Was Alfred Nobel racist?

2
Alfred Nobel, circa 1883, via Wikipedia

De oprichter van de Nobelprijs, Alfred Nobel, kan ervan worden beschuldigd een chauvinistische racist te zijn. Dit blijkt uit studies van zijn briefwisseling met zijn minnares Sofie Hess.

10 december zou een viering van de wetenschap moeten zijn, maar de Nobelstichting heeft er een dag van gemaakt waarop ze grote delen van het Zweedse volk als racisten wegzet door de partijleider van de Zweden Democraten niet uit te nodigen, terwijl men alle andere partijleiders uitnodigt. Bovendien uitnodigingen stuurt aan alle ambassadeurs van tereurregimes die journalisten vermoorden en dissidenten opsluiten.

De acties van de Nobelstichting zijn een goede aanleiding om de mensvisie van de oprichter Alfred Nobel zelf nader onder de loep te nemen. Welke politieke opvattingen en zienswijzen over andere mensen had Alfred Nobel tijdens zijn leven?

De Nobelstichting verzwijgt de waarheid

De Israëlische linkse krant Haaretz merkt op dat Nobel de deugmenstest geenszins zou doorstaan. In het artikel ‘Alfred Nobel’s Letters Reveal His anti-Semitic, Chauvinistic Side’ constateert men dat hij niet voldoet aan de eisen van een ruimdenkende en tolerante globalist.

Bijna honderd jaar lang heeft de Nobelstichting de briefwisseling die Alfred Nobel met Sofie Hess had als geheim bestempeld – uit angst dat de brieven zijn reputatie zouden bezoedelen. De briefwisseling, die duurde van 1877 tot aan zijn dood in 1896, onthult “een chauvinistische en antisemitische kant van de Zweedse uitvinder achter de prestigieuze prijs die zijn naam draagt”.

Ongeveer 220 brieven van Nobel aan Sofie Hess, en 41 van haar aan hem, werden in 2017 in het Engels gepubliceerd in “A Nobel Affair: The Correspondence Between Alfred Nobel and Sofie Hess” (University of Toronto Press).

  Danst van vreugde dat de Zweden op het punt staan een minderheid te worden

Het boek is niet in het Nederlands vertaald. En wat er door de mainstream media over Nobel en Hess wordt bericht, gaat vooral over een ongelukkige liefde.

Na de dood van Alfred Nobel in 1896 kocht de Nobelstichting de brieven van Sofie Hess voor 12.000 Hongaarse florijnen, wat overeenkwam met 300.000 dollar – een enorme som toentertijd. Zij lieten Hess ook instemmen met de eis om nooit iets over haar contacten met Nobel te publiceren. Niemand mocht de brieven lezen, totdat in 1976 wetenschappers toegang kregen tot de brieven. En in 2018 mocht historica Erika Rummel de hele correspondentie vertalen en publiceren, schrijft Haaretz.

De Nobelstichting “wilde het nobele beeld als visionair en filantroop behouden, terwijl zijn correspondentie met Hess angstaanjagende aspecten van zijn karakter aan het licht brengt die voorheen onbekend waren”, schrijft de Joodse krant Haaretz.

Paranoïde, sarcastisch, intolerant en racistisch

De Nobelprijsstichter was paranoïde, sarcastisch, intolerant en racistisch, en de verduistering van de Nobelstichting heeft het belang van de brieven helpen verminderen.

Maar het boek onthult hoe “racistisch de man was die  de wereldwijde Nobelprijs als een symbool van universele waarden, vooruitgang en vrede creëerde”, schrijft Haaretz, die fragmenten uit de brieven van Nobel publiceert:

In mijn ervaring doen de Israëlieten [Joden] nooit iets uit goede wil. Zij handelen slechts uit egoïsme of uit een verlangen om te pronken – en hoe kunnen zij een eigenschap van een ander persoon begrijpen die zij zelf absoluut niet hebben? De Israëlieten hebben een aantal zeer goede eigenschappen, die ik altijd erken, maar onder egoïstische en onbezonnen mensen, zijn zij de meest egoïstische en onbezonnen mensen. Voor hen is het ‘ik en familie’ – alle anderen bestaan alleen maar om te worden weggevaagd. Misschien hebben ze gelijk om zo te handelen, maar dan moeten ze niet verbaasd zijn als ze behandeld worden zoals ze anderen behandelen of willen behandelen, aldus Nobel.

Lees de afscheidsbrief van Darko voor Zweden – het gezin Darko heeft genoeg van het multiculturalisme

Vorig artikelDe geloofwaardigheid van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens ligt in ruïnes nadat de banden van de rechters met Soros aan het licht zijn gekomen
Volgend artikelFarage maakt een nieuwe comeback met ‘Reform Party’ en uit zijn zorgen over Boris’ leiderschap
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Alfred Nobel was een afgrijselijke racist én fascist !! Zijn minnares was Sofietje Hess, de één jaar oudere zus van de alom beruchte Rudolf Hess !! Als je je in een dergelijke familie beweegt, nou dan weet je ‘t wel !

  2. Het is weer een poging van de zionisten een gerenomeerde blanke bekenden slecht te maken! Was Einstein zo’n lievertje, die voor omvolking van Europa was en plagiaat heeft gepleegd! Nee de joden zijn geweldig en de blanke deugd niet! Ze zijn gewoon jaloers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in