U.S. Secretary of Defense / Flickr / (CC BY 2.0 DEED)

Dit is de belangrijkste, gevaarlijkste en meest onthullende verklaring van een top defensiefunctionaris in het Westen in lange tijd… Het toont ook de precaire urgentie van het moment en de enorme inzet voor de Amerikaanse verkiezingen in november, schrijft Tyler Durden.

De wereld staat werkelijk aan de afgrond van een nucleaire nachtmerrie met de volgende nieuwe verklaring van Biden’s minister van Defensie Lloyd Austin, die donderdag voor het Congres zei:

“Als Oekraïne valt, geloof ik echt dat de NAVO in gevecht zal zijn met Rusland,” verklaarde Austin.

Wat meer is, is dat dit precies op de dag kwam dat de Russische president Vladimir Poetin waarschuwde dat het gemakkelijk tot een kernoorlog zou kunnen komen in het scenario dat de NAVO troepen naar Oekraïne stuurt.

Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin zegt dat als Oekraïne valt hij echt gelooft dat de NAVO in gevecht zal gaan met Rusland pic.twitter.com/lmOimGsSAH

Volgens de volledigere context van de uitspraken van de Pentagon-chef, benadrukte hij dat meer financiering vanuit Washington cruciaal is voor Oekraïne om een situatie te voorkomen waarin “één land de grenzen van zijn buren kan hertekenen en illegaal soeverein grondgebied kan overnemen.”

“We weten dat als Poetin hier succes heeft, hij niet zal stoppen. Hij zal doorgaan met meer agressieve acties in de regio. En andere leiders over de hele wereld, andere autocraten over de hele wereld zullen hiernaar kijken en zullen aangemoedigd worden door het feit dat dit is gebeurd en wij er niet in zijn geslaagd om een democratie te steunen,” voegde hij eraan toe.

  Poetin doet de oorlogsmist optrekken in Oekraïne

“Als je een Baltische staat bent, maak je je echt zorgen of je de volgende bent. Ze kennen Poetin. Ze weten waartoe hij in staat is. En eerlijk gezegd, als Oekraïne valt, geloof ik echt dat de NAVO in gevecht zal zijn met Rusland,” zei Austin.

Wat nog alarmerender is aan deze uitspraak, is dat iedereen nu weet dat de Oekraïense troepen zich op dit moment aan het terugtrekken zijn, vooral na de Russische inname van de stad Avdiivka en de omliggende dorpen.

Bloomberg publiceerde donderdag een rapport waarin de totale ineenstorting van de Oekraïense frontlinies tegen de zomer wordt voorspeld, zoals de kop suggereert (Oekraïne ziet risico dat Rusland tegen de zomer door de verdediging heen breekt): “Oekraïense functionarissen zijn bezorgd dat de Russische opmars tegen de zomer aanzienlijk aan kracht zou kunnen winnen tenzij hun bondgenoten de munitievoorziening kunnen verhogen, aldus een persoon die bekend is met hun analyse,” aldus het rapport. Volgens meer van Bloomberg:

Interne beoordelingen van de situatie op het slagveld vanuit Kiev worden steeds somberder nu Oekraïense troepen worstelen om Russische aanvallen af te slaan terwijl ze het aantal granaten dat ze kunnen afvuren rantsoeneren.

Oleksandr Syrskyi, opperbevelhebber, zei donderdag dat fouten van commandanten in de frontlinie de problemen rond Avdiivka, dat deze maand door Russische troepen werd veroverd, hebben verergerd. Syrskyi zei dat hij meer troepen en munitie had gestuurd om de Oekraïense posities te versterken.

Dus het consensusverhaal en de late bekentenis van de mainstream media is dat het Oekraïense leger slechts enkele maanden verwijderd is van een duidelijke nederlaag, en de top van de Amerikaanse defensiechef heeft net gezegd dat de NAVO ten strijde zal trekken tegen Rusland “als Oekraïne valt”.

  Rusland: They Ain't Gonna Take It Anymore!!!

Het conflict heeft inderdaad een ernstig en gevaarlijk onvoorspelbaar moment bereikt en de toch al kleine kans dat er serieuze vredesonderhandelingen worden gestart om de oorlog te beëindigen, glijdt snel weg.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Twee keer in een eeuw: Rusland wordt geconfronteerd met een vernietigingsoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTrudeau in paniek door arrestatiebevel tegen WEF Young Global Leaders
Volgend artikelIsraël opent vuur op menigte van 1.000 Gazanen die wachten op voedsel en doodt er meer dan 100 – CNN noemt bloedbad een ‘chaotisch incident’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. He Rutte…. wij waren toch duidelijk als Nederlandse bevolking over dat associatieverdrag? Dat wisten minimaal miljoenen Nederlanders dat het hiertoe zou leiden? Weer een fout van je… net als je toeslagenaffaire en geen cent naar Griekenland en je Corona-zwendel

 2. Ook deze Lloyd Austin doet gewoon aan oorlogs-hitserij,
  door valselijk te suggereren dat Rusland verder wil gaan dan de Russische helft van het gebied.
  Want de “Oekraine” is geen lid van de Nato.

 3. We zien het allemaal aan komen, het is zo voorspelbaar, de nieuwe multipolaire wereld, de VS wil er niet aan toegeven, het zal een zeer harde strijd worden maar de VS gaat die strijd verliezen, sommige landen,volkeren vechten voor die overwinning met alle gevolgen daarbij, het kan straks blijkbaar niet meer anders, mijn steun hebben die volkeren en landen die nu de tegenmacht vormen!!!

  • Met je eens “de VS gaat die strijd verliezen” maar ik ben ervan overtuigd met minder kleerscheuren dan West Europa.
   Als Europa plat is (letterlijk en/of economisch) gaan ze zich er nog een beetje uitdraaien.
   Het belangrijkste zou zijn, ons van de VS af te keren en gewoon met de directe buren verder leven onder goede omstandigheden.

   • getrouwd zijnde met een amerikaanse, familie daar hebbende, vrienden…kan ik je garanderen dat de situatie in amerika zo mogelijk nog een stuk slechter is dan hier en dat het snel bergafwaarts aan het gaan is…..
    vooral de democratische staten hebben zwaar te lijden…..van de ‘democratische woke’ bullshit en aanverwanten….
    voedselprijzen in heel wat demcrap geleide staten zoals california (waar mijn vrouw van afkomstig is) zijn nauwelijks nog te betalen….gas is aan het stijgen dat het niet te doen is enzovoort…
    wees gerust, in vergelijking hebben we het hier nog best wel goed…
    dat mijn vrouw niet terug wil, zou genoeg moeten zeggen….

 4. Na Kramatorsk eerst volledige bevrijding van Donetsk en Lugansk oblasten, en de twee andere na referanda Novo Rossia gebieden. Daarna onderhandelingspogingen? Dan Moldavië waar Transnistrië nog deel van is, als opstap naar Odessa. Odessa wordt de ergste veldslag sedert WOII. Bij herverkiezing van Trump worden het toch eerst onderhandelingen om Oekraïene te splitsen.
  The New Voice of Ukraine lijkt me geen betrouwbare bron. Ik acht Putin niet zo gek om rechtstreeks de Baltische NAVO aan te vallen.

 5. Toch ondenkbaar dat Poetin een einde zou maken aan het voorrecht van Het Westen om overal ter wereld te kunnen gaan roven en plunderen na regimewissels, staatsgrepen en interventies. Overal ter wereld zijn toch politici en journalisten te vinden die bekwaam worden geacht en dus met lauweren en een purperen mantel verheven worden om de huichelachtige en machiavelistische boodschap te verkondigen over “vrijheid & democratie”.

 6. De mensen op dit soort forums voelen instinctief wel aan dat er veel niet klop. Het overgrote deel van het volk zit op NPO en leest NRC of de Volkskrant.

  Een aanrader voor een ieder is om het boek the grand chessboard van Brezinky eens te bestuderen, en boek uit 1997 waarin de huidige situatie staat beschreven met Oekraïne als middelpunt.

  • Precies Hans.
   Ik zie het om me heen.
   Het overgrote deel gelooft de main stream media en roepen in koor “Poetin slecht, Rusland slecht” en vinden het prima om dat arme Oekraïne te helpen.
   Oh, oh, ze zijn zo stom, hoewel ze wel vermoeden dat er een wereldoorlog aan zit te komen wat dan wel de schuld is van Poetin, Hamas en Iran.
   Ja dat doet Poetin allemaal alleen, zo’n gemene kerel, net als Hitler.
   Maar om het even, zo slecht was Adolfje misschien niet eens.
   Ook daar worden we mee gehersenspoeld.

 7. We wisten het ergens al maar Belgie is nu ook OFFICIEEL n dievenstaat geworden, een gangster regime ; 500 miljoen aan Russische tegoeden in Belgie gaan naar Hoerkraiene ! Onze niet verkozen premier De CROOtzak zal aldus, binnenkort aanspraak maken op een ronkende titel, voor de rest van zijn corrupt bestaan, binnen de veilige muren van het criminele EU/NATO gedrocht, daar kan je gif op innemen….zo een goede gehoorzame kerel ook, hij verdient dat ! Bij de komende verkiezingen haalt zijn klotepartij nog 2% een nieuwe job zal dus welkom zijn ….

  • Niks nieuws onder de zon: ook bij de tegoeden van Libië waren twee miljard foetsjie. Naar mijn persoonlijke vermoedens van des tijds, voor het financieren van de terreurbendes om Assad ten val te brengen.

 8. Als je de analyses hoort van Scott Ritter, Douglas Macgregor dan heeft Rusland geen interesse in de rest van Europa. De Russen gaan alleen door tot Odessa. Tenzij er een Rode lijn worden overschreden.

  Duitsland en Frankrijk zouden het niet eens twee weken uithouden. Rusland heeft de luchtverdiging en aanval geperfectioneerd. Het is vreemd dat Nederland 5 marine schepen wil maken, je kan het beter steken in luchtverdeding en aanval.

  Heeft de minister niet gezien dat er gebeurt in de Rode zee, hoe makkelijk het is om (minitaire) schepen te vernietigen met drones en raketen als je geen lucht ondersteuning hebt.

  • Is dat zo vreemd? Hier in België is dat heel logisch als er ergens een noodlijdende werf om enkele miljarden verlegen zit. Momenteel zit autobusbouwer Van Hool in slechte papieren hier in België. Zou mij niet verwonderen dat België een grote bestelling autobussen plaatst “om de soldaten naar het front te kunnen voeren”.

   • Met de Russisch tegoeden kunnen nog heel wat busjes en bootjes gebouwd worden ! Alleen een dwaas beseft niet dat we danig aan onze ondergang aan twerken zijn, eerder vroeger dan later zal boontje om ze loontje komen….k heb de indruk dat België zelfmoord neigingen begint te vertonen….

 9. Naast Hannah Arendt e.a. (zonder racisme kunnen zij niet bestaan) deze maand in Share.
  Tequila Johnson and Sue Udry: Dr King’s legacy of protest is under attack
  Ik denk dat ze Lloyd Austin zien als Martin Luther King.

 10. “Als Oekraïne valt, geloof ik echt dat de NAVO in gevecht zal zijn met Rusland,”

  Als oekraïne valt????? dan is de navo gevallen!!!!!!!! en die hebben binnenkort iemand aan het hoofd, die alles in zijn vorige loopbaan naar de bliksem heeft geholpen, dus de navo komt voorlopig echt niet meer in de benen

 11. Stuur de Ammies terug baan Noord America. Daar horen ze thuis. Hebben ze al genoeg PUINHOOP
  De gemiddelde Hollander kan wel lezen. Alleen begrijpen ze niet wat er staat
  Het wordt er niet leuker op

 12. Maidan door Westen georkestreerd. De werkelijke touwtjestrekkers in het Westen willen Rusland verdelen om Azie, grenzend aan China in bezit te krijgen. Het ging nooit om Ukraine maar om Rusland kapot te krijgen. Ukraine vlgs Zelensky een autonome joodse staat als deel van groter Israel. Bibi wilde er zijn khazar ashkenazi herhuisvesten. Giga bekeringskaravaan al vele jaren in de regio actief. Crimea had een tweede Joodse staat moeten worden om joodse settlers van de West Bank te herhuisvesten. Het moge inmiddels duidelijk zijn hoe die met de inheemse bevolking te werk gaan. Beide vond ik destijds in MSM. Geen complottheorie dus. de 4 delige docu van Oliver STone over Putin, geeft een helder beeld van hem. Biased w.b. wereldgeschiedenis, WW II, bolsjevistische revolutie, Stalin maar ook cijfers hoe hij de levensstandaard van gewone Russen verbeterd heeft. Ooit WEF young Global leader verliet hij de WEF toen bleek dat hij daarvoor Rusland aan de WEF op moest offeren. Ook noemt Putin Zionisten nauwelijks en ook niet de ashkenazi/khazaren plannen met Ukraine of dat kolokovsky en zijn maten Ukraine aan het overnemen waren van de inheemse ukrainse bevolking. Net als destijds in de Weimar republiek gebeurde. Wie is Zion/Sion? Bestond al voordat Israelieten genoemd werden. Welke occulte order zit hier achter en bedondert gewone mensen, alsof ze door hun geloof superieur zijn, terwijl hun genen hen gewone mensen maakt. Onderzoek geneticus dr Elhaik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in