Alleen al in de laatste 16 jaar is de christelijke minderheid in Irak gedaald van 1,5 miljoen naar 300.000. Christenen zijn tegenwoordig de meest vervolgde religieuze groep ter wereld en de situatie verslechtert elk jaar.

Sinds de oorlog in Irak in 2003 is geweld tegen christenen uit moslimgroepen zoals Al-Qaeda en de Islamitische Staat dramatisch geëscaleerd. De bijna 2000 jaar oude aanwezigheid van christenen in Irak wordt in een razend tempo geëlimineerd.

Veel christenen hebben het niet aangedurfd om terug te keren sinds IS werd verslagen, terwijl de angst groot is voor de herrijzenis van de terroristische groepering. Degenen die niet ontsnapten toen de IS het overnam, werden gemarteld en onder doodsbedreigingen gedwongen zich tot de islam te bekeren.

We hebben lang gehoopt op een democratisch Irak, een Irak zonder vervolging. Eerst werden we onderdrukt door Saddam, daarna door Al Qaida, daarna door de Islamitische Staat en nu door de sjiieten, zegt de katholieke priester Behnam Benoka.

Volgens Benoka intimideert en vervolgt de door de overheid gesteunde Shia-militie de christenen en maakt ze moskeeën van openbare instellingen zoals christelijke bibliotheken.

Toen de zendingsorganisatie Open Doors in januari haar jaarlijkse overzicht van de vervolging van christenen in de wereld presenteerde, bleek dat er minstens 245 miljoen christenen vervolgd worden in de 50 landen die het moeilijkst zijn om christen te zijn.

Het ergste is de situatie in Noord-Korea en Afghanistan. De lijst wordt gedomineerd door landen in het Midden-Oosten en Afrika.

Als men de vervolgingen met een meer vergelijkt, is het breder en dieper geworden, en bovendien raast er een een storm over. De breedte is dat er meer landen worden getroffen, de diepte is dat christenen in toenemende mate worden vervolgd. En de storm op het meer is dat het geweld tegen christenen toeneemt, zegt Peter Paulsson, algemeen secretaris van Open Doors Sweden.

Christelijke vrijwilligster verkracht en negen uur lang gemarteld door moslims – daarna doodgestenigd

  Vaticaan: Paus roept op tot nieuwe wereldorde waarin volledig gevaccineerde knechten leven
Vorig artikelChicago: Zwarte politieagente schiet ongewapende blanke in de rug
Volgend artikelDe geloofwaardigheid van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens ligt in ruïnes nadat de banden van de rechters met Soros aan het licht zijn gekomen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Dacht dat Islam vrede betekende , maar wat gebeurd er werkelijk , tijdens mijn werkzaamheden in verschillende fabrieken , heb ik ook kennis gemaakt met mensen , die nog steeds leven in de gedachtengang van een groot rijk , en wat vind plaats ,, de biddende man steelt van mij , terwijl we samen werken en praten , als hij ziet dat ik hem zie , zegt hij gewoon niets meer , Zulke mensen kunnen gemist worden als kiespijn , Hij die dit via via leest weet precies wat ik bedoel , het vond plaats in Uden , bij een onderafdeling van , V D L

  2. In Nederland , worden Moskeeen gebouwd , op zich prima dat mensen hun geloof kunnen en mogen belijden , maar andersom worden christenen in veel islamitische landen , VERMOORD , VERMOORD , VERMOORD , VERMOORD , VERMOORD ,, VERMOORD , HET doet me denken aan die turkse man waarmee ik samenwerkte bij V D L in Uden ,, OOK IEMAND DIE HET MES IN JE RUG STEEKT , JAWEL JIJ HOER , vieze laffe man , U weet wie ik ben ,, en u weet waar ik woon , een op een gevecht , wordt aanvaard ,Cor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in