Een week geleden hebben wij kennis genomen van een nieuwsartikel in de New York Times van 11 mei waarin gedocumenteerd werd dat niet alles goed ging met de VS in Oekraïne, en een begeleidend opiniestuk dat liet doorschemeren dat er misschien een koerswijziging nodig was, schrijft John Walsh.

Op 19 mei, is “THE EDITORIAL BOARD,” het volledige leergezag van de Times, van hints overgegaan op een klaroengeschal om een andere richting in te slaan, in een opiniestuk dat niet erg informatief getiteld is, “The War Is Getting Complicated, and America Isn’t Ready.” Boven op de Opiniepagina heeft de Redactiecommissie verklaard dat een “totale overwinning” op Rusland niet mogelijk is en dat Oekraïne zal moeten onderhandelen over een vrede op een manier die een “realistische inschatting” en de “grenzen” van de inzet van de VS weerspiegelt. The Times fungeert als een van de belangrijkste vormgevers van de publieke opinie voor de elite en haar uitspraken moeten dus niet lichtvaardig worden opgevat.

De Oekraïners zullen zich moeten aanpassen aan de “grenzen” van de VS en offers moeten brengen voor het pas ontdekte realisme van de VS

Het redactionele dictaat van de Times van mei bevat de volgende belangrijke passages:

In maart betoogde dit bestuur dat de boodschap van de Verenigde Staten en haar bondgenoten aan zowel de Oekraïners als de Russen moet zijn: Hoe lang het ook duurt, Oekraïne zal vrij zijn. …”

“Dat doel kan niet verschuiven, maar uiteindelijk is het nog steeds niet in het belang van Amerika om zich in een totale oorlog met Rusland te storten, ook al moet Oekraïne voor een door onderhandelingen tot stand gekomen vrede misschien een paar moeilijke beslissingen nemen (bold, jw).”

Om er zeker van te zijn dat er geen dubbelzinnigheid is, verklaart de redactie dat:

“Een beslissende militaire overwinning van Oekraïne op Rusland, waarbij Oekraïne al het grondgebied terugwint dat Rusland sinds 2014 heeft veroverd, is geen realistisch doel. … Rusland blijft te sterk…”

Om er zeker van te zijn dat president Biden en de Oekraïners begrijpen wat ze moeten doen, zegt de EDITORIAL BOARD verder:

“… De heer Biden moet president Volodymyr Zelensky en de zijnen ook duidelijk maken dat er een grens is aan hoe ver de Verenigde Staten en de NAVO zullen gaan om Rusland te confronteren, en dat er grenzen zijn aan de wapens, het geld en de politieke steun die zij kunnen opbrengen. Het is absoluut noodzakelijk dat de beslissingen van de Oekraïense regering gebaseerd zijn op een realistische beoordeling van haar middelen en van hoeveel vernietiging Oekraïne nog kan verdragen (cursivering, jw).”

  China brengt vrede in Jemen, Syrië en ... Palestina?

Als Volodymyr Zelensky deze woorden leest, moet hij zeker beginnen te zweten. De stem van zijn meesters zegt hem dat hij en Oekraïne een aantal offers zullen moeten brengen om de VS hun gezicht te laten redden. Terwijl hij zijn opties overdenkt, gaan zijn gedachten vast en zeker terug naar februari 2014, en de door de VS gesteunde Maidan-coup die culmineerde in het overhaaste vertrek van president Janoekovitsj uit zijn ambt, zijn land en bijna van deze aarde.

Oekraïne is een proxy-oorlog die maar al te gevaarlijk is

In de ogen van de redacteuren van de Times is de oorlog een Amerikaanse proxy-oorlog tegen Rusland geworden, waarbij de Oekraïners als kanonnenvoer gebruikt worden – en die loopt uit de hand:

“Het huidige moment is een rommelig moment in dit conflict, wat de onwil van president Biden en zijn kabinet kan verklaren om duidelijke doelpalen neer te zetten.”

“De Verenigde Staten en de NAVO zijn reeds diep betrokken, militair en economisch. Onrealistische verwachtingen zouden hen steeds dieper in een kostbare, slepende oorlog kunnen trekken…”

“Recente oorlogszuchtige verklaringen uit Washington – de bewering van president Biden dat de heer Poetin “niet aan de macht kan blijven”, de opmerking van minister van Defensie Lloyd Austin dat Rusland “verzwakt” moet worden en de toezegging van de Lagerhuis-voorzitter, Nancy Pelosi, dat de Verenigde Staten Oekraïne zullen steunen “tot de overwinning is behaald” – zijn misschien opzwepende steunbetuigingen, maar zij brengen de onderhandelingen niet dichterbij.”

Hoewel de Times deze uitspraken afdoet als “opzwepende proclamaties,” is het maar al te duidelijk dat voor de neocons die de leiding hebben over het buitenlands beleid van de V.S., het doel altijd een proxy-oorlog is geweest om Rusland ten val te brengen. Dit is geen proxy-oorlog geworden; het is altijd al een proxy-oorlog geweest. De neocons werken volgens de Wolfowitz Doctrine, die in 1992, kort na het einde van de Koude Oorlog 1.0, werd afgekondigd door de necoconservatief Paul Wolfowitz, toen onderminister van Defensie:

“Wij trachten te voorkomen dat een vijandige mogendheid een regio domineert waarvan de hulpbronnen, onder geconsolideerde controle, voldoende zouden zijn om wereldmacht te genereren.”

“Wij moeten het mechanisme in stand houden om potentiële concurrenten af te schrikken om zelfs maar te streven naar een grotere regionale of wereldmacht.”

Het is duidelijk dat als Rusland “te sterk” is om in Oekraïne verslagen te worden, het ook te sterk is om als supermacht ten val gebracht te worden.

  Explosief: Rusland heeft gecrashte Amerikaanse Reaper-drone geborgen

The Times is van mening veranderd van maart tot mei. Wat is er veranderd?

Heeft de redactie van de Times, na 7 jaar slachting in de Donbas en 3 maanden oorlog in Zuid-Oekraïne, plotseling een vlaag van medelijden gekregen met alle slachtoffers van de oorlog en de vernietiging van Oekraïne, en is zij van mening veranderd? Gezien de staat van dienst van de Times door de decennia heen, lijkt het erop dat er andere factoren aan het werk zijn.

Ten eerste heeft Rusland de situatie onverwacht goed aangepakt in vergelijking met de sombere voorspellingen van het Westen.

De steun van president Poetin bedraagt meer dan 80%.

165 van de 195 naties, waaronder India en China met 35% van de wereldbevolking, hebben geweigerd zich aan te sluiten bij de sancties tegen Rusland, waardoor de VS, en niet Rusland, betrekkelijk geïsoleerd in de wereld staat.

De roebel, waarvan Biden zei dat hij “puin” zou worden, is niet alleen teruggekeerd naar het niveau van vóór februari, maar wordt gewaardeerd op een hoogtepunt van 2 jaar, vandaag op 59 roebel voor de dollar, tegen 150 in maart.

Rusland verwacht een recordoogst en de wereld zit te springen om zijn tarwe en kunstmest, olie en gas, die allemaal voor aanzienlijke inkomsten zorgen.

De EU is grotendeels gezwicht voor de eis van Rusland om voor gas in roebels te worden betaald. Minister van Financiën Yellin waarschuwt de suïcidale Europeanen dat een embargo op Russische olie de economieën van het Westen nog meer schade zal berokkenen.

De Russische strijdkrachten maken langzame maar gestage vorderingen in het zuiden en oosten van Oekraïne, na de overwinning in Mariupol, de grootste slag van de oorlog tot nu toe, en een demoraliserende nederlaag voor Oekraïne.

In de VS is de inflatie, die vóór de Oekraïne-crisis al hoog was, nog verder opgedreven en opgelopen tot meer dan 8%, en de Fed probeert die inflatie nu onder controle te krijgen door de rente te verhogen. Mede daardoor is de aandelenmarkt dicht bij bear gebied gekomen. Naarmate de oorlog vordert, hebben velen zich aangesloten bij Ben Bernanke, voormalig voorzitter van de Fed, in het voorspellen van een periode van hoge werkloosheid, hoge inflatie en lage groei – de gevreesde stagflatie.

In het binnenland zijn er tekenen van verslechtering van de steun voor de oorlog. Het opvallendst is dat 57 Republikeinen in het Huis en 11 Republikeinen in de Senaat tegen het laatste pakket wapens voor Oekraïne hebben gestemd, dat gebundeld is met veel biefstuk en verborgen bonanza’s voor de oorlogsprofiteurs. (Opvallend genoeg stemde geen enkele Democraat, zelfs niet de meest “progressieve”, tegen het gooien van olie op het oorlogsvuur dat in Oekraïne woedt. Maar dat is een ander verhaal.)

  De Russen gaven de genadeslag aan het leger van Zelensky: Oekraïense crash ten noorden van Bakhmut - Russische bliksemaanval op Chasiv Yar

En hoewel de publieke opinie in de V.S. voorstander blijft van betrokkenheid van de V.S. bij Oekraïne, zijn er tekenen van afglijding. Pew meldt bijvoorbeeld dat het aantal mensen dat vindt dat de VS niet genoeg doet, van maart tot mei is gedaald. Naarmate de stagflatie toeneemt, met stijgende gas- en voedselprijzen en stemmen als die van Tucker Carlson en Rand Paul die wijzen op het verband tussen de inflatie en de oorlog, zal de ontevredenheid zeker toenemen.

Tenslotte, als de oorlog minder populair wordt en zijn tol eist, dreigt er in 2022 en 2024 een electorale ramp voor Joe Biden en de Democratische Partij, waarvoor de Times als spreekbuis dient.

Het redactioneel commentaar van de NYT slaat alarm over het krankzinnige doel van de neoconservatieven.

Er zit een ondertoon van paniek in deze oproep om nu via onderhandelingen tot een oplossing te komen. De V.S. en Rusland zijn de grootste kernmachten van de wereld, met duizenden kernraketten op Launch On Warning, alias Hair Trigger Alert. Op momenten van hoogspanning zijn de mogelijkheden van een accidenteel nucleair Armageddon maar al te reëel.

Het vermogen van president Biden om de gebeurtenissen de baas te blijven, staat ter discussie. Veel mensen van zijn leeftijd kunnen een situatie als deze aan, maar velen niet en hij schijnt tot de laatste categorie te behoren.

De neocons hebben nu de buitenlandse politiek van de regering Biden, de Democratische Partij en het grootste deel van de Republikeinse Partij in handen. Maar zullen de neocons die het voor het zeggen hebben het opgeven en zich in een redelijke en vreedzame richting bewegen, zoals het hoofdartikel van de Times eist? Dit is een fantasie van de eerste orde. Zoals een commentator opmerkte, hebben de haviken zoals Nuland, Blinken en Sullivan geen achteruitversnelling; zij slaan altijd dubbel terug. Zij dienen niet het belang van de mensheid, noch het belang van het Amerikaanse volk. Zij zijn in werkelijkheid verraders van de V.S. Zij moeten ontmaskerd, in diskrediet gebracht en aan de kant geschoven worden. Ons voortbestaan hangt ervan af.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oeps… “Tank” die bejaarde burger bruut overrijdt, blijkt van Oekraïense leger te zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelApenpokken mythologie
Volgend artikelIn hun streven om eeuwig te leven, geven de boosaardige elitairen via de “wetenschap” toe dat kinderen en baby’s geoogst worden voor hun levensessentie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Mening verandert op laste van hun meesters. Terug naar de plandemics. Die zogenaamde oorlog was maar onderdeel van het plan.

 2. Het is niet uit te sluiten dat er vanaf het begin collusie bestond tussen de grootmachten om Oekraïne op te splitsen in een oostelijk deel voor Rusland en een westelijk deel.
  Zelensky kreeg daarbij de rol toebedeeld die hem op het lijf geschreven is, de rol van clown die zijn land in twee gedeeld heeft en voor zijn optreden wellicht nog goed betaald wordt ook.

 3. Hoe langer het duurt dat Amerika dit tegen Ukraine zal zeggen ( stop met vechten en ga praten ) hoe meer tijd Putin heeft om zijn territorium uit te breiden.
  Mogelijk komt hij dan ook in Odessa. En dan is Ukraine HELEMAAL AFGESLOTEN VAN DE ZWARTE ZEE. En Putin zal geen meter terug geven.

  Biden is een onbetrouwbaar heethoofd altijd al geweest, en nu blijkt dat zelfs zijn eigen regering hem niet in toom kan houden. ( zie zijn uitspraken over Taiwan ) Er zijn geruchten over een impeachment….
  Ze deed hij, Biden ook dwaze uitspraken over Ukraine en in zijn eigen land beginnen mensen ( CNN ABC news en meerder zenders en congres leden) nu in te zien dat men niet eindeloos wapens en geld kan sturen.
  Ukraine is zo vreselijk corrupt dat het geld meteen in zakken verdwijnt waar het niet moet zijn.
  Bovendien geven de wapen fabrikanten nu al aan dat ze niet genoeg kunnen produceren. De wapens raken op….. terwijl als ze binnen komen in Ukraine deRussen ze goed kunnen traceren en ze meteen bombardeerd.
  Dus Taiwan verdedigen / helpen is op dit moment een utopie…. En China weet dit maar al te goed…..
  Congres leden hebben berekend dat er al meer geld in Ukraine is gepompt, dat de hele jaarlijkse Russische militaire begroting nl 53 Miljard dollar totaal.
  Terwijl het eigen land wat betreft Infrastruktuur in puin ligt.
  Bruggen en wegen en de spoorwegen zijn in een aftandse toestand
  Ik ben benieuwd wanneer Zelensky rond de tafel wil gaan zitten om te praten zolang dat niet gebeurd. Zal ook het bloedvergieten doorgaan. En nu in de steden is dit vreselijk….
  Zelensky is als een held in zijn rol gezet maar het blijkt een ordinaire oorlogshitser te zijn.
  Waarom heeft hij niet ingegrepen in de periode 2014 2022….. toen 13000 mensen in de Donbas zijn vermoord alleen maar omdat ze Russisch waren…..
  En het Azov bataljon stond nu op het punt om “ af te gaan rekenen “ met de etnische Russen in de Donbas en Lugansk….
  Nee Putin heeft groot gelijk, en Putin maakt handig gebruik van de sancties tegen hem om op zijn “ eigen Russische eiland” nu als een wereld imperium op te bouwen. Hij heeft China als handelspartner, en mogelijk India….. afzet voor gas verzekerd. Alleen nog de pijplijn aanleggen. !
  Grondstoffen onafhankelijk,ook zeer schaarse grondstoffen voor chips e.d. de roebel is harde valuta gedekt door Goud.
  Ze treden uit de WHO ( die geen gezondheid maar eugenetica dient ) ze stappen uit de wereld handels organisatie. Putin zegt tegen de wereld als jullie handel willen doen met ons dan vanaf nu op onze voorwaarden…… Rusland kon hier wel eens heel sterk uit komen. Hoe langer het duurt voor dat Zalensky gaat onderhandelen hoe beter Rusland hier uit zal komen.

  • Odessa zal zeker genomen worden door Putin; dan heeft hij controle over de Zwarte Zee. Logisch.

 4. De NYTimes weet dat de gubernatorial elections in Nov heel anders zullen uitpakken. Oy veh, zegt Sulzberger, straks wint rechts. Dus beter nu effe dimmen met die oorlog, en dan kunnen we straks makkelijker links aanhouden.

 5. Als ik Putin was: NOOIT onderhandelen met de snuivende criminele travestiet Zelensky.

  Simpele keus geven: volledige overgave, demilitairisatie; dan blijven er nog wat steden over.
  Niet: ok, dan gaan we door.

  Simpel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in