Nieuwe cijfers geven aan dat het dodental onder de Oekraïense militairen na 500 dagen conflict minstens 400.000 bedraagt. Het werkelijke aantal kan zelfs meer dan 500.000 bedragen. Dit is veel meer dan eerder geschat, wat al verschrikkelijk was. Toch blijft Washington het mislukte tegenoffensief op onsamenhangende wijze doordrukken tot de “laatste Oekraïner”, schrijft Strategic Culture Foundation.

Dit bloedbad is een obsceniteit, een enorme imperiale misdaad, zonder enige inspanning van de Amerikaanse en Europese leiders om vrede te eisen. Grof gezegd is oorlog een zwendel en verdienen de oorlogsstokers een smak geld.

Het is dan ook geen verrassing dat de werkelijke aantallen slachtoffers onder het leger van het Kiev-regime een goed bewaard geheim zijn. De NAVO-sponsors houden ook hun lippen stijf op elkaar over de gruwelijke verliezen, omdat ze daarmee zouden toegeven dat hun proxy-oorlog tegen Rusland jammerlijk mislukt is, en dat zou een enorme politieke tegenreactie van het Westerse publiek tot gevolg hebben. Hierin ligt een duivelse Catch-22.

Ondanks alle inspanningen om het bloedbad te verbergen, schatten verschillende onafhankelijke waarnemers tot voor kort het dodental voor de Oekraïense strijdkrachten op ongeveer 250.000 tot 300.000 sinds het conflict uitbrak op 24 februari 2022. Het aantal Russische militaire slachtoffers werd geschat op ongeveer 10 procent van het aantal slachtoffers aan Oekraïense zijde.

Nieuwe gegevens van deze week wijzen er echter op dat de verliezen voor het door de NAVO gesteunde regime in Kiev veel hoger zijn.

Satellietbeelden aangehaald door het Telegramkanaal van Intel Republic van recent gegraven begraafplaatsen op Oekraïens grondgebied suggereren dat minstens 400.000 militairen zijn omgekomen in gevechten met Russische troepen. De graven veronderstellen individuele begraven lichamen. Daarnaast zijn de talloze doden die op het slagveld zijn weggevaagd of door commandanten van het Kievse regime zijn achtergelaten om weg te rotten, niet geregistreerd.

Een andere maatstaf komt uit grimmige berichten deze week in de Amerikaanse media dat er 50.000 geamputeerden onder de Oekraïense soldaten zijn, volgens de levering van prothesen door Duitse fabrikanten. Extrapolatie van dat aantal slachtoffers bevestigt de veel hogere schatting van het aantal oorlogsslachtoffers.

  Amerikaanse president Biden in Kiev dreigt Poetin: "Geen compromis!"

In het licht van het aantal geamputeerden zijn er zelfs door de Amerikaanse media vergelijkingen gemaakt met het uitputtingsniveau tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze laatste is berucht vanwege de gruwelijke en zinloze afslachting van mannen. De vergelijkingen zijn correct, maar de Amerikaanse media glijden er vreemd genoeg overheen zonder stil te staan bij wat een dwingende afschuw van het geweld zou moeten zijn.

Als de gevechten in Oekraïne eerder een “vleesmolen” werden genoemd, dan zou het correct zijn om naar het land te verwijzen als een bloedbad.

Wat dit des te misdadiger en verachtelijker maakt, is dat het conflict en de doden voorkomen hadden kunnen worden. Washington en zijn Europese NAVO-bondgenoten kozen ervoor om alle oproepen van Rusland te negeren om te onderhandelen over een politieke oplossing voor de lang gekoesterde strategische veiligheidszorgen van Moskou over de uitbreiding van de NAVO naar het oosten en de bewapening van het regime in Kiev. De diplomatieke inspanningen van Moskou werden in december 2021 afgewezen, twee maanden voordat de vijandelijkheden escaleerden.

Daarvoor ging de bewapening van het regime acht jaar door, nadat de CIA in 2014 de staatsgreep tegen een democratisch gekozen president had gesteund. (Wat trouwens een aanfluiting is voor de Amerikaanse en Europese veroordelingen deze week van een militaire staatsgreep in de West-Afrikaanse natie Niger. Wat een selectieve aandacht voor wettigheid!)

Sinds het conflict in Oekraïne afgelopen februari uitbrak, toen Rusland tussenbeide kwam om zijn vitale belangen te verdedigen, heeft het NAVO-blok het geweld doelbewust laten escaleren met meedogenloze wapenleveranties. Washington heeft tot 50 miljard dollar aan militaire steun voor het regime in Kiev gestuurd. Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en andere NAVO-leden hebben eveneens eindeloze hoeveelheden wapens geleverd, variërend van tanks tot kruisraketten.

Bovendien heeft de Amerikaanse regering van president Joe Biden elke suggestie om te onderhandelen over een einde van het conflict met Rusland afgewezen. De Europese leiders hebben slaafs de waanzin en criminaliteit van Washington gevolgd door elke diplomatieke oplossing te dwarsbomen.

  Rusland verklaart nieuw doel: Verdrijving van het Zelensky regime uit Oekraine

Dit ondanks opiniepeilingen waaruit blijkt dat de meeste Amerikaanse en Europese burgers tegen de voortdurende bewapening van het regime in Kiev zijn. Veel mensen in het Westen en over de hele wereld zijn terecht geschokt door de slachting en het gevaar dat dit bloedvergieten uitmondt in een totale oorlog tussen kernmachten, wat ongetwijfeld catastrofaal zou zijn op wereldschaal.

De Amerikaanse en Europese media hebben de oorlog in Oekraïne gehypet met systematische leugens en onwaarheden. Zogenaamde nieuwsinformatie is schaamteloze oorlogspropaganda geworden door zelfverklaarde Pulitzer-prijswinnende organen. De oorsprong van het conflict is verdraaid en de nazi-aard van het regime in Kiev is ijverig verborgen gehouden.

Oekraïne heeft nooit een kans gehad om te winnen van de veel superieure Russische strijdkrachten. Toch hebben de Westerse media zich vanaf het begin overgegeven aan het waanidee dat de NAVO “de democratie verdedigde tegen de Russische agressie” (een schaamteloze omkering van de werkelijkheid) en beweerden dat de NAVO-zijde uiteindelijk zou winnen. Vervolgens propageerden de Westerse media de volgende illusie van een “tij kerend tegenoffensief”.

Het is duidelijk dat het tegenoffensief dat de NAVO begin juni oorlogszuchtig lanceerde, een op een compleet fiasco is uitgelopen. De Russische verdediging rond nieuw verworven gebieden in de Donbass en Zaporozhye regio is onkwetsbaar gebleken voor golf na golf aanvallen. De Oekraïense militaire verliezen worden alleen al in de afgelopen twee maanden geschat op ongeveer 43.000.

De Verenigde Staten en haar NAVO-partners hebben het regime in Kiev aangezet tot een tegenoffensief dat suïcidaal is. Zonder luchtdekking en vertrouwend op infanterieaanvallen op zwaar ondermijnd terrein, zijn de Oekraïners als kanonnenvoer in de strijd geworpen.

Nog schokkender is dat de Amerikaanse en Europese leiders wisten dat het Oekraïense tegenoffensief niet zou slagen. Rapporten in de New York Times en andere media hebben dat schuchter toegegeven.

  Trump verraadt zijn achterban om 95 miljard dollar naar Oekraïne en Israël te sluizen

De dreigende ramp voor de NAVO is kolossaal. Deze ramp doet het debacle van de nederlaag van de NAVO in Afghanistan, deze maand precies twee jaar geleden, achteraf gezien op een picknick lijken.

President Biden wil volgend jaar herkozen worden en het onvermijdelijke feit is dat er bloed van zijn handen druipt vanwege de barbaarsheid in Oekraïne. De epische verschrikking – die roekeloos een kernoorlog met Rusland in de hand heeft gewerkt – is een monumentale gruweldaad op het gebied van inlichtingen, politiek, militair en moreel voor Washington en zijn Europese vazallen.

Deze week onthulde de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, dat tegenhangers van de Europese Unie botweg berekenen dat de oorlog in Oekraïne nog wel vier jaar kan duren. Nog eens vier jaar! En deze Europese leiders zijn bereid om het regime in Kiev te blijven steunen met tot wel 20 miljard euro aan extra fondsen vanwege hun onderdanigheid aan de imperialistische doelstellingen van Washington. Die doelstellingen hebben alles te maken met de confrontatie met Moskou om de tanende Amerikaanse hegemonie te ondersteunen. Hun irrationele russofobie speelt ook een snode rol.

Westerse regimes die geen verantwoording hoeven af te leggen aan hun bevolking zijn verantwoordelijk voor een historische misdadige oorlog in Oekraïne. Biden en zijn Europese handlangers zitten in een duivels dilemma van hun eigen makelij. Ze kunnen hun nederlaag voor de verwoesting en de dood niet toegeven, en dus blijven ze er onsamenhangend op aandringen dat Oekraïne zich nog dieper in het bloedbad stort.

Als er enige gerechtigheid zou zijn, zou Biden niet binnenkort voor de verkiezingen moeten verschijnen. Hij en zijn Westerse volgelingen, inclusief de media-organisaties, zouden vervolgd moeten worden voor oorlogsmisdaden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

2022: Geboortejaar van de multipolaire wereldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHAARP is een wereldwijde bron van zorg vanwege de verstrekkende gevolgen
Volgend artikelDr. Ryan Cole: “De autoriteiten wisten dat de vaccins kanker veroorzaakten”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Je kan er niets zinnigs over schrijven het is allemaal gezegd in dit artikel..enkele Polakken hier in Antwerpen dat er veel van hen met twee in een éénmans graf liggen om de vijand te misleiden..die meekijken uit de ruimte..ik geef het hier maar mee uit de gedrogeerd idioten uit Polen..het Westen hé..

 2. Amerika veroorzaakt ongekende bloedbaden met hun oorlogen en of proxy-oorlogen en het meest trieste is dat ze geen strobreed in de weg wordt gelegd. De werkelijke as van het kwaad is en blijft de USA.

  • Onderschat de glibberige dubbelzinnigheid en slinkse manipulaties niet van de British … en er komen altijd een hele meute Joden voor in het verhaal.

 3. Ondertussen…Weliswaar off-topic maar voor elke vrijheidsstrijder van groot belang. Weer een fantastische uitzending met hoge informatiedichtheid van maar liefst 2 uur vol met de meest krankzinnige berichten uit binnen en buitenland. Wederom op een heerlijk sarcastische wijze gebracht door Jeroen Pols en Willem Engel. Alle dystopische strapatsen die ze aan het uitrollen zijn komen hier voorbij. Al het bedrog van uw overheid, de Haagsche slangenkuil en enge globale instituties passeren hier de revue.

  ‘Weekoverzicht met Jeroen en Willem-Week 31’
  ‘In het weekoverzicht van week 31 nemen Jeroen en Willem de leegloop van de politiek door, niet alleen in NL maar ook, Canada, Engeland en België zien we het zelfde patroon.
  Supermarkten roven verder onder het mom van social justice nu de inflatie iets minder is. Pride kleurt NL in de regenboog, iedereen moet gehoorzamen alle verzet hiertegen is heiligheidsschennis. Internationaal is het belangrijkste nieuws dat China uit het Paris Climate Accord stapt. Direct daarna meer spanning omtrent Taiwan. Ook het Oekraïne conflict breidt zich uit naar de zwarte zee. Afrika worstelt zich los onder de greep van VS en Frankrijk en kiest Rusland en China om zaken mee te doen.’

  ‘Kamervragen in dossier Engel en inzage BRP(Basis Registratie Personen) bij gemeenten laten we samenzwering zien op het hoogste niveau. Agenda2030 is in gevaar, daarom een vlucht naar voren, critici verliezen bankrekeningen, MKB wordt ook klem gezet door banken. Weer veel plotseling en onverwacht, wat zou dat kunnen zijn?’
  https://videowaarheid.nl/video/weekoverzicht-met-jeroen-en-willem-week-31/

  • Betreft de CO² uitstoot China VS: de uitstoot per inwoner is in China +/- 30% van deze in de VS!!! Dat Parijs klimaat akkoord, samen met John Kerry is helemaal een trieste clowneske vertoning.

 4. Verschrikkelijk wat daar gebeurt. Hoeveel slachtoffers moeten daar nog vallen voordat de waanzinnige oorlogophitsers deze idioterie stoppen. Er kleeft heel veel bloed aan de handjes van deze krankzinnige politici in usa / westen / EU bende en de vele regeringen in de zgn democratische westerse landen.
  De psychopaten, waarbij alleen macht, geld en overheersing tellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in