De Oekraïense presidentiële adviseur Oleksiy Arestovich heeft een felle aanval op Zelensky gelanceerd, noemde hem een idioot en beschuldigde hem ervan het christendom de oorlog te hebben verklaard. De “messen werden getrokken” binnen het Oekraïense leiderschap, bericht WarNews24/7.

Misschien was Arestovitsj al enige tijd zijn ontslag aan het voorbereiden in een poging zich te distantiëren van het Kiev-regime.

Weet hij iets? Is hij bang voor wat er komen gaat en wat zijn toekomst zal brengen? Waarschijnlijk wel.

De door WarNews24/7 geopenbaarde video is onthullend en laat geen ruimte voor verkeerde interpretaties.

Arestovc lanceert een ongekende aanval op Zelenski voor veel van zijn beslissingen en acties die hij als dom en veel erger bestempelt.

Gisteren nam Arestovich ontslag na kritiek op zijn uitspraak dat Oekraïne de Russische raket had neergeschoten die een flatgebouw in Dnipro raakte, waarbij tientallen mensen omkwamen.

Felle aanval van Arestovich op Zelensky

Arestovich vertelt de verslaggeefster:

“Wat doen we met de post-Sovjet identiteit? Of de regionale identiteit?

Hoe zit het met de post-Sovjet identiteit?

Wat willen wij van deze mensen? Begrip?

Tot de mensen die wij veroordelen zeggen wij:

“Jullie zijn @@@@@, verander jullie identiteit of we komen achter jullie aan.

Jullie helpen Rusland, jullie willen de dood van alles wat Oekraïens is.”

En dan willen we dat ze ons steunen? Dit is waanzin.

De andere wordt ook gehoord:

“Laat ze naar Rusland gaan”.

Dus gaan ze naar Rusland. Of ze halen Rusland hierheen.

En dan wat? Wie is de idioot in deze situatie?

Begrijpt u dat? We hebben een absurd nationaal beleid, een regionaal beleid, een arbeidsbeleid in zelfbeschikking.

Zelfs de USSR deed het op deze gebieden beter dan wij.

Er zijn geen officiële talen in Israël, maar de tweede taal die eigenlijk overal wordt gebruikt is het Arabisch. Het is de taal van hun vijanden.

Misschien weten en begrijpen de Joden iets dat wij niet weten.

Wij zeggen dat alle Russen slecht zijn en dat er geen goede Russen zijn.

Maar hoe horen de Russisch sprekende Oekraïners die hier wonen dit? Wat horen ze?

Dat zij de vijand zijn.

Hij haalt zijn Oekraïense paspoort tevoorschijn, herinnert zich zijn neef die stierf bij Bakhmut, een Russisch sprekende man die diende in de strijdkrachten van Oekraïne en zegt @@@@@@ dit land.”

Oekraïners gedragen zich als complete @@@@@@ met hun burgers.

Zelensky verklaarde het christendom de oorlog.

Dit gebeurde toen de Oekraïense SBU-geheime diensten de Kiev Lavra en en andere plaatsen van de Oekraïense kerk van het Moskouse patriarchaat binnendrongen.

Je noemt ten onrechte 6 miljoen van onze inwoners als “agenten van de Russen”.

Je moet wel een complete dwaas zijn op staatsniveau om zulke wetten aan te nemen.”

Bekijk de video.

Frontnieuws filmpscoop – Intense beelden van loopgravenoorlog & 30-mm granaat vloog in been van Russische soldaat

Oekraïense presidentiële adviseur Oleksiy Arestovich nam gisteren ontslag na kritiek op zijn suggestie dat Oekraïne de Russische raket had neergeschoten die een flatgebouw in Dnipro trof en waarbij tientallen mensen omkwamen

“Ik heb een ontslagbrief geschreven. Ik wil een voorbeeld zijn van beschaafd gedrag: maak je een fundamentele fout, dan treed je af,” schreef Arestovich op zijn persoonlijke Facebookpagina.

“Ik bied mijn oprechte excuses aan aan de slachtoffers en hun familieleden, aan de inwoners van Dnipro en aan allen die diep gekwetst waren door mijn voortijdig verkeerde versie van de reden waarom de Russische raket een woongebouw raakte,” merkt Arestovich op.

Herinner dat Arestovich beweerde dat een deel van het flatgebouw in Dnipro instortte door de val de raket door de Oekraïense luchtverdediging.

Deze verklaring leidde tot felle kritiek van de Oekraïense publieke opinie.

De afgevaardigde van het Oekraïense parlement Aleksej Goncharenko kondigde aan dat hij handtekeningen begint te verzamelen voor de verwijdering van Arestovitsj uit de functie van adviseur van de president van Oekraïne, Zelenski, op beschuldiging van verraad.

Er zij op gewezen dat Oekraïne Rusland ervan heeft beschuldigd Dnipro te hebben getroffen, waarbij Moskou de beschuldigingen aan zijn adres categorisch verwerpt en volhoudt dat het nooit bevolkte gebieden en sociale infrastructuur treft.

Onder verwijzing naar de raketaanval in Dnipro heeft de Oekraïense president Zelensky in een Telegrampost opgeroepen tot maximale cohesie in de vrije wereld.

“Nu hebben we nog meer cohesie nodig in de hele vrije wereld. En dit is de enige manier om een einde te maken aan grootschalige agressie en totalitaire terreur. De energie van de gevechtswereld mag niet verzwakken,” zei Zelenski.

Opperbevelhebber aan het Zweedse volk: Bereid je voor op deelname aan een grote oorlog tussen Rusland en de NAVO - Kan kernwapens omvatten

De Oekraïense luchtmacht zei dat het flatgebouw in Dnipro werd geraakt door een Russische Kh-22 raket die Kiev niet kan neerschieten.

Ondertussen werd vanmorgen het lichaam van een jongen gevonden in de ruïnes van het flatgebouw in Dnipro, wat het dodental van de aanval van zaterdag op 41 brengt, met nog 25 vermisten.

“Om 09:46 (lokale tijd) werd het lichaam van een jongen gevonden in de ruïnes (…) van de vierde verdieping,” schreef Kirill Timosjenko, een adviseur van het Oekraïense presidentschap, op Telegram.

Volgens hem zijn na deze aanval 41 mensen gedood (waaronder 4 kinderen), 79 mensen gewond geraakt (waaronder 16 kinderen) en 39 mensen gered (waaronder 6 kinderen).

Het dodental zal naar verwachting nog stijgen en reddingsteams zoeken nog steeds naar mensen onder het puin. “Er worden 25 mensen gezocht”, zeiden ze gistermorgen op Telegram.

De media, die de burgemeester van de stad, Boris Filatov, citeren, maken al melding van 44 doden.

Zie wat Arestovich oorspronkelijk zei.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom kan Amerika een onvolmaakte wereld niet accepteren?
Volgend artikelWesterse soldaten onthullen de gruwelijke realiteit van de oorlog in Oekraïne
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. Misschien heeft hij last van zijn geweten of begint hij zich zorgen te maken en probeert zo een veilig heen komen te zoeken en veegt zijn eigen straatje schoon, zoveel vragen of is hij gewoon een moedige man die zich eindelijk uitspreekt, wie weet ondertussen drink ik nog effe van mijn bakkie en denk er het mijne van.

 2. Prima dat er ‘ns intern kritiek komt.

  Maar : mijn indruk is dat Arestovich weliswaar een intelligent figuur is,
  maar evengoed een onbetrouwbaar warhoofd – anders was hij niet en zo lang,
  adviseur van de geschifte en gevaarlijke Zelensky geweest.

  • Mee eens, Cool
   Je bek niet opendoen, misleiden, Zakken vullen, (sorry) omdraaien en van de centen genieten.
   veelvoorkomend gedrag
   🇳🇱 geen info spuit, door 🥼
   -misleiding
   Zakken zijn gevuld na 3 jaar,
   Hier blijft 🥼 men/als groep
   (machtsblok) zitten.
   Naast dezen een heel scala aan VET betaalde profiteurs.
   -waar zoveel rot inzit, kan alleen verder door rotten-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in