Ik heb onlangs een aantal opmerkingen ontvangen hier op mijn Shrewviews substack en op Off Guardian over mijn slechte behandeling van de schapen. Verschillende mensen beweren dat mijn berichten haat en vitriool uitstralen, en dat is echt niet wat we tegenwoordig nodig hebben in ons streven naar eenwording. Wat vinden jullie hiervan? schrijft Todd Hayen.

Ja, mijn berichten zijn niet bepaald vriendelijk voor de schapen (zelfs deze groep volgzame individuen “schapen” noemen wordt door velen beschouwd als onverdraagzaam en hatelijk). Per slot van rekening heb ik van twee verschillende schapen, die ik ooit als zeer goede en dierbare vrienden beschouwde, te horen gekregen dat ik moest oprotten en sterven. De plaatselijke krant Toronto Star publiceerde een verhaal op het hoogtepunt van al deze prik-manie nonsens. De auteur zei eigenlijk dat hij alleen maar slechte dingen wenste voor ongevaccineerden, waaronder geweerd worden uit ziekenhuizen, geen toegang hebben tot beademingsapparatuur (prima voor mij) en uiteindelijk sterven aan Covid omdat we zo onverantwoordelijk zijn om ons niet te laten prikken – en duidelijk het ergste verdienen. Ik heb letterlijk tientallen vrienden verloren, sommige serieuze vrienden, die allemaal onder het label schaap passen. Bijna niemand in deze groep was aardig voor mij, en bijna allemaal uitten zij voor hun vertrek uit mijn leven behoorlijk hatelijke dingen, waarbij sommigen, zoals opgemerkt, zelfs mijn uiteindelijke dood wensten. Ik heb nooit een vervelend woord tegen een van hen gezegd, voor of na hun vertrek.

Nu weet ik dat haat geen haat mag voortbrengen, maar ben ik echt zo gemeen? Misschien wel. Ik respecteer de persoon die mij schreef, en ik respecteer dat zij de moeite nam om zich te uiten, en ik zet vraagtekens bij mijn ongevoeligheid tegenover onze wollige vrienden. Maar, ter verdediging, ik heb altijd beweerd dat ik van de schapen houd die dicht bij me staan (althans degenen die nog steeds met me praten, zij het zelden). Ik wens hen geen kwaad lot toe. In feite heb ik me de afgelopen tweeënhalf jaar vooral ingespannen om ze bij hun verstand te brengen, zodat ze deze wereldwijde puinhoop overleven.

  "COVID-19 De Great Reset" - "Delete" de Mensheid

Mijn houding is altijd vergelijkbaar geweest met die van een coach die een voetbalteam coacht waarvan de leden lui, onoplettend, afgeleid en onverantwoordelijk zijn. “Vermaan jullie, sukkels!!!” (voeg een passender scheldwoord toe). Schapen zijn inderdaad mijn medemensen, en ik ben meer gefrustreerd en teleurgesteld in hen dan boos. Ja, ik ben ook ongeduldig, prikkelbaar, verward en misschien een beetje haatdragend. Maar het meeste hiervan wordt in mijn artikelen gepresenteerd met een tongue in cheek humor. Ik probeer grappig te zijn en dit alles op een soort frustrerend humoristische manier te bekijken. Ik bedoel, ik heb zelfs het etiket “spitsmuis” (n.v.d.r. Frontnieuws gebruikt het woord snappies) uitgevonden om ons vrijheidsstrijders af te beelden… spitsmuizen zijn grappig, nietwaar? En schapen? Schapen zijn erg grappig.

Liefkozend zijn voor deze mensen zal ons zeker niet samenbrengen in een Kumbaya-moment, maar ik geef ook snel toe dat gemeen zijn tegen hen dat ook niet zal doen.

Ach, je kunt niet iedereen gelukkig maken. Ik wil echt doen wat juist is, voor iedereen. En nogmaals, ik waardeer het zeer dat mensen hun mening geven en het lef hebben om mij te vertellen hoe zij hierover denken.

Dus wat vinden jullie allemaal? Wat vindt u van mijn commentaar over schapen versus snappies? Ben ik te hatelijk? Wat zegt u?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

COVID-19 vaccin gevaarlijk? Wat is het eigenlijk dat wij zien en de schapen niet?Volg Frontnieuws op Telegram

  Het ontkrachten van de bewering dat we "de gevaccineerden moeten beschermen tegen de ongevaccineerden"

Lees meer over:

Vorig artikelEerlijk gezegd lieve schaap, het kan me geen reet schelen
Volgend artikelVoorbereidingen voor het gebruik van kernwapens: Geel en rood alarm in Rusland – Decreet van Poetin: “staat van beleg” en de “krijgswet” afgekondigd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

81 REACTIES

 1. Als we de schapen hun naïviteit niet vergeven komen we hier nooit uit. Of het nou uit idealisme is of uit eigenbelang, vijandig blijven werkt averechts.

  • Je hebt wijsheid, die zijn dun bezaait!
   Mensen moeten ook hier onderscheid leren maken…
   Veel babyboomers hier ontvangen hun pensioentje dan heb je gemakkelijk praten, haha.
   Maar dat gaat niet blijven duren – ze zullen ooit ook een keuze moeten maken.
   Ja, er zijn schapen die echt hun dood verdienen maar zeker niet allemaal.
   Veel hadden gewoon geen keuze of zijn heel naïef geboren.
   Er zijn ook schapen die nu spijt hebben en zelfs hun naïviteit toegeven.
   Ik kan veel goede en slechte redenen opsommen waarom mensen de jab toch uiteindelijk maar namen.
   We moeten ook begrijpen DAT TOEN NOG GEEN SPRAKE WAS VAN SCHADE AAN JE LICHAAM…
   Die staatszenders niet vergeten die continu de mensen bang maken met leugens en beelden.
   En is iemand die blindelings zonder enig klein bewijs in god blijft geloven dan geen naïeve schaap?
   Heel dat god gedoe is tenslotte ook maar een controle systeem… maar willen dat ook niet inzien.
   De echte schaapjes zijn bij mij dus de gelovigen en de mensen die NU nog steeds zelfs na schade aan hun lichaam de jab blijven nemen, promoten of bij een snotneus snel voor een PCR-test gaan.
   De echte helden zijn de mensen die al ergens rond maart 2020 inzagen dat er iets niet pluis was zonder al die alternatieve geluiden te raadplegen en vooral niks koppelen aan die heilige boeken…
   Dus, niet alle – NIET GEVACCINEERDEN – zijn slimme kritische mensen want de grootste hoop zijn ook maar achterlijke schaapjes die een ander schaapje dood wensen, haha.
   Vooral gelovige mensen wensen een ander snel dood.

 2. No problem with sheep as sheep, just a little frustrated to see their innocent belief in incoherent narratives and contradictory narratives. However, a big problem arises when they turn into ferocious wolves with those who don’t accept to behave like them.

 3. Als je het zo voelt voel je het zo. Maar vraag je wel af waaróm het je zoveel doet. En waar en hoe. Hier wordt je namelijk sterker van. Op een bepaald moment ben je zelfs zo sterk dat het allemaal niet meer uitmaakt wat een ander doet, jij doet toch wel je ding (zolang het een ander niet schaadt, natuurlijk). Dan ben je ook niet meer bang of boos.
  En dat is gewoon een hele fijne, krachtige energie om in te leven. Van daaruit kun je ook daadwerkelijk iedereen positief benaderen en krijg je een voetbalteam met mensen die met liefde altijd hun uiterste best doen vanuit intrinsieke motivatie (om bij je vergelijking te blijven).
  Overigens heeft het geen nut mensen wakker te willen maken. Je kunt gewoon prima zeggen wat je vindt of weet en het daar bij laten. Ze hebben ook het recht je niet aan te horen. Dat is nu echt vrije keus. Jammer dat ze het in dit geval met hun leven moeten bekopen, maar ook dat is hun recht. Het is heel frustrerend om dat aan te moeten zien, maar je kunt niet iedereen redden.
  Focus gewoon op de mensen met wie je saamhorigheid voelt. Die hebben je uiteindelijk net zo hard, zo niet harder, nodig.

  • Het hele leven is een kwestie van keuzes maken. En iedere keuze heeft invloed op je toekomst. Wanneer je voldoende bewustzijn hebt om dat te begrijpen voor jezelf dan kan je ook beredeneren dat anderen hun eigen keuzes maken. Daaruit volgt dan weer dat verbinding met anderen ongeacht hun keuzes de enige manier is om sociaal met elkaar om te gaan.
   Jij stelt jouw grenzen en ik stel de mijne. Als voorbeeld het volgende: Als lid van een dansgroepje kan je voor jezelf de grenzen stellen die voor jou belangrijk zijn. Dansen op 1,5 meter afstand en of met een mondkapje voor was voor mij een grens. Geen deelname aan de wekelijkse dans oefeningen totdat die achterlijke regels opgeheven werden.
   Dan krijg je de informatie over “shedding” en maak je weer een keuze > wel of niet blijven dansen met gevaccineerde mensen. De keuze was voor mij eenvoudig, het risico is nauwelijks echt bewezen dus ben ik weer gaan dansen in de groep. Dat gevoel van verbondenheid is voor mij belangrijk.
   Met mijn 78 jaar en ongevaccineerd loop ik liever dat risico dan die verbondenheid te missen. Mijn keuze.
   De naam Maverick betekend : Eigenzinnig. En die eigenzinnigheid heeft mij vele mooie momenten in mijn leven gegeven. Dat wil ik graag zo houden.
   Ook problemen, en inderdaad wordt je daar sterker van.

   • Mooi. En inderdaad e.e.a. blijft een keuze. Persoonlijk voel ik wel voor shedding en houd ik enigszins afstand tot de geprikten. Tweemaal in nabijheid gaf mij een volledige dag hoofdpijn en de eerste keer ook misselijkheid. M´n natuurlijke remedie ingezet en de dag erop weer als vanouds.

    • IK HAAT DUS LETTERLIJK 99,98% VAN DE WERELD BEVOLKING DIE EEN LICHTE TOT ZWARE VORM VAN DOWN SYNDROOM HEBBEN DAS ECHT MEGA BESMETTELIJK, DE GEHELE MENSHEID IS DEBIEL GEWORDEN,KAN NIET MEER ZELF NA-DENKEN EN ZIJN ALLEMAAL ZEER ONGEZOND,NEUKEN ER ALLEMAAL TEVEEL KINDJES OP LOS EN DIE ZIJN OOK ALLEMAAL WEDEROM ERG IMBECIEL.
     IN DE POLITIEK WERELDWIJD : ALLEMAAL BEZETEN DOOR MACHT IPV DE WERKELIJKE PROBLEMEN OPLOSSEN
     DE BANKEN: HOE MEER ARMOEDE SCHEPPEN HOE BETER VOOR DE DIREKTIE
     DE GEZONDHEIDSZORG: HOE MEER VERSLAVINGEN,HOE MEER VERDIENT WORD
     RELIGIE:IEDEREEN MISLEIDEN MET DE VALSE PROFEET EN DE VALSE GOD,IN NAAM VAN MOHAMMED OF CHRISTUS DIE AL 2000 JAAR DOOD ZIJN,IEDEREEN BANG..
     WE HEBBEN MAAR EEN PLANEET EN DIE KAN ECHT STUK,ZOMETEEN LOOPT HET WATERPEIL ZO HOOG DAT WE MET DE BOOT NAAR HET KREMLIN/WITTEHUIS/HAAGSE TORENTJU MOETEN

 4. Schapen en wappies moeten elkaar niet in de haren vliegen, maar hun energie richten op alle klootzakken die dit mogelijk gemaakt hebben: corrupte pharma, “medici”, politici, ngo’s, deepstate en media. De rest is emotionele bijzaak.

 5. Volgens de Politie…Diepte Psycholoog ben ik OVERDREVEN RECHTVAARDIG… leg dat maar eens uit… maar volgens hen leidt dit tot Extreem.. oprotten zeg ik dan…de schapen worden nooit oud en het weze hun gegund…
  Want zij zijn de schuldigen..steek uw kop maar in het zand…ik. kots van jullie …..

 6. What´s in a name? Ikzelf heb het niet over ´schapen´, maar eerder over ´slapers´ en/of ´zombies´. Johannes 10:27 Mijn schapen horen Mijn stem, en ik ken dezelve, en zij volgen Mij.
  Ook het woord ´wappies´ gebruik ik niet, maar noem ons ´wakkeren´.

  Voor de rest denk ik dat de auteur van het artikel geen kwaad of haatdragend mens is en de genoemde emoties herken ik ook wel in mijzelf en in een niet zolang verdwenen verleden. Op dit moment ben ik er wat berustender in geworden. Men doet maar wat hij/zij niet laten kan en wanneer ik eens iemand tref met meer verstand en open oor wil ik er nog een gesprek aan wijden en wat zinvolle informatie verschaffen.

   • Rommel, kan je eens eindelijk uitleggen of voorbeeld geven wat je juist bedoeld met je geloofspreken of religieuze dialogen?
    Voor mij en andere mensen is dat NIET duidelijk omdat ik in sommige artikels + reacties ook iets lees over god of bijbel.
    Mogen we god of bijbel alleen aanbidden?
    Of tot hoever mogen we gaan?
    Misschien tijd dat je eens een huisreglement maakt?

    • Groot gelijk maar leg dan uit waarom je mijn reactie hier boven van oktober 19, 2022 at 20:14 wel laat staan.
     Het is nu een beetje zoals bij de Turken; tot drie jaar celstraf voor ‘nepnieuws’ verspreiden.
     Je hoeft idd geen tekening te maken om te begrijpen wat – nepnieuws – is.
     Maar wat voor de elite nepnieuws is, leggen ze niet uit zodat ze steeds gelijk hebben.

     • Geen paniek!
      Ik kan je echt niet dwingen en je bent hier de grote baas!
      Die zelf mag beslissen wat goed en slecht is.
      En geniet ervan want dat gaat niet blijven duren.
      Van mij geraak je niet snel vanaf!
      Heb hier nog een kopij met Hugo zijn uitleg liggen hoe we de politie kopje kleiner moeten maken!
      Je liet het toen gewoon staan… ik vroeg je ook of ik tekening moet maken. Weet je nog?
      En de schaapjes doodwensen is ook een vorm van aanzet tot haat.
      Ga je die lijn ook zelf bepalen?
      Let daar ook mee op!
      Je hebt domme en slimme bazen.

 7. Waarschuwen doe ik niet meer. Genoeg gedaan en maar hopen dat de schapen toch wakker gaan worden en gaan inzien dat het niet klopt. dan komen ze vast naar de wappiekant. Ik denk wel nu er zo veel naar buiten komt dat de groep wappies sneller zal groeien dan de groep schapen/schwappies. Of dat zo blijft als die coronaregels + QR code terugkomen dan zal je zien hoeveel er daarin standvastig blijven en er niet mee gaan doen.

  Sommigen zullen het nooit zien. Dan is het so be it.

 8. Hallo ik heb het opgegeven mensen proberen te overtuigen wat er eigenlijk zich allemaal afspeelt. We leven in een illusie maar weinigen beseffen het. Nu stel ik de vraag Vindt je dat niet raar? Zodat ze zelf kunnen nadenken en opzoekingen doen. Ik ben dankbaar dat het frontnieuws bestaat. Doe zo verder ❤️ dank u voor onze ogen te openen

 9. Verdeel en heers is hun strategie. Dus de hele term Schapen is zinloos en liefdeloos naar de slachtoffers van Mindprogrammering. Misschien zijn we wel allemaal Targeted Individuals, slachtoffers van Mindprogrammering. 5 G, Depressies, Pathogenen toegevoegd aan regen, Chemstrails en toxische stoffen in de lucht en in ons drinkwater toegevoegd.

 10. Mensen worden in mijn omgeving ziek van de prik en zijn na een beetje opgeknapt te zijn opnieuw ziek en blijven kwakkelen.
  Maarrrrrrrr.. dat komt door de corona en niet door de prik en als je aangeeft dat je dan toch immuun dient te zijn, want die prik was toch de verlossing, dan volgt een soort van schaapachtig gelach en ongemakkelijk gedraai.
  “Lezen jullie wel eens ander nieuws dan de televaag oid?”
  Nee want dat kan ik helemaaaal niet lezen dan wordt ik gek…”

  Schiet mij maar lek dan, ongelooflijk zoveel ‘domheid’.

 11. Tja , ze hebben de wolven losgelaten, covid en vaxxies, op de schapen. Alsof dat niet hard is.
  Maar het wordt niet gevoeld.
  Wat is de volgende wakkermaker.?

 12. Als de Schapen zich maar realiseren dat ze vroeg of laat geschoren worden. Het niet te vermijden lot van een Schaap. Ik heb het trouwens al lang opgegeven vrienden of familie te overtuigen. Je krijgt alleen maar rare blikken.

 13. Wanneer je geen stickers plakt op medemensen kun je je beter concentreren op de vijand. We zijn in oorlog namelijk. Dus besteed elk woord aan de moordenaars om te analyseren waar ze zitten en hoe we die uit de stoel krijgen waarop ze zitten! Wanneer je een komisch wilt zijn gebruik dan een ander medium.

 14. Wanneer je geen stickers plakt op medemensen kun je je beter concentreren op de vijand. We zijn in oorlog namelijk. Dus besteed elk woord aan de moordenaars om te analyseren waar ze zitten en hoe we die uit de stoel krijgen waarop ze zitten! Wanneer je een komiek wilt zijn gebruik dan een ander medium.

 15. De schapen hebben zich zodanig laten beïnvloeden, zonder ook maar iets verder na te denken dan hun neus lang is, zodat de elite rustig kan doorgaan met het ontvouwen van hun rampzalige plannen en ja, dat neem ik die schapen heel erg kwalijk, want ik wordt hier ook de dupe van.
  Het was zo simpel: januari 2020 een epidemie die voor ontzettend veel doden zou zorgen. Lijken op straat volgens een fake foto uit China van een (1) man die een toeval kreeg.
  februari, geen enkel lijk op straat gezien. De journaals vertellen klinkklare onzin: de griep is ineens verdwenen, ziekenhuizen lopen over (heel normaal in een gewoon griepseizoen) en iedere dode, ongeacht welke oorzaak kreeg het predicaat ‘corona’. Alom paniek was op ieder journaal de boodschap, dus moesten er draconische maatregelingen komen en in maart als het gewone griepseizoen afloopt was dat zogenaamd dankzij die maatregels, maar ze zeggen er niet bij dat die daling al eerder inzette zoals ieder jaar gebeurt. Dan de hele zomer onder het juk van de gekste regels zoals 1,5m. muilkorf, handen wassen, plexi schermen, zitten bij het eten maar muilkorf op bij het opstaan, avondklok want het ‘virus’ kan klokkijken enz. waarvan meteen al is aangetoond dat die niet werken, integendeel, van de muilkorf werd men ziek en dat zogenaamd infectiemiddel om je handen te wassen komt uiteindelijk ook in je bloedbaan terecht. De oudjes stierven omdat ze hun naasten niet meer mochten aanraken, wat in mijn ogen moord met voorbedachte rade is.
  Als je dan nog niet in de gaten hebt dat er iets niet klopt dan ben je niet goed bij, zeker niet na het bericht dat de gifspuit, ongetest, de ENIGE oplossing zou zijn, terwijl die spuit nog niet eens klaar was en bekende geneesmiddelen plotsklaps verboden werden. Dan ga je toch echt wel even nadenken en uitzoeken wat er hier mis gaat en dan kom je op alternatieve media de ene na de andere leugen van de MSM tegen.
  Ik ben in maart 2020 al begonnen met cartoons te tekenen om de mensen proberen wakker te schudden. Ik kan niet zeggen dat mij dit nieuwe vrienden heeft opgeleverd, integendeel, mijn familie draaide mij unaniem de rug toe. Zwakke schapen zijn het en ik heb er geen medelijden mee als ze straks pijn krijgen van hun gifspuit. Ze hebben er zelf vrijwillig voor gekozen. Ik laat me niet chanteren dus ik deed en doe er niet aan mee en ik heb de afgelopen 2,5 jaar ook overleefd zonder noemenswaardige klachten (met 68j heb je die toch al een beetje)
  Mensen hebben over het algemeen een heel kort geheugen en zijn blijkbaar vergeten wat voor ellende de afgelopen 2,5 jaar waren want nu staan ze toch weer in de rij om spuit nr zoveel te laten zetten die getest is op 7 muizen die allemaal doodgingen.
  Nu zijn het in mijn ogen domme achterlijke schapen.
  (klik op mijn naam voor de cartoons)

  • Mooi geschreven Matt, tja het is wel een dilemma, je hebt er die, die nog steeds het achtuur journaal meepraten en alles doen wat gezegt wordt, de schapen, en er zijn anderen die je erg aan het hart liggen, maar die bang of geintimideerd zijn, en daardoor zich hebben laten verleiden om met get experiment mee te doen.
   Stap voor stap benader ik deze persoon, die er voor mij haar hele leven was en altijd klaarstond, met feiten over dingen die in mijn directe omgeving gebeurd zijn, maar toch is ze prik 5 wezen halen….tja haten doe ik diegenen die ervoor zorgen dat deze mensen het doen om hun vrijheid te behouden.
   Ik kan met dit schaapje wel verder leven, we accepteren de verschillende mening van elkaar, en met zowat 86, 5 prikken en meer en meer doorbloedingsproblemen ga ik de korte tjid die mij nog blijft met deze persoon niet verzuren, je hebt maar 1 moeder.

   • Ik ben al 25 jaar weeskind dus ik raad je inderdaad aan om van iedere minuut te genieten als je bij je moeder bent.
    Kijk eens 2 jaar terug in wat voor ellende die oudjes zaten, met een hittegolf achter potdicht gesloten ramen zonder ventilatie en verplegend personeel dat de nodige afstand moest bewaren en waar je niet kon zien of ze glimlachten achter die misselijkmakende muilkorf. En dan die beelden van kinderen op een grasveld, op veilige afstand zwaaien naar opa of oma. Die beelden vergeet ik nooit. Vandaar dat ik ook zeg: moord met voorbedachte rade, want ze wisten donders goed waar ze mee bezig waren. De enkeling die de moed had om er tegenin te gaan werd op staande voet ontslagen. Meer bewijs heb je niet nodig.
    Daarom, geniet van ieder moment dat je bij haar kunt zijn. Jij kan het nog. Ik niet.
    Toen ik zag hoe ze onze kinderen manipuleerden en een schuldgevoel aanpraatten heb ik dit cartoon gemaakt:
    https://fastly.jwwb.nl/public/u/a/w/temp-vsxsecbolfaualxmckal/coronaenkids.jpg

 16. Nogmaals;

  Voor hen die weten,hoeft niets verklaard te worden.
  Voor hen die willen weten, verklaren zichzelf.
  Voor hen die niet weten, is geen enkele verklaring afdoende.
  Voor hen die niet willen weten, verklaren je voor gek.

 17. Leven en laten leven.
  Ieder zijn gedacht en zijn inzicht.
  Maar niemand mag mij dwingen tot iets waar ik niet achter sta of in geloof.
  Ik ben dan ook niet kwaad op de gevaccineerden, kan en mag ze niet veroordelen.

 18. Spijtig genoeg zijn we allemaal schapen, want niemand had in de gaten hoe hatelijk de schapen werkelijk zijn. Zelf had ik nooit verwacht dat die stomme debielenkudde zich zo vijandig tegen weldenkende mensen zou keren, met tomeloze haat. Stel dat ze allemaal bevelen hadden gekregen dat ze vax-vrijen mochten vermoorden, dan hadden de meesten dat nog met liefde en vurigheid gedaan ook – denk ik, ik kan er naast zitten. Mijn ogen zijn in die zin open gegaan.

  De enige echte niet-schapen is dat kleine clubje parasitaire psychopaten die de WEFfers e.d. aanstuurt. Maar ik ben dus ook een wakker “schaap” nu, in die zin dat ik nu donders goed weet dat mijn medemens dus echt niet deugt en dat ik niemand kan vertrouwen. Er is weliswaar een klein clubje niet-parasitaire, weldenkende a-psychopatische mensen, maar die zitten ook goed verstopt en verborgen overal. Ik hoop daar nu wel bij te horen, ook al ben ik niet door die mensen omringd en ook al heb ik geen regelmatige vergaderingen met ze over de toekomst van de wereld. Helaas. Op die manier “wakker” te zijn maakt ook weinig kans op het uitrollen en slagen van een positieve wereld constructie…

 19. Ik vraag alleen maar of ze net als ik de bijsluiter van het vaccin gelezen hebben, desnoods leg ik ook uit waar die te vinden is en ik kan hen ook de originele versie die online stond toen de eerste prik werd aangeboden laten zien en de hedendaagse versie ernaast zetten om te vergelijken. Er staan overigens verschillende versies online. Dan wordt het heel stil.
  Ik heb ook de uitsluitingsperiode gelaten ondergaan. Ontweek steeds de vraag zonder erover te liegen. Heden kan het wel al gewoon gezegd worden zonder er ruzie over te krijgen.
  Het zal nog even duren maar de overheden kunnen er maar beter rekening mee houden dat als het slecht afloopt het net die schapen zijn die in een bloeddorstige roedel wolven veranderen. De vaccinpushende overheden en artsen zullen dan ter verantwoording geroepen worden. Ik hervat zo stilletjesaan het leven zoals het was vooraleer de pandemiewaanzin begon.

  • Beste PJ, kun je die bijsluiters publiceren want die wil ik graag op mijn website plaatsen en mijn familie onder de neus wrijven, want in hun ogen fantaseer ik maar wat. (in hun ogen is per definitie een kunstenaar een fantast en dat is niet helemaal bezijden de waarheid)
   Je kan het eventueel via mail verzenden via het contactformulier op mijn site (klik op mijn naam)
   Alvast hartelijk dank.

 20. Eigenlijk was het allang voor het covid hoax het onverschillige bij de massa. Alles wat de reguliere media vertelde was waarheid en alle andere was fake. Dit kon je toen al hun niet wijs maken. Met de corona was het niet anders. Ik werkte toen bij een bedrijf van ruim 400 mensen personeel en er was maar 1 persoon, die mij enigszins kon volgen. De rest waren reguliere media volgers. Totdat het bedrijf iedereen verplichte om zich te laten prikken, anders werd je ontslagen. Ik heb voor het laatste gekozen. Toen kreeg je nog een vette oprotpremie.

  Eigenlijk was het mijn hele leven al, dat andere nooit zich afgevraagd hadden, van waarom doen we de dingen altijd zo en niet op een veel simpeler eerlijker en een snellere manier. Daar kreeg ik ook nooit iemand zover om het zo te zien, zoals ik het zag. Toen liep ik al tegen een muur van onwil aan. Alsof de tijdlijn enkel lineair zou lopen waarin alles al in voorgeprogrammeerd is en alsof het figuranten waren die in deze simulatie projectie de massa moet voorstellen en jij 1 van de weinige hoofdrolspelers bent, zonder dat jij het weet. Want ik heb mij tig keer mijzelf afgevraagd van waarom ik dingen heel anders interpreteer dan andere en waarom ik dingen zie, die andere niet kunnen zien. Of luister ik meer naar mijn onderbuik en reageer ik zo meer op het gevoel en daardoor interpreteer ik de dingen die mij opvallen, waar de rest geen oog voor hebben.

  • Qvic: apart he… zouden er dan toch echt heel grote verschillen in hersencapaciteit zijn? Of is het een kwestie van actieve ontwikkeling. Ik denk dat iedereen wel zijn analytisch vermogen kan inschakelen en ontwikkelen, maar dat de meesten gewoon te verdomde lui zijn en het eea liever door anderen laat opknappen – of dat nou ten goede of ten kwade is, maakt ze niet uit. Entropie. Mensen doen er aan mee.

 21. dit is de eeuwige strijd tussen het Goede en het Kwaad, hierin heeft het Kwaad de macht gekregen zich in volle openheid te kunnen manifesteren teneinde de ware gelovigen te kastijden, te beproeven in hun standvastigheid en hun vastberadenheid in Yeshua te volharden net als Daniël in de Leeuwenkuil. Natuurlijk zullen de vernietigers slagen in hun misleiding dat is ook beschreven in het Boek Openbaringen, voor de zuiveren van Ziel die zullen opgenomen worden en de rest zal zoeken naar een weg uit en er zal geen weg meer uit zijn en dan gaan de schellen van de ogen vallen en zullen ALLE Schuldigen hun lot NIMMER ontlopen geen steen zal onberoerd blijven ook het WEF zal VERNIETIGD worden met hun aanhangers hun oprichters en hun handlangers vanaf de laagste tot de hoogste zal sneuvelen onder het Zwaard van de Aartsengel Michael en zijn Goddelijke Legerscharen. Verneem hier zijn gebed; [Heilige Aartsengel Michaël, verdedig ons in de strijd. Wees onze bescherming tegen de boosheid en de listen van de duivel. Wij smeken U ootmoedig dat God hem Zijn macht doet gevoelen. En gij, vorst van de hemelse legerscharen, drijf Satan en de andere boze geesten, die tot verderf van de zielen over de wereld rondgaan, door de goddelijke kracht in de hel terug. Amen.

 22. Wat is hard? Iedere volgzame idioot die vonden dat ze onbeperkt los mochten gaan op de snappies gun ik met alle plezier dat wat ze mij toewensen. Hoever sommigen daarin ongestraft konden gaan is onvoorstelbaar, er werd ze geen strobreed in de weg gelegd, geen ban van fora of social media o.i.d.. Het kon en mocht allemaal.

  De snappies weten dat dit ook exact zo bedoeld was en voor de verdeling moest zorgen. Maar ik snap ook dat dit soort nooit zal bijdraaien en een gevaar zal blijven. En ook zal proberen als het veiliger lijkt om dan snel bij de snappies te willen horen. Dat zijn slappe en angstige wezentjes die je niet in de weg moet zitten en ze lekker hun pad moet laten volgen. En succes ermee. Dat is niet hard maar praktisch, we kunnen niet iedereen redden want het gros wil het niet.

  • Hetgeen ik nooit zal vergeten, zijn de foute sadistische wouten en romeo´s die zich fysiek hebben uitgeleefd op demonstranten, zelfs bejaarden, die slechts opkwamen om hun stem te laten horen c.q. slechts aanwezig te zijn, in een land waar zogenaamd het recht van demonstreren een grondrecht is. Toen werd het wel heel duidelijk in wat voor soort samenleving we leven… De beelden daarvan vond ik uitermate schokkend en de NL regering die het bagatelliseerde en het rapport van de Buitenparlementaire onderzoekscommissie weigerde aan te nemen. Verloedering van de hoogste plank. Hetgeen ik ook nooit zal vergeten, en wat ik ervan heb meegekregen, zijn de leugenpreken van de diverse ministers en diens loopjongens/meisjes. WEF´fers – Walgelijke (zogenaamd) Elitaire Fascisten. En inderdaad al het klootjesvolk wat er achteraan liep en waar ik me terdege van bewust was, maar waar ik persoonlijk weinig van heb meegekregen. Mijn geluk.

   • Oh wow. Wat je daar schreef klapte hard aan! Ik weet nog hoe mijn hart bonsde van woede toen ik die klootzakken tekeer zag gaan, die vuile patjakken wouten en romeo’s of hoe ze heten die teringlijers. Oh was was ik woedend… Schorem van de hoogste graad… totale verloedering van de samenleving, terwijl het Kabinet en Grappenhauser er naar stonden te kijken en aan te vuren. Hoe ziek, ziek, ziek zijn die gasten….

   • Ik heb op meerdere alternatieve sites gelezen dat die meppende agenten en romeo,s,oostblokkers waren.Een oostblokker mept makkelijker een nederlander in elkaar dan een nederlandse agent een nederlander.

 23. Veel geboosterde mensen zijn erg vriendelijk tegen me omdat ik dat andersom ook ben. Ze hebben er vaak gewoon erg veel moeite mee wanneer ik ze aan het denken zet. Ze zijn bang. Vreselijk bang. Ik probeer doorgaans om de waarheid zó te doseren dat ze het aankunnen en vooral met goede argumenten. Ik weet hoe makkelijk het is om anderen te misleiden en om door anderen misleid te worden. Daarom ben ik niet boos op mensen die nog in het sprookje van de regering geloven. Maar frustrerend is het wél! Het is nou eenmaal buitengewoon lastig om door te dringen tot mensen die gehersenspoeld zijn. Dat is dan weer een reden om niet te oordelen over mensen die vrienden kwijt zijn geraakt doordat ze wat die vrienden betreft te radicaal denken of zo. Wanneer die mensen wakker worden kan het best zijn dat ze met hangende pootjes terugkeren, het is belangrijk om ze dan niet af te wijzen, ondanks nare uitlatingen in het verleden.
  Geruime tijd voor de coronawaanzin begon ben ik twee vrienden kwijtgeraakt omdat ze geen contact meer met me mogen en/of durven hebben, een vriendin die toen voor de Mossad werkte en een vriend die toen voor de AIVD werkte. Hij wil graag zijn jongensdroom beleven, dat mag hij, maar hij gaat er innerlijk wel aan kapot. Van mij mag hij weer contact met me opnemen, maar dan verwacht ik wél van hem dat hij toegeeft voor de AIVD te werken/gewerkt te hebben.
  Zij is zeer waarschijnlijk in haar rol gerold door chantage, dat heb ik opgemaakt uit dingen die ze me verteld heeft, ze is ook bang, dat vind ik allemaal erg naar voor haar, ik zou haar heel graag weer ontmoeten maar dat zit er voorlopig nog niet in vrees ik. Ik blijf hoop houden. Een dikke knuffel voor haar in gedachten!

 24. Ik ben helemaal klaar met die schapen.
  Heel mijn familie is schaap, ik moest niet zo belachelijk doen en al die onzin posten. Hoe durfde ik!! Ik heb er afstand van gedaan en het komt nooit meer goed. Ze bekijken het maar met die prikken. Ga gerust er mee door.

 25. Hoi, mooi artikel, ondertussen ben ik 2,5 jaar lang met liefde, mededogen en geduld bezig de schapen met goede argumenten, bewijzen (documentaires en artikelen), leren kritisch te denken op alles wat speelt.
  De laatste maanden is de rek er uit. De antwoorden die ik krijg van: “geen interesse” , ‘de regering en de deskundigen zullen wel weten wat ze doen’ tot ‘kan goed zijn dat vele mensen sterven of heel ziek worden van de prikken maar ik doe het toch want dan word ik niet zo ziek van Corona’, en het verliezen van vrienden die mij “totaal gestoord, een wappie (ik vind het ondertussen een geuzennaam), obsessief, een paniekzaaier en druktemaker’ vinden. Of ze vinden niets en laten niets meer van zich horen. Tja, ondertussen borrelt er iets in mij wat niet zo netjes is. Een soort van wreedheid dat steeds vaker denkt: “ach, prik jezelf toch dood”. Dus ja, ik begrijp je volkomen. Het is ook dit soort volk wat ons steeds dichter naar de afgrond brengt, door het steeds opnieuw braaf blijven volgen van de regering, alleen maar naar de teleVEE te kijken, de plaatselijke sufferdjes te lezen en geenszins van plan is om iets anders te beluisteren. Ik werk dus tussen dit soort mensen. Het is vaak onverdraaglijk en ik ga niet meer met plezier naar m’n werk. Dus nee, in mijn ogen ben je niet te hard voor de schapen. Ze hebben ons heel veel leed aangedaan en doen het deugdzaam nog steeds.

 26. Ik ben nog steeds een reageerder in de gelderlander dankbaar voor zijn post ‘kijk eens op frontnieuws’ in september 2021. Helaas hadden diverse familieleden al een prik gehad uit angst om erg ziek te worden of vanwege de groepsdruk in een instelling. Ik heb ze proberen te overtuigen dat ze het niet meer moesten doen met alle onderbouwingen die ik hier kon vinden en het is me gelukt. Ondanks dat ik tussentijds voor wappie werd uitgemaakt. Ik heb ook collega’s waar ik al tientallen jaren mee samenwerk duidelijk gemaakt dat ze breed moeten kijken en niet alleen msm moeten volgen, maar ze vielen me met woorden aan zoveel vijandigheid het opende mij de ogen dat je in een oorlog of het nu met een onzichtbaar virus is of een vijand die een totale gecreëerde crisis in z’n schoenen geschoven krijgt, echt alleen staat. Ik ben nu dus ruim een jaar bezig om mij staande te houden en ik ben echt super sterk geworden. Ik heb mijzelf geestelijk voorbereid op het feit dat de een na de ander de komende jaren wegvalt. Ze kampen met allemaal klachten en lopen bij artsen, allemaal hoge bloeddruk en hoog cholesterol en bij een kennis op het werk zijn al 4 mannen overleden aan ineens optredende kanker met snelle fatale afloop. En nu we weer op kantoor werken zit je tussen de rest, allemaal hun 4e prik gehaald want de herfstvakantie komt eraan, ik loop er met een boog omheen, maar werk dus liever alleen thuis, wat een kansloze mensen, die glazige ogen als ze me vertellen wat de diagnose van de dokter is. Ik kan er geen medelijden meer mee hebben en reageer meelevend, maar denk bij mezelf misschien moet je even die volgende booster gaan halen dan komt het vast allemaal goed. Het enige nadeel van wakker zijn is dat ik alleen hier op Frontnieuws gelijkgestemde tegenkom maar in real life nergens behalve soms stickers op straatpalen die me een glimlach bezorgen of bij het voetbal op tv banners met ‘what ever you do never fall asleep’ geen idee of het voor de wedstrijd was maar ik las hem met mijn visie en geeft bevestiging dat ze er wel zijn. Het gaat jullie allemaal goed en blijf sterk en vooral Frontnieuws inleven houden.

 27. Beste Rommel,
  Dit is altijd moeilijk..je kunt idd niet iedereen gelukkig maken.
  Je neemt een standpunt in en je houdt je er aan dat heet integriteit.
  Je bent integer dus maar daardoor niet per see lief.
  Dat is de consequentie van kiezen lief of niet lief zijn integer of met de wind meewaaien.
  Ik ken ook mensen die geen schapen zijn en toch heel gemeen en onbetrouwbaar…..
  Het is een rare wereld en schrijven en ook spreken is in die zin moeilijk, omdat dezen nooit je echte gevoel kunnen uitdrukken…je intuïtie blijft altijd buiten schot…ik heb met je te doen en ik snap je helemaal.

 28. Wanneer u dingen zegt als: “geen medelijden en van mij mogen ze sterven,” dan ligt je focus ‘verkeerd,’ welke alleen maar de verdeel – en heers-tactiek bevordert. (wat niet wil zeggen dat ze van mij niet mogen sterven: het was hun keuze, en daar laat ik het bij)

  De focus moet bij jezelf liggen en niet bij de schapen, want indien die daar ligt, bent u in wezen niet verstandiger dan het schaap, het hangt er dan maar net vanaf voor welke kant je kiest, en hoe je het bekijkt, maar nog steeds wordt je dan door de poppenspelers meegezogen in het dualisme. (wat uiteraard de bedoeling is)

  Ik laat mij niet in deze mal persen.

  Je kan het beter als de poppenspeler zelf trachten te bekijken, de zobegeerde birdseye-view.

  Dan zal je zien, dat beide kanten langzaam in het narratief worden gezogen, waarbij op een gegeven moment weerstand bieden, niet meer mogelijk is.

  En dan heb je de poppen werkelijk aan het dansen.

  Temper uw haat, want uw haat maakt u slechts de andere zijde van dezelfde munt.

  Ik bekijk het als bussines, of zaken.

  U hebt de waarschuwingssignalen genegeerd, dan zal u hiervan de gevolgen moeten dragen.

  En hiervoor, is voor mij de kous af.

  Ik sta niet toe, door van hogerhand opgelegde haat, te laten kiemen.

 29. Ik bekijk het ‘wakker maken van de schapen’ ook op een andere manier, waardoor ik mezelf daar niet meer mee bezig houdt.

  In het begin van de covid-periode deed ik nog weleens mijn best om hen duidelijk te maken dat er dingen niet klopten, welke hen hopelijk de juiste vragen zou gaan laten stellen…

  Want wanneer men zich indekt in cognitieve dissonantie, dan zie ik dat ik niet het recht heb om dat te verstoren, wanneer men bewust deze keuze heeft gemaakt.
  (omdat ik hun gemakkelijke leventje niet in de problemen wil brengen)

  Ik ga ervan uit dat ik niet het recht heb om hen met de neus op de feiten te drukken, wanneer hun bewuste keuze is geweest om die feiten als een struisvogel dat zijn kop in het zand gestoken heeft, te negeren.

  Ik wil niet de verantwoordelijke zijn voor het overhoop gooien van uw wereldbeeld, waar u mogelijks helemaal niet mee om kunt gaan.

  Want dan heb ik uw wereldbeeld stuk gemaakt, en ook u hebt het recht om uw eigen, al dan niet verwrongen wereldbeeld, te dragen.

  En indien u gekozen heeft om met dit wereldbeeld te sterven, wat comfortabeler is dan met de harde waarheid geconfronteerd te worden, dan zal ik die keuze respecteren.

  Het is heel erg moeilijk, want familie-leden blijven zich laten vaccineren op aanraden van hun dokter, ofschoon zij ondertussen allemaal klachten hebben, en de twijfel ontegensprekelijk is toegeslagen.

  Want indien ik vertel hoe het werkelijk zit, dan zullen zij hun dokter niet meer vertrouwen, wat hen in de problemen kan brengen.

  En dat recht heb ik niet.

  • In feite heeft niemand het recht een ander proberen wakker te maken. Misschien is er een reden dat ze niet wakker zijn en nog niet op dat niveau zitten. Men kan alleen maar wakkers worden als je uw eigen zelf vragen begint te stellen. Als het van iemand anders komt vinden ze dat zeer opdringerig en bereik je het tegenovergestelde.

   • Persoonlijk heb ik er een andere visie over Ruttler.
    Werden wij (de wolven in schaapskleren?😂) psychologisch aangepakt de afgelopen jaren, dan doe ik dit nu ook met hen.

    En er zijn mogelijkheden zat nu.
    Ik vraag steeds of dit in de reguliere nieuwsberichtgeving geweest is, wanneer ik een doorslaggevend item zie of lees, waarbij ik mijzelf ervoor behoed aanvallend over te komen.
    Ja, ook maak ik hen steeds duidelijk dat ik de mainstream niet meer volg.

    Dit aanhalen bij die, iets anders bij een andere.
    In het begin was er veel ophef bij de schapen voor ons standpunt, ik voelt dat het stilaan in ongemak en zelf in verbijstering aan het omslaan is.
    Hun hadden het zogezegd goed met mij voor( ze deden het voor een ander niet te besmetten bvba) ik ook nu voor hen.
    Ik probeer hen wel te besmetten, ….met mijn onderzoek virus. 😄

 30. Wil even kwijt of beter gezegd met jullie delen dat ik dit draadje, met zoveel prachtig mooie en menselijke reacties, ervaar alsof we in een grote kring onze ervaringen en gevoelens delen in de FN Community. Herkenning en lering. Dank jullie allen.

  • Idem hier.

   Het drammerige, opsommerige, lecterende gebruik van heel uw arsenaal aan politieke termen, leest niet aangenaam.

   Het is beter om de punten die je tracht te maken, op een natuurlijke wijze te laten ontstaan.

   Omdat, wij allemaal mensen zijn en omdat de menselijkheid, wereldwijd wordt aangevallen…

   Het is belangrijk voor bezoekers dat op deze site stuiten, op zoek naar een beetje menselijkheid, (want die wordt ons systematisch ontnomen) zodat deze zich hier thuis voelen, en hierdoor regelmatig zullen terug keren, waardoor wij de bezoekersgroep groter maken, zodat Rommel’s artikelen, meer mensen bereiken.

   De ontmenselijking is een meedogenloos programma, en kruipt in hoeken en gaten waar het niet gaan kan.
   (zoals bijvoorbeeld het promoten van het eten van insecten, het dient allen hetzelfde doel)

   Doordat wij mekaar aanvullen, symbolyseert dit een mentaal verzet, dat eveneens in hoeken en gaten kruipt waar het niet gaan kaan.

   Wij zijn een soort van counter-narratief-bouwers geworden.

   En zoals ik eerder heb aangehaald draait dit niet om het beste te wezen, maar om aanvulling, deze te herkennen, en mekaar hierom te leren respecteren.

   Dat kan soms moeilijk zijn, maar als wij het hier op Frontnieuws niet doen, wie doet het dan elders eender waar op internet?

   Wanneer u uw menselijkheid kan behouden, (jammer vaxxers) zal het in schril contrast zijn met de machthebbers, waardoor de mogelijkheid bestaat, dat deze
   zich gaan schamen. en het hele zaakje als gevolg hiervan, implodeert, dan wel verschrompelt.

   Eveneens dank jullie allen voor jullie onvoorstelbare, kracht.

   • ´Het drammerige, opsommerige, lecterende gebruik van heel uw arsenaal aan politieke termen, leest niet aangenaam.´

    Heb je het tegen mij? Zo ja, dan graag uitleg of liever nog een verwijzing naar een of meerdere reacties van mijn kant. Misschien dat ik er dan iets mee kan. BvD.

    • Tuurlijk niet! Het is een veralgemening waarbij ik het contrast schets tussen Frontnieuws, waar de mensen daadwerkelijk op een menselijke manier praten, of de meeste andere sites waarbij zr gedrapd wordt. 😉

     Excuses.

     😉 Groet.

       • Drammers die op andere sites reageren die ook hier lezen en drammen? 🙂 Ik ben er eigenlijk zelf niet mee bekend. Bedankt in elk geval voor je respons; door de manier waarop je een en ander formuleerde, voelde ik me uiteraard aangesproken, vandaar mijn reactie met de vraag welke je nu beantwoord hebt. Verder denk ik dat ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is en waarbij soms ook bepaalde emo c.q. trauma in te lezen is. Aangaande de kijkcijfers opkrikken van F.N. .. nooit verkeerd uiteraard en waar ik kan geef ik F.N. altijd ff door, maar heb je toevallig gezien in het artikel ´Fuck off´ hoeveel bezoekers FN dit jaar al heeft gehad? Dat is niet misselijk. 😉

        • @Frontnieuws

         Dank voor de heldere uitleg en onder de streep is het bij elkaar goed nieuws! Uiteraard zullen er onder de bezoekers ontkenners zijn, maar ook ik meen dat het aantal wakkeren in aantal toeneemt en dat toch is het doel. Dank voor al je werken! Onbetaald en onbetaalbaar.

 31. Verder begrijp ik de scheldreacties wel, want ik heb mij daar in het verleden ook regelmatig schuldig aan gemaakt.

  Maar ik ben doorheen de jaren beginnen beseffen – zoals een user waar ik de naam van vergeten ben net vermeld had – dat deze ook maar slechts een slachtoffer van jarenlange hersenspoeling zijn.

  Nu is beseffen één, maar je denkvermogen hier daadwerkelijk op af te stemmen, een heel paar ander mouwen.

  Maar dat is wat ik aan het doen ben..

  Omdat ik niet slechts de andere zijde van dezelfde medaille wil wezen, waarbij een objectief waarnemer, er niet meer aan uit zou kunnen wie er nu gelijk heeft, en mogelijks denkt: “Weet je wat, zoek het zelf maar uit, maar laat mij met rust met deze shit, want uiteindelijk, ben je allebei hetzelfde…” 😉

  • Neen, drammers die op andere sites drammen, hier lezen, en verder gaan met drammen op hun thuissite.

   Wanneer jij in je post je dankbaarheid uit, omdat Frontnieuws enorm menselijk is, en ik daarop reageer en over drammers begin, dan refereert dat naar anderen, en zeker niet naar u, want dat slaat als een tang op een varken.

   Zal ik het vervolg, nog voorzichtiger zijn, want ik had het wel gezien, maar ging ervan uit dat je mee was.
   Dat was mijn fout.

   Zoals u mij gevraagd heeft om voorbeelden van jou posts aan te halen waaruit blijkt dat jij drammerig bent, vraag ik u nu om voorbeelden aan te halen waaruit je kan afleiden, dat ik omwille van mijn emoties, getraumatiseerd zou zijn.
   (terwijl ik in diezelfde bewuste post net scherm, met het feit dat menselijkheid in deze tijd belangrijk is omdat men het volk tracht te ontmenselijken)
   .
   Ik bemerk, dat je jezelf niet kan voorstellen, dat mijn stukken strak geregisseerd zijn, en dat je ervan uit gaat, dat ik maar wat schrijf dat in me opkomt, en mij hierdoor als emotioneel getraumatiseerd tracht te bestempelen… 🙂

   Overigens niet gezien hoeveel bezoekers FN in het Fuck off-artikel heeft gehad.

   Het is een wisselwerking tussen het zeer selectief vergaren van kennis, dit af te zetten tegen andere gebeurtenissen, hierdoor de dots kunnen verbinden, en mijn nieuwe bevindingen, terug te delen.

   Om dit proces zo min mogelijk te verstoren, filter ik wat mij niet dient, eruit.

   Dit is waarom ik het heb over elkaar aanvullen, in dit gigantisch grote narratief.

   Zo heb ik best genoten van dat Fuck off-artikel, en heb ik de eerste Engelstalige post gelezen, maar de rest niet. Omdat ik na de eerste post ook wel begrepen had, wat ze probeerden te doen.

   Ik wilde overigens nog deze post maken: “Is dat omdat ze zelf hun grootmoeder voor geld zouden verkopen dat ze ervan uitgaan dat iedereen dat zou doen, en dat hierdoor blijven proberen?”

   🙂 Groet.

   • @ Beste Chip,

    In de hoop om de ruis in ons communicatielijntje weg te nemen; neen, ik refereerde niet aan jou/U aangaande ´emo en trauma´!!! Ik refereerde aan het feit dat deze ook te lezen/voelen is in sommige reacties van volgers op FN. En waarmee weinig tot niets mis is, behalve wanneer men extreem hatelijk wordt. En hiermee refereer ik opnieuw NIET aan uw reacties !!! Inderdaad, we zijn mensen en er zijn massa´s mensen welke in hun leven trauma oplopen. Helaas … Ik heb groot respect voor mensen die hun pijn laten zien in plaats van te doen alsof de wereld slechts rozengeur en maneschijn is. Wel mocht ik leren van een bepaalde reactie, welke niet van U afkomstig was, en die mij aan het denken zette dat er mensen rondlopen die misbruik maken van misbruikte individuen wanneer zij er kennis van hebben dat deze misbruikt is. Dat dus is een gegeven, vreselijk weliswaar. Ik hoop dat ik helder ben in dit pleidooi. Vriendelijke groet aan U van mij.

    • Aanvulling op hetgeen ik schreef: ´behalve wanneer men extreem hatelijk wordt´, hiermee bedoel ik naar diegenen die niet of nauwelijks verwant zijn aan het toedienen van dat trauma, enz. Lastig dit uit te leggen, maar ik hoop dat U me verstaat. En opnieuw en voor de goede orde dit refereert NIET aan U.

     • Achie achie ach, nog een aanvulling: het fenomeen ´hatelijk zijn´ en hetgeen ik niet zal verbieden, is ook afhankelijk van de dikte van de huid van degene die e.e.a. heeft te incasseren. Er zijn mensen die werkelijk niets kunnen hebben en waar het altijd love-love moet zijn en alle overige emo´s uitgesloten dienen te worden. Met die mensen heb ikzelf niet zoveel.

      • in z´n algemeenheid niet zal verbieden.. Uiteraard zijn er grenzen, maar die heb ik hierboven meen ik benoemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in