Rusland staat wellicht op het punt tactische kernwapens in te zetten nu Poetin in een decreet de staat van beleg heeft afgekondigd in de regio’s Donetsk, Luhansk, Kherson en Zaporizhzhya.

Dit besluit betekent in feite dat Rusland zich in een staat van oorlog bevindt die de verdediging van Russische gebieden met alle middelen en op alle manieren rechtvaardigt! schrijft Warnews24/7.

Dit wordt bevestigd door het feit dat er in verschillende Russische regio’s een geel en rood alarm geldt.

Vandaag zijn Poetin en de Russische leiding begonnen met de voorbereiding van het Russische volk op het dreigende gebruik van kernwapens.

In de regio’s die grenzen aan Oekraïne en de nieuwe gebieden wordt een “gemiddeld niveau”-alarm ingevoerd. Deze regio’s omvatten de Krim en Sevastopol, Krasnodar Territory, Belgorod, Bryansk, Voronezh, Kursk en Rostov.

In de overige gebieden van het Centraal Federaal District en het Zuidelijk Federaal District wordt, naast de bovengenoemde acht, zelfs in de hoofdstad Moskou een “hoog niveau”-alarm ingevoerd.

In de overige regio’s van Rusland wordt een “basis niveau”-alarm ingevoerd.

Tegelijkertijd kondigde Vladimir Poetin de oprichting aan van territoriale verdedigingseenheden door de lokale bevolking in Zaporizhzhya, Kherson, Lugansk en Donetsk.

De adviseur van het hoofd van de regio Krim benadrukte dat “de regio het recht heeft gekregen om snel, vrijwel onmiddellijk op “alle uitdagingen” te reageren”

Poetin kondigt staat van beleg af

De Russische president Vladimir Poetin heeft aangekondigd dat hij een decreet heeft ondertekend tot instelling van de staat van beleg in de regio’s Donetsk, Lugansk, Kherson en Zaporizhya.

  Wagner-baas uit 'vreugde' over Victoria Nuland

Te midden van een tegenaanval van de Oekraïense strijdkrachten in zowel het zuiden als het oosten van Oekraïne en de vrees voor aanvallen op kritieke infrastructuur, zei Poetin dat alle Russische regio’s maatregelen moeten opleggen om kritieke en belangrijke infrastructuur te bewaken en te beschermen.

“Ik heb een decreet ondertekend om de staat van beleg in te voeren in deze vier entiteiten van de Russische Federatie. Het zal onmiddellijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Federale Raad en de Doema, die van het besluit in kennis zullen worden gesteld,” zei Poetin tijdens de vergadering van de Veiligheidsraad die via een teleconferentie werd gehouden.

Volgens het door Poetin ondertekende decreet moet de Russische president de Federale Raad en de Doema onmiddellijk in kennis stellen van de invoering van de staat van beleg.

Bovendien gaf Poetin opdracht tot de oprichting van een speciale raad onder premier Michail Misjustin om de werkzaamheden ter verbetering van de veiligheid te coördineren.

Het uitgevaardigde decreet beperkt ook het verkeer binnen en buiten de aan Oekraïne grenzende Russische gebieden.

Deze maatregelen gelden voor de aan Oekraïne grenzende provincies Krasnodar, Belgorod, Bryansk, Voronezh, Koersk en Rostov, alsmede voor de Krim en Sevastopol.

“In de huidige situatie acht ik het noodzakelijk om de leiders van alle Russische regio’s extra bevoegdheden te geven”, aldus Poetin.

Bij de opening van de bijeenkomst van de Veiligheidsraad zei Vladimir Poetin op televisie dat “degenen die aan het front staan of trainen op schietbanen en trainingscentra onze steun moeten voelen en weten dat zij ons grote, geweldige land verenigd aan hun zijde hebben.”

Wat houdt het besluit in?

Wanneer de staat van beleg in de regio’s wordt ingevoerd, voorziet de wet in de oprichting van een territoriale verdediging, tijdelijke hervestiging van burgers uit de gevaarlijkste gebieden, de mogelijkheid om burgers aan te trekken om de autoriteiten en speciale structuren in noodsituaties te helpen, enz.

Door de staat van beleg af te kondigen, wil Poetin meer bevoegdheden geven aan de gouverneurs van deze vier provincies, die nu uitgaansverboden, beperkingen op de bewegingsvrijheid van burgers, verdere militaire censuur en meer beperkingen op bewegingsvrijheid en burgerrechten zullen kunnen opleggen.

Poetin zei dat de door hem bevolen maatregelen de stabiliteit van de economie, de industrie en de productie zouden vergroten ter ondersteuning van de Russische operatie in Oekraïne.

“We werken aan het oplossen van zeer ingewikkelde, grootschalige missies om een betrouwbare toekomst voor Rusland, de toekomst van ons volk, te waarborgen,” zei hij.

Vlak na de toespraak van Poetin heeft het Kremlin een decreet uitgevaardigd waarin de inwerkingtreding van de staat van beleg in deze gebieden vanaf donderdag middernacht wordt aangekondigd.

Senator Andrei Klisas zei dat de Federale Raad het presidentiële decreet om in bepaalde gebieden de staat van beleg in te voeren zo spoedig mogelijk zal behandelen in het kader van zijn grondwettelijke bevoegdheden.

Volgens de regels van de federale constitutionele wet van 30 januari 2002 nr. 1-FKZ, getiteld “Over de Krijgswet”, bepaalt het regime:

 • De evacuatie van economische, sociale en culturele voorzieningen, alsmede de tijdelijke hervestiging van bewoners in veilige gebieden.
 • De invoering van een speciale regeling voor binnenkomst en vertrek op het grondgebied, alsmede de beperking van het vrije verkeer op het grondgebied.
 • Onttrekking aan organisaties en burgers van eigendom dat nodig is voor defensiedoeleinden, waarbij de staat vervolgens de kosten betaalt.
 • Een verbod voor burgers om het land te verlaten.
 • Toepassing van een “oorlogseconomie”.
  Een 32 miljoen dollar kostende VS drone die onherroepelijk in zee wordt begraven, zegt veel over een falend imperium

De invoering van de staat van beleg geeft districtshoofden het recht om hoofdkwartieren op te richten om de werkzaamheden ter verbetering van de veiligheid te coördineren. Poetin is klaar om over drie dagen de eerste voorstellen te horen.

Volgens het decreet wordt de staat van beleg in de bovengenoemde regio’s van Rusland ingevoerd met ingang van 20 oktober 2022.

Bekijk de video: Burgers ontvluchten Kherson:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hier is de voornaamste reden waarom Rusland Oekraïne volledig moet neutraliseren!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZijn we te hard voor de schapen?
Volgend artikelOnder Satan’s banier
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Daar gaan we dan… Putin heeft het ooit gezegd dat verliezen hier geen optie is en gesuggereerd dat er dan kernwapens ingezet kunnen worden. En hij is aan het verliezen.
  Iedereen verliest want in een wereld na de kernoorlog, hoe beperkt ook, wil je echt niet leven. In voorkomend geval zal het Westen keihard terugslaan.
  Dan zullen we met heimwee terugdenken aan de tijd toen we het oneens waren met de vrijheidsbeperkende coronamaatregelen.

  • Ach, er gaat geen dag voorbij op FN zonder nucleaire dreigementen.
   Je went er aan, en scrolt weer verder naar het volgende artikeltje.

  • … even op boerenverstand: je hebt kernwapens, “Daisycutters” etc…jou leger ligt in stelling en de vijand komt met een enorm leger aan…..is dan dat leger vernietigen met een kernbom of een paar “Daisycutters” niet een goede optie, zeker als de vijand nog op een afstand zit en de klap is op hun grondgebied. Zou ik die keuze moeten maken had je al paddenstoelen gezien in de verte…

   … en maakt het uit wat de VS/ NAVO zegt dat ze zullend oen als vergelding? lijkt me dat je die gelijk mee pakt of ze de mogelijkheid geeft iets in jou richting af te vuren voordat je ze sloopt….

   Begin van de week zijn er enkel Russische lange afstand bommenwerpers geweest die langs de Beringstraat vlogen en de stille Zuidzee. mogelijk hebben die al iets klaargelegd voor de VS….Hawaï weg misschien, dan ligt de Amerikaanse macht in Azië op zijn anaalklieren….China ook blij, want na de streek van Biden om alle Amerikanen die in de halfgeleider industrie werken hun ontslag af te dwingen heeft de Chinees niks meer te verliezen en is een gebroken Amerika in Azië een verhaal einde rit. China en Rusland samen kunnen de VS slopen….

   Ik denk dat het steeds over de grenzen gaan van Rusland door de VS met als middel de NAVO ons heel veel gaat kosten.
   Het zou niet meer dan gerechtvaardigd zijn de verantwoordelijke politici en militairen hiervoor een speciaal plekje op het podium te geven….

   Die elite gaat ook alles verliezen, hun perceptie van oorlog is die van een kopie van WO2, niet gespeend van enige gedachte dat WO3 ander middelen heeft en andere resultaten die niet vergelijkbaar zijn…..cultuur, kunst en lekker eten zullen einde verhaal zijn, en waarschijnlijk ook niet meer binnen hun levenscyclus terug komen…..

   Ik zoek de winst voor hun in geval er echt WO3 uitbreekt, of totale anarchie, maart in mijn berekening verliezen ze ook alles wat hun leven meerwaarde gaf. Ik denk dat het besef dat ze zelf ook alles verliezen in hun natte droom niet voorkomt.

   Idiotas everywhere

   • Duchesne,
    Ik lees het bericht op de site, bang ben ik niet als simpel burgertje maar vrolijk word ik er niet van.
    Begrijp Putin gewoonweg verwacht dat het Westen wanhopig wenst vast te houden aan de illusie dat zij de agenten en de beheerders zijn van de gehele aarde, dus tot alles in staat zijn zoals Hitler ook deed in zijn tijd, we wachten af, zet ik effe lekker Evergrey met het toepasselijke nummer passing through!

  • Mijn oude vader, die een wijs man was maar ook marinier in actieve dienst was geweest, had een naam voor types zoals jij, sukkels die de eerste de beste propagandaleugens geloven: “Kuttekop”. Komt in de buurt van “dickhead” maar is IMO nog een graadje denigrerender. 😉

 2. Dit was te verwachten, want zodra de 300.000 extra militairen gereed zijn en bij de frontlinie zijn gebracht. Zal tevens alles in gereedheid gesteld worden, om vandaar de resterende gebieden van de 4 grondgebieden die nog gedeeltelijk door Oekraïne bezet zijn. Te bevrijden en het Oekraïne als land compleet te demilitariseren. Tot aan de Poolse, Slowaakse, Hongaarse en de Roemeense grens. Als de NAVO hier toch roet in het eten blijft gooien, kan Rusland ook de NAVO landen zelf aanvallen.

  • als het gebeuren uitbreid is meer soldaten mobiliseren voor Rusland geen optie, teveel werk en tijd, teveel terrein waar men mensen moet plaatsen…een logistieke nachtmerrie…een tapijtje bommen zal dan de nieuwe grens markeren….scheelt veel tijd, geld en eigen soldaten.

 3. Sommige politiekers zouden dit wel eens al te graag willen aangrijpen om ook bij ons de staat van beleg af te kondigen om zo onze burgerlijke vrijheden op te heffen of in te perken.
  De maatregelen tijdens de coronacrisis waren alvast een mooie oefening…

 4. Rusland dénkt er niet aan om een kernwapen in te zetten in de huidige situatie. Maar de stemmingmakerij hierrond speelt in de kaart van de Amerikanen. Als zowat iedereen denkt dat de Russen het gaan doen door het voortdurend in het nieuws op te rakelen, dan kunnen zij een tactisch nucleair wapen inzetten en het in de schoenen schuiven van Poetin. Dan zijn de rapen gaar.

 5. Ik heb voor de zekerheid mijn keukentafel met een extra bovenblad versterkt…
  Nee, geen paniek wij moeten gewoon in angst en onder stress gehouden worden.
  Pas later mag hij naar ons toekomen om zich lekker uit te leven.
  Je mag nu nog wat als experten verder lullen want eerst moet onze CBDC (digitaal geld) klaar zijn.
  De software waterdicht maken is moeilijk, er moet vooral gesleuteld worden aan de versheiddatum van ons basisloon.

 6. De staat van beleg en de krijgswet in die gebieden toepassen is niet meer dan logisch; het gebied is in oorlog en wordt dagelijks bestookt door Ukraine. Het is een teken dat Rusland heeft besloten dat de zachte manier van de SMO niet werkt en het nu oorlog wordt. Daarvoor wil je de normale regels tijdelijk opschorten, zoals ik al zei, vrij normaal en zeker niet onverwacht.
  Dat wil NIET meteen zeggen dat Rusland kernwapens gaat gebruiken. Rusland is niet aan het verliezen, niet eens in de buurt, ze zijn nauwelijks begonnen.
  Al dat gemekker over Putin die zou beginnen met het inzetten van dergelijke wapens komen vanuit het westen en zijn slechts een set-up om een mogelijke komende false-flag te kunnen uitvoeren en dan -zoals gewoonlijk- Putin de schuld te kunnen geven.
  De gebieden waar het om gaat zijn net opgenomen in de Russische Federatie, de bevolking is voor zeker 80% pro-Russisch of ethnisch Russisch en het gebied heeft een flinke industrie en mijnbouw EN ligt net over de eigen grens. Dus er is werkelijk geen enkele reden voor Rusland om daar een kernwapen in te zetten aangezien ze daar zelf veel meer last van zouden hebben dan wie dan ook.
  Iedereen die denkt dat Putin daar een kernwapen in gaat zetten is net zo’n debiel als degenen die denken dat Putin de Nordstream-pijplijn heeft opgeblazen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in