Foto's via Telegramkanaal van de burgemeester van Donetsk

De stad Donetsk werd opnieuw onderworpen aan massale beschietingen door de Oekraïense strijdkrachten. De strijdkrachten van Oekraïne (AFU) beschoten het winkelcentrum met HIMARS MLRS, waarbij een civiel gebouw werd vernietigd. Reddingswerkers moesten de gevel van het winkelcentrum neerhalen zodat er geen nieuwe slachtoffers vielen, bericht TopWar.

In Donetsk gaat het reddingswerk nu door: men probeert mensen die zich in het gebouw bevonden onder het puin vandaan te halen. Bij het winkelcentrum is een hek geplaatst, waarachter familieleden van mensen die in het winkelcentrum waren zich hebben verzameld. Er was een supermarkt en een apotheek in het gebouw dat door de Oekraïense strijdkrachten werd getroffen, dus er waren hier veel burgers – dit waren zowel winkelwerknemers als talrijke klanten. Er zijn ten minste twee doden bekend, maar het is mogelijk dat het er veel meer zijn. Er zijn ook gewonden: volgens het kantoor van de commandant van Donetsk, dat door de publicatie Notebook werd bekendgemaakt, gaat het om minstens vier mensen.

Naast het winkelcentrum hebben de Oekraïense strijdkrachten ook met het MLRS-systeem het kinderrevalidatiecentrum beschoten. Eerste onderminister van Informatie van de DPR Daniil Bezsonov stak in zijn bericht op het social netwerk zijn emoties niet onder stoelen of banken. Dit is begrijpelijk: de Oekraïners aarzelen niet om zelfs op kinderinstellingen toe te slaan, hoewel de inlichtingendienst van de Oekraïense formaties goed werkt en ze terdege weten dat er kinderen en tieners in dit revalidatiecentrum zitten.

Volgens de burgemeester van Donetsk, Aleksej Kulemzin, begonnen de beschietingen van het Kievski-district van de stad om 12.00 uur. Vanaf de kant van het dorp Lastochkino werden 6 granaten met een kaliber van 155 mm afgevuurd. Om 12:10 werd het Petrovsky district van Donetsk beschoten vanaf de kant van het dorp Kurakhovo. Van daaruit werden vijf granaten met een kaliber van 155 mm afgevuurd.

  De NAVO propagandeert zichzelf in oorlog

Zo begaan de Oekraïense gewapende formaties opnieuw oorlogsmisdaden tegen de burgerbevolking. De slachtoffers van de beschietingen van de Oekraïense strijdkrachten zijn weerloze mensen, die overigens door het regime in Kiev zelf als “burgers van Oekraïne” worden beschouwd (hoewel het DPR al lang deel uitmaakt van de Russische Federatie).


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

NAVO-baas: “Europeanen zullen de prijs van de oorlog betalen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin maakt zich op voor hete oorlog met de NAVO – Russen moeten voorbereid zijn
Volgend artikelWaarom kan Amerika een onvolmaakte wereld niet accepteren?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

    • Joh , ben je nu niet wijzer , of doe je gewoon dom ?

      Heb jij vrienden of kennissen in de Oekraïne, die jou vettelken wat zij van deze gruwlijke WEF/NWO vinden? Een atoombom inzetten nog wel. Dan mag je hopen dat je in Amerika of zo woont, want de straling en fall out zal ook hier slachtoffers geven….

  1. Ik zie het nut ervan niet in om burgerdoelen waar veel kinderen verblijven te bombarderen. Goed de kinderen zijn de toekomst, maar in een oorlog schiet je op de vijand om zo te kunnen winnen lijkt mij. Dan zouden die kinderen voor jouw toekomst zijn i.p.v. de vijand. Of is het westen er meer op uit van hoe meer doden, hoe beter. In de hoop dat de plaatselijke bevolking tegen de aanwezige Russen gaan protesteren is een domme illusie, want ieder die zich Russisch voelt laait de wraak op de NAVO en de Oekraïners alleen tot erger toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in