Zijn wij getuige van de gevolgen van gelegaliseerde marihuana die een high veroorzaken bij de inlichtingengemeenschap die Washington, DC omringt? Hoe kan anders de stoet van politieke en militaire analisten verklaard worden die nu in de greep van angst zijn over de groeiende kloof tussen wat zij beweerden dat er met Rusland in Oekraïne zou gebeuren en de grimmige werkelijkheid. Verdorie, zelfs de CIA probeert uit te zoeken wat er mis is gegaan met haar analyse, en zit er nog steeds naast. Frappant, schrijft Larry Johnson.

Het probleem met de CIA is eenvoudig: als u voorrang geeft aan het aannemen van mensen vanwege hun omarming van pronouns en ontaarde seksualiteit boven het aanwerven van bekwame, echt opgeleide mensen met kritisch denkvermogen, moet u niet verbaasd zijn dat de juveniele middelmatigen slecht presteren. Hoe kan een genderloze “zij” zonder militaire ervaring en zonder kennis van vreemde talen de militaire uitkomst voorspellen van een conflict waarin de aanvallende strijdkrachten in de minderheid zijn (3 tegen 1)?

Falen wordt verondersteld een groot onderwijzer te zijn. Maar dat onderricht slaagt alleen als de leerling open staat om harde lessen te leren. De CIA is een paarsharige clownsshow geworden. Kijkt u maar eens naar het van dit artikel van de Business Insider – Amerikaanse inlichtingen-ambtenaren geven toe dat zij niet gezien hebben dat het Russische leger een “holle kracht” was. Hier is wat zij wel zagen en hoe zij het gemist hebben.

Rusland is nu een “holle kracht?” Het enige holle ding in dit voorbeeld zijn de lege koppen van de idioten die zich voordoen als inlichtingen-analisten. Kijk maar eens naar hun excuses voor het feit dat zij het mis hebben:

 • De Russische strijdmacht waarvan het leger en de inlichtingendiensten van de VS dachten dat het een niet-gelijkwaardige tegenstander was, die is niet komen opdagen.
 • “Wat wij van binnenuit zagen was een soort holle strijdmacht”, die niet beschikte over een doeltreffend onderofficieren korps, geen leiderschapstraining en geen doeltreffende doctrines, aldus Berrier over de Russen.
 • Hoewel de Amerikaanse inlichtingendiensten de doeltreffendheid van het Russische en het Oekraïense leger verkeerd hebben geïnterpreteerd, hebben zij in de maanden vóór de Russische aanval, die op 24 februari begon, nauwkeurige informatie verstrekt over de bedoelingen van Rusland.
 • “Wanneer je te maken hebt met een buitenlandse actor, kunnen analisten ten prooi vallen aan een aantal mentale valkuilen, van confirmatie bias, beschikbaarheid bias, of zelfs het bevoordelen van bestaande analytische lijnen boven nieuwe informatie,” vertelde Michael E. van Landingham, een voormalig Rusland-analist bij de CIA, aan Insider.

Maar dit is allemaal onzin. Er is dat ding dat internet heet. Daarmee kan een onderzoekende geest teruggaan in de tijd en zien wat de CIA in februari en maart zei. Dit is niet mijn mening. U mag de feiten zelf lezen:

  De EU wil straffen opleggen aan verspreiders van verkeerde informatie - Wat zou er in hemelsnaam mis kunnen gaan?

Hoe de Amerikaanse inlichtingendienst het bij het rechte eind had over Oekraïne – De CIA-directeur, Bill Burns, een beroepsdiplomaat, en zijn baas, de directeur van de nationale inlichtingendienst, Avril Haines, een voormalig adjunct-directrice van de CIA, kwamen een jaar geleden in functie. … Burns en Haines hebben zich opnieuw op Rusland en China gericht, en zich geconcentreerd op het verzamelen en analyseren van inlichtingen over de autoritaire regimes van de Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping. Voor het eerst sinds lange tijd dachten de Amerikaanse inlichtingendiensten strategisch, keken ze over de horizon, in plaats van te melden wat er vijf minuten geleden gebeurd was. Het resultaat was een duidelijk en vooruitziend beeld van de bedoelingen van Poetin ten opzichte van Oekraïne.

De Inlichtingendienst slaat een Grand Slam (tennis, red.). Nu moet zij Oekraïne helpen winnen – De regering Biden heeft ook recht op applaus. Zij “overspoelde de zone” met geautoriseerde onthullingen van inlichtingen vóór de Russische invasie… De meer recente onthullingen waren ook bedoeld als afschrikmiddel, om binnen te dringen in het besluitvormingsproces van de Russische president Vladimir Poetin en hem er misschien toe te brengen zich twee keer te bedenken voordat hij op de “go”-knop drukt… De inlichtingendienst moet zich samen met de speciale strijdkrachten van het Amerikaanse leger voorbereiden op het voeren en/of ondersteunen van een oproercampagne in Oekraïne. Het model zou Afghanistan in 1980 moeten zijn, vlak na de invasie van de Sovjet-Unie… Tegelijkertijd moet – en zal – de inlichtingengemeenschap diplomaten en inlichtingenofficieren die op Russische ambassades in het buitenland dienen en die de beslissing nemen om al dan niet van het schip van Poetin af te springen, opzoeken en aanmoedigen… De inlichtingengemeenschap zal ook letten op tekenen dat tienduizenden, of misschien wel meer, dappere Russen zich klaarmaken om de straat op te gaan… Tenslotte is er de steun van de inlichtingengemeenschap aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky… Zelensky versus Poetin. Leonidas tegen Xerxes. Zal de geschiedenis zich herhalen? Misschien. Maar laten wij hopen dat de nieuwe Leonidas ditmaal leeft om het na te vertellen. En dat zijn volk samen met hem zegeviert in een soevereine democratie. Amerika heeft een aandeel in deze strijd. Het is tijd om geschiedenis te schrijven. Het is tijd om Oekraïne te helpen winnen.

Amerikaanse topgeneraals over drie belangrijke lessen uit Oekraïne – “De computermodellen hebben gezegd dat Rusland binnen 72 tot 96 uur zou winnen,” zei Commandant-Gen. David Berger van het Korps Mariniers. Zij “kunnen niet verklaren waarom Oekraïne nog steeds aan de macht is. Waarom is dat?”… Het heeft maanden geduurd voor de Russische president Vladimir Poetin meer dan 175.000 Russische troepen aan de Oekraïense grens verzamelde. Maar sinds die troepen op 23 februari gemobiliseerd zijn, is het Russische leger in verlegenheid gebracht door de ene logistieke mislukking na de andere. Op social media geplaatste video’s toonden rijen tanks en militaire voertuigen die op de Oekraïense wegen stilstonden, zonder dat er reserveonderdelen beschikbaar waren om kapotte voertuigen te repareren en zonder brandstof om ze weer aan de praat te krijgen. Andere virale video’s toonden hongerige Russische soldaten die blijkbaar door hun rantsoen heen waren en voedsel aannamen van Oekraïners.

  Pro-Oekraïne certificaat voor reizen binnen de EU

De onwetendheid van de Amerikaanse militaire bevelhebbers en de contradictie in de inlichtingengemeenschap is adembenemend. Als men de uitkomst van een militaire operatie probeert te voorspellen zijn er, zoals Andrei Martjanov beschrijft in zijn must read boek  (The (Real) Revolution in Military Affairs) belangrijke variabelen die gewogen moeten worden. Eén daarvan is de aard van de verdedigingswerken van het Oekraïense leger. In hemelsnaam, de hele verdomde Amerikaanse inlichtingendienst heeft acht jaar de tijd gehad om het formidabele stelsel van loopgraven, pantseringen en bunkers die de Oekraïners hadden aangelegd te volgen en te identificeren. Dan is er nog het feit dat het Oekraïense leger driemaal zoveel manschappen had als Rusland. In welk drugsverslaafd universum concludeert en verkondigt een analist dat een onderbemand Russisch leger in vier dagen een land zal veroveren dat twee keer zo groot is als het Verenigd Koninkrijk?

Misschien was dit een opzettelijke stroman-strategie – d.w.z. de Russen opvoeren als één meter groot (in de wetenschap dat zij de Oekraïners uiteindelijk tot talkpoeder kunnen vermalen) en hen dan afschilderen als een zwakke, stervende macht. Misschien maakten de vreselijke analytische voorspellingen deel uit van een bredere propagandacampagne.

Wat ik niet begrijp is waarom de technische verzamelsystemen van NSA en NIMA (d.w.z. National Imagery and Mapping Agency) er kennelijk niet in geslaagd zijn de robuuste Oekraïense verdediging te identificeren? Wat de Amerikaanse wetgevers zou moeten alarmeren, is dat de CIA nog steeds geen flauw benul heeft van wat er aan de hand is. Met name Rusland beschrijven als een “uitgeholde” strijdmacht is ongegronde onzin. De complexe militaire operaties die de Russen uitvoeren strekken zich uit over een front van 900 mijl, dat zich uitstrekt van Kharkiv in het noorden, door de Donbas en dan zuid-westwaarts naar Odessa. Naast de bevoorrading van de grondtroepen met munitie, brandstof, voedsel en medische verzorging, zijn de Russische logici ook bezig met het voeden van honderdduizenden burgers die door de gevechten dakloos zijn geworden. Dan is er nog de coördinatie van de artillerie en de kruisraketten op zee, samen met de luchtsteun van gevechtsvliegtuigen  en helikopters.

  Oekraïners gebruiken hun volk als menselijk schild - zegt Rusland

De CIA leert op de harde manier de waarheid van Sun Tzu’s aforisme:

Wie de vijand kent en zichzelf kent, behoeft het resultaat van honderd veldslagen niet te vrezen. Als u uzelf kent, maar niet de vijand, zult u voor elke overwinning die u behaalt ook een nederlaag lijden. Als u noch de vijand noch uzelf kent, zult u in elke veldslag bezwijken.

Dat is waar de inlichtingengemeenschap van de Verenigde Staten zich bevindt; zij kent zichzelf en de Russen niet.

Een van de oude inlichtingencollega’s, Graham E. Fuller, die vice-voorzitter was van de National Intelligence Council bij de CIA toen ik nog analist was, heeft het helemaal uitgedokterd. Hij schreef een stuk dat er zeker voor zal zorgen dat hij verwijderd wordt van woke Washington, DC feestjes:

De oorlog in Oekraïne heeft zich nu lang genoeg voortgesleept om bepaalde duidelijke trajecten aan het licht te brengen. Ten eerste, twee fundamentele realiteiten:

 • Poetin moet veroordeeld worden voor het ontketenen van deze oorlog – zoals vrijwel elke leider die een oorlog ontketent. Poetin kan een oorlogsmisdadiger genoemd worden – in goed gezelschap van George W. Bush, die een veel groter aantal mensen gedood heeft dan Poetin.
 • Een tweede veroordeling komt toe aan de VS (NAVO), die opzettelijk een oorlog met Rusland hebben uitgelokt door hun vijandige militaire organisatie, ondanks de herhaalde mededelingen van Moskou over het overschrijden van rode lijnen, onverbiddelijk tot aan de poorten van Rusland op te drijven. Deze oorlog had niet gehoeven als men de Oekraïense neutraliteit, á la Finland en Oostenrijk, had aanvaard. In plaats daarvan heeft Washington opgeroepen tot een duidelijke Russische nederlaag.

In tegenstelling tot de triomfantelijke uitspraken van Washington is Rusland de oorlog aan het winnen, Oekraïne heeft de oorlog verloren. Over eventuele schade op langere termijn voor Rusland valt te discussiëren.

Helaas voor Washington blijkt bijna elk van zijn verwachtingen over deze oorlog onjuist te zijn. Het Westen zal misschien op dit moment terugkijken als het laatste argument tegen het volgen van Washingtons streven naar wereldheerschappij in steeds nieuwere en gevaarlijker en schadelijker confrontaties met Eurazië. En het grootste deel van de rest van de wereld – Latijns-Amerika, India, het Midden-Oosten en Afrika – vindt weinig nationale belangen in deze fundamenteel Amerikaanse oorlog tegen Rusland.

Graham, ik had de boodschap niet duidelijker kunnen overbrengen. Je hebt de spijker op de kop geslagen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: “Ze bluffen, en ik zal u uitleggen waarom”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSituatierapport Operatie Z: Ketels en Uitputting
Volgend artikelEuropa kan de winter niet overleven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Weer haddende wappies het wel goed gezien.
  Waarom, omdat die meer nieuws lezen dan de regerings propaganda.

  Wappies lezen meer en zijn beter ingelezen dan 90 % van de politici.

  • Inderdaad Peter de echte wappies zijn waarheidszoekers… en laten zich niet snel om de tuin leiden.
   Maar veel van die analisten en soortgenoten weten maar 50% van wat de echte plannen zijn.
   Of draaien rond de pot omdat ze bang zijn voor hun job of represailles.

 2. Vrijmetselaars hebben allereerst een beperking: geen geweten en geen moreel besef. Vanwege hun aangeboren narcisme zitten ze nu overal (al 2 eeuwen) in machtsposities en beslissingsnetwerken. Gezien de bovenstaande beperkingen kunnen ze niet anders dan overmoedig zijn, dat geldt ook voor het leger en de adviseurs van de Oekraïnse strijdmacht.Nu Rusland aan de winnende hand is kunnen ze niet anders dan in paniek raken. Het doorgaan met het failliete banksysteem doet daar een schepje bovenop. Het liegen gaat door, kijk naar Rutte.

  • Beste Hans,

   U zit helemaal goed betreffende die 2 eeuwen: onze “beschaving” is nl. slechts zo oud.
   Ja u leest het goed: onze “beschaving” is slechts 200 (tweehonderd) jaar oud.

   Mja, dit schijnt niemand te willen weten.
   Niemand die hier in wil duiken.
   Erg jammer…

   En en kom er maar weer in Fransje met je crap reacties!

 3. “Here’s what the JEWS have to say about THEIR ownership of Freemasonry!

  THE JEWISH TRIBUNE, New York, Oct. 28, 1927, Cheshvan 2, 5688, Vol. 91, No. 18: “Masonry is based on Judaism. Eliminate the teachings of Judaism from the Masonic ritual and what is left?”

  ja hans tja…

 4. De amerikanen konden/kunnen niet eens BLM en Antifa onder controle krijgen, en hebben 4 grote steden aan dat vuilnis vergedragen….

   • Yup, die worden zeer goed betaald door mensen zoals George Soros…
    Candace Owens ook een zwarte en goede vriend van president Trump weet daar veel over.

    • In New York vragen ze aan blanke mensen op straat om hun bottines te kussen en vergiffenis te vragen voor de vroegere slavernij… en velen doen dat, haha Zwarten worden vooral afgemaakt door zwarten… en kennen hun eigen geschiedenis niet eens. In hun vaderland bestaat de slavernij nog steeds. Ze beroven andere dorpen om vooral vrouwen en meisjes tot hun (seks) slaaf te maken.

  • En wederom lult u maar wat!
   Het gaat niet om die kolere-lijers onder controle te krijgen!
   It is part of the plan!

   Zie de protocollen van sion!
   Lees dit even en hou op met uw onzinnige gelul!

 5. wat n afschuwelijk slecht stuk.
  hij is of goedgelovig of een troll.
  wie gelooft er nou ‘wat de cia zegt’ zelfs vanuit hun eigen standpunt.
  gelooft ie ook wat de wolf tegen roodkapje zei ?

 6. De wereldmeerderheid weigert Amerikaanse sancties te steunen

  En velen maar denken dat de VS de hele westerse wereld achter zich heeft staan.

  Maar dan een grote verrassing. India sloot zich aan bij China door te weigeren het Amerikaanse sanctieregime te respecteren. En India hield vast aan zijn besluit ondanks enorme druk, waaronder telefoontjes van Biden naar Modi en een trein van hooggeplaatste Amerikaanse, Britse en EU-functionarissen die naar India trekken om India te pesten, te bedreigen en anderszins te intimideren. India zou met “gevolgen” worden geconfronteerd, de vermoeide Amerikaanse dreiging nam toe. Indië gaf geen krimp.

  https://www.veteranstoday.com/2022/06/22/on-ukraine-the-world-majority-sides-with-russia-over-us/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in