke arm van de banken en spant zich alleen in voor directe of indirecte bankbelangen. Kijk naar de ralatie tussen directeurs van de CIA en Wall Street. Juist, al sinds WOII doen die aan stuivertje wisselen.

     De naam is expres misleidend, zij zijn nl niet de geheime dienst van de USA, die taak is aan de NSA waar Edward Snowden werkzaam was…

 3. Spannende tijden

  Fascinerend om te zien hoe politiek
  Samenleving, economie en nu de vrede omzeep helpt
  – German MP calls for attack on government buildings in Moscow
  – ICC arrest warrant for Russian commanders is invalid – Kremlin
  – Washington stands by ‘battlefield surprises’ for Moscow remark

  We gaan naar de kloten
  en we kunnen “live” meekijken

  • Naar de kloten.
   Het gaat er om aan welke kant je staat.
   De wereld is aan het draaien, 180gr. Bijna klaar.
   De BRICS zijn de opkomende economieën, en het westen c.q. Amerika en Europa, zakken steeds dieper weg in hun schulden.
   Om boven te blijven, vecht het westen tegen beter weten in, en in paniek raken ze in de war.
   Oorlog zien nog als enige uitweg.
   En hun verstand verdroogd, en stopt met werken.
   Het einde van het westen is een FEIT……!!!!!
   Aan welke kan sta jij ?
   Ik ben enthousiast, en zie de ontwikkelingen positief.

   • Oprecht,
    Goed geschreven, ik bezie Putin als de leider van dit verzet tegen de VS despoot, juist daarom gaat er geen moment voorbij in de msm waarin zij Putin maar blijven afbeelden als de nieuwe Adolf Hitler, ik weet dat we geduld moeten hebben, dat is niet mijn sterkste kant, dat de wereld multipolair zal worden is een FEIT, zeker te weten, moet nu denken aan dat liedje, waarheen gaat de weg, nou daarheen!!!

 4. Het antwoord op de hamvraag hier werd waarschijnlijk al gegven in een eerder artikel van Tyler Durden:

  https://www.frontnieuws.com/hoofd-pentagon-als-oekraine-wordt-verslagen-zal-de-navo-in-oorlog-zijn-met-rusland/

  “Als Oekraïne valt, geloof ik echt dat de NAVO in gevecht zal zijn met Rusland,” verklaarde Austin.

  Dat zal het worst case scenario zijn, waarmee de ‘planners’ zeker rekening zullen hebben gehouden.
  Een overwinning van Poetin in Oekraïne zal onmogelijk door het Westen worden geaccepteerd als een totale nederlaag, maar als de onvermijdelijke opmaat voor de totale oorlog.

  • Onthoud dat de oorlog nooit gewonnen kan worden als Rusland alleen de Oostelijk etnisch Russische delen bewaakt, pas bij bezetting van de gehele Oekraïne zal er weer vrede zijn!!!

   • Onzin. Als de RF de banderasten regio aan Polen aanbied met het uitdrukkelijke gebod de overblijfselen van hun aartsvijanden, de Banderas, op te ruimen en het definitieve verbod daar raketbatterijen e.d. te plaatsen op straffe van onmiddelijke demolitie, en datzelfde met de Transcarpaten aan Roemenië dan is iedereen in die drie landen blij, behalve wat fanatiek westers gezinde Oekies. De andere EU en NAVO landen en met name de VS, UK, Staat der Prostituierten Baerbockië, Macronië en Nederigland zullen de grote verliezers zijn en Poetin zal waarschijnlijk de woorden van Nuland herhalen: “Fuck the EU!”.

    De VS gaat helemaal niets ondernemen want die weten dat er een high altitude NEMP dreigt waarbij de VS geheel zullen verdwijnen op wat hardnekkige survivalists na.

 5. Het belangrijkste ben je vergeten. Onder het mom van Rusland breken was de achterliggende waarheid de economie van de EU breken. Rice destijds onder Obama opperde al N-stream op te blazen omdat de EU te goedkoop energie kon krijgen van de Russen en bijgevolg aanleunde bij de Russen. Als de EU een economisch blok moest vormen met de Russen hadden we zelfs Amerika niet meer nodig want gans het oosten tot in Japan zou aan onze voeten liggen over land. Goedkope energie en vervoer te land, zee en lucht dat mocht niet gebeuren. Vergeet niet het Amerikaanse sprookje als energie leverancier is slechts korte termijn denken want bestaat enkel bij de gratie van fracking. Ze vergiftigen het grondwater en vernietigen de natuur op lange termijn van onderuit. Enkele dagen nadat Biden president werd vertelde hij dat de economie van de EU een bedreiging vormde voor de welvaart in Amerika en moest gestopt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in