Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Terwijl de VS Rusland boycotten en Oekraïne bewapenden, waardoor het conflict volgens Moskou wordt verlengd, heeft China gewerkt aan een politieke regeling van de crisis. Moon of Alabama legt uit dat deze inspanningen wellicht vruchten gaan afwerpen.

De VS zijn nog niet bereid om de proxy-oorlog met Rusland in Oekraïne op te geven. Rusland kan de oorlog niet stoppen zonder zijn legitieme belang veilig te stellen om de NAVO en/of de VS uit zijn buurland te houden. Een verlies van de oorlog zou een existentieel gevaar opleveren voor Rusland, schrijft Bernard.

Nu de twee grootmachten in een oorlog verwikkeld zijn, is een derde partij nodig om het conflict op te lossen.

In het voorjaar van vorig jaar hebben Turkije en Israël met succes bijgedragen aan een vredesakkoord. Er werd een goede oplossing gevonden en zowel Rusland als Oekraïne stemden ermee in. Maar de VS wilden dat de oorlog doorging. Zij stuurden de Britse premier Boris Johnson naar Kiev om het akkoord te saboteren. De Oekraïense president kreeg te horen dat het land alle ‘westerse’ steun zou verliezen als het een overeenkomst met Rusland zou ondertekenen.

Aangezien de enigszins neutrale middenmachten er niet in slaagden een overeenkomst erdoor te drukken, werd het duidelijk dat een derde partij met meer gewicht nodig was om een overeenkomst te bezegelen.

Het moment om tot een overeenkomst te komen moest ook goed gekozen zijn. Op 24 februari, precies een jaar na het begin van de oorlog, maakte China zijn standpunt bekend over de politieke regeling van de Oekraïne-crisis. Dit was geen vredesplan, maar een overzicht van zaken die moeten worden begrepen en gedaan om tot een duurzame oplossing van de crisis te komen.

  Zelensky, Trudeau eren echte Nazi uit het Derde Rijk met staande ovatie

Een paar maanden later zette China de volgende stap die nodig is in het proces. Het introduceerde een hooggeplaatste diplomaat die de voorbereidende gesprekken in Oekraïne en Rusland zal voeren om mogelijke manieren te vinden om verder te gaan. De aankondiging werd gedaan na een telefoongesprek tussen de presidenten Xi en Zelensky:

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy zei dat hij woensdag een “lang en betekenisvol gesprek” had met de Chinese president Xi Jinping, een lang verwacht eerste contact tussen de leiders sinds de invasie van Rusland 14 maanden geleden.
Xi riep op tot het starten van onderhandelingen tussen Moskou en Kiev, aldus een door de Chinese regering gelezen verslag van het gesprek, waar Zelenskiy volgens Beijing om had gevraagd.

Xi beloofde een “speciale vertegenwoordiger” naar Oekraïne te sturen voor gesprekken over een “politieke regeling” – met de waarschuwing dat “er geen winnaar is in een nucleaire oorlog.”

China hoopt een neutrale vredesmakelaar in het conflict te worden, hoewel de VS en anderen vraagtekens hebben gezet bij zijn onpartijdigheid gezien een partnerschap “zonder grenzen” waarin het Moskou retorische en financiële steun heeft verleend.

Ik ben niet op de hoogte van enige “financiële steun” van China aan Rusland, zoals NBC News hier beweert. Zelfs de Amerikaanse inlichtingendienst zegt dat Rusland niet meer geld nodig heeft om de oorlog voort te zetten:

China verwijst naar het eerdere voorstel en biedt aan daarop voort te bouwen:

Nu rationeel denken en stemmen opgaan, is het belangrijk de kans te grijpen en gunstige voorwaarden te scheppen voor de politieke regeling van de crisis. Het is te hopen dat alle partijen serieus nadenken over de crisis in Oekraïne en samen zoeken naar manieren om via dialoog duurzame vrede en veiligheid in Europa te brengen. China zal vredesbesprekingen blijven faciliteren en zich blijven inspannen voor een spoedig staakt-het-vuren en herstel van de vrede. China zal de speciale vertegenwoordiger van de Chinese regering voor Euraziatische zaken naar Oekraïne en andere landen sturen om met alle partijen diepgaand te communiceren over de politieke regeling van de crisis in Oekraïne. China heeft meerdere partijen humanitaire hulp naar Oekraïne gestuurd en zal naar beste vermogen hulp blijven verlenen.

De speciale Chinese vertegenwoordiger voor Euraziatische zaken is Lu Hui, een zeer ervaren diplomaat.

Hij heeft verschillende functies bekleed bij de Chinese ambassades in Moskou en Astana en bij het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken:

In 2008-2009 was de heer Liu Hui plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken van de Volksrepubliek China.

Van augustus 2009 tot augustus 2019 was hij buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Volksrepubliek China bij de Russische Federatie.

In het verslag van het gesprek van Oekraïne wordt de gezant niet genoemd. De reactie van de VS op de aankondiging van een gezant was bedoeld om de inspanningen van China in twijfel te trekken:

John Kirby, de coördinator voor strategische communicatie van de Nationale Veiligheidsraad, zei dat de VS de oproep verwelkomde als een “goede zaak.”

  Mainstream media geven EINDELIJK toe dat de wereld aan de rand van voedselcrisis en burgerlijke onrust staat

“We zeggen al geruime tijd dat het volgens ons belangrijk is dat president Xi en Chinese functionarissen zich bedienen van het Oekraïense perspectief op deze illegale en niet-uitgelokte invasie door Rusland,” zei Kirby tegen verslaggevers, verwijzend naar China met de initialen voor zijn formele naam, de Volksrepubliek China.

Eerder zei Kirby tegen NBC News: “We zullen deze twee leiders laten spreken over de details van hun gesprek.”

Een hoge regeringsfunctionaris, die op voorwaarde van anonimiteit sprak, zei dat het “veel te vroeg was na het horen van dit gesprek om te speculeren” over de vraag of het gesprek het optimisme over China’s vredesplan zou moeten bevorderen.

“Tot nu toe heeft China zich niet onpartijdig getoond als het gaat om het steunen van Rusland,” zei de ambtenaar.

Ik twijfel er niet aan dat Li Hui zijn best zal doen om enige vooruitgang te boeken in de besprekingen met Oekraïne en Rusland. Zijn moeilijkste taak is om de VS mee te krijgen in een mogelijke oplossing.

Maar nu er elke dag meer twijfels komen over het vermogen van Kiev om het aangekondigde tegenoffensief met succes te lanceren, zou de stemming in Washington wel eens kunnen omslaan.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is geen Stalingrad, het is geen Verdun, het is BakhmutVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLGBT-beweging debuteert nieuwe vlag voor pedorechten
Volgend artikelPositie van Washington, sancties en alle andere, valt uiteen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Off topic

  De eerste beelden van de nederlaag van het Duitse luchtafweercomplex Gepard

  De eerste beelden van de vernietiging van het Duitse luchtafweercomplex Gepard in het door de strijdkrachten van Oekraïne bezette deel van de Kherson-regio.

  De video toont het moment van inslag van de Lancet kamikaze drone op de Duitse Gepard luchtafweerinstallatie.

  https://youtu.be/VLxd-Pr61YM

   • @Bas, Dat klopt, mensen die het WEF manifest goed lezen weten dat ze voor een superieur Aziatisch ras gaan in de NWO. China zit erbij in en Rusland volgens mij ook.Rusland heeft begin deze maand al hun cbdc pilot gehad in bepaalde steden. Als je op de kaart kijkt waar mRNA is ingezet is dat alleen in het westen en zwaar westerse geallieerde Aziatische landen zoals o.a. Filipijnen,Thailand,Japan. It’s a big fucking joke en we gaan allemaal betalen voor onze domheid. Dankzij de grote geinjecteerde kudde.

    • Nuke, wat jij hier schrijft is absoluut niet te ontkennen. Op geen enkele manier. De NWO komt olv BRICS. Langzaam maar zeker. Het wordt steeds duidelijker. Ze trekken hun eigen plan. Rusland spoot nooit mRNA in de mensen, daar was een goede reden voor, heb ik al zo vaak geschreven. China werkt als een mierenhoop. NL is het Land vd Ingespotenen en Pedofielen. Hopeloos.

  • Het is het zelfde…In China heb je ook een grote machtige groep Elites..Die luxe leven en het slaven/camera volk eronder.

 2. Let er eens op hoe dikwijls het bijvoegsel “niet-uitgelokte” uit de mond van het Westerse kamp komt. In de woordenoorlog is de perceptie van de ganse wereld hun grote zorg.

 3. Idd; iedere keer als BBC of CNN of andere linkse zenders het over Banderastan, noemen ze de Russische actie, ongeprovoceerd, wreed en agressief.

  Maar goed de enige echte vrede die er kan komen is, is na de overwinning van de Russen, het opschonen van Banderastan, en het herverdelen van het territorium, en demilitairisatie.

  Alles wat anders is: waardeloos en moeten we niet willen.
  ————————–
  De verwachting: Polen zal invallen. Die zijn gek.
  Tijd dat RU dan tactische neutronenwapens gebruikt. Rotzooi moet uitgeroeid worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in