Yevgeny Prigozhin. Foto: Politonline.ru

Zoals u zich wellicht kunt voorstellen, staan de Russische media in vuur en vlam door de plotselinge dood van Yevgeni Prigozhin toen zijn privéjet neerstortte in de regio Tver, vlakbij het dorp Kuzhenkino, ten noorden van Moskou. Zijn Embraer zakenvliegtuig vertrok om ongeveer 18:00 uur plaatselijke tijd van de luchthaven Sheremetyevo en zou ongeveer anderhalf uur later in Sint-Petersburg aankomen, maar het vliegtuig verdween slechts 15 minuten na het opstijgen van de radar, schrijft Deborah L. Armstrong.

De speculaties lopen hoog op, vermengd met een paar prikkelende stukjes nieuwe informatie. Mijn bron over alles wat met Wagner te maken heeft, kan ons niets vertellen dat niet al bekend is bij de Russische pers, en dit verhaal ontwikkelt zich snel, dus hier is slechts een deel van wat er nu in de Russische media wordt gemeld.

Speciaal protocol in werking gesteld

Op dit moment bereiden de commandanten van de PMC een aankondiging voor, die naar verwachting binnenkort zal komen. Dit maakt deel uit van een speciaal Wagner-protocol dat in werking trad toen de dood van de baas, Prigozhin, en zijn commandant, Dmitry Utkin, bekend werden gemaakt, volgens het kanaal van Tsargrad TV op het Russische platform Dzen, dat meldt dat de commandanten van Wagner een videoboodschap zullen opnemen over wat er is gebeurd.

Volgens de bronnen van Tsargrad moet het DNA van de slachtoffers van de crash nog getest worden voor 100% bevestiging. Alle tien inzittenden van de Embraer Legacy 600 kwamen om het leven, waaronder de 3-koppige bemanning en vijf andere passagiers naast Utkin en Prigozhin.

Rosaviatsiya, het Federale Agentschap voor Luchtvervoer (FATA) van Rusland, heeft een speciale commissie aangesteld om de crash van het vliegtuig te onderzoeken en een onderzoekscommissie van de FATA heeft een strafzaak geopend onder het artikel over schending van de regels van veiligheid van verkeer en exploitatie van luchtvervoer van het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie.

De onderzoekers zullen elke versie van de gebeurtenissen onderzoeken, inclusief de mogelijkheden van een fout van de piloot, een mechanisch defect en invloed van buitenaf.

Een tweede vliegtuig geregistreerd op naam van Prigozhin was ook in de lucht op het moment van de crash. Foto: Dzen.ru

Vreemde timing

De crash van de Embraer Legacy vond plaats op de twee maanden oude verjaardag van de datum waarop Prigozjin ongeveer 8.000 Wagner-troepen aanvoerde in een gewapende opstand in de richting van Moskou en een Russisch Il-22 vliegtuig neerschoot, waarbij tien bemanningsleden aan boord omkwamen. Het vliegtuig van Prigozjin stortte ook neer aan de vooravond van de Oekraïense Onafhankelijkheidsdag. Deze feiten zijn de onderzoekers niet ontgaan.

  Na het Zelensky-spektakel - Laat de opsplitsing beginnen!

“Twee luide klappen” gehoord

Volgens één van de bronnen van News.ru werden er twee luide klappen – of knallen – gehoord vlak voordat de vleugel en de stabilisator van het toestel afvielen en het neerstortte op verlaten boerderijland. Een getuige die video opnam van de crash zei: ” Knal, het ontplofte twee keer! Het valt! Kijk, het valt!”

En voormalig VS Inspecteur Nucleaire Wapens Scott Ritter, die gisteren sprak op Judge Napolitano’s “Judging Freedom” podcast, zei dat de manier waarop het vliegtuig viel, spiraalsgewijs uit de lucht viel, het leek alsof het een vleugel had verloren en waarschijnlijk was geraakt door een soort grond-luchtraket.

Hierboven: Voormalig Marine Inlichtingenofficier Scott Ritter bespreekt vliegtuigcrash Prigozhin met rechter Napolitano. Daaronder: Video van het vliegtuig van Prigozhin dat op de grond valt.

Tweede vliegtuig maakte zig-zag bewegingen

Toen het nieuws over de vliegtuigcrash voor het eerst werd gehoord, vroegen velen zich af of het waar kon zijn en het duurde uren voordat er enige bevestiging kwam. Prigozhin stond erom bekend zijn verblijfplaats te verbergen om degenen die hem volgden voor de gek te houden. Hij stond er bijvoorbeeld om bekend dat hij zich aan boord van het ene vliegtuig meldde, maar zich in werkelijkheid in een ander vliegtuig bevond.

Een tijd lang werd gedacht dat hij in het tweede vliegtuig zat. En het tweede vliegtuig, dat terugkeerde naar Moskou na de crash van het eerste vliegtuig, maakte volgens Flightradar vreemde zigzaggende bewegingen, “alsof de bemanning niet wist waarheen te vliegen.”

Ontwijkende manoeuvres, misschien? Nee, volgens Readovka maakte het vliegtuig zigzaggende bewegingen om overtollige brandstof te lozen omdat het terug moest keren naar Moskou, waar het landde op de luchthaven Ostafyevo.

Oekraïense terroristische aanval?

Prigozjin was een man met veel vijanden. Het was algemeen bekend dat sommige Russische oligarchen hem verachtten, vooral nadat hij had aangekondigd dat hij een lijst had gemaakt en dat hij voor hen zou komen. Hij werd ook alom gehaat in het Westen, en natuurlijk in Oekraïne, dat zware verliezen leed door toedoen van zijn Private Military Company. De Russische politicoloog Sergei Markov gelooft dat Oekraïense agenten een terroristische aanslag uitvoerden als een speciaal “Onafhankelijkheidsdaggeschenk” aan hun leiders, waarbij ze gebruik maakten van het gebrek aan staatsbescherming van Prigozhin na zijn gewapende opstand in juni.

  De suïcidale idioterie van de westerse oorlog tegen Rusland - Imperiale eindtijders gaan ons allemaal de dood injagen

Prigozhin’s laatste publieke optreden

De dag voor zijn dood publiceerde Prigozhin zijn eerste video sinds de zogenaamde “couppoging” van de PMC, waarin hij verklaarde dat Wagner verkennings- en onderzoekstaken uitvoerde die “Rusland nog groter” en “Afrika nog vrijer” zouden maken. De zakenman zei dat Wagner zou afrekenen met ISIS, Al-Qaeda en andere bendes en dat PMC Wagner “de taak van echte helden op zich neemt en de gestelde taken blijft vervullen.”

Prigozhin’s video op 22 augustus in Afrika gemaakt.

Eind juli kondigde het Nigeriaanse leger de omverwerping aan van de president van het land, Mohamed Bazoom, en blokkeerde hem uit zijn residentie. Daarna werd er een avondklok ingesteld en alle staatsinstellingen stopten een tijdje met werken. Op 10 augustus werd bekend dat de leider van de rebellen in Niger, Abdourahamane Tchiani, een decreet had ondertekend voor de vorming van een overgangsregering.

Leden van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS) eisten de terugkeer van president Bazoum en beloofden krachtdadig op te treden als dit niet binnen een week zou gebeuren. Er wordt gespeculeerd dat de rebellen zich na deze verklaringen misschien tot het “Orkest” hebben gewend voor hulp.

Russische luchtverdediging geactiveerd?

Tsargrad sprak ook met een veteraan van PMC Wagner, die niet geïdentificeerd wilde worden.

“Het is mogelijk dat het luchtverdedigingssysteem geactiveerd werd,” zei de naamloze Wagneriaan, “Dat wil zeggen, als we het over liquidatie hebben, zijn er hier mensen die een commando aan het luchtverdedigingssysteem kunnen hebben gegeven. Te oordelen naar de beelden van de val, is het zeer waarschijnlijk dat de Pantsir op het vliegtuig had kunnen werken, omdat de Buk het uit elkaar zou hebben gerukt, maar het viel in één stuk. Maar het is geen feit… En als er twee knallen te horen waren op de video, dan zouden het twee raketten kunnen zijn geweest. Maar ook dat is geen feit, er zijn geen sporen van raketten te zien op de video die ik zag.”

  Donetsk in brand: Nog meer burgers gedood door bombardementen door Oekraïense nazi's

Zou het gewoon een vreselijk ongeluk geweest kunnen zijn?

Ik denk dat de meesten van ons het eens zijn met deze naamloze Wagneriaan, die zei: “Een ongeluk met die vlucht? Ik geloof het niet.”

Prigozhin’s tweede fatale vliegtuigongeluk

Het komt misschien niet als een schok voor degenen die bekend zijn met de capriolen van de miljardair, maar Yevgeny Prigozhin werd al eerder gemeld als “omgekomen bij een vliegtuigongeluk”, in 2019. Toen hadden de werknemers van Prigozhin geen idee dat hun baas nog in leven was, omdat het alleen bekend was bij een select groepje. En later werd onthuld dat hij zijn dood in scène had gezet.

De kans daarop is deze keer klein.

Maar als Prigozjin in de hel is, kan ik me voorstellen dat deze voormalige veroordeelde – die chef-kok werd, die miljardair werd, die het Kremlin uitdaagde – daar binnenkort de plaats zal runnen.

Net voordat ik dit artikel kon publiceren, gaf de Persdienst voor PMC Wagner de volgende verklaring op hun Telegramkanaal:

“In verband met het grote verlies voor allen die alle commandanten en muzikanten steunden en steunen, vragen wij om zich niet in te laten met amateurisme, geen maatregelen te nemen binnen het land, terwijl er een externe dreiging is, de Eerste – Negende zou ondoordachte beslissingen van onze kant niet goedkeuren, wij zijn ‘Muzikanten’ en Batya heeft ons allemaal broeders gemaakt. Alleen de overwinning op de externe vijand zal ons het voordeel en de kracht geven om binnen ons huis orde op zaken te stellen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wagner titelhoofd Prigozhin – Dood of levend? – Update: Video’s (18+)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Russen hebben 45.000 man en 500 tanks verzameld in Koepiansk en bereiden zich voor op de definitieve aanval
Volgend artikelWaarom blokkeerde een barricade de enige verharde weg uit Lahaina?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Vermoord in opdracht van het Kremlin, uitgevoerd door de FSB en niet anders. Vreselijk dat andere onschuldige mensen moesten sterven. Prigozhin had het kunnen weten toen hij tegen Putin in ging. Toch is ook dit een verlies, hij wist veel Russen te mobiliseren voor Rusland!

  • Beste NationaalCoordinatorOverheidsBestrijding,
   Wow, wat weet jij dat goed.
   Zat jij bij ze aan tafel toen dat eventueel besproken werd?

   Ik heb ook zoiets;
   Vermoord in opdracht van de CIA/NSA omdat Prigozhin teveel invloed zou krijgen in de Afrikaanse landen.
   Ik zat aan een andere tafel……..

   • @NCOB…

    Haha… mijn hemel wat een snelle conclusie. Waar haal je in hemelsnaam de informatie vandaan om dit zo stellig te kunnen zeggen.

    Dit verhaal kan nog alle kanten op.

    Het feit dat westerse media meteen vol op hun propaganda orgel bezig zijn om te vertellen hoe het zit, zegt mij dat ze zo ongeveer feest vieren omdat ze denken dat de aanslag die ze pleegden is gelukt. Ik krijg een gevoel als bij Sigrid Kaag die ‘spontaan’ op de tafel danst na een onwaarschijnlijke verkiezingsuitslag. De westerse media gedraagt zich als een klein kind dat op de midgetgolfbaan een hole in one scoort.

    Maargoed… we zullen de komende dagen wel horen hoe het zit. Prigozhin had zoals gezegd genoeg vijanden met een motief en Rusland had volgens mij juist het kleinste motief, want Prigozhin was met zn Wagner groep een serieuze medestander. Ik kan ook nog wel zien dat dit strategisch een klapper van een schaakzet kan zijn als het fake is. Alle verraders staan te juichen op tafel, wat kansen biedt om ze gericht te vernietigen.

    We gaan het zien komende dagen/weken. Pas als ik het echt zie, geloof ik het en dan pas zeg ik RIP.

   • LOL.
    Who benefits from his death? – The West (USA, France, Nato, Poland).
    Who is Wagner currently a threat to? – The West in Niger, Africa (USA, France, Europe).
    Can you trust Putin? – We don’t know.
    Does Putin secretly work with the GES, the “Global Elite Scum”, aka the WEF? – Possibly. Consider BRICS:
    Brazil = WEF agenda + totalitarian.
    China = totalitarian + opportunist WEF agenda
    South-Africa = reverse racist, killing the farmers and whites.
    India = technocrat heaven, only partly against covid BS, mostly in line with the WHO.
    Many questions, and only time will tell!

 2. Ik Hoorde dat Ukri marines een aanval hadden uitgevoerd op de Krim ,ze waren met waterscooters gekomen en een aantal Russen gedood en onder de Ukris geen enkele slachtoffer .
  Maar kan niks vinden op het net of is het weer een broodje aap.
  Als je op het zuidelijks punt aanland dan lijkt het mij dat je gewoon de dood tegemoet ziet je hebt geen enkele back up dat zou pure zelfmoord zijn .
  Ben benieuwd of dit wel ooit zo is .

  • Was dit het ?

   Het Russische leger bracht twee boten tot zinken met soldaten van de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU), die probeerden de Dnjepr in de regio Kherson over te steken. Dit werd op 24 augustus aangekondigd door de waarnemend gouverneur van de regio, Vladimir Saldo.

   Volgens hem waren dit, gebaseerd op de uitrusting van de Oekraïners, militaire special operations forces. Een poging om troepen te laten landen werd gestopt tussen de stad Hola Pristan en het dorp Kardashinka.

   “Twee boten met acht militanten verlieten de rechteroever en werden onmiddellijk geregistreerd door onze inlichtingendienst. De artillerie reageerde onmiddellijk – één boot werd in het midden van de rivier tot zinken gebracht, de tweede mocht dichterbij komen en zonk ook,” zei Saldo in zijn Telegram-kanaal.

   Media Nieuws2
   Opgemerkt wordt dat alle militanten werden vernietigd.

 3. Wagner baas vermoord door Poetin of toch niet?

  Zoals gebruikelijk is na de crash van het vliegtuig van Wagner baas Prigozjin, de Russische president Poetin alweer door de MSM berecht en veroordeeld voor moord.

  Aangezien het ongeluk in Rusland gebeurde en volgens Biden er niets in Rusland gebeurt zonder dat Poetin het weet, is het wederom een Poetin moord.

  Als je de MSM moet geloven dan begint de Russische president Vladimir Poetin al aardig op Hillary Clinton te lijken. Alles en iedereen die hem op wat voor manier dan ook in de weg staat, wordt opgeruimd.

  Iemand die dan ook boven aan dat lijstje zou staan is Wagner baas Jevgeni Prigozjin, de man die enige tijd geleden een staatsgreep pleegde tegen Poetin.

  Zoals wij toen schreven had er alle schijn van dat de ‘staatsgreep’ met behulp en medewerking van Poetin in elkaar werd gedraaid om bepaalde problemen op te lossen.

  Binnen de kortste keren ging het leven voor Prigozjin dan ook gewoon door en nu ineens stort zijn vliegtuig neer.

  De kleine zakenjet was op weg van Moskou naar St. Petersburg toen het ergens halverwege volkomen onverwacht neerstortte. >>>

  https://niburu.co/buitenland/18861-wagner-baas-vermoord-door-poetin-of-toch-niet

 4. Volgens de Telegraf, de krant van zwakker Nederland zou een Mi 8 helicopterpiloot vol met reserve onderdelen zijn overgelopen naar de Oekraine op dezelfde dag. Mogelijk is er een verband? Hoe dan ook, het kan een FF aanslag van de NAVO zijn waarvan Putin de schuld moet krijgen om Wagner tegen Rusland op te zetten. Zeker gezien de rol van Wagner in Afrika zou dat wel heel erg goed uitkomen voor de westen. Als Rusland Prigozjin uit had willen schakelen zijn er veel handigere manieren te verzinnen zonder de collateral damage die nu is ontstaan.

 5. Als het vliegtuig werd neergeschoten dan konden de schutters nog een puntje zuigen aan de MH17-schutters. Die raakten niet een vleugel of wat van het reuzegrote vliegtuig, maar precies knal op de pilootstoel.

 6. Jevgeni Prigozjin ga ik niet missen. De verdiensten van die figuur zijn mij niet duidelijk. Het Wagner-huurlingenleger? Wat stelt dat voor als de opdrachtgever de knoppen van financiën en logistiek omdraait? Ik zie het zo dat zo’n huurlingenleger dient om smerige jobs over de landsgrenzen zonder dat de opdrachtgever als staat/land/natie daarvoor verantwoording moet afleggen. In Irak waren toch genoeg voorbeelden?

  • Het is een volksheld in rusland. Een vent met ballen en een grote waffel die doet wat hij moest doen. Heb je daar moeite mee soms. ga dan lekker bij de telegraaf enzo commentaar geven op alle filmjes en artikelen waar homo obama een land heeft kapot gemaakt en het volk om pijpleidingen voor trutwijf victoria nudelman in de grond te stampen. Hier zijn we voor rusland en voor prigozin ondanks zijn grote waffel.de man verdiend beetje meer respect.

   • Waar ik wel moeite mee heb is met een uithaal van dit soort. We zijn immers geen troep hooligans die als blinden achter hun helden staan roepen. Ik haal ook niet uit naar het primitief taalgebruik van mijn medebloggers. Een greintje meer niveau verdient de verdediging van de Russische zaak. Ik denk dat de meute in Rusland in vergelijkbare mate zoals met uw Telegraaf gevoerd wordt. Maar mannen met het niveau van Poetin en Lavrov hebben toch zedig deze man met zijn boertige manieren op afstand gehouden.

   • Greet precies! ik begreep dat in rusland beledigen van wagner soldaten tot hoge boete kan leiden. zulk aanzien heeft wagner, weet niet of dat na opname van meeste wagner troepen in reguliere leger, nog steeds geldt, maar geeft wel hun status aan.

 7. Als je het filmpje bekijkt is het vliegtuig een vleugel kwijt, dus er zat een bom verstopt of het is geraakt door iets, een vliegtuigvleugel breekt nooit spontaan af.

 8. Ik heb in mijn jongere jaren vliegtuigen gebouwd……ja……ben een paar jaar vliegtuig mecanicien geweest.

  Ik heb aan de testbanken van vleugels gestaan.

  Een vleugel breekt niet……en als die dat toch doet is die gesaboteerd.
  Punt.

  • pravda heeft wel interessant details en trekt verstandig niet direct conclusie. citeren ook de condoleances en altijd weer “ëxtra” boodschap van poetin. wat kan die man toch geniaal met woorden spelen en dat bedoel ik heel positief.

 9. Het is nog veel speculeren. Kan alle kanten met deze verhalen. We waren er niet bij, het enige wat we weten is dat er een vliegtuig is neergestort en wie er in zaten is nog niet 100pct zeker. Alhoewel Putin zijn condoleance heeft gegeven aan fam prigozhin. Wat de oorzaak is kunnen we naar gissen.

 10. De val was hun hel.
  Niemand daagt ongestraft Vladimir uit. Vladimir wint altijd. Poef!, vleugeltje weg, Poef! stabilisatortje weg en dwarrelend als een herfstblad naar beneden, de toplui bij volle bewustzijn heen en weer gesmeten een hele minuut lang bij volle bewustzijn. Niemand beledigt Vladimir ongestraft. Vladimir wint altijd.

  • Ja een hoogdag om Poetin te bekladden en hem alles des duivels te verklaren. Wet weten nog van niets maar ze zijn er al klaar mee. Zeker onze gluiperige msm gevolgd?

 11. Ik ga ervan uit dat het een hoax is. Door Rusland georganiseerd. Om erachter te komen wie zich van binnenuit nu nog meer tegen Rusland keert. Op deze manier haalt hij het laatste restant rotte appels eruit.

 12. The only “solution “ to this mystery that makes sense is when MR YP is preparing a big offensive. Attention goes to Africa, he will be at White Russia.
  Putin could easily detained him. They played too long under one head. I guess: this is a setup.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in