De vraag waarom de Westerse pratende hoofden zulke belachelijke uitspraken lijken te doen, en totaal verkeerd geïnformeerd lijken, is naar voren gekomen in talloze discussies over de Westerse leiders en commentatoren, schrijft Detlef Romatzki.

Laat mij proberen een theorie te presenteren om enige zin te geven.

In een recent artikel van Larry Johnson van 23 november, “De-Constructing Western Delusions on Ukraine and Russia”, citeert Larry de opmerkingen van een onbekende westerse commentator. Larry weigert te vermelden wie het was om die persoon niet meer dan nodig in verlegenheid te brengen.

U kunt het artikel hier lezen.

Nou, dat had hij wel moeten doen, maar daar gaat het niet om. Maar wat context zou veel geholpen hebben. De rest van het artikel gaat eigenlijk over hoe Larry die narratieven ontkracht en ik ga daar niet op in.

Men moet zich afvragen waarom deze commentatoren deze onzin spuien, terwijl wij in de meer “verlichte groep”, die ruimdenkender zijn en de waarheid kennen, het zoveel beter weten en beweren dat wij in de echte wereld leven.

Een mogelijk antwoord wordt gegeven in de volgende argumenten.

Het internet

Een van de grootste fouten die de “elite”, de “Illuminate”, de “Deep State”, of hoe u ze ook wilt noemen, heeft gemaakt, was het creëren van het internet en het WWW. Of ze het konden voorkomen, is een ander debat, want destijds bestonden de dial up Bulletin Boards al en die waren erg populair.

Het internet kan door zijn inherente redundantie en ontwerp niet rechtstreeks worden gecontroleerd of vernietigd en dat is het kernprobleem. Dit is zelfs duidelijk via het Chinese internetmodel. Informatie kan nog steeds uit China ontsnappen als men weet hoe.

Dus wat te doen?

U probeert de Big Tech bedrijven te controleren, bijvoorbeeld Google, Facebook, Twitter, DNS Servers en voert de nodige controles uit. De controle blijft echter beperkt, want u kunt alternatieven en concurrentie niet verhinderen en dat zien we in alternatieven voor YouTube zoals Rumble, Oddesy, zoekmachines zoals Yandex, en sociale media apps zoals VK, Telegram en We Chat.

U controleert de media en alle narratieven die onder de bevolking worden verspreid volledig.

U dwingt een specifiek narratief af en kleineert alles en iedereen die niet voldoet aan het officiële narratief.

U controleert en instrueert leiders en invloedrijke mensen om de narratieven voortdurend te herhalen.

U verzwakt de bevolking en breekt hun “anker” in het leven af, zodat zij het vermogen verliezen om kritisch na te denken en het officiële narratief in twijfel te trekken.

U leidt de aandacht af van het gewenste narratief dat zij willen presenteren en brengt zo de bevolking in verwarring door zich te concentreren op onbelangrijke zaken.

U presenteert korte versies van het narratieven, zoals gebruikt in reclame, televisie en films, die voor uw ogen flitsen en waar u weinig tijd voor heeft om goed naar te kijken. U kunt reclame op televisie bestuderen waar u de techniek duidelijk kunt waarnemen.

Wat zijn hun bronnen?

Met de hoge mate van censuur in de media is het geen wonder dat de informatie waarover deze commentatoren beschikken zo beperkt is. Wat krijgen ze nog meer te lezen? Elke dag worden ze gebombardeerd met dezelfde “valse” narratieven en, zoals Joseph Goebbels zei,

“Als je een leugen groot genoeg vertelt en blijft herhalen, zullen de mensen hem uiteindelijk gaan geloven. De leugen kan alleen in stand worden gehouden zolang de staat het volk kan beschermen tegen de politieke, economische en/of militaire gevolgen van de leugen. Het wordt dus van levensbelang voor de staat om al zijn krachten te gebruiken om afwijkende meningen te onderdrukken, want de waarheid is de doodsvijand van de leugen, en bij uitbreiding is de waarheid dus de grootste vijand van de staat.”

Een vriend van mij, die in Panama woont, heeft onlangs enkele toeristen uit Amerika ontmoet. In hun gesprekken kwam naar voren dat hun kernklacht was dat ze het constante bombardement van Fake News zat waren, of zijn. Zodra zij hun televisie aanzetten is het het ene propagandaverhaal na het andere, of het nu gaat om buitenlandse of binnenlandse aangelegenheden.

Laten we de wereld met kernwapens bestoken over wie de Krim bestuurt

Tijdens de pandemie heb ik veel mensen (vrienden) gezien die eerst de prik weigerden en later bezweken voor de constante propaganda … en dan uiteindelijk toch de prik namen. Het is soms erg moeilijk om deze aanval te weerstaan en je moet een zeer sterke overtuiging en waarden hebben.

Internet en Google

Als je bijvoorbeeld Larry Johnson wilt vinden door hem te googelen, staat Larry’s website niet eens in de eerste 10 pagina’s met zoekresultaten. Ik heb het gedaan.

Dus tikte ik een zin in uit de Quote die hij noemde: “Elke dag maakt Rusland meer militaire blunders en Poetin heeft zojuist een van zijn topcommandanten, generaal Alexander Lapin, ontslagen.”

Het Google-resultaat was een enkele vermelding van https://freerepublic.com, die een woord voor woord kopie van Larry’s artikel bevatte, maar geen link naar Larry Johnson of zijn blog.

Wat ik wel kreeg was het bericht van Google;

“Om u de meest relevante resultaten te tonen, hebben we enkele vermeldingen weggelaten die erg lijken op de 1 die al wordt weergegeven. Als u wilt, kunt u de zoekopdracht herhalen met de weggelaten resultaten erbij.”.

Als ik op die link druk, komt zowel de link naar freerepublic.com als de blog van Larry Johnson, https://sonar21.com/ tevoorschijn.

Wat is de voor de hand liggende conclusie? Wel, Larry wordt gecensureerd (gecanceld) door Google.

Dus hoe moeten deze westerse commentatoren de informatie krijgen van “verlichte” mensen?

Wokeness

De laatste jaren is de term “Wokeness” in het leven geroepen en populair geworden.

Wokeness betekent in feite dat je je conformeert aan de grote narratieven en deel uitmaakt van de nieuwe moderne manier van denken. “Je past in de groep en wordt daarom als populair en cool beschouwd.”

Dit type label geeft u vervolgens steun bij diverse ondernemingen, of het nu gaat om publiciteit, media, talkshows, universitaire titels, managementfuncties, enz.

U vertelt de narratieven en daarom wordt u uitgenodigd en gerespecteerd door de mensen die de narratieven stimuleren, zodat u het “woord” kunt verspreiden en de gesanctioneerde verhaallijn kunt voortzetten.

Je kunt het de wortel noemen van het “wortel en stok” principe.

Cancel culture

Pas echter op als u niet in de pas loopt en u zich uitspreekt tegen de officiële narratieven. Dan wordt u “gecanceld” en verwijderd van elk openbaar forum, hetzij fysiek, hetzij op het web of in de media.

U kunt uw ambtstermijn, uw baan, uw sociale media-accounts en andere media-engagementen, enz. verliezen. U wordt in feite uit de samenleving verwijderd, onzichtbaar gemaakt en zogenaamd “gecanceld”.

U kunt dit het stokgedeelte van het “wortel en stok”-principe noemen.

Creatie en gebruik van “sterke” woorden

ZIN thwe 1950 van de CIA creëerde het woord “Samenzweerder” om iedereen in diskrediet te brengen die probeerde hun geheime transacties aan de kaak te stellen. Het bleek zeer effectief te zijn.

De laatste jaren is deze techniek uitgebreid en omvat nu ook zeer “sterke” woorden, bv. Antisemiet (om de misdaden van Israël te verbergen), antifeminist en seksist, homofoob, racist, propagandisten van Poetin, verkrachter, klimaatveranderingsontkenner, transgenderontkenner, enz.

Het maakt niet uit of u schuldig bent of niet. Zodra deze slogans en beschuldigingen naar u worden geslingerd, wordt uw imago aangetast en wordt twijfel, al is het maar een klein beetje, geïnjecteerd bij alle mensen, zelfs bij uw vrienden en familie. Alleen heel sterke mensen zullen deze drang en ongegronde twijfel weerstaan.

Ze hebben altijd gezegd dat de pen machtiger is dan het zwaard. Welnu, in dit geval is het duidelijk waar.

Oekraïne gebruikt door Amerika geleverde wapens om NUCLEAIRE KERNCENTRALE aan te vallen - Wij in het Westen zitten nu op een soort tikkende tijdbom

Media

Het is essentieel om de Mainstream Media in elk opzicht volledig te controleren, van Reuters, de ruggengraat van de informatiebron van de media, tot televisie, nieuwsprogramma’s en de gepubliceerde kranten en tijdschriften.

Dit is overal in de westerse wereld gebeurd en we kunnen vaststellen dat de media volledig worden gecontroleerd door de machthebbers. Nieuws wordt van zender tot zender herhaald, waarbij zelfs dezelfde woorden en zinnen worden gebruikt. Dit is de “herhalingsmethode” die wordt gebruikt om een bepaald geheugen op te bouwen, en dus de narratieven, zelfs op een zeer subtiele manier, te benadrukken en te verankeren.

Mediabedrijven die proberen onafhankelijk te zijn, worden bedreigd met intrekking van advertenties, demonetisering, enz. en de uiteindelijke ondergang. Daarom is er geen ethiek meer in de Main Stream Media, noch goede onderzoeksjournalisten. Ze zouden allemaal hun baan kunnen verliezen en vechten dus voor het eigen belang, en niet voor de waarheid.

Social media

Met de komst van Social Media platforms is het ultieme voertuig voor de verspreiding van de officiële narratieven gecreëerd. Het is ook een ideaal middel om de cancelcultuur af te dwingen, aangezien een minimaal aantal mensen en middelen elke dissident kan besmeuren en een propagandacampagne kan starten tegen iedereen die afwijkt van het goedgekeurde pad.

Het heeft ertoe geleid dat de minderheid (kleine groep) de massa kan regeren en controleren.

Social media zijn ook een vorm van het verzamelen van enorme hoeveelheden persoonlijke gegevens voor diepere analyse. Deze gegevens kunnen en zullen in de toekomst worden gebruikt om mensen te controleren, misschien nu nog niet maar zeker in de toekomst. Momenteel zijn de methoden meer beperkt tot het voeden van nieuwsartikelen en andere artikelen die de officiële narratieven ondersteunen, afgestemd op uw persoonlijkheid, geloof en gewoonten.

Mobiele telefoons

Met de algemene beschikbaarheid en het gebruik van mobiele telefoons is iedereen verbonden met internet, sociale media en nieuwsbronnen. We hebben gezien hoe effectief mobiele telefoons en sociale media werden gebruikt tijdens de Arabische Lente. Als een lopend vuurtje werd informatie verspreid.

Smartphones, met de juiste web browsing, sociale media apps, Whatsapp en Telegram, Youtube, enz., zijn het instrument bij uitstek geworden voor het verspreiden van de officiële narratieven en de mogelijkheid om iedereen die tegen de stroom in gaat aan te vallen, met een zeer breed distributienetwerk (vrienden van vrienden) dat onmiddellijk iedereen kan “cancelen”.

Het grootste recente voorbeeld was de bijna-canceling van Elon Musk toen hij een vredesakkoord in Oekraïne voorstelde, of de 40 Democraten die in een brief aan Biden vredesonderhandelingen voorstelden en deze binnen 24 uur moesten intrekken.

Wie kan deze druk weerstaan?

Er wordt voortdurend verwezen naar WO2, de Cubaanse raketcrises, enz. Dat was echter een andere wereld en een ander tijdperk, waarin mensen en leiders nog waarden hadden, religies sterk waren, families sterk waren, waar integriteit, eer, patriottisme, enz. … betekenis hadden ….. een goede cultuur.

Dit is allemaal vernietigd. Door wie? Dat is een betwistbaar punt, maar het is wel gebeurd. De samenleving is veranderd en de westerse cultuur is vernietigd. Van de oorspronkelijke cultuur van de jaren 1950/1960/1970/1980 en daarvoor is nog maar weinig over.

Het gezinsconcept wordt vernietigd. Er worden minder kinderen geboren, mensen trouwen minder, feminisme wordt gepushed, positieve acties worden gepushed, homoseksualiteit viert hoogtij en wordt aangemoedigd, genderidentiteit wordt tot in het absurde gedreven, wetenschap wordt vernietigd door geld, enz. Religie is vernietigd door de introductie van andere culturen en religies in de samenleving. Huwelijken tussen rassen worden bevorderd en aangemoedigd. En dan … is Wokeness en Cancel Culture dominant geworden.

Met het verlies in een stabiel anker, afgeleid van iemands familie en cultuur, wie kan deze dominante krachten weerstaan? Mensen zijn geïsoleerd en kwetsbaar geworden en gemakkelijk te manipuleren. Integriteit is uit het raam gegooid en nu is het iedereen voor zichzelf. De tijd is voorbij dat men opkwam voor zijn waarden en een baan, geld of positie afwees. Alles is nu in geld uitgedrukt en zelfbehoud is aan de orde van de dag. Geld is de corrumperende factor geworden.

Oekraïne situatierapport: Offensief in twijfel - geen gesprekken - sociale ineenstorting

Geld en wokeness zijn de drijvende krachten van de bevolking geworden. Cancel Culture en Social media zijn de instrumenten geworden.

Gezien de bovenstaande feiten, wie kan dan NIET begrijpen waarom de westerse commentatoren het nepnieuws en de belachelijke narratieven spuwen?

Volgens mij zijn het egoïstische belangen, een gebrek aan sterke waarden, geld, angst om te worden gecanceld en een gebrek aan goede informatie over de werkelijkheid, die de westerse commentatoren ertoe aanzetten dergelijke “realiteitsloze” narratieven te creëren. Ze lopen gewoon in de pas en verkopen zelfs hun ziel en reputatie om te voorkomen dat ze worden gecanceld.

Pro NON westerse commentatoren

Ik heb veel “Pro-Russische” of Anti-Westerse commentatoren gezien en gelezen en zij gebruiken of citeren soms Westerse mediabronnen om hun verhaal te ondersteunen. Dit verbaast me een beetje ….

Als we allemaal erkennen dat het nieuws dat door westerse media, bronnen en commentatoren wordt verspreid, nepnieuws is, hoe kunnen we deze bronnen dan soms gebruiken om onze eigen narratieven te valideren? Dit betekent dat “Pro-Russische” commentatoren zeer selectief zijn in welke informatie zij gebruiken en dat het complete beeld, zoals door hen verteld, ook slechts een mening kan zijn, en niet altijd in beton gegoten, en ook niet noodzakelijk waar.

Hier hebben we dus een paradox.

De narratieven van westerse leiders

We weten dat westerse leiders valse narratieven hebben en leugens vertellen. Toch geloven “pro-Russische” en anti-westerse commentatoren hen soms op hun woord en trekken zij conclusies op basis van wat zij zeggen.

Neem nu Stoltenberg … We weten dat hij liegt en de officiële narratieven herhaalt die hem zijn opgedragen. We weten dat hij een marionet is. Dus hoe kan iemand hem serieus of op zijn woord geloven? Waarom zouden we hem zelfs citeren als we weten dat … wat hij ook zegt … hij zichzelf niet eens gelooft?

We weten allemaal dat de nucleaire dreiging tegen Poetin onzin is, maar toch gaan we door en maken we er een groot probleem van.

We weten dat MAD altijd geldig en waar is en dat elk gebruik van kernwapens suïcidaal is en het overschrijden van alle rode lijnen. NIEMAND zal een kernoorlog beginnen, behalve… behalve… misschien Noord-Korea, want Kim Jong-un is gek genoeg.

Maar toch geloven we Biden en Stoltenberg als ze hun onzin spuien en vervolgens hierop reageren.

Com’on …

***

Mijn naam is Detlef Romatzki, van Duitse afkomst en ik heb mijn hele leven in Zuid-Afrika gewoond.

Ik heb een Youtube-videokanaal waar u mijn video’s en gesprekken kunt bekijken en de laatste beoordelingen en nieuwtjes kunt krijgen. Ik presenteer alternatieve standpunten en ben het zelfs oneens met sommige antiwesterse commentatoren, niet om hen slecht te praten of in diskrediet te brengen, maar om het oneens te zijn zoals normale vrienden het oneens zijn. Vrienden zijn het immers niet altijd over alles eens.

U kunt de video’s bekijken op YouTube

Of als u liever Rumble heeft

Dit YouTube-kanaal is erg jong (slechts 2 maanden oud) en ik plaats bijna elke dag een of meer video’s.

Abonneer u op het kanaal zodat ik meer YouTube-functies kan ontsluiten en Live Discussies kan doen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerse militaire analisten, inclusief CIA, verdwaasd en verbijsterd


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe rollen zijn omgedraaid, COVID-dictators nu ZEER nerveus
Volgend artikelDuidelijke woorden in het EU-parlement: Het kaartenhuis stort in!
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

 1. Goed artikel. Dank. Had het net gelezen op de Saker blog. Onze goyim maatschappij met haar Christelijke waarden is nu (een proces dat versterkt gaande sinds circa 1945) bijna totaal verwoest door de zich als ratten verschuilende loodse cultuur marxisten. Het ergste is dat 99,9 % van de bevolking het niet door heeft. Red pill versus blue pill.

 2. Ik was altijd al enorm sceptisch over alle berichten van overheid en media, ik denk dat mijn intuïtie en mijn gezonde argwaan van al het officiële nieuws mij in de loop van vele tientallen jaren mij alleen maar meer hebben gesterkt dat de Roverheid , de Rechtspraak , de msm, het koningshuis , de banken onze echte vijanden zijn. Als zij iets verkondigen kun je hun waarheid beter 180 graden draaien om dicht bij de waarheid te zitten.

  Na de corona leugen, stikstof leugen, klimaat leugen, Oekraïne leugen, energie leugen, voedsel leugen etc etc moet je wel een enorme debiel zijn om nog steeds niet door te hebben dat de bovengenoemde jou vijanden zijn !!!!

 3. WWW kwam er ook voor de beurzen, geld onttrekken uit de massa.
  toen de computers groot werden, stapten ze ook van de goud dekking af, anders konden ze niet ver genoeg gaan wellicht?

  anyhow, its all connected.
  The Big Steal.
  The Great Robbery.
  The Big Overtake (nu al ff aan de gang)
  Control the slaves/peasants.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in