De eenheid waarvan de EU blijk heeft gegeven nadat Rusland zijn offensief in Oekraïne had ingezet, begint “af te brokkelen”, zei de Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck op zondag. De waarschuwing komt in de aanloop naar de top van het blok waar gesproken zal worden over een nieuw sanctiepakket tegen Moskou en een mogelijk olie-embargo, bericht RT.

“Na de aanval van Rusland op Oekraïne hebben we gezien wat er kan gebeuren als Europa eensgezind is. Laten we, met het oog op de top van morgen, hopen dat het zo doorgaat. Maar het begint nu al af te brokkelen en verder af te brokkelen,” vertelde Habeck op een persconferentie.

De EU heeft moeite gehad om het eens te worden over het opleggen van het olie-embargo aan Rusland, waarbij meerdere lidstaten hun bezorgdheid hebben geuit dat de stap fataal zou worden voor hun economieën. Hongarije, dat het grootste deel van zijn olie uit Rusland betrekt, is de meest prominente tegenstander van het embargo geweest, en vergeleek het potentiële effect van een volledig verbod met “een atoombom.” Soortgelijke bezorgdheid over het embargo is geuit door andere door land ingesloten naties, namelijk Tsjechië en Slowakije.

“Als wij de [Russische] olie vanaf vandaag volledig, onmiddellijk, zouden afsluiten, zou [de Russische president Vladimir] Poetin de olie die hij niet aan de EU verkoopt misschien naar de wereldmarkt kunnen brengen, waar de prijzen zullen stijgen, en voor meer kunnen verkopen – en daarmee zou hij zijn oorlogskas vullen,” zei von der Leyen in een interview met MSNBC.

  Wist u dat Rusland de oorlog in Oekraïne nog steeds aan het verliezen is? II

De EU-diplomaten hebben naar verluidt geprobeerd een compromisoplossing te vinden voor de impasse van de sancties, waarbij het embargo zou worden ingeleid met een verbod op leveranties van Russische olie over zee, terwijl pijpleidingen zouden worden vrijgesteld van de mogelijke beperkingen. De poging is echter blijkbaar mislukt, en de EU-landen zullen nu proberen het eens te worden over de beperkingen tijdens de top die voor maandag en dinsdag op het programma staat.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!


VOLG FRONTNIEUWS OP TELEGRAM

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom vertelt Kiev eindelijk de waarheid over het Oost-Oekraïense front?
Volgend artikelErnstig vaccingewonde 24-jarige studente vertelt over het leven na de Covid-injectie: “Ik kan mijn leven niet meer leiden en ik wil dat de mensen dat horen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Wat er kon gebeuren toen de EU een grote eenheid scheen te zijn, weten we nu allemaal : energie onbetaalbaar, levensmiddelen steeds duurder.

 2. Hopelijk gaat Europa nog verder de stront inzakken zodat uiteindelijk ondanks erbarmelijke toestanden en onbehagen de meerderheid van de bevolking inziet met wat voor incompetente idioten het westen zit opgescheept zodat we dan ook ons zelf kunnen verlossen van die satanische bende die ons zoiezo allen met de gifspuit en sproeien vanuit de lucht en al dies meer als ongedierte behandelen om hun idiote agenda 2030 te voltooien.

 3. Handelsoverschot van Rusland is verdubbeld en de roebel staat veel hoger dan voor de oorlog. Oorlog als verdienmodel voor Rusland. stopzetten van alle sancties door Europa zou zelfs nadelig kunnen uitwerken voor Rusland.

 4. Rusland draait gaskraan toe naar Nederlandse handelaar GasTerra omdat die weigert in roebels te betalen, ook Deense gasleveringen in gevaar

  • En zo wordt de bevolking genekt.
   Dat komt ervan, van oorlogszuchtig te zijn en oorlog te steunen, zonder de fijne kern van de zaak te weten.
   Debielen.

 5. “Eerst het zuur, dan het zoet”. Voorlopig is die hele verrotte eu niet meer gebleken dan het zoutzuur. Opdoeken die hap.

 6. De EU en consorten moeten zich diep schamen.
  Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

  Voor het Oekraïne debacle, waar opzettelijk naar toe is gewerkt, wisten de aanstichters al dat “de bal terug zou komen”.

  Dat was de hele opzet, zodat er misbruik van kon worden gemaakt.
  Economische crises.

  De mensen, evenals alle ooit ondertekende verdragen interresseert deze kliek niet.

  Armoede en wanhoop is waar ze ons met over het hoofd groeiende ellende voor ons hardwerkenden door ons verrijkten in willen storten.

  Ze bezorgen de wereld en alles daarop een hoop ellende.

  We gaan ons arm betalen aan de grondstoffen die ons van de eerste levensbehoeften voorzien.
  De hele opzet is duidelijk we moeten rotten in armoede.
  Geestelijk kapot gemaakt worden.

  Fatsoen, zelfrespect en empathie ontbreken volledig.

  Dat zijn de regelaars, niet door het volk gekozen.
  Maken miljarden levens kapot.

  Zo is het altijd al geweest.

  We moeten weer zelfredzaam worden.
  Dat is ons ontnomen, op slinkse wijze zijn we in dat fuik gelopen.

  Lekker makkelijk, en ozo handig, is de voorgehouden wortel.
  Op enkelen na, zijn we er ingetrapt.

  Nu volledig afhankelijk van een systeem, dat ons hele leven bepaalt.

  Dat systeem kunnen we verenigd achter ons laten.
  We leven nog steeds autonoom, dat mag je niet af laten pakken.

  In Davos of waar ter wereld kunnen handtekeningen worden gezet, maar ons is niet persoonlijk gevraagd of we toestemming geven.
  Dus lap het aan de laars, dat doen onze volksvertegenwoordigers ook.

  Onder valse vlag hebben ze de verkiezing- en naar hun hand gezet.
  Dat is niet geldig, vals.

  Er zijn vele oplossingen, de beste is NEXIT, we kunnen het zelf allemaal wel regelen, zonder wef kartel.
  Met geestelijk gezonde volksvertegenwoordigers die wel in discussie willen met andersdenkenden.

  Waren de weffers er niet geweest, dan zou het niet zo’n puinhoop zijn op alle fronten.

  De landleiding deugd niet, daarom betalen we overal veel teveel voor.

  Dit is puur wanbestuur.

 7. Die Trutsula is een super berekenende teef. Ze wordt door kerels ingefluisterd en schaamt zich geen seconde om hun spreekbuis te zijn. En dat doet ze om haar eigen hachje te behouden. Dit gore onmens is een serpent van jewelste. EU heeft de ellende aan deze slang te danken. (Trutsula, je weet dat het zo is, dus lieg niet meer tegen jezelf.) -Oom Vladi.

 8. Ik merk dat de meeste mensen niet beseffen dat het zgn “wanbestuur” van de EU opzettelijk is bedoeld om Europa in chaos, armoede en verderf te storten. De sancties tegen Rusland zijn bedoeld om Europa af te breken. Het is geen domheid of onvermogen of blindheid, het is juist onderdeel van het plan. Een wanhopig en hongerig volk is bereid om alles te accepteren, als ze maar “gered” worden. En op dat moment kan de globalistische misdaadelite hun Grote Herstart introduceren: CBDC (iedereen een basisinkomen) en een sociaal kredietsysteem op basis van vaccinaties, smartphones en 5G. Alles wat nu gebeurt is gepland en voorbereid van begin tot einde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in