© Israel Defense Forces / Flickr CC BY-NC 2.0 DEED

De Rothschilds zijn naar verluidt eigenaar van The Economist. Dus wanneer het beweert dat de VS eist dat Israël zijn operatie in Gaza voor het nieuwe jaar beëindigt, mag dat niet worden verworpen. Zoals we uitleggen, is hier echter één groot probleem mee. Vooral voor Israël.

Washington loopt enorme PR-schade op door zijn steun aan de Israëlische campagne in Gaza. Behalve dat het grote delen van de publieke opinie wereldwijd van zich vervreemdt, werpt het zich ook op voor aanvallen van pro-Palestijnse extremisten in het hele Midden-Oosten, bericht Rixon Stewart.

Het is dus logisch dat de VS er bij Israël op aandringt om de operaties in Gaza zo snel mogelijk te beëindigen.

Daar is echter één groot probleem mee. Israël is op hardnekkig verzet van Hamas gestuit. Als gevolg daarvan is de Israëlische defensiemacht (IDF) gedwongen haar plannen te herzien.

Ze zullen niet in staat zijn om Hamas volledig uit te schakelen in een campagne van een paar weken, of misschien zelfs een paar maanden, zoals oorspronkelijk de bedoeling was.

In plaats daarvan vertelde een insider die bekend was met de campagneplannen van de IDF aan de Financial Times in Londen: “Dit wordt een zeer lange oorlog.”

“We zijn op dit moment nog niet halverwege het bereiken van onze doelen,” vervolgde hij.

Tot overmaat van ramp hebben de Israëlische operaties in Gaza de tegenstanders alleen maar nieuw leven ingeblazen en de kiem gelegd voor een langdurige opstand zoals in Irak en Afghanistan.

Hoge IDF-commandanten weten dit. Daarom zullen ze aarzelen om hun operaties in Gaza in minder dan een maand te beëindigen. Ze zullen hun troepen ter plaatse willen houden tot al hun doelen bereikt zijn en dat kan maanden duren, zo niet jaren.

  Israëlische wetenschapper zegt dat COVID-19 behandeld kan worden voor minder dan $1 per dag

Het probleem is dat dit het risico met zich meebrengt dat ze hun belangrijkste sponsor en supporter van zich vervreemden.

Israël zit hier echt met een vreselijk dilemma. Als het buigt voor de wensen van de VS, riskeert het Hamas nieuw leven in te blazen en het te voorzien van tienduizenden bereidwillige jonge rekruten die klaar zijn om te vechten en te sterven.

Als Israël daarentegen doorgaat met zijn campagne in Gaza, loopt het het risico dat alle militaire en diplomatieke steun die het eerder als vanzelfsprekend beschouwde, verdwijnt. Ed.

VS wil dat Israël Gaza-oorlog beëindigt tegen einde jaar – The Economist

RT – 11 dec 2023

Israël moet zijn oorlog tegen Hamas tegen het einde van dit jaar beëindigen of het risico lopen de steun van Washington voor zijn offensief in Gaza te verliezen, heeft The Economist gemeld, zich beroepend op bronnen met kennis van diplomatieke besprekingen tussen de twee bondgenoten.

De internationale veroordeling van de militaire operatie van Israël in de dichtbevolkte enclave is de afgelopen negen weken gestaag toegenomen.

Verschillende wereldleiders hebben zich aangesloten bij de bezorgdheid van hulporganisaties over een verslechterende humanitaire crisis in het belegerde gebied, nu het Israëlische bombardement na de grensoverschrijdende aanval van Hamas op 7 oktober is geïntensiveerd. Israël heeft beweerd dat 1.147 van zijn burgers omkwamen bij de aanval, terwijl ongeveer 240 mensen werden ontvoerd.

Maar er zijn tekenen dat het geduld van Washington voor het offensief aan het afnemen is, nu Palestijnse gezondheidsfunctionarissen zeggen dat het dodental in Gaza de 18.000 nadert, van wie de meesten burgers waren, volgens een rapport van The Economist op zondag.

  De ommekeer? Russische strijdkrachten openden vuur op Israëlische gevechtsvliegtuigen in Syrië

De krant citeerde anonieme bronnen en meldde dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een waarschuwing achter gesloten deuren gaf tijdens een recente reis naar Israël: Maak het voor het einde van het jaar af, anders kan de steun van de VS afbrokkelen.

In het openbaar heeft geen van beide regeringen een deadline genoemd voor het beëindigen van het militaire offensief. In een gesprek met CNN op zondag zei Blinken dat de duur van de oorlog een “beslissing is die Israël zelf moet nemen”. De hoofddiplomaat van de VS gaf echter ook toe dat er gesprekken zijn gevoerd met Israëlische functionarissen over de manier waarop het land “deze campagne met Hamas voortzet.”

Blinken beweerde dat Israël de “intentie” had om het lijden van burgers tot een minimum te beperken, maar gaf toe dat “de resultaten” dat niet altijd weerspiegelden.

The Economist voegde eraan toe dat de regering Biden de regering van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu opriep om het lijden van de Palestijnen zoveel mogelijk te beperken, vooral in het zuiden van Gaza. Grote aantallen ontheemde burgers hebben zich verzameld in het zuiden, waar een storing in de sanitaire voorzieningen heeft geleid tot bezorgdheid over een uitbraak van ziekten.

Vorige week sprak de VS als enige lid van de VN-Veiligheidsraad zijn veto uit over een nood resolutie waarin werd opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Gaza. Het Verenigd Koninkrijk onthield zich van stemming.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken keurde onlangs ook de levering goed van 14.000 120mm tankgranaten aan Israël, een van de belangrijkste munitie die wordt gebruikt door IDF-troepen in Gaza.

  "Uw kind kan anderen doden": Corona-hetze nu ook tegen kinderen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Het Westen is niet “joods-christelijk”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTrieste clown met gesloten circus: Zelensky’s ondergang
Volgend artikelIsraëls Litani ultimatum – Russische reactie is dat het bluf is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. De VS spelen dubbel spel: proberen voor een deel naar buiten toe ‘gematigd’ en beteugelend over te komen door zogenaamd Israël aan te spreken om toch vooral het Gazaanse volk voorzichtig” te slopen en tegelijkertijd staakt-het-vuren-resoluties te vetoën. Hypocrisie ten top. De echte boodschap aan Israël is: ga gerust je gang. Ik vind dit walgelijk. I hoop dat er veel mensen wakker worden.

 2. Gabriële je hebt helaas gelijk.
  “Als Israël daarentegen doorgaat met zijn campagne in Gaza, loopt het het risico dat alle militaire en diplomatieke steun die het eerder als vanzelfsprekend beschouwde, verdwijnt”
  NOOIT van z’n leven !
  Alles wordt met leugens aan mekaar geluld.
  De volgende keer spreekt een of andere vazalstaat haar veto uit ipv de vs.
  Maar ja, wie is bij machte om de deepstate uit te schakelen?
  Ik denk dat oa Rusland dit spel probeert te maken.

 3. Deze oorlog zal nooit meer eindigen.. maar Israël wel, zijn bestaan is eindig..ze hebben hun eigen verdeelde bevolking mee afgeslacht..2023 is voor deze non-staat Definitief het begin van het einde..Hun Einde….eindelijk, het woord jammer krijg ik niet meer uit mijn pen tot betrekking tot de jood… niet en nooit meer…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in