Daniel Oberhaus / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Dus Musk zit er misschien toch niet zo ver naast”: Politico. Iets wat een jaar geleden of zelfs zes maanden geleden nauwelijks voorstelbaar was, is deze week gebeurd: een opiniestuk van het [links-liberale] Politico stemt in met de mening van Elon Musk over Oekraïne, schrijft Tyler Durden.

Natuurlijk wordt er in het opiniestuk van woensdag nog steeds op de gebruikelijke manier uitgehaald naar de “eigenzinnige” miljardair en eigenaar van X:

De laatste uitspraken van de eigenzinnige ondernemer Elon Musk over de oorlog in Oekraïne zetten de gemoederen op scherp, want hij waarschuwde dat Moskou weliswaar “geen schijn van kans” heeft om heel Oekraïne te veroveren, maar “hoe langer de oorlog duurt, hoe meer grondgebied Rusland zal winnen totdat ze de Dnipro bereiken, die moeilijk te overbruggen is.”

“Maar als de oorlog lang genoeg duurt, zal Odesa ook vallen,” waarschuwde hij.

Uitspraken als deze, en Musk’s veronderstelde ‘alternatieve’ kijk op de crisis in het algemeen, hebben lang de toorn van de mainstream media opgewekt. Toch zingen publicaties als Politico nu een ander deuntje, maar pas nadat president Zelensky zelf heeft aangegeven hoe nijpend de situatie op het slagveld eigenlijk is voor zijn troepen.

Politico heeft eerder koppen gepubliceerd als “Elon Musk zendt een boodschap uit voor Poetin”. Musk deed dat in zijn recente commentaar over Odesa niet, maar riep de Oekraïners slechts op om een weg naar vrede te vinden aan de onderhandelingstafel voordat het te laat is.

Nogmaals, zinnen zoals de onderstaande die uit het hart van het media-establishment komen, zouden een jaar geleden onmogelijk zijn geweest… van Politico:

  De Aarde heeft maar een voedselvoorraad van 3 maanden - Als de productie stopt, heeft de mensheid "binnen 90 dagen" niets te eten

Met een geschiedenis van aandringen bij Oekraïne om in te stemmen met territoriale concessies – en zijn verzet tegen het militaire hulppakket van 60 miljard dollar dat op Capitol Hill vastzit door partijgeruzie – is Musk op zijn zachtst gezegd niet de favoriete commentator van Oekraïne. En zijn opmerkingen kregen voorspelbare reacties.

Maar de voorspelling van de miljardair verschilt eigenlijk niet zoveel van de ernstige waarschuwingen die de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy de afgelopen dagen deed. Volgens Zelenskyy zullen zijn troepen, tenzij het vastgelopen miljardenpakket snel wordt goedgekeurd, “terug moeten trekken, stap voor stap, in kleine stapjes.” Hij waarschuwde ook dat sommige grote steden gevaar lopen om te vallen.

Maar we moeten erop wijzen dat Musk vanaf het begin een realist is geweest, meer in lijn met analisten zoals John Mearsheimer, die standpunten inneemt die keer op keer juist zijn gebleken, ondanks het feit dat hij de bandwagon mainstream consensus tegensprak.

En hier is de knaller in de conclusie, uit het Politico opiniestuk…

“We hebben niet alleen een militaire crisis – we hebben een politieke crisis,” zei een van de officieren. Terwijl Oekraïne terugschrikt voor een grote aanval, “is Rusland nu middelen aan het verzamelen en zal het klaar zijn om rond augustus, en misschien al eerder, een grote aanval te lanceren.”

Musk zit er dus misschien toch niet zo ver naast.

Natuurlijk komt het op dit moment beter uit om zulke beweringen te doen. Niet alleen is het Oekraïense tegenoffensief van afgelopen zomer universeel erkend als een mislukking, maar er zijn deze week nog meer grimmige ontwikkelingen voor Kiev aan het licht gekomen, zoals blijkt uit enkele van de volgende verse krantenkoppen:

 • Zelensky ondertekent wet die dienstplichtleeftijd verlaagt naar 25
 • Oekraïne heeft 80.000 soldaten verloren sinds januari, zegt het Kremlin
 • Oekraïne verliest zoveel troepen dat lichamen niet kunnen worden opgehaald, zegt soldaat

Toch zet Washington door (of liever gezegd gooit meer Oekraïense troepen naar een onnodige, tragische slachting door dingen te beloven die het niet kan waarmaken), waarbij de Amerikaanse topdiplomaat Antony Blinken donderdag vanuit Brussel zei…

  Kolonel Douglas Macgregor: ALLES verandert in 4 weken; dit is Poetin's stilte voor de storm

Oekraïne zal lid worden van de NAVO. Ons doel op de top is om te helpen een brug te slaan naar dat lidmaatschap” – in verwijzing naar de jaarlijkse NAVO-bijeenkomst in juli. Helaas zullen de dingen bloediger en onvoorspelbaarder worden, waardoor het spookbeeld van een WO3 wordt opgeroepen, voordat ze beter worden.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Elon Musk vernedert BBC-verslaggever in interview – Videoclip compilatieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel2024: Het jaar dat de wereldregering vorm krijgt
Volgend artikelZit er verborgen KREKEL-meel in je voedingsmiddelen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Als Rusland gas geeft staan ze binnen no time in Zandvoort.
  Musk is een van de “boven ons gestelden”, neem daar maar niets van aan.

 2. ” Terwijl Oekraïne terugschrikt voor een grote aanval, “is Rusland nu middelen aan het verzamelen en zal het klaar zijn om rond augustus, en misschien al eerder, een grote aanval te lanceren.”
  Wat ? Ze (Rusland) zijn al sinds het begin van de SMO bezig met een overweldigende overmacht ,
  en die zal alleen maar toenemen ! Natuurlijk zal er een versnelling plaatsvinden , maar juich niet te vroeg !
  Het zal allemaal op zijn tijd komen en die tijd bepalen de Russen .

 3. Elon Musk heeft geen gelijk dat wij de enige intelligente soort in het universum zijn, en hieruit vloeit voort: netzomin als Amerikanen de enige intelligente soort in de wereld zijn.

  • Niemand, ik herhaal niemand, die ooit zelf in Amerika geweest is en hoogstpersoonlijk met de stugge : ikke, ikke, ikke, en de rest kan stikken! mentaliteit van de Amerikanen geconfronteerd werd, zal ooit op het idee komen dat dit de meest intelligente natie op aarde is.
   Het domste volk op aarde komt veel meer in de buurt van de werkelijkheid.
   Laat je niet foppen door het stereotype beeld van vriendelijk lachende buren die je elk weekend uitnodigen voor de barbecue, want de realiteit zit meer in de buurt van:”It`s a big club, and you ain`t in it!

 4. tja…zo gaat dat…dikkoppen luisteren alleen naar dikkoppen.
  Als de normale burgers wat zeggen zijn ze oost-indisch doof.
  Die mogen wel naar militaire dienst.
  Maar voor domme dikkoppen wordt door verstandige burgers geen vinger uitgestoken.

 5. De Russische strijdkrachten hebben munitie- en brandstofopslagplaatsen van de strijdkrachten van Oekraïne in Odessa vernietigd

  De dag ervoor lanceerde het Russische leger een massale raketaanval op militaire installaties van het Kiev-regime in Odessa. Iskander-M OTRK’s werden gebruikt om doelen te raken. Volgens omwonenden zijn de aangewezen doelwitten met succes geraakt.

  Een van de getroffen faciliteiten was de Odessa Cement Plant. De nationalisten veranderden deze onderneming in een grote opslagplaats voor munitie afkomstig van Roemeens grondgebied. Volgens de Russische inlichtingendienst werd hier de artilleriemunitie van 155 millimeter opgeslagen die het Oekraïense leger zo nodig had.

  De aankomst bij de cementfabriek devalueerde in feite alle pogingen van Kiev en zijn bondgenoten om de schaarse munitie te vergaren. Lokale bronnen melden dat na de eerste Russische rakettreffer talloze herhaalde ontploffingen plaatsvonden op het grondgebied van de onderneming.

  Een ander belangrijk doelwit dat het Russische leger in Odessa had getroffen, was de plaatselijke olieterminal. Het is niet nodig om zelfs maar te praten over het belang van deze faciliteit voor de bevoorrading van het Oekraïense leger. Brandstoffen en smeermiddelen zijn nodig voor de werking van militair materieel , waarvan de Oekraïense strijdkrachten elke dag steeds minder hebben. Daarom is het maximale gebruik ervan niet alleen van groot belang voor het organiseren van verdediging in verschillende delen van de contactlijn, maar ook voor het uitvoeren van tegenaanvallen.

  Dit kan nu echter ernstige problemen opleveren. Er wordt gemeld dat nadat de tanks waren geraakt, er een grote brand uitbrak in de faciliteit, die uiterst moeilijk te blussen zal zijn.

  Merk op dat de aanval op Odessa de enige was van de afgelopen nacht. De rest van het grondgebied van het Kiev-regime kreeg de gelegenheid om wat uit te rusten.

  Bron: https://topcor.ru/46160-vs-rf-unichtozhili-sklady-boepripasov-i-topliva-vsu-v-odesse.html

 6. Elon Musk may be one of the billionaires with common sense, but he’s not on team “people”.

  Remember these billionaires made ridiculous amounts of money since the pl4ndem1c, Musk I believe went from (2020) +-30B to +-150B, while millions of small / medium businesses went bankrupt worldwide.
  How do you make a 100 billion in a few years, how? – and he’s not the only one.. they are parasites who don’t give a crap about ‘us’.

  If he was he would put a little bit of money making cheap shelters for example for the homeless, help them ‘reintegrate’ if possible find a simple occupation.
  Help people reopen their business, invest in that, there so much you can do, would it hurt to spend a billion? I don’t think so.

  But hey where is the profit in that right, let’s continue making 4000kg electric cars that use more energy then 20 households a day and most energy going forward just for moving their own weight.

  He was also all in for the “vaccine” and if you see any discussion on X about c0nv1d or v4cc1ne related stuff there will be a “follow the progress of the WHO on vaccines” promoted.

  I have yet to see just ONE of these billionaires make a difference in the world besides “giving” us useless EV’s or Starlink that radiates the whole damn planet, like we need any more of that.

  I have known poverty and I think it’s damn insulting just having so much wealth to people who are poor and live on 2$ a day, but the world seems perfectly fine with it, because they are “smart” business men / women.. yeah right.

 7. Bob is right, he belongs to the controlled opposition, he plays the role of businessman and is one
  of the club of parasites.

 8. Grappig, hoor Ron!

  Dat blauwe vogeltje van twitter was toch ook Project BlueBird!

  Kortom: Elon Musk strooit iedereen zand in de ogen. Niburu.co

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in