Photo by Markus Spiske on Unsplash

De overheid kan gedwongen worden om de keuzemogelijkheden van burgers te beperken om de voorspelde ‘verwoestende gevolgen’ van klimaatverandering te bestrijden. Dat is de boodschap in een advies getiteld “Climate Justice”, gepubliceerd op 13 maart door de Duitse Raad voor Ethiek, bericht Europeanconservative.

In het advies beveelt de Ethische Raad – een raad van deskundige adviseurs die door de Duitse wet is ingesteld – maatregelen aan die door bedrijven, individuen en de overheid moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat de gevolgen van klimaatverandering niet onrechtvaardig ten laste komen van “mensen die het niet zo goed hebben,”

De Ethische Raad zegt dat dit voornamelijk op vrijwillige basis moet gebeuren, door individuele “zelfverplichting als uitdrukking van iemands individuele vrijheid”, bijvoorbeeld door “het vrijwillig opgeven van bepaalde vakantie-, consumptie- of mobiliteitspraktijken,”

De verklaring van de Raad gaat echter verder (nadruk toegevoegd),

Om redenen van rechtvaardigheid kan het moreel verplicht zijn om bij te dragen aan maatregelen om klimaatverandering aan te pakken. Als de eigen uitoefening van vrijheid op een onrechtvaardige manier interfereert met de vrijheid en het welzijn van anderen of toekomstige generaties, bijvoorbeeld door consumptie die schadelijk is voor het klimaat, kan de overheid ingrijpen met vrijheidsbeperkingen.

Met andere woorden: Als je niet aan de schandpaal genageld kunt worden om je te gedragen op een manier die door de elite moreel juist wordt geacht, dan kan het zijn dat de overheid je simpelweg moet dwingen. Flugscham, van het oorspronkelijke Zweedse flygskam, dat “vliegschaamte” betekent – schuldgevoel over vliegen dat wordt ervaren door milieubewuste reizigers – is nu een ingeburgerd woord in de Duitse woordenschat.

  De zon bepaalt het klimaat op aarde, niet kooldioxide

Hoewel het advies stelt dat de Ethische Raad tegen het opschorten van “democratische vrijheden en processen” is om de gewenste klimaatdoelen te bereiken, zegt de groep dat het grotendeels aan de overheid is om de “ondersteunende randvoorwaarden” te bieden waaronder individuen – zoals we tegen de kinderen zeggen – goede keuzes kunnen maken.

Deze randvoorwaarden, aldus het advies, moeten onder andere lagere snelheidslimieten, meer “elektromobiliteit” en hogere CO2-belastingen omvatten. De Raad stelt een persoonlijke emissielimiet voor die niet overschreden mag worden, en zelfs “een verbod op producten of diensten die bijzonder schadelijk zijn voor het klimaat” – of, zoals Apollo News het zegt: “een regeling voor wie wat mag kopen en in welke mate.”

De organisatie definieert klimaatverandering als een door de mens veroorzaakt fenomeen (“te wijten aan, onder andere, de verbranding van fossiele brandstoffen en de vernietiging van bossen en heidevelden sinds het begin van de Industriële Revolutie”) en zegt ook dat Duitsland rekening moet houden met “de lange geschiedenis van kolonialisme en industrialisatie”, evenals met “voortdurende neokoloniale afhankelijkheden”, wat betekent dat

er een onderscheid gemaakt moet worden tussen groei in landen in het Zuiden die hun ontwikkelingsachterstand inlopen en verdere groei van consumptie en gebruik van hulpbronnen in geïndustrialiseerde landen, en er moet worden onderhandeld over passende compensatiebetalingen.

In een tijd waarin de voormalige Europese industriële grootmacht nauwelijks de neus boven water heeft, is het de vraag of “compenserende betalingen” aan het Mondiale Zuiden op de radar van de stoplichtcoalitie staan, ongeacht de aanbevelingen van de Ethische Raad.

  Illusoir schuldgevoel

De Ethische Raad is een onafhankelijke organisatie met 26 leden die diverse “wetenschappelijke, medische, theologische, filosofische, ethische, sociale, economische en juridische belangen” vertegenwoordigt en bedoeld is om richtlijnen te verschaffen voor het omgaan met maatschappelijke veranderingen, “met name op het gebied van de biowetenschappen en hun toepassing op mensen”. De Ethische Raad, die is vastgelegd in de Duitse wet, is onder andere belast met het ontwikkelen van “verklaringen en aanbevelingen voor politieke en wetgevende actie” en bereidt zijn adviezen voor op basis van zijn eigen beslissing, “namens de Duitse Bondsdag of namens de federale regering.”.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GEEN GRAP: In Schotland worden tientallen windturbines in het geheim aangedreven door dieselgeneratoren! – U zult niet geloven waarom…Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSenaat Tennessee neemt wet aan die chemtrails verbiedt
Volgend artikelRusland kondigt twee nieuwe LEGERS aan; 14 nieuwe divisies, 16 nieuwe brigades
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Toen ik van Benito hoorde die sinds september in een bunkertje had gewoond, dacht ik in de eerste plaats aan het terras waar ik steeds dezelfde gesprekken hoorde over de nieuwe keuken, badkamer, slaap- of woonkamer, als voorbode van corona. Hij kon enkel kruipend op zijn buik binnenkomen. Hij vertelde me ook dat als hij ’s nachts het gezoem van de muggen hoorde, de vleermuizen die daar binnen aan de muur hingen direct in actie kwamen.

 2. Heerlijk werken voor de ethische raad als freelancer voor dik 150 euro per uur, uiteraard via een tussenbureautje kunnen die hun bungalow in Bloemendaal ook afbetalen, maanden aan zo’n rapportje schrijven, dikke Tesla, volledig aftrekbaar van de zaak.. en de rest van de bevolking maar bezuinigen op kinderopvang, ouderenzorg, etc… zorgpremie weer lekker omhoog?
  Hoe gaat het met het MKB? Horeca, winkeliers,…

  • Hoe gaat het met het MKB? Horeca, winkeliers,… Dat kan ik je wel vertellen. Alles gaat naar de kut als wij niet eendrachtig dat regeringstuig de les lezen. Die kankerlijers vliegen met privejets en strijken een megalomaan salaris op en vertellen ons dat we geen leven mogen hebben. Tijd voor een opstand die zijn weerga niet kent.

 3. donder toch op malloten.
  wat doen zij en de rest van de bende psychopaten:
  voedsel vergiftigen
  chemtrails
  gifspuiten
  dwangmaatregelen
  lockdowns
  oorlog uitlokken
  water vergiftigen
  etc. etc.
  dan roepen de burger is de schuld die moet op gehokt worden want anders gaat het fout.

 4. Klimaatverandering bestrijden ? Is dat de natuurlijke invloeden, wetmatigheden, die op de aarde inwerken veranderen, verminderen?

  Voorbeeld: Appels vallen niet meer naar beneden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in