Screenshot video

Verschillende mensen hebben mij gewezen op een recent artikel in 1945 van Daniel Davis. Ik ken de man niet, maar een vriend die naast Davis heeft gevochten, noemt hem een moedig man onder vuur. Dit is dus geen aanval op zijn karakter. Maar zoals ik tegen mijn goed geïnformeerde vriend zei: “Dapperheid onder vuur betekent nog niet dat iemand gekwalificeerd is om analyses te maken.” Ik denk dat het artikel van Davis een soort ijkpunt is, omdat het aangeeft dat iemand die in eerdere artikelen een groot voorstander was van het Oekraïne narratief (d.w.z., Oekraïne is aan de winnende hand) zich nu ernstig bedenkt. Ik zal het even opsplitsen, schrijft Larry Johson.

Davis’ openingsopmerking kan worden gekwalificeerd als “No Shit Analysis“.

De onbetwiste aanname van de meerderheid van hoge Amerikaanse en NAVO-functionarissen is dat zolang de oorlog tussen Rusland en Oekraïne voortduurt, er voortdurend aan één van de meest gewenste beleidsresultaten van het Westen zal worden voldaan: het verzwakken van Rusland. Zonder dat de meeste Westerse leiders het in de gaten hebben, ontstaat er echter een risico dat Rusland sterker wordt naarmate de oorlog langer duurt, in plaats van zwakker.

Risico? Met alle respect kolonel Davis, daar zijn ze al. Zelfs de New York Times gaf vorige week toe dat Rusland in één jaar twee keer zoveel artilleriegranaten produceert (twee miljoen) als de VS in de komende twee jaar hoopt te produceren. De Russische economie doet het prima en de defensie-industrie is in overdrive gegaan.

Wie wordt er verzwakt? Om te beginnen Oekraïne. Het verliest bevolking door emigratie. De Oekraïense industrie wordt langzaam maar zeker weggevaagd door Russische raketten en bommen. En het leger lijdt catastrofale verliezen en er ligt geen oplossing in het verschiet om die verliezen te vervangen door getrainde troepen. Maar het is niet alleen Oekraïne. Ook de NAVO wordt verzwakt. Geen van haar eerdere leveringen van tanks, M777’s, Himars, ATGM’s en Bradley gevechtsvoertuigen heeft gewerkt zoals gehoopt. Deze worden regelmatig vernietigd en de voorraden in Westerse opslagplaatsen slinken.

Davis gaat verder:

Hoe bitter de pil ook is om te slikken, zo’n overweging kan aan het licht brengen dat het nastreven van een onderhandeld einde van de oorlog, met de best mogelijke deal voor Kiev, de weg zou kunnen zijn die de Amerikaanse en NAVO-belangen het best veilig stelt.

Davis heeft gelijk dat onderhandelingen de enige hoop zijn om de schade die de NAVO lijdt te beperken, maar hij gaat uit van een verkeerde veronderstelling – namelijk dat Rusland bereid is om dergelijke onderhandelingen te overwegen. Ik ben niet op de hoogte van de gesprekken tussen Vladimir Poetin en Sergei Lavrov, maar ik ben ervan overtuigd dat niemand in een machtspositie in Rusland erop vertrouwt dat de Verenigde Staten of de NAVO eerlijk zullen handelen. Rusland beseft dat het Westen tijd probeert te rekken om een manier te vinden om Oekraïne te herbewapenen en een nieuw leger op te leiden. Waarom zou Rusland zo’n krankzinnig voorstel accepteren?

  Poetin voert een halfslachtige oorlog en dat is te zien

Kolonel Davis laat zien dat hij volledig onwetend is over de capaciteiten van Rusland en wat er het afgelopen jaar is gebeurd. Hij schrijft:

De luchtmacht van Rusland had, ondanks zijn technologische en numerieke superioriteit ten opzichte van Oekraïne, verlies geleden en was niet in staat om luchtoverwicht over zijn vijand te bereiken. De grondtroepen van Moskou bleven ernstige tactische blunders maken die belangrijke zwakheden in de vorming van hun leger blootlegden. Het logistieke systeem functioneerde niet. Eind 2022 leed het twee grote verliezen op het slagveld in de regio’s Kharkiv en Kherson, waardoor Poetin genoodzaakt was om een noodmobilisatie van 300.000 manschappen te gelasten – die van zeer lage kwaliteit bleken te zijn.

Tegen het einde van de zomer van 2023 had Rusland naar verluidt de helft van zijn tanks verloren en waren er naar verluidt maar liefst 300.000 troepen gedood en gewond. Bij elke objectieve meting werd Austins doel om Rusland te verzwakken grafisch bereikt.

Dit is klinkklare onzin. Rusland heeft luchtoverwicht bereikt, zijn logistieke systeem doet het beter dan het Westen had voorspeld en de gemobiliseerde Russische troepen zijn, in tegenstelling tot hun Oekraïense tegenhangers, goed getraind en staan op gelijke voet, zo niet superieur, met alles wat het Westen aan het front zou kunnen brengen. Bovendien is er geen geloofwaardig bewijs dat Rusland “de helft van zijn tanks” is kwijtgeraakt. Integendeel. Rusland leed minimale verliezen, maar heeft zijn productie van tanks aanzienlijk uitgebreid. En wat doet het Westen? Het houdt tanks die het niet meer op grote schaal kan produceren en kijkt toe hoe ze door Rusland worden opgeblazen. Als Rusland echt verzwakt is, zoals Davis beweert, waarom zou het Westen dan in godsnaam aandringen op onderhandelingen? We hebben Poetin aan de touwtjes.

Davis geeft toe dat de situatie in Rusland verre van nijpend is:

De Washington Post publiceerde vrijdag een analyse van het Oekraïense offensief en stelde vast dat Rusland “van zijn fouten had geleerd” en beter en professioneler presteerde in zijn “goed geordende verdedigingssysteem”. In een recent CNBC-rapport werd geconstateerd dat “de tactische aanpassing van Rusland” na zijn rampzalige start, heeft geresulteerd in de noodtoestand van een “gecoördineerde en reactieve gewapende macht…en één die bijzonder sterk is in het defensief.”

Davis is nog steeds gegijzeld door het propaganda narratief van het Westen. Hij houdt vol:

  The Guardian: "Rusland is de economische oorlog aan het winnen en Poetin is niet dichter bij het terugtrekken van troepen"

Hoewel de troepen van Poetin naar verluidt zelfs meer slachtoffers hebben gemaakt dan Oekraïne, is er een rekenkundig probleem voor Kiev: Rusland heeft miljoenen mannen van militaire leeftijd meer beschikbaar om gemobiliseerd te worden dan Oekraïne.

Die berichten zijn fout Daniel. Het aantal Oekraïense slachtoffers is een factor 10 hoger dan dat van Rusland en, zoals ik al herhaaldelijk heb geschreven, vertellen de social media en zelfs Oekraïense functionarissen een ander verhaal. Maar je hebt gelijk, zelfs als Rusland de verliezen had geleden die jij beweert, dan nog kunnen zij die verliezen absorberen. Oekraïne kan dat niet.

Daniel Davis’ is bezeten van de Westerse fantasie dat wat zich in Oekraïne afspeelt een “patstelling” is. Davis en anderen in het Pentagon begrijpen de Russische strategie die ten grondslag ligt aan de Speciale Militaire Operatie niet – d.w.z., het Oekraïense leger zodanig uitputten dat het niet langer kan vechten:

Op dit moment, aan het einde van het zomeroffensief van de UAF, na anderhalf jaar van onbesliste oorlog, kan de uitkomst van de oorlog dus niet met zekerheid voorspeld worden. Het blijft op zijn minst denkbaar dat Oekraïne of Rusland zou kunnen zegevieren.

Nee. Er zijn twee manieren waarop Oekraïne “kan zegevieren” – No Way en No Way in Hell. Gaat niet gebeuren. Het Westen heeft niet langer de mogelijkheid of de wil om Oekraïne te overspoelen met moderne wapensystemen en tanks. En wat nog belangrijker is, Oekraïne heeft niet de getrainde troepen die nodig zijn om die wapens te bedienen, zelfs als ze geleverd zouden kunnen worden.

Kolonel Davis staat los van de realiteit. Hij houdt iets voor mogelijk dat al realiteit is:

Geconfronteerd met een existentiële dreiging zou het nucleair bewapende Rusland, met zijn enorme natuurlijke rijkdommen, de nodige focus kunnen opbrengen om zijn leger zodanig te verbeteren dat Oekraïne uiteindelijk niet in staat zal zijn om het bij te houden, en daarom is het niet ondenkbaar dat Rusland deze oorlog zou kunnen winnen.

Rusland heeft de vereiste strijdkrachten en Oekraïne heeft al laten zien dat het het tempo niet kan bijhouden.

Misschien weet Daniel Davis eigenlijk wel dat het spel uit is, maar speelt hij het spelletje “wat als”, uit angst om uitgestoten te worden als hij de waarheid toegeeft.

  De EU heeft zich gesovjetiseerd

Het is daarom van cruciaal belang dat de regering een aantal criteria opstelt waardoor we, ruim voordat er een instorting plaatsvindt, sterke aanwijzingen hebben dat er een onherroepelijk punt is bereikt. Als zo’n point-of-no-return moment wordt bereikt, zullen de VS geen andere keuze hebben dan hun beleid te wijzigen en zoveel mogelijk energie te steken in het vinden van een diplomatieke weg naar een onderhandeld einde.

Een woord aan de goede kolonel – we hebben dat onherroepelijke punt bereikt. Als een kip zonder kop rent Oekraïne verwoed rondjes zonder te beseffen dat het stervende is.

Davis gelooft dat Amerikaans leiderschap het dreigende debacle nog kan redden:

Uiteindelijk is de belangrijkste verplichting (niet alleen verantwoordelijkheid) van de Amerikaanse regering de bevolking van de Verenigde Staten. We mogen niet toestaan dat de situatie zodanig verslechtert dat we een herhaling krijgen van het debacle dat we jarenlang passief in Afghanistan hebben zien gebeuren. De regering moet zich op zijn minst actief voorbereiden op en rekening houden met de mogelijkheid dat de door ons gewenste uitkomst niet uitkomt, en moet stappen ondernemen om zich daartegen te wapenen.

Kolonel Davis, ik spreek u rechtstreeks aan, er is niets wat de VS op dit moment kan doen om de uitkomst te veranderen, behalve een nucleaire oorlog beginnen. Rusland vecht deze oorlog niet langer alleen. Het wordt gesteund door China en veel landen in het Mondiale Zuiden. Amerika’s economische dominantie wordt in stukken gehakt en onze invloed op het buitenlands beleid ligt aan flarden. Vroegere bondgenoten, zoals Saoedi-Arabië, hebben Amerika de rug toegekeerd. De Saoedi’s hebben weer diplomatieke betrekkingen aangeknoopt met Iran, Syrië weer opgenomen in de Arabische Liga, een einde gemaakt aan de door Amerika gesteunde oorlog in Jemen en werken samen met Rusland om de nutteloze poging van Amerika om een bovengrens te stellen aan de olieprijzen tegen te gaan.

Net als de Titantic is Amerika’s dwaze poging om Rusland te breken aan het zinken. Er zit niets anders op dan een reddingsboot te zoeken en te bidden dat we niet verdrinken. De volgende scène uit Titanic is een treffende metamorfose:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Viktor Orban heeft gelijk: Het tegenoffensief wordt een bloedbad voor OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates’ enorme Covid-winsten blootgelegd in viraal bericht op social media
Volgend artikelOnwetendheid is een zegen voor de slaven van de prik
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Amerika let op uwen saeck ‼️
  Wie een kuil graaft voor een ander valt er vaak zelf in. ‼️
  Hoogmoed komt immers voor de val ‼️
  Het begint lachwekkend te worden hoe Amerika “ denkt en handelt “
  En hoe Zelensky hen als een echte acteur “ om de tuin kan lijden; leiden” ( beide)

 2. Telegraaf
  LIVE | Oekraïense legercommandant: ’Drie Russische elitebrigades in oosten zijn verpletterd’
  Wat ik me afvraag kan of mag een krant zo liegen of is het wel waar.
  Soms weet je het niet meer.

 3. Breuk en conflict: Polen, Hongarije en Slowakije embargo Oekraïne en trekken zich terug uit EU-platform: “Zelensky vergeet EU”

  Het hevige conflict tussen Oekraïne enerzijds en Hongarije, Polen en Slowakije anderzijds duurt voort en luidt de alarmbel in zowel de EU als de NAVO.

  De crisis in de betrekkingen tussen de vier landen escaleerde scherp nadat Kiev besloot een zaak tegen hen aan te spannen bij de WTO als reactie op het verbod op de import van Oekraïense landbouwproducten.

  De voormalige minister van Landbouw van Polen, Jan Krzysztof Ardanowski, meldde dat Kiev “een vreemd spel speelt rond de graansituatie, moeilijk te begrijpen”!

  De Poolse premier Morawiecki, een vriend van Zelenski, voegde er nadrukkelijk aan toe: ‘We zullen niet naar Berlijn luisteren, we zullen niet naar Von der Leyen, Tusk of Weber luisteren! Wij zullen dit doen omdat het in het belang is van de Poolse boer!’ >>>

  https://warnews247.gr/rixi-kai-sygkrousi-polonia-oungaria-kai-slovakia-epevalan-ebargko-stin-oukrania-aposyrthikan-apo-tin-platforma-tis-ee-zelenski-xechna-tin-ee/

 4. When the shit hits the fan

  Er komen ontwikkelingen in Groot-Brittannië: Grote schade aan de Russische onderzeeër van de Kilo-klasse door de aanval op Sebastopol

  De Oekraïense aanval op de Russische Zwarte Zeevloot-basis in Sebastopol, op de Krim, op 13 september veroorzaakte zware schade aan de verbeterde Russische onderzeeër van de Kilo-klasse Rostov aan de Don.

  Lees ook: Sevastopol-scheepswerfexplosies: stormschaduw en SCALP-kruisraketten dringen Russische luchtverdediging binnen – raken landingsschip ‘Minsk’ en kiloklasse-onderzeeër >>> https://warnews247.gr/ekrixeis-sto-nafpigeio-tis-sevastoupolis-pyravloi-krouz-storm-shadow-kai-scalp-diaperasan-tin-rosiki-aeramyna-eplixan-to-apovatiko-ploio-minsk-ypovrychio-klasis-kilo/

  Foto’s die op sociale media zijn vrijgegeven, tonen de omvangrijke schade aan de Russische onderzeeër die werd getroffen door Britse Storm Shadow-kruisraketten.

  Zoals te zien is, zit er een groot gat in het centrale deel van de romp en is ook het voorste deel beschadigd. De grote schade doet twijfel rijzen over de vraag of de onderzeeër van Rostov aan de Don kan worden gerepareerd en weer in dienst kan worden genomen bij de Russische marine.

  Op dit punt benadrukken we dat Russische onderzeeërs van de verbeterde Kilo-klasse (alternatieve naam Project 636.3) worden beschouwd als een van de stilste onderzeeërs ter wereld.

  Ze hebben een waterverplaatsing van ongeveer 4.000 ton, ontwikkelen een snelheid tot 20 knopen, kunnen duiken tot een diepte van 300 meter en hebben een vaarcapaciteit van 45 dagen.

  Ook het landingsschip “Minsk” werd door de aanval verwoest, dat eveneens moeilijk te repareren schade heeft opgelopen.

  Russische media bereiden het terrein voor voor aanvallen op Britse doelen. Waar en wanneer valt nog te bezien.

  Bron: https://warnews247.gr/erchontai-exelixeis-me-tin-vretania-megales-zimies-sto-rosiko-ypovrychio-klasis-kilo-apo-tin-epithesi-sti-sevastoupoli/

 5. Bij het lezen van dit militaire genie Davis zag ik de hele tijd zo’n parodiefilmpje van de bunkerscene uit Der Untergang voor me ….

 6. Als de Russische tanks zo superieur zijn en er alle dagen tanks worden gemaakt, WIE kan hen dan tegenhouden bij een invasie in Scandinavië, de Baltische staten en West-Europa ???!

  Wij zijn een vogel voor de kat !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in