Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het grootste deel van het westerse publiek is niet op de hoogte van militaire zaken.

Hoewel mensen iemand die een uniform draagt misschien als soldaat herkennen, hebben ze moeite om de eenheidsinsignes, rangonderscheidingstekens of tactische notaties te begrijpen die alle reguliere militairen dragen. Het gebrek aan kennis van militaire details maakt het moeilijk om mediaberichten over frontliniezaken te begrijpen, schrijft Bernhard.

Een voorbeeld hiervan is de basisindeling van een frontliniebataljon.

Een bataljon is een eenheid van 400 tot 1000 man die gespecialiseerd is rond een of ander voertuig of gevechtsvorm.

Pure infanteriebataljons lopen en vechten te voet of leggen langere marsen af op vrachtwagens. Gemechaniseerde infanterie heeft gepantserde gevechtsvoertuigen die troepen vervoeren, maar ook enkele kleine kanonnen hebben voor het dekking geven bij het in- of uitladen van hun soldaten. Tankbataljons hebben gepantserde hulken met grotere kanonnen die ontworpen zijn om door verharde vijandelijke linies te stoten. Artilleriebataljons hebben groot kaliber houwitsers of raketten om vuur van een afstand af te vuren.

Een brigade, bestaande uit meerdere bataljons van verschillende types, kan deze naar behoefte mixen voor het huidige gevecht.

Een bataljon zelf bestaat uit vier tot zes compagnieën. Elke compagnie heeft drie tot vier pelotons.

Pelotons, meestal zo’n 30 man sterk, worden geleid door luitenants. De compagnie, bestaande uit meerdere pelotons, wordt aangevoerd door een kapitein. De leider van het eerste peloton van een compagnie is vaak een doorgewinterde luitenant die tevens plaatsvervangend compagniescommandant is.

De eerstvolgende hogere organisatie, het bataljon, wordt geleid door een luitenant-kolonel met behulp van een bataljonsstaf. Die staf, verdeeld in vier (of meer) secties die bekend staan als S1 tot S4, zorgt voor het eigen personeel van het bataljon, de vijandelijke situatie, de achterwaartse (reserve) bataljonscommandopost en de logistiek.

  Kijk: Tucker staat versteld in Moskou van betaalbare supermarkt, onberispelijk metrostation

Deze secties worden geleid door een ervaren luitenant (S1), een kapitein (S2), een majoor (S3) die ook de plaatsvervangend bataljonscommandant is en een andere kapitein (S4) voor de logistiek. Er kunnen extra officiersfuncties zijn zoals de bataljonsarts, de technisch officier of een sectieleider militaire inlichtingendienst.

Alles bij elkaar heeft een bataljon zo’n 12+ Luitenants als pelotonsleiders, 4 Kapiteins als compagnieleiders, een bataljonsstaf bestaande uit 1 of twee extra doorgewinterde Luitenants, een of twee extra Kapiteins, een of twee extra Majoors en, aan de top, een Luitenant-kolonel.

Dat zijn in totaal ongeveer 10+ junior officieren en ongeveer 10+ meer ervaren of hoger geplaatste officieren.

Laten we nu eens kijken naar een vluchtige zin in een recent verslag van de New York Times:

Ze komen in golven: Oekraïne gaat in de verdediging tegen een meedogenloze vijand (gearchiveerd) – New York Times, 4 februari 2024
In de brandhaarden van de oostelijke frontlinie zijn de Oekraïense troepen onderbemand, hebben ze te weinig wapens en graven ze zich in.

“Ze komen in golven”, zegt luitenant Oleksandr Shyrshyn, 29, de plaatsvervangend bataljonscommandant van de 47e Gemechaniseerde Brigade. “En ze stoppen niet.”
Een normale lezer, niet goed thuis in militaire organisatie, zal niet over die zin struikelen zoals ik.

Een luitenant op 28-jarige leeftijd is waarschijnlijk een doorgewinterde luitenant. Maar in de rol van ‘plaatsvervangend bataljonscommandant’?

Wat is er gebeurd met de S3, de majoor en nominaal plaatsvervangend bataljonscommandant? Wat is er gebeurd met de zes kapiteins die het bataljon zou moeten hebben? Ze zouden allemaal beter getraind en gekwalificeerd moeten zijn om de rol van plaatsvervangend bataljonscommandant op zich te nemen dan een luitenant.

  Wereldoorlog ESCALATIE wordt agressief gepusht door Biden en de NAVO, omdat tirannen een voedselschaarstecrisis nodig hebben om wereldwijde ontvolkingsmijlpalen te bereiken

Dit kleine detail, een luitenant als plaatsvervangend bataljonscommandant, zegt me meer over de staat van het bataljon dan welke bloemrijke beschrijving van slachtoffers dan ook.

Het is gedaan met zo’n bataljon. Het officierskorps is grotendeels dood of gewond. De compagnieën en pelotons worden waarschijnlijk geleid door louter sergeanten. Hoewel zo’n eenheid misschien nog enkele loopgraven kan behouden, is het zeker niet langer in staat om enige operationele taak te vervullen. Ze zal niet in staat zijn tot een tegenaanval. Ze zal zelfs niet in staat zijn om een ordelijke terugtocht te organiseren.

De 47e Gemechaniseerde Brigade vecht momenteel in het noordelijke deel van Avdeevka dat de Russische troepen aan het bestormen zijn. In de afgelopen twee weken zijn de Oekraïense verliezen aan doden en zwaargewonden volgens de Dagelijkse Rapporten van het Russische Ministerie van Defensie opgelopen tot meer dan 800 per dag. Dat is veel meer dan de 500 tot 600 per dag in de voorgaande maanden.

De toestand van het bataljon van luitenant Shyrshyn is daarmee in overeenstemming.

In mijn tijd als  militair heb ik heel wat verslagen gelezen over kleine eenheden die sneuvelden in Stalingrad, Koersk of in een of andere kleine gevechtsactie ergens anders. Zodra hun officierskorps klaar is met de kippen zonder kop waaruit de meerderheid van de soldaten in zo’n bataljon bestaat, zullen ze waarschijnlijk snel daarna sterven.

Het Oekraïense leger heeft een tekort aan soldaten en munitie. Het ontbreekt aan officieren om ze te trainen en te leiden. De Oekraïense staat heeft geen geld om meer soldaten te rekruteren en uit te rusten. Het heeft niet het officierskorps dat nodig is om nieuwe soldaten op te leiden. Het heeft niet de fabrieken die nodig zijn om wapens en munitie te produceren.

  Beelden! Poetin lanceert "speciale militaire operatie" in Oekraïne, Kiev noemt het "grootschalige invasie"

Het is hoog tijd dat Oekraïne deze ongelijke strijd opgeeft en de levens redt van de soldaten die nog leven.

Het is de hoogste tijd voor Zelensky (en Zaluzny en anderen) om te vertrekken.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Rusland heeft het wettelijke recht om Duitsland binnen te vallen, maar zal dat niet doen omdat het niet agressief is: Duitse politicusVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMeer overpeinzingen over het falende Britse leger en de nutteloze Amerikaanse bombardementen op Iraanse proxies
Volgend artikelVoormalige Russische president waarschuwt NAVO voor ‘Apocalyps’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

 1. ”De compagnieën en pelotons worden waarschijnlijk geleid door louter sergeanten.”

  Niks over ervaren Adjudanten en Sergeant-majoors de ruggengraat van een leger.

 2. De Russen zitten nog te kloten in Bakmut en Advinka, met wat zijn die bezig? Er is geen sprake van een overname CHarkov? Of Odessa? Of?? Heel dat Russa fobie gaat over een fractie van grondgebied? Opp Oekra is meer dan 600000km² Het blijft me een heel raar gegeven? Of is Russia betrokken met andere duistere zaken via Vs?

  • Hoi,

   Ik beken, ik ben geen militair expert dus neem mijn uitleg met een korreltje zout maar ik begrijp het volgende. Een leger in de aanval verliest veel meer soldaten dan een verdediger die goed ingegraven is. Denk aan mijnenvelden, bunkers, loopgraven, artillerie etc waar ze doorheen moeten. De Russen waren goed ingegraven en hadden geen haast. Loop je maar stuk op onze verdediging.

   De Ukies zijn pas sinds kort gestopt met zich stuklopen, dit na pak ‘m beet 1.5 jaar. De Russen moeten nu door verdedigingslinies die sinds 2014 waren opgebouwd. Advinka is bijvoorbeeld 1 groot bunker, artillerie, loopgraven etc bolwerk. Echt geen eitje. Bakmut zijn ze grotendeels doorheen maar moeten nog door hoogliggend gebied heen.

   Om maar wat te noemen. In Krinky blijven de Ukies zich stuklopen dus lekker laten gaan daar.

   Dat is iig hoe ik eea begrijp. Ik hoor graag of ik het fout heb door mensen die meer van oorlog afweten.

   Groeten,
   Hugo

 3. Typisch geval van omvolking

  Hogere officieren voor lage officieren
  Jonge atletische soldaten voor oude, corpulente, gebrekkige, mannen.
  Beschadigd door jarenlang alcoholisme, werken in extreem lawaai en koude, tillen boven hun macht etc.
  En nog wat dames van diverse herkomst en met ditto capaciteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in