Sinds het einde van de Koude Oorlog aan het begin van de jaren negentig hebben de Verenigde Staten zich om een groot aantal redenen in talrijke regio’s militair gemengd of zelfs oorlogen gevoerd. De lijst is lang: Koeweit, Somalië, Bosnië, Kosovo, Afghanistan, Irak, Libië, Syrië en recentelijk Oekraïne, schrijft Ted Galen Carpenter.

Bovendien omvat die lijst niet de lopende “drone-oorlogen” van Washington in Pakistan en andere landen.

Zelfs als de Amerikaanse leiders oprecht geloofden dat deze militaire interventies zowel strategisch wenselijk als moreel gerechtvaardigd waren, bewijst het verleden het tegendeel. Keer op keer hebben de acties van Washington landen en regio’s gedestabiliseerd, onsmakelijke, uiterst gevaarlijke politieke elementen in het zadel geholpen en massale vluchtelingencrises veroorzaakt. De meeste van deze kruistochten hebben de toch al slechte situaties nog erger gemaakt. Amerikaanse leiders moeten leren dat het vaak verstandig is een onvolmaakte, zelfs onaangename, situatie te accepteren om te voorkomen dat er een catastrofale situatie ontstaat.

Helaas lijken de meeste leden van de gevestigde orde op het gebied van het buitenlands beleid geen lering te hebben getrokken uit eerdere blunders. Het zou een goede eerste stap zijn te erkennen dat de arrogante vasthoudendheid van Washington om de NAVO uit te breiden tot aan de grens met Rusland fundamentele Russische veiligheidsbelangen met voeten heeft getreden en de tragische oorlog in Oekraïne heeft helpen ontketenen. De logische vervolgstap zou zijn om onderhandelingen te vergemakkelijken over een vredesakkoord dat de strikte neutraliteit van Oekraïne garandeert.

Een dergelijke regeling zou Rusland de controle laten behouden over zowel de Krim als de Donbas, en het zou bevestigen dat Oekraïne in de invloedssfeer van Moskou blijft. In plaats van een dergelijke onaangename, maar nog steeds draaglijke uitkomst te accepteren, gebruikt Washington Oekraïne als pion in een NAVO-proxy-oorlog tegen Rusland – een strategie die het nachtmerrieachtige vooruitzicht biedt van een bloedig, meerjarig conflict. Erger nog, de proxy-oorlog zou kunnen escaleren tot een directe oorlog tussen de NAVO en Rusland, met mogelijk nucleaire gevolgen.

50% van het Oekraïense energiesysteem vernietigd: 12 Brigades vast in Kherson - VS: Evacueer steden

Een dergelijk onverstandig beleid typeert het gedrag van de VS in de afgelopen drie decennia. In plaats van de desintegratie van Joegoslavië in de jaren negentig op een natuurlijke manier te laten verlopen, ondanks het bijbehorende geweld, leidden de Verenigde Staten militaire interventies van de NAVO om het inherent instabiele nieuwe land Bosnië intact te houden en (omgekeerd) om de Servische provincie Kosovo los te koppelen van de controle van Belgrado. Beide gebieden zijn een kwart eeuw later nog steeds etnische en politieke kruitvaten.

De bijziendheid van Washington was nog duidelijker in zijn beleid ten aanzien van Irak. De Iraakse dictator Saddam Hoessein, ooit een gewaardeerde cliënt van de VS, beging de onvergeeflijke zonde om zonder toestemming van de VS het naburige Koeweit in te nemen. De Verenigde Staten straften hem door zijn troepen uit Koeweit te verdrijven en grote schade toe te brengen aan Irak’s eigen infrastructuur. Maar de Amerikaanse leiders stopten niet, zelfs niet toen deze acties in de hele moslimwereld tot destabilisatie leidden. In plaats daarvan begonnen de Verenigde Staten onder president George W. Bush een nieuwe oorlog en verdreven Saddam van de macht.

Saddam was zeker een gemene, wrede heerser. Maar hij was ook een pragmatische, effectieve seculiere heerser, die de krachten van het religieuze extremisme op afstand hield. Het Irak van na Saddam was een puinhoop, met een Soenni-Sjiitische burgeroorlog in 2005-2007 en de daaropvolgende opkomst van ISIS tijdens de regering van Barack Obama. Op een gegeven moment controleerde ISIS bijna een derde van het grondgebied van Irak, waaronder de op één na grootste stad van het land, Mosul. Ook nu nog houdt de democratische Potemkin-regering in Bagdad een wankele greep op de macht, terwijl de Koerden in Noord-Irak de facto onafhankelijkheid uitoefenen en zich tegelijkertijd moeten weren tegen herhaalde Turkse militaire invallen. Met zijn Irak-beleid ondermijnde Washington de door een seculiere tiran gehandhaafde stabiliteit en creëerde het in plaats daarvan een gevaarlijke, veel onstabielere omgeving.

Poetin zegt bondgenoten "geen haast" in Oekraïne, waarschuwt voor "ernstiger" actie in het verschiet

Het buitenlandse beleidsteam van Obama slaagde erin om in Libië een nog gruwelijker resultaat te bereiken. In 2011 hielpen de Verenigde Staten en enkele belangrijke NAVO-bondgenoten (vooral Groot-Brittannië en Frankrijk) rebellen om de Libische dictator Muammar Kadhafi omver te werpen. Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton vierde Kadhafi’s ondergang (en sadistische executie) met de luchtige kwinkslag “we kwamen, we zagen, hij stierf”.

Het was bijzonder moeilijk om verdriet te hebben over de ondergang van Kadhafi; hij was een typische corrupte en wrede dictator uit de derde wereld die zo uit een Hollywoodcast leek te komen. Maar net als Saddam was Kadhafi een seculiere tiran die er (ternauwernood) in slaagde een fragiel, kunstmatig land bijeen te houden. Door hem te helpen elimineren, stortten de Verenigde Staten Libië in meer dan een decennium van gruwelijke chaos. Het resultaat van de bemoeienis van de NAVO zijn enorme vluchtelingenstromen, zowel intern als bij wanhopige pogingen om de gevaarlijke oversteek over de Middellandse Zee naar Europa te maken. Er zijn zelfs berichten over slavenmarkten in de open lucht waar zwarte Afrikaanse migranten worden verkocht. Momenteel woedt er een strijd om de macht tussen de officiële regering in Tripoli en de rebellen van veldmaarschalk Khalifa Haftar. Geen enkel weldenkend mens kan beweren dat de door de VS geleide militaire interventie Libië beter heeft gemaakt.

Het resultaat van het Amerikaanse beleid in Syrië is minstens even slecht. De regering-Obama lanceerde een poging om soennitische machten (voornamelijk Saoedi-Arabië, Qatar en Turkije) te helpen de Syrische leider Bashar Al-Assad te verdrijven. Zo slecht als Assad was, zo slecht waren zijn binnenlandse tegenstanders. Washington steunde uiteindelijk enkele van de meest verfoeilijke extremistische moslimgroepen in het Midden-Oosten, terwijl het ze valselijk afschilderde als pro-democratische “vrijheidsstrijders”. Net als in Irak en Libië heeft de Amerikaanse inmenging geleid tot een enorme humanitaire tragedie. Meer dan 300.000 Syriërs zijn in de gevechten omgekomen en ongeveer 6,8 miljoen zijn vluchteling – een enorme vluchtelingenstroom die tot ernstige sociale en politieke spanningen in Europa heeft geleid. Door te weigeren de voortzetting van het bewind van een pro-Iraanse seculiere dictator te aanvaarden, heeft Washington van Syrië weer een chaotische arena en een speelplaats voor radicale islamistische elementen gemaakt.

De binnenste kring van de Oekraïense president koopt voor miljoenen € herenhuizen in Zwitserland

Deze gebeurtenissen zouden de Amerikaanse beleidsmakers tot veel grotere voorzichtigheid moeten aanzetten, vooral met betrekking tot het conflict in Oekraïne. De Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten hebben al een onnodige tragedie veroorzaakt door hun onhandige, toondove beleid ten aanzien van Rusland en de strategische belangen van Moskou in Oekraïne. Opnieuw weigerden de Amerikaanse leiders een ongunstige situatie te accepteren en creëerden daarmee een ergere. Als ze zich nu niet terugtrekken, zou het uiteindelijke resultaat de lelijke resultaten in de Balkan, Irak, Libië en Syrië kunnen doen lijken op kleine misstappen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland vecht tegen de Nieuwe WereldordeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense strijdkrachten hebben het kinderrevalidatiecentrum, een supermarkt en een apotheek in Donetsk beschoten
Volgend artikelOorlog in het Oekraïense presidentschap – Arestovich: Zelensky is een volslagen idioot – Hij vernietigde het land met zijn wetten en verklaarde de oorlog aan het christendom! (Video)
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

42 REACTIES

 1. Bom er op en zo gauw mogelijk , laat Biden maar koken en de rest .
  Goeie Amerikanen er weg halen en de rest mag voor mij zes foot diep

 2. Ik denk dat het nog steeds de beste optie is om Amerika enkele flinke klappen toe te dienen op eigen grondgebied. Dat zouden dan alleen militaire doelen zijn. Rusland heeft zich tot dusver coulant gedragen wat Oekraïne betreft door steeds zoveel mogelijk militaire doelwitten te vernietigen.
  Amerika verdient het dubbel en dwars om zelf eens te ondervinden om militair aangevallen te worden. Het Pentagon (alleen de naam al), wapenfabrieken en vooral een paar siitting ducks vliegdekschepen genaamd lijken mij een prima start.

 3. Steeds dezelfde onderwerpen, het gaat blijkbaar allemaal heel lang duren, we volgen het op de voet en hopen op de genadeslag van Rusland op despoot USA!

 4. Ik schrijf vaak reacties onder FN artikelen. Meteen daarna krijg ik altijd de mail “[Abonneren] Reacties op Frontnieuws – gelieve te bevestigen”. Dit doe ik dan ook meteen en daarna ontvang ik de reacties van anderen op mijn input. Maar nu heb ik deze “[Abonneren] Reacties op Frontnieuws – gelieve te bevestigen” -mail niet meer ontvangen en dus ook geen berichten van de andere FN lezers meer.
  Hoe dat zo? Was er een storing ? Weet iemand dat? Bij voorbaat dank.

  • Bij mij gaat dat standaard weer uit als ik historie
   vernietig in Ducksgg.
   En elke keer dat ik weer kijk moet ik opnieuw alles aan/uit klikken.

   msgn ook gedaan?

   • Ja, vervelend.
    Wat is msgn? Iets van Microsoft ?
    Ik heb de “[Abonneren] Reacties op Frontnieuws – gelieve te bevestigen” -mails weer gekregen, dus dat is goed.

 5. indoctrinatie ‘jij bent superieur ‘ is ws met de paplepel ingegoten: generaties
  VS zal nooit toegeven, fout te zitten
  Zijn ze niet mee bekend. Men wil de gehele 🌍 en depopulatie.
  Elke generatie meer ego, acteerwerk, extremere uitspattingen, meer 💵
  lijkt op NL / EU Politiek.
  Geen rede meer ter beschikking Infantiel pesten en treiteren.
  🌈 kleuterklasje Den Haag regeert.
  ‘n Kleuter kan veel schade aanrichten.

 6. Het doet er alles aan de wereld onvolmaakt te laten zijn. Onder het mom democratie brengen l breekt het in daar waar te halen is en laat het kaf en ellende achter. Hoezo volmaakt ?!

 7. 👍 Groot gelijk man… het is een Moordenaarsland geworden vanaf dag 1 Walgelijke Smeerlappen…UK/EU/NAVO.. INBEGREPEN..🤮

 8. And this cruel dictator Cadaffi funded all his citizens free flights to hospitals, to Switzerland, if they could not be helped in Libya or Egypt. Who is better Rute or Gaddafi?

 9. er staan 3 blauwe vakjes..na uw antwoord… het middelste aanvinken als U antwoord wil..de schrijver van het artikel vraagt U na 1of 2 minuten of U wilt Bevestigen en pas als U bevestigd heeft…zal hij/computer Uw artikel Plaatsen en vroeger of later krijgt U uw antwoorden..👍🤗

 10. Ondertussen doet de NAVO de zaken moedwillig op de spits drijven door te stellen dat ze er alles aan zullen doen om hun bondgenoten te beschermen en het lijkt er haast op dat Oekraïne hun bondgenoot is die beschermd moet worden tegen die moordlustige Russen.

  https://www.youtube.com/watch?v=yOcyh5MvLMU

  Het wordt hoog tijd dat Rusland een ‘no fly’ zone uitroept over heel het Oekraïnse luchtruim voor alle buitenlandse vliegdingen (zoals Jets, spionagevliegtuigen en drones) en alles wat niet thuishoort in het betreffende luchtruim neerschiet.

  • Hier nog een interessante tip:
   https://www.nieuwskanaal.com/
   En hier zit ook de flight radar bij en hiermee kun je, net als ‘google maps’, het beeld verslepen en in en uitzoomen. Kijk je naar Oekraïne zie je dat het luchtruim daar volledig leeg is, maar bij de grens met Polen vliegt van alles rond, ook NATO vliegtuigen.

 11. De mensen uit Libië hadden het juist hartstikke goed onder Khadaffi. Heel veel zaken en voorzieningen waren gratis in dat land. Dat Khadaffi de door goud gedekte dinar wilde invoeren en een Afrikaanse unie wilde oprichten heeft Washington doen besluiten om hem te vermoorden. Ze zagen het als een bedreiging tegen de petrodollar. De demonisatiecampagnes van de westerse pers tegen khadaffi beruste op pure propaganda die niks met de werkelijkheid van doen had. Khadaffi verdient eerherstel.

 12. Door al die proxy-oorlogen van Washington in het Midden-Oosten zit Europa nu opgescheept met vele miljoenen vluchtelingen. Overal waar Uncle Sam komt laten ze een puinhoop achter en anderen mogen het gelag betalen. Ook dat ze van het grote Joegoslavië een lappendeken hebben gemaakt is onvergeeflijk maar was een doordachte actie van ze om een machtsblok te verwijderen.

 13. De VS wilt een slaafse wereld controleren zoals de Westerse wereld. Een “onvolmaakte” wereld is niet te controleren! Daarom voeren ze overal oorlog om iedereen in toom te houden. En de ongecontroleerde massa wordt gedood. Zo werken ze al eeuwen lang in de wereld. Helaas, hebben ze nu een groot macht dat tegen hen werkt en daar kunnen ze niet tegen. Het kunnen er wel twee zijn, Rusland en China.

 14. ZEER ZEKER…en met hem nog Tientallen andere (minder bekende maar desalniettemin belangrijk voor hun volk..!!!)..dat terzijde Khadaffi en andere zijn al lang in eer gehouden door de 80% van die Véél Grotere wereld… Westerse wereld bedraagt amper 16 a 17%…

 15. De VS is een beest dat alleen kan overleven door chaos te creëren.
  Verdeel en heers.
  Al sinds faraonische tijden heeft dit tuig zich telkens weer herpakt.

 16. We moeten hier wel nog wat leren, namelijk dat tegenwoordig oorlogen uitgeroepen worden door de politici die NIETS vragen aan het volk. Oproepen tot tegen aanslagen (als op US) hebben voor mij iets als volkeren moord, ook als het doelwit soldaten zijn. Terug naar, legers zijn er voor de verdediging, aanvallen is moord. Geeft meer duidelijkheid ook dat je niet tot de groep moordende gekken behoort die nu in de landen besturen zijn beland. Die zonder blikken of blozen tevens de eigen bevolking uitroeien door steun aan commerciële Pharma doelen. Deze facistische politici moeten aangepakt worden , laat je stem horen! Geen kogels maar door onze acties en geld kunnen we veel sturen. En ja, het zal even duren. Maar WEF staat onder druk dat is al duidelijk. Sterkte aan allen om het gezond verstand te behouden!

 17. Wordt bewust tegen gehouden = Wordt Agenda 21 door de VN geïmplementeerd in de hoop ons ervan te weerhouden te evolueren naar een hogere staat van bewustzijn in deze hemelse klok der eeuwen, waarvan de elite duidelijk kennis heeft van alles in naam van hebzucht? Door mijn onderzoek is mijn weloverwogen conclusie “JA”. Oplossing- Kennis is macht en toegepaste kennis is vrijheid. We zijn allemaal één (Namaste) en de aarde is ons thuis……nu Agenda2030…..

 18. “We hebben een crisis van de ziel en identiteit” – Esther Krakue: hoe de postmodernistische ideologie het Westen heeft verblind. Vandaag ga ik zitten met Esther Krakue, een in Ghanees geboren schrijfster en omroepster gevestigd in het VK, om te praten over culturele kwalen die de ontwikkelde westerse wereld in haar greep houdt, van postmodernistische ideologie tot COVID-dogma tot het uiteenvallen van het gezin.

  “We hebben een crisis van de ziel en van de identiteit…Veel westerse landen weten niet wat ze zijn, waar ze voor staan. Ze kunnen niet eens meer basale vragen beantwoorden over wat het betekent om een ​​man of vrouw of een oprechte burger te zijn. En dus wankelen we maar voort en rollen we de heuvel van ultieme vernietiging af’, zegt Krakue. Maar dus wel duidelijk onderdeel van de strategie = Wordt Agenda 21 door de VN geïmplementeerd in de hoop ons ervan te weerhouden te evolueren naar een hogere staat van bewustzijn in deze hemelse klok der eeuwen, waarvan de elite duidelijk kennis heeft van alles in naam van hebzucht? Door mijn onderzoek is mijn weloverwogen conclusie “JA”. Oplossing- Kennis is macht en toegepaste kennis is vrijheid. We zijn allemaal één (Namaste) en de aarde is ons thuis……nu Agenda2030…..

  “We geloven niet langer blind in de overheid, onze ouders of beroemdheden, maar meer in onszelf.”
  https://www.goedgevoel.be/artikel/happy-living/het-watermantijdperk-gaat-in-en-zal-ruim-2000-jaar-duren-wat-kan-je-volgens-astrologen-verwachten?referrer=https%3A%2F

  MY GREATEST FEAR AS THE MASSES IN THE USA BEGIN TO WAKE UP
  https://www.youtube.com/watch?v=8uqrPHeyT04

  “Biden is an illegal president. He has no power. The United States is no longer the Corporation of the United States as put in place in 1918 along with the Federal Reserve Act . The country has been restored to The Republic of the United States as of 2021 when we recaptured our sovereign flag and bankrupted the Corporation. So be it, and so it is. The truth will be known. “The NWO won’t be going into effect just yet. Scripture MUST be fulfilled and that order will come in the right time. The NWO is straight out demonic.”.

 19. Despite the darkness, there is a gift in all of this. And this is where I choose to focus my consciousness – on love, rather fear. An awakening of sorts is happening.
   
  What can you do to Awaken to a Life of Love
  Once committed to getting to know yourself and to take charge of your energetic vibration, here is what you can do further:
  1. Everything starts with you. Your focus is to overcome your limiting patterns and fears. Commit to being honest with yourself. Perhaps you realise that you want to keep some old patterns for now, and that is fine, too. Remember, asserting choice consciously is an act of empowerment.
  2. Remember that you are not doing what you do for anybody else. You are acting and becoming, first and foremost, for your own consciousness. Most likely, others will also eventually benefit from your progress. But results are not the point. Rather, it is about a new state of being which is to become your new norm. Remember this is an on-going process, and yes, it’s ok to have good and bad days.
  3. If you have made the commitment to overcome your limiting patterns – only you know what they are -, understand that you are worthy and you have the strength to walk the path all the way. Know you have awakened to a different life, a life of love.
  4. Finally, on the more practical side, give yourself permission to take time for the inner work. Yes, sometimes it is helpful to be with yourself, and it’s important to take time for this inner work.
  5. Ask yourself, how am I experiencing this very moment? Am I in love with or in fear of life? If you are in fear, shift your energy. If nothing seems to work, just smile! Even a forced smile will shift how you feel.
   
  Is ow to live a life of love. Until then, with Love we meet again…

 20. De Amerikanen maken met hum macht spelletjes in de Wereld alleen maar blunders waarschijnlijk wordt de strijd in Oekraïne tegen Rusland hun laatste blunder.
  Jammer genoeg zal de NAVO/EU daarin meegezogen worden, omdat de domme lakeien (politici) achter hun aan rennen !!

 21. De onvolmaakte wereld is voor de VS de volmaakte wereld. Zonder onvolmaakte wereld (hun volmaakte wereld) zit de VS compleet op hun gat.

 22. Na “het winnen” van ‘de Koude Oorlog’ kwam er een nieuwe doctrine op : de Wolfowitz doctrine.
  Ze vonden dat de V.S. nu ‘het recht had, de wereld de komende 100 jaar’ te beheersen.
  Aanstichters : Wolfowitz, Cheney, R. Gates, Bolton, Rumsfeld, e.a.; gesteund door senatoren als Graham en McCain.
  Het militair-industrieel-complex kreeg de mega- opdrachten.

  Terecht zei Pres. Trump : “We’ve go to end the useless wars”.
  Nog terechter waarschuwde Julian Assange, WikiLeaks : “they need these endless wars, for their money laundering”.

 23. Niet te onderschatten is het signaal dat nog ietwat onafhankelijke landen, oud-gekolonialiseerde, gekregen hebben. Ik denken aan Brazilië, Argentinië, Thailand, Indië, de Arabische staten… Er is een alternatief voor de machtige VS, voor Swift, voor de Dollar, voor handelbetrekkingen. Wat hebben die draconische sancties van Biden uitgehaald? Landen zoals Frankrijk, Italië, Duitsland worden met een minachtige glimlach aanhoort. De vanzelfsprekende technologische superioriteit van Het Westen waardoor alles bedwongen werd, is ook voorbij. Er kantelt iets in de wereld.

 24. Is toch in je jeugd eerst deze doorwandelen en hopen dat je goed begeleid wordt = The Seven Stages To “Full Enlightenment” Is awaken the “Old Soul” first for fully fulminate the first stages of life til you became 21.
  https://youtu.be/QetCAAs9zIo en zijn we na 2 centuries of slavery, false doctrines, destructive indoctrinations, absurd ideas, children’s stories about God, education, medicine and love and lasted until the end of 2019 with these ingredients: blaming others, appropriation without any right, law and regulation, perpetrator Imposing your own will and maintaining control are/were the ingredients of the previous cycle that is slowly changing en zo geeing en hoor hoe Nederland hierin ook wordt genoemd Karma The collective memory that needs to be healed in 2023 https://youtu.be/ZmCcu4qMsn0

  The new Aquarius energy is: back to origin, authenticity, respect for the individual and mother earth such as: Transformation, Unity, Holism, Love, Acceptance, Charity, Compassion, Freedom, Free will experience. From the constellation Pisces it gradually moves to Aquarius in our time. The age of Aquarius could, according to some astrologers, be accompanied by major changes on a global scale.

  The new culture of Aquarius would be associated with creative individuality and not with specific rulers.

 25. Astrologie is de benaming voor de leer die de samenhang tussen de stand van de hemellichamen (vooral planeten en sterren) en het leven op aarde beschrijft. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het beschrijven of verklaren van iemands karakter, en om het voorspellen van iemands toekomst en van grote wereldgebeurtenissen. Een astroloog kan bijvoorbeeld iemands horoscoop trekken: zijn levensloop aflezen aan de stand van de sterren.

  The Ancient Art and Science of Awakening Consciousness https://glorian.org/learn/courses-and-lectures/astrology/

  Astrologie is de studie van de bewegingen en relatieve posities van hemellichamen en hun interpretatie als het beïnvloeden van menselijke aangelegenheden en de natuurlijke wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in