In het vroege voorjaar betekent het misschien niet veel, maar “Operatie Thermostaat” zou in 2022/23 een zeer koude, donkere winter kunnen betekenen.

Italië wordt officieel het eerste land dat energie gaat rantsoeneren, nadat het zijn toevoer van Russisch gas en olie heeft stopgezet, schrijft Kit Knightly.

Vanaf volgende maand, tot minstens maart 2023, zal het in openbare gebouwen in het hele land verboden zijn om de airconditioning op minder dan 25 graden te laten draaien, of de verwarming op meer dan 19 graden.

Het plan, dat in de pers “Operatie Thermostaat” wordt genoemd, wordt verkocht als een manier voor gewone mensen om “solidariteit” te tonen met het volk van Oekraïne, waarbij de Italiaanse premier Mario Draghi zei:

“Willen we vrede of willen we de airconditioning aan hebben?”

Ik weet niet precies hoe het afstellen van uw thermostaat “vrede” zal brengen, maar hé we leven in het tijdperk van sentimentele manipulatie boven rede, dus – geloof maar.

Zo illustreert de Guardian het verhaal met pro-vrede kunstwerken die door Italiaanse schoolkinderen gemaakt zouden zijn (in het Engels, om de een of andere reden).

Er is nog geen sprake van dat dit soort energieregulering ook voor particuliere bedrijven of woningen zou gaan gelden, maar er is een mijlpaal gezet. Verwacht wordt dat andere landen dit voorbeeld zullen volgen.

Daarna komen natuurlijk de opiniestukken met vragen als “wij hebben gas gerantsoeneerd om Poetin te bestrijden, waarom dan niet de klimaatverandering?”, en krantenkoppen die zeggen dat “gasrantsoenering in heel Europa goed was voor de planeet” of iets dergelijks.

  Vrijwillige desinformatiecode van de EU is verplicht: Gehoorzaam of sterf

… Oh wacht, dat gebeurt al.

Eerlijk gezegd had ik, toen ik de bovenstaande alinea schreef, geen idee dat de Wall Street Journal dit opiniestuk voor de Dag van de Aarde had gepubliceerd, met als kop:

“Op deze Dag van de Aarde Kunnen Wij het Milieu helpen – en Oekraïne”

Daarin wordt betoogd dat het rantsoeneren van energie om Poetin te bestrijden net zoiets is als vechten naar de overwinning om Hitler te bestrijden, en – net zoals ik voorspeld had – ook goed zou zijn voor de planeet:

“In de Tweede Wereldoorlog eiste de overwinning meer olie […] In de oorlogen die vandaag de dag de wereld beheersen – Poetins landjepik in Oekraïne, en het wereldwijde landjepik dat veroorzaakt wordt door de stijgende zeespiegel en de uitdijende woestijnen – eist de overwinning dat we zo snel mogelijk van de fossiele brandstoffen afkomen als we kunnen.”

Het zinspeelt zelfs op een quasi-lockdown – dit keer om Poetin te verslaan en de klimaatverandering te bestrijden:

“Iedereen die thuis kan werken, zou dat kunnen blijven doen, tenminste op bijvoorbeeld maandag, zodat er een dag van het nationale woon-werkverkeer wordt afgehaald. Er zouden carpools georganiseerd kunnen worden, waarbij vooral gebruik gemaakt zou kunnen worden van het feit dat er nu twee miljoen elektrische auto’s op de weg zijn. Er zouden meer fietspaden beschikbaar kunnen komen, en wanneer het aircoseizoen begint, zouden de Amerikanen hun thermostaat een graadje hoger kunnen zetten.”

Vergeet niet dat de lockdowns bijna vanaf het moment dat ze werden ingevoerd als planeet reddend werden aangeprezen, ondanks het feit dat het bijna geen enkele zin had. De agenda was vanaf het begin vrij duidelijk.

  Washington smeekt om een preëmptieve nucleaire aanval van Rusland

Het is interessant dat “Operatie Thermostaat” op 22 april – de Dag van de Aarde – moet worden aangekondigd, hoewel het nul met klimaatverandering te maken heeft. Het is ook opmerkelijk dat groepen die tegen het klimaat protesteren op het idee hebben ingehaakt om op te roepen tot een boycot in de hele EU van de fossiele brandstoffen van Rusland.

Wij weten al dat zij een “draai van covid naar klimaat ” gepland hebben, en dit soort bewegingen betekent dat zij ook gemakkelijk van Oekraïne naar klimaat kunnen “draaien”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Greenpeace oprichter: opwarming van de aarde is “de grootste zwendel in de geschiedenis”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom zijn de tunnels van Azovstal in Mariupol zo belangrijk voor het Westen?
Volgend artikelDe roebel rolt, de dollar brandt en de globalisten gaan naar de hel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. De ganse wereld is zo rot als maar kan,wij worden zwaar genaaid door onze new young global leaders.
  De guillotine moet terug bovengehaald
  Worden zoals bij de Franse revolutie denk ik.

 2. Dit operatie thermostaat of Operazione Termostato is geen fabeltje al lijkt het té zot om te geloven. Iets dat in de jaren geleden weggelachen werd. Nu ben ik er ook tegen dat als ik maandag in mijn school aankom merk dat ze heel het weekend de verwarming aan laten staan inclusief verlichting en pc’s deze verspilling zou makkelijk aangepakt kunnen worden zonder niemands comfort te verminderen.

  • Weekend verwarming aan in gebouwen waar niemand is op dat moment is helemaal onnodig ja.
   Maar we blijven de uitersten met elkaar vergelijken.

   Punt blijft: de wereld os véél groter dan “de opwarming” maar ze leggen de nadruk hier nu prompt op.

 3. Kijk eens naar de Chinezen.
  Die konden in twee week een ziekenhuis bouwen, in 2 maand een 25 etage hoog flafgebouw; in een paar uur een nieuwe brug Peking in.

  Ik bedoel dit: energie is een kwestie van hersens.
  We moeten als de donder atoom centrales bouwen–en veel.Bij voorkeur thorium centrales.

  Dan–met een rechtse overheid: de olie import regelen; en dat is simpel; nooit meer dan b.v. 30% uit een land.
  Kan simpel: met belasting en prijs.
  B.v. oliewinning in Venezuela in een soort koloniale vorm, en tegen een lagere prijs dan nu.
  Import uit arabische landen: 20% invoerrechten; uit Zuid Amerika 0%
  ——————-
  Maar eerst lopen, dan rennen.
  Die corrupte incompetente linkse overheid eruit en nooit meer terug.

  • En jij denkt dat rechts beter is, echt?!

   De linkse versus rechtse ideologie, zijn slechts twee zijden van dezelfde munt, het is gewoon verdeel en heers.

   Politiek: de kunst om eufemismen, leugens, emotionaliteit en angst te gebruiken om de doorsnee mens te doen geloven in het accepteren of zelfs eisen van zijn eigen slavernij.

   Het bos kromp, maar de bomen bleven voor de bijl stemmen, want de bijl was slim en overtuigde de bomen ervan dat hij, omdat zijn handvat van hout was, een van hen was.

   Degenen die zeggen dat er in de politiek geen moraal is, slaan de spijker op zijn kop.

   Regels voor u, maar niet voor mij, politici op hun best.

   Als onze stem belangrijk was, zouden ze het ons niet laten doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in