Pixabay

Tientallen gigantische turbines op Schotse windparken werden aangedreven door dieselgeneratoren, meldt de Sunday Mail. Scottish Power heeft toegegeven dat 71 van haar windturbines op fossiele brandstoffen waren aangesloten nadat er een storing in het elektriciteitsnet was opgetreden, bericht Dailyrecord.

Het bedrijf zei dat het gedwongen was actie te ondernemen om de turbines warm te houden tijdens het zeer koude weer in december. Een klokkenluider vertelde de Sunday Mail echter dat het incident deel uitmaakte van een reeks tekortkomingen op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid.

De werknemer, die anoniem wenst te blijven, zei: “De Schotse regering wil ons land aantrekkelijk maken voor buitenlandse investeerders, aangezien 40 procent van de wind die in Europa waait, over Schotland waait. Dit mag echter niet betekenen dat we accepteren dat onze waterwegen en de natuur worden vervuild met koolstof uit dieselgeneratoren en hydraulische olie. Mensen moeten weten dat onze windparken door de hebzucht van bedrijven niet zo efficiënt werken als ze zouden kunnen, terwijl hun energiekosten blijven stijgen.”

Colin Smyth, Labour-parlementslid voor Zuid-Schotland, zei: “De SNP en de Groenen hebben keer op keer bewezen dat ze niet te vertrouwen zijn als het om milieukwesties gaat. Zij roemen het potentieel van Schotland voor hernieuwbare energie, maar lijken er niet op toe te zien dat de reeds bestaande centrales naar behoren worden geëxploiteerd. Dit is niet het eerste probleem dat zich met betrekking tot deze locatie voordoet en men maakt zich zorgen over het gebrek aan openheid wanneer zich problemen voordoen.”

“Wat de redenen ook zijn, het gebruik van dieselgeneratoren om defecte turbines ijsvrij te maken is milieuwaanzin. Deze mate van oneerlijkheid raakt de kern van de SNP en de Groene regering, wier retoriek over net-nul-energie heel anders is dan de werkelijkheid.”

60 turbines in het Arecleoch-windmolenpark en 11 in Glenn App bij Cairnrayn in Zuid-Ayrshire zijn in bedrijf genomen en aangesloten op zes reusachtige dieselgeneratoren. De windparken worden beheerd door Scottish Power Renewables, een dochteronderneming van het Spaanse Iberdrola, die 1183 onshore turbines exploiteert waarmee genoeg elektriciteit kan worden opgewekt om twee miljoen huizen van stroom te voorzien.

  Duitse elektriciteitsprijzen verdubbelen als "groene" nachtmerrie begint

De klokkenluider onthulde echter hoe ze generatoren moesten inschakelen nadat ze het probleem hadden ontdekt.

De werknemer zei: “In december zaten 60 turbines in Arecleoch en 11 in Glenn App zonder stroom door een kabelfout in het windmolenpark van Mark Hill. Om deze turbines weer van stroom te voorzien, draaiden de dieselgeneratoren tot zes uur per dag.”

Hij beweerde ook dat er andere technische problemen en milieuproblemen waren ontdekt. Deze omvatten:

 • Turbines die lange tijd op half vermogen draaien door defecte convertormodules.
 • Andere in “testmodus”, waarbij ze elektriciteit van het net afnemen in plaats van te leveren.
 • Meer dan 4000 liter olie is uit de hydraulische eenheden van de turbines gelekt en over het landschap verspreid.
 • Zorgen over veiligheidsnormen en transparantie.

De klokkenluider zei: “Turbines zijn regelmatig offline door storingen waarbij ze stroom aan het net onttrekken in plaats van te produceren, en ze draaien ook lange tijd op halve kracht omdat onderdelen niet zijn vervangen.”

“Scheuren in de mechanismen spuiten ook regelmatig vuile hydraulische olie over het Schotse landschap. De veiligheidsnormen zijn niet verbeterd sinds een werknemer in 2017 om het leven kwam in het windmolenpark van Kilgallioch.”

Vorig jaar onthulden wij dat de voorzitter van Scottish Power, de Spanjaard Ignacio Galan, in 2021 meer dan 11 miljoen pond vergaarde. Hij nam het enorme bedrag mee naar huis terwijl miljoenen klanten door de stijgende brandstofkosten in armoede worden gestort.

Een woordvoerder van Scottish Power bevestigde dat gedurende een “korte periode” dieselgeneratoren werden gebruikt vanwege een “externe storing op het GB-net”, waardoor drie windparken niet konden werken tijdens het extreem koude weer in december. De woordvoerder benadrukte dat er geen diesel is gebruikt om elektriciteit op te wekken via de rotorbladen.

  "Klimaatveranderings"-FANATEN zijn momenteel de GROOTSTE BEDREIGING voor de wereld

Hij voegde daaraan toe: “Om de context aan te geven, meet Scottish Power de beschikbaarheid van haar 1183 onshore turbines en kijkt naar het percentage van de tijd dat elke turbine klaar en beschikbaar is om groene energie te produceren. In 2022 was dit betrouwbaarheidscijfer 96 procent.”

Hij benadrukte dat de convertormodules van de turbines in Arecleoch en Mark Hill wegens technische problemen zijn vervangen.

De woordvoerder voegde daaraan toe: “Alle turbines in de energiesector verbruiken een kleine hoeveelheid elektriciteit voor hun systemen. Elke windturbine is uitgerust met veiligheids- en bewakingssystemen die automatisch eventuele storingen detecteren, inclusief de hydraulische systemen.”

“Eventuele problemen worden tot een minimum beperkt en onmiddellijk verholpen door onze onderhoudsteams, die zich houden aan de hoogste normen van milieuprotocollen. De gezondheid, de veiligheid en het welzijn van werknemers, aannemers en het publiek, evenals de bescherming van bedrijfsmiddelen en de operabiliteit, zijn onze topprioriteiten.”

“Als een van de groenste elektriciteitsproducenten in het Verenigd Koninkrijk wekken wij uitsluitend 100% hernieuwbare elektriciteit op, exploiteren wij duizenden turbines en produceren wij genoeg schone energie om jaarlijks twee miljoen huizen van stroom te voorzien. Onze turbines worden elke dag regelmatig en voortdurend geïnspecteerd en onderhouden volgens de industriële normen, en wij voldoen aan alle wettelijke vereisten wanneer onze windparken niet beschikbaar zijn om elektriciteit op te wekken voor het Britse net.”

Verwijzend naar de instorting van een turbine in het Kilgallioch Wind Farm, voegde hij eraan toe: “Alle relevante instanties zijn binnen de vereiste termijn van het incident in kennis gesteld.”

De turbine van 2 miljoen pond was tijdens een storm in 2017 ingestort. Later bleek dat Scottish Power het publiek zeven dagen lang niet over het incident had geïnformeerd.

  Na decennia van ontkenning geven de bedrijfsmedia toe dat chemtrail terravorming nu plaatsvindt om "klimaatverandering te bestrijden"

Scottish Power werd beschuldigd van “ongebreidelde woekerwinsten” nadat de energiereus in de eerste zes maanden van 2022 een winst van 924,6 miljoen pond had binnengeharkt. De winst werd aangekondigd toen de kosten van elektriciteit en gas de pan uit rezen, waardoor duizenden Schotten in brandstofarmoede terechtkwamen.

Sharon Graham, algemeen secretaris van Unite, zei destijds: “Wat voor soort trickle-down economie is dit? Miljarden ponden die van Scottish Power naar Iberdrola in Spanje gaan.”

“Trickle down van Schotland naar Spaanse aandeelhouders. Het bewijs dat het trickle-down beleid van de overheid gedoemd is te mislukken.”

Galan, de algemeen directeur van Scottish Power-moederbedrijf Iberdrola, is ooit voor het Spaanse Hooggerechtshof verschenen wegens beschuldigingen dat hij de voorzitter van Real Madrid zou hebben bespioneerd. Hij getuigde achter gesloten deuren over de vraag of Iberdrola de politiechef die privédetective is geworden, Jose Manuel Villarejo, had ingehuurd.

Hij werd ervan beschuldigd de privacy van Florentino Perez van Real te hebben geschonden toen zijn bouwbedrijf ACS in 2009 meedong naar een zetel in het bestuur van Iberdrola. De rechtbank sloot de zaak in juni zonder verdere actie te ondernemen.

Het kan echter in hoger beroep worden heropend. Galan ontkende elke overtreding en de zaak werd in juni vorig jaar met betrekking tot hem gesloten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Windturbines-wieken kunnen niet worden gerecycled – vervuilen grote stukken landVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet “Niet-Ultimatum” opnieuw bekeken
Volgend artikelZware luchtaanvallen: Poetins grote offensief is begonnen, zeggen militaire functionarissen in Kiev
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

  • dat wordt voor jou geregeld via de belastingen die wij betalen… je hebt er dus geen grip op wat dat betreft, ze stelen het gewoon van je en geven dat in de vorm van subsidies aan die bedrijven en ow, die geven dan weer deels dat geld aan de aandeelhouders en zo is hun cirkeltje rond van stelen van de bevolking.

 1. Hahaha, dit wordr al vanaf het begin gedaan en…….. ook je elektrische auto-oplaatpunten zijn doorgaans via de gewone dieselmotoren van elektriciteit voorzien.

  Bijv. De grote hotels in Egypte en andere landen, die ver afgelegen staan, worden sinds jaar en dag in een geluidsdichte loods door enorme dieselmotoren van elektriciteit voorzien, wat deztijds heel normaal was.

  Omdat ik dit her en der in Noord Afrika, Azië, de Caribische eilanden, India e.d. had gezien, was ik op mijn qui vive toen de elektrische auto via laadstations hun accu’s in Nederland gingen oplaren. Zo woke als de corrupte paus en de regeringen, zag ik een servicebus onderhoud uitvoeren bij – jawel – een oplaadpunt. De deur ging open en ik zag de dikke dieselmotoren staan. De deur werd snel weer dichtvedaan, tien ze proef gingen draaien.
  Een groene auto, groene stroom?
  De grote windmolens kosten 100 % energie om ze te produceren etc. Na 10 jaar zijn ze botweg op… Zij produceren in de 10 jaar slechts 75% van de eerder verbruikte energie (om ze te produceren, i stalleren etc.). Mja, wel groene stroom he🙈🙈🙈🙈

   • Absoluut! Die freebitNL op Rumble heeft er toevallig gisteren een video clip over geplaatst. Niet te vatten. Het gaat over de Dual Fluid Reactor die zelfs stroom kan produceren voor 1 cent per Kw/h en ook nog het afval van de reguliere kerncentrales kan omzetten in energie.

  • Wat ook bij vele windmolens missen zijn de stroomkabels naar het net. Daar viel bij mij de mond van open, toen een boer dat mij vertelde. Dat ze de stroomkabels helemaal niet hebben gelegd en aangesloten hebben aan het net. Hij had er 2 op zijn land staan en kreeg er een flinke zak geld voor zei hij. Dus velen windmolens zijn enkel fictief, om zo de subsidiepot leeg te kunnen trekken.

  • Deze fratsen worden ook wel “kinderziekten tijdens de transitie-periode” genoemd. Bij alle grote onderwerpen blijkt er -als je de follow the money route bekijkt – met nàme tijdens deze crisis sprake te zijn van immense corruptie.
   Als je aan het concept Smart City denkt of zelfs aan de Tri-City State idioterie dan is daar tzt ZO veel stroom voor nodig. Dat kan nooit alleen mbv ‘groene’ stroom draaiende gehouden worden.

 2. Yep in een voorstadje bij Dubai staan ong 300 grote gasturbines die stroom opwekken voor alle airco’s etc die hoeveelheid ga je ook niet redden met bv zonnepanelen.

 3. De meest groene stroom is deze dewelke van fossiele brandstoffen komt en co2 is geen vervuilende stof , het is het levensnoozakelijke gas zonder hetwelke geen leven mogelijk is en waarvan er eerder te weinig is dan teveel.

 4. Kortom…dit artikel gelezen te hebben en de onderstaande reacties;
  Het kan nergens over gaan of we worden belazerd en in de maling genomen.

 5. Nou heel kort, de windmolens zijn een hoax, zeg ik al jaren. Zit gigantisch verdienmodel op die naïeve deugmensen mogelijk hebben gemaakt rijdend in hun lelijke tyfus tesla : kijk daar rij ik op,wind..lol…..En de rijke elite die dit pushte is nog rijker gemaakt. Molens die hard draaien zonder wind kloppen niet…is niet zo moeilijk…gewoon kijken..Zelfde met zonnepanelen in een land zonder zon…

 6. Net als bij de toren van Babel, wint de entropie van de syntropie, oftewel uiteindelijk storten de windtorens in elkaar door onvoldoende onderhoud. Of jullie milieu activisten het nu leuk vinden of niet, GAS is op dit moment de schoonste oplossing. Ik hoop dat waterstof onze reddende engel gaat worden, we zullen zien…

  • @John waterstof is mooi ware het niet dat het veel kuub aan stroom en gas kost om een kuub te maken. Leuk projectje weer van de Bilderberg Shell.

 7. Ik weet niet of ik het artikel goed begrijp, maar als electrotechnicus kan ik vrij zeker het volgende stellen: het is NIET mogelijk om windmolens juist via stroom te laten draaien, de generatoren in windmolens werken maar 1 kant op: stroom naar buiten. De MPPT (Maximum Power Point Tracking) systemen zijn niet bidirectioneel, dat is iets wat 100% zeker is. Dus mij lijkt het verhaal iets anders te zijn: Ze laten defecte windmolens gewoon draaien met voldoende rem er op (windenergie wordt dan gewoon in warmte omgezet) dat ze niet op hol slaan en dan de stroom uit de molen “faken” d.m.v. dieselgeneratoren, waardoor men de subsidie van de “groene” stroom niet misloopt.

  • Precies Simon ! Zo lang diesel nog redelijk betaalbaar is loont dit. Paard achter de wagen spannen, maar dat is het doel van de ” woke” sekte. Vooral de productie van Waterstof vreet stroom en waterstof is het kleinste molecuul, dus peperduur om op te slaan c.q. te transporteren. Groen kost meer dan het oplevert.

  • Dit faken kan ik me heel goed voorstellen! Het overeind houden van de duurzaamheidsmythe als hèt belangrijkste lijkt al deze uitwassen te legitimeren. Men heeft er zo krankzinnig veel in geïnvesteerd, dat er geen stap terug meer gezet màg / kan worden. In feite lopen àlle grote thema’s van vandaag uit op een ramp. De zgn. elite hoopt dat hun nieuwe religie de technologie hen uiteindelijk alsnog zal gaan redden en dat moet dan vooral hun tekentafel-realiteit waar maken.

  • Het is niet mogelijk een defecte windmolen zo maar even op diesel te laten draaien. Er staat ““Wat de redenen ook zijn, het gebruik van dieselgeneratoren om defecte turbines ijsvrij te maken is milieuwaanzin. ”
   Dus er zijn electrische verwarmingen geplaatst die op dieselgeneratoren aangesloten waren.

 8. EXTINCTION EVENT
  FREE ENTRY
  NO TICKETS REQUIRED
  All life on the surface of the this planet Earth,
  is just 200 ppm of Atmospheric CO2 from total extinction!

  Plants breathe CO2 in the same way that animals breathe oxygen.
  (It is NOT ”fertiliser!”)
  The minimum optimum level of CO2 for plant growth, is 1000 ppm (parts per million).
  Greenhouses need to have CO2 pumped into them to increase the level to this amount.
  If Atmospheric CO2 falls to 200 ppm, then all plant life will start to suffocate and die.
  This will be closely followed by all animals that live on plants,
  or who live on animals that eat plants.
  The present level is about 400 ppm.
  So, there is a minute 200 ppm of CO2, between life and total extinction of life on this planet.
  Severe crop failures may occur at just half this amount.
  However, someone, or maybe something, is encouraging Humanity to reduce the level.
  Therefore, that someone or something, is encouraging humanity to exterminate life on this planet.
  Including itself!

  • The regulating power of the oceans concerning atmospheric gasses proves amazing every time. So perhaps there lies another temporary salvation for humanity.

 9. It’s worse than I’ve mentioned.
  The panet is entering a new Glacial Age, when the process completes, temperatures will plummet, followed by CO2.
  100 ppm less together with the cold will lead to massive crop failures. If the 40 ppm produced by humans is also removed, that only leave 60 ppm. before disaster.
  If I was suspicious, and I am, I would conclude that someone or something was in the process of removing humanity from the planet, for their own gain.

 10. “De Groenen hebben keer op keer bewezen dat ze niet te vertrouwen zijn als het om milieukwesties gaat.”

  Overal hetzelfde liedje, Nederland wordt in opdracht van de overheid gegijzeld door een paar handige groene tering idioten met een viesie die niet verder reikt dan een dun straaltje uit een ouderwets waterpistooltje bijv Mr. drs. Marjan Minnesma en die totaal-idoot Johan Vollenbroek als je hem tegen het zonlicht houdt dan zie je zijn zielige klein hartje kloppen.

  https://youtu.be/bWtYzU40N-M

 11. 1. Windmolens moeten (langzaam) blijven draaien, anders roesten ze vast. Hiervoor is olie nodig.
  2. Als een windpark uitvalt, komt het niet meer vanzelf op gang. Dit gebeurt door kolencentrales en moet heel nauwkeurig gebeuren, doordat windmolens een gelijkstroom leveren en er een wisselstroom van 50 Hz nodig is om te leveren aan het net. Het op gang brengen kan 4 dagen duren.

  Uit: Bom onder de klimaatcorruptie, Epoque december 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in