Het regime in Kiev dreigt een grote slag in de media te verliezen, want de Oekraïense strijders in Mariupol geven zich massaal over. Te midden van het beeld vanzogenaam  laffe Russische soldaten worden de Oekraïense militairen goed behandeld en krijgen zij als krijgsgevangenen alle nodige medische hulp, schrijft Thetruthseeker.co.uk.

Meer dan 1.000 Oekraïense mariniers zijn gedwongen de wapens neer te leggen in de belegerde stad Mariupol, nadat zij door hevige gevechten en verbroken aanvoerlijnen een tekort aan munitie en voedsel hebben opgelopen, zo heeft het Kremlin beweerd.

Tot nu toe hebben duizenden Oekraïense militairen zich in Mariupol aan de Russische strijdkrachten overgegeven. De meest massale overgave sinds het begin van de vijandelijkheden in de stad op 12 april. Meer dan 1.000 mariniers van de Strijdkrachten van Oekraïne legden vrijwillig de wapens neer.

Het Russische Ministerie van Defensie meldde dat als gevolg van succesvolle offensieve acties van de Russische strijdkrachten en militie-eenheden van de Volksrepubliek Donetsk, 1.026 Oekraïense militairen van de 36e mariniersbrigade vrijwillig hun wapens hebben neergelegd en zich hebben overgegeven.

De Oekraïense militairen verdedigden een van de twee belangrijkste centra van verzet, de Iljitsj-fabriek.

Onder de overgegeven militairen van de Oekraïense strijdkrachten bevinden zich 162 officieren, alsmede 47 vrouwelijke militairen.

151 gewonde Oekraïense militairen van de 36e Mariniersbrigade kregen ter plaatse eerste medische verzorging, waarna zij allen voor behandeling naar het Stadsziekenhuis van Mariupol werden gebracht.

De overgegeven Oekraïense militairen worden informeel geïnterviewd door militaire correspondenten ter plaatse. De Oekraïense militairen ontkennen het gebruik van chemische wapens door het Russische leger tegen hen.

  Winter - Zal Europa breken met de Verenigde Staten?

Een dag eerder hebben de restanten van de Oekraïense troepen, die op het grondgebied van de “Illicha”-fabriek omsingeld waren, een vergeefse poging gedaan om uit de stad uit te breken.

Een groep van ongeveer 100 Oekraïense soldaten op gepantserde voertuigen probeerde zich een weg uit de fabriek te vechten en de stad in noordelijke richting te verlaten. Lucht- en artillerie-aanvallen verijdelden deze doorbraakpoging. Volgens het Russische MvD hebben 42 Oekraïense militairen vrijwillig de wapens neergelegd en zich overgegeven.

Een andere grote groep Oekraïense militairen gaf zich op 4 april over. 267 soldaten en officieren van het 501 Onafhankelijke Bataljon van de Oekraïense Marine legden in Mariupol de wapens neer. Het bataljon was ingedeeld bij de 36e Onafhankelijke Mariniersbrigade van de Oekraïense Marine. De eenheid verloor meer dan 50% van haar personeel aan doden en gewonden in de gevechten om Mariupol.

De Oekraïense groepen vallen dagelijks de een na de ander uiteen. De soldaten van de Strijdkrachten van Oekraïne weten niet wat ze met de gewonden aan moeten, begrijpen niet waar ze heen moeten en wat ze nu moeten doen, want verzet is nutteloos, en er zijn praktisch geen gevechtstroepen meer over. Ondanks de voornaamste nationalistische krachten die zich in de Azovstal-centrale schuilhouden, zijn er nog maar enkele groepen over, die bang zijn om met een witte vlag naar de Russische troepen uit te wijken.

Op hun beurt delen Russische militaire functionarissen van het MvD, de DPR en de LPR, en verslaggevers ter plaatse, actief informatie over de behandeling van de Oekraïense militairen die vastgehouden worden. Zij worden niet gemarteld, niet bespot. Zij krijgen alle nodige hulp in Russische ziekenhuizen in Mariupol en nabijgelegen steden.

  Bloomberg: De EU kan de activa van de Centrale Bank van de Russische Federatie niet overdragen aan Oekraïne, omdat het grootste deel ervan "niet kan worden gevonden"

Het Russische MvD had ook gezorgd voor een humanitaire corridor voor soldaten van de AFU territoriale verdedigingseenheden en buitenlandse huurlingen om de omsingelde gebieden van Mariupol te verlaten.

Russische eenheden richten zich regelmatig tot de Oekraïense strijders en roepen hen op de wapens vreedzaam neer te leggen.

Het hoofd van Tsjetsjenië Ramzan Kadyrov richtte zich tot degenen die zich nog steeds schuilhouden in de kelders en tunnels van de Azovstal-fabriek: “U weet dat wij gevangenen goed behandelen. Kom naar buiten! Denk aan uw eigen familie en die van anderen, zoals meer dan duizend van uw mariniers vandaag hebben gedaan.”

Terwijl het Oekraïense leger zich massaal overgeeft in Mariupol, provoceert Kiev de Oekraïense soldaten die in de stad blijven om ontsnappingspogingen en tegenoffensieven te ondernemen, door hun militaire bijstand buiten de stad te beloven. In feite door Oekraïense soldaten op pad te sturen om zelfmoord te plegen.

Kiev heeft helden nodig – niet alleen helden, maar ook martelaren, dat wil zeggen doden. Zijn tactiek is erop gericht het beeld van verschrikkelijke, wrede Russen in stand te houden. Overgave heeft een grote invloed op de bereidheid van het leger om stand te houden “tot de laatste Oekraïner.”

Zelfs mislukte pogingen om door te breken worden voorgesteld als een symbool van doorzettingsvermogen en een voorbeeld van hoe te sterven voor het moederland. Nazi-strijders die zich in Azovstal schuilhouden, wachten op het lot van grote martelaren en helden, naar het voorbeeld van een soort Oekraïense “hemelse onderneming”.

Niettemin, nadat duidelijk werd dat niets de Oekraïense soldaten in krijgsgevangenschap bedreigt, is het aantal overgaven vertienvoudigd, hele eenheden leggen de wapens neer.

  Globalisten willen 3e Wereldoorlog: NAVO-soldaten in Oekraïne "toegestaan onder internationaal recht"

Noch de Oekraïense, noch de wereldmedia besteden daar echter aandacht aan, want Kiev blijft dagelijks nieuwe overwinningen aankondigen. Zelensky zwijgt over de nederlaag van het Oekraïense leger in Mariupol, maar verklaart trots de gevangenneming van de pro-Russische politicus Medvedtsjoek, en stelt nu al eisen aan het Kremlin voor zijn ruil.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is officieel! De Russische Centrale Bank heeft zojuist de Euro en de Amerikaanse dollar verpletterdVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelRussisch Zwarte Zee vloot vlaggenschip Moskva onderging munitie-explosie, schade en bemanning geëvacueerd  
Volgend artikelChris Hedges: De pooiers van de oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Hoe zit het met alle leugens die op tv verkocht worden door ex generaals en politici.

  Al na 1 week beweerde men dat Rusland binnenkort failliet zou gaan 😀 nu na dag 50 zie ik daar nog totaal niets van. Wel heb ik de euro en dollar zien kelderen ten opzichte van de roebel.

  Met al het geleverde oorlogstuig wat Amerika, EU en NATO leverde ( wij zijn verantwoordelijk voor uitstellen van vrede en voor nog meer doden en gewonden door steeds meer oorlogstuig te sturen ).

  Ook wisten deze ex generaals precies wat de plannen van Rusland waren en zitten er 100% naast.

  Rusland voert het beleid uit wat het westen jarenlang weigerden maar wel in Verdragen was vastgelegd, namelijk Minsk en Minsk2 maar nu gaat Poetin wat verder en zal alle door het westen gevestigde biolabs vernietigen samen met de Avoz nazi’s waar Zalensky er ook een van is.

  Marjolein wordt nu helemaal niet gebombardeerd want Amerikaanse, westerse ” wetenschappers ” , Amerikaanse, Fransen, Nato generaals en Avoz nazi’s zitten als ratten in de val onder die staalfabriek.
  Poetin is ze nu langzaam aan het verdrinken maar dat vertellen ze niet op het nieuws want dat verteld het verhaal wie de echte criminele moordenaars zijn.

  Het is verzuipen of zich overgeven !!!!

 2. Ook het propaganda verhaaltje van de NOS/NPO over een trotse Oekraïense piloot majoor die vol overgave een filmpje toonde van de Sukhoi Su-27 met de blauw gele vlag voorop de cockpit, dit filmpje was uiteraard voor de Russische operatie Z in Oekraïne, het eerste wat de Russische luchtmacht deed was het buiten gevecht stellen dan Oekraïense luchtmach en militaire vliegvelden.

 3. Hoe gaat het eigenlijk met het vol laten lopen van het ondergrondse gangenstelsel?
  Ik zou het graag willen aanschouwen. Tien brandweerwagens moeten de ratten verdelgen.

  • Dat gaat nog wel even duren. Het gangenstelsel is 24 km lang dus of ze sterven een langzame dood of ze geven zich over.

   Nos liegt over hevige bombardementen want boven de grond is Rusland de baas en daardoor kunnen ze nu de ondergrondse bunkers vol laten lopen.

   Als ik Poetin was zou ik de toegangsdeuren dichtlassen en er enorme hoeveelheden zwaar bewapend beton op storten 😉.

   Maar ik snap ook dat Poetin ze wil berechten voor hun oorlogsmisdaden.

 4. Dan lees je in de “verzetskrant” De Telegraaf, dat het Russische vlaggenschip Moskva door Oekraïense raketten is gezonken. Vroeger werd ik boos om dit nep nieuws, nu zie ik de humor er wel van in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in