"PRIVATE SNAFU" 1943 © Chuck Jones (Public Domain)

Het beste vandaag weer, is Military Summary en de moeite waard om naar te luisteren en te kijken. Hij “voorspelt” een “oproer” onder de Ukie troepen in de ketel. Er is een update over Slangeneiland (Serpent Island), bericht Thesaker.is.

Wat duidelijk wordt, is dat de kaart zeer binnenkort in grote delen zeer rood gaat kleuren.

Ja er is een ketel met naar schatting 1.500 tot 2.000 Oekraïense strijdkrachten. Hier verwacht Military Summary de “militaire opstand”.

De belangrijkste conclusie uit het Russische MoD-rapport is deze: “De vijand lijdt aanzienlijke verliezen.”

Nu is het wachten op

 • het stopzetten van de beschietingen op de Donbass en
 • de resultaten van alle olieraffinaderijen in de Oekraïne die nu niet meer werken en de resultaten van
 • … deze aankondiging van Kadyrov: de op handen zijnde omsingeling van Lisichansk en de daaropvolgende zuivering van de stad.

Het Russische Ministerie van Defensie meldde ook dat in de stad Nikolajev niet minder dan 500 Oekraïense manschappen van één enkele brigade gesneuveld zijn.

In de buitenwereld begint de Oekraïne-oorlogsmoeheid toe te slaan. Wij krijgen nog steeds berichten dat dit of een ander land wonderwapens zal sturen, maar als u de kleine lettertjes leest, is dat meestal afhankelijk van de aankomst van Amerikaanse of andere wapens in ruil. Hier is slechts één voorbeeld:

Slowakije drijft handel met Duitsland over de voorwaarden voor militaire bijstand aan Oekraïne, schrijft Buisness Insider. Volgens de publicatie stemt Slowakije ermee in om Kiev 30 tanks van Sovjet-makelij T-72 te leveren, maar eist in ruil daarvoor 30 Leopard 2A4 tanks van Berlijn.Duitsland vindt deze formule niet goed, het is bereid om daar slechts 15 tanks te leveren – één Leopard voor twee T-72’s. Het gevolg is dat alle tanks op hun plaats blijven, de leveringen worden uitgesteld, merkt de krant op.

Als u denkt dat de Verenigde Staten klaar zijn voor een conventionele oorlog met Rusland of China, denk dan nog maar eens na

Terwijl de Oekraïne-oorlogsmoeheid in de westerse contreien toeslaat, slaat ook de angst voor kou en een energieloze toekomst toe. De afkeer van en vermoeidheid met de Oekraïense vluchtelingen zijn inmiddels voelbaar. Wat ook beslist rood kleurt, zijn sommige gezichten van de groenen, want we horen dat ze op verschillende plaatsen in de EU hun oude kolencentrales uit de mottenballen halen. Het is natuurlijk niet gemakkelijk om die centrales weer in bedrijf te nemen, en men kan er alleen maar om lachen, want minstens 70% van de Europese thermische kolen, wordt uit Rusland ingevoerd.

Onze eigen heer P, die verstand heeft van elektriciteitscentrales en techniek, heeft voor ons een stukje geschreven in het Café. Het is de moeite waard om er eens naar te kijken: They say that EU coal-thermal power stations will be re-started.

Het centrale idee is dat de kolencentrales uit de mottenballen gehaald kunnen worden, maar hoe zit het met de oude vaklieden?

Enkele algemene thema’s die opduiken, zijn dat Turkije misschien uit de NAVO wil stappen (of moeten we zeggen, subtekst, uit de NAVO breken) en dat de EU het nergens over eens kan worden, dus, dat ze hun regels willen veranderen, zodat ze nergens 100% instemming of goedkeuring van de lidstaten voor nodig hebben. Wat dit voor ons moet aangeven, is dat de NAVO over een tijdje geschiedenis kan zijn, en de EU ook, in zijn huidige vorm. Iets anders kan voorspeld worden wat haar huidige vorm verandert, en dat zijn de Verenigde Staten. In Texas hebben ze dit referendum om te bepalen of het zich zal afscheiden van de VS. Het zal ook niet de laatste staat zijn.

Mogelijke startdatums van de Derde Wereldoorlog: 12-24 juni

Wij zitten in een tsunami van veranderingen, maar er is één term die gebruikt kan worden, en dat is overal de oude militaire term SNAFU [Situation Normal: All Fucked Up, red.]. Dat geldt ook voor Zelensky, want de Zelensky-moeheid is nu echt ingetreden. Zelensky heeft de Afrikaanse Unie toegesproken en slechts 4 van de 55 uitgenodigde staatshoofden hebben de virtuele zitting bijgewoond.

2 Korte updates

De Amerikaanse ambassade in Moskou heeft een nieuwe adresnaam (https://t.me/donbassr/22283): Volksrepubliek Donetsk Plein 1.

Poetin: De kwestie van de oprichting van een internationale reservemunt op basis van een mand van BRICS-valuta’s wordt uitgewerkt. De Russische president heeft ook vertegenwoordigers van de BRICS-landen uitgenodigd voor het economisch forum in Vladivostok in september.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Westen – in de vicieuze cirkel van zelfvernietigingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

17 REACTIES

 1. Wacht even 1 Leopard tank voor 1 T72? Bedelen ze daarmee de Leopard 1 uit de jaren 60 of de leopard2… er is een immens verschil tussen de twee

 2. Putin is strategisch en geduldig en w8 simpelweg af.
  Deze man is een zeer wijs leider en verzet zich geduldig tegen de duivelse globalisten

  • Wijze woorden Sjoert,
   Rusland (Dhr. Putin) speelt Schaak, het “Westen” komt niet verder dan dammen of sjoelen.
   Maar… niemand wil het zien/mag het zien, westerse propaganda.

   En… volgens Rutte is het ook “onze” oorlog!
   Eigen bevolking kunnen we niet huisvesten en onderhouden, duizenden kinderen uit huis geplaatst en dat zooitje criminelen weet niet een waar de kids zijn gebleven.
   Ik heb het al eerder gezegd, Nederland/Pedoland. Zie Dhr J. Demmink en de hand boven zijn hoofd houden.
   Pas als hij “Deud” is, mogen de beerputten een “beetje” open.

   • Natuurlijk weten ze waar die kinderen zijn gebleven. Dat staat in meer dan 3 administraties.
    Oekraine: vakantie oord voor pedo’s.
    Zie: de zoon van Biden (en Biden zelf)

    Rutte heeft als ieder andere gechanteerde zwaar crimineel geen keus. Hij was het, die de Oekies vroeg de MH17 neer te schieten…..
    ——————————-
    terugkijkend denk ik te weten hoe het gekomen is dat de linksen zoveel invloed hebben.
    Dat begon inde jaren 70; op de “kweekscholen”; kleinschalig.
    Dat breidd uit toen vrouwen het verslechterde onderwijs overnamen; toen werd het een enorme olievlek in een vijver.

    Nu zitten we met de rotzooi. Landverraders en volksverraders in kabinet; en net zo als in derde wereld landen: het parlement zit er alleen maar om de schijn van democratie op te houden.
    In werkelijkheid, is democratie allang gecremeerd.

    Met rede krijgen we NL niet terug.
    vergeet niet: waar rede stilzwijgt, begint de stok te slaan.En hard!

   • Al twee jaar liggen die te zeggen: “This is it buttercups, fasten your seat belts.”

    Zoals het EBS, (emergency broadcasting signal) wat elke dag de afgelopen jaren op TV ging uitgezonden worden…

    Dat zou documentaires van een paar uur bevatten wat er werkelijk aan de hand is…

    Nah, dat ze maar een ander voor de gek houden.

    • Juist ja, de white hats en de black hats. 🙄
     Het is niet zo zwart wit, en gelukkig maar, want anders leek het op een kleuterschool.

 3. Echt geavanceerde wapens uit de VS duurt nog lang om te sturen en heeft een risico om in verkeerde handen te geraken. Enige optie die ik nog voor Oekraine zie om niet te verliezen is als Polen volledig gemobiliseerd wordt en haar troepen (mannen tussen 18 – 60) naar het front stuurt. Gezien de EU solidariteit zal dat wellicht gaan gebeuren. Buitenlandse huurlingen zijn steeds minder geneigd om deel te nemen.

 4. Die derde WO komt er niet!
  Wordt niet toegestaan!
  En helemaal geen nukes!
  Die zijn uitgeschakeld.
  Dat weten de wederzijdse partjjen.
  Nou we gaan zien hoe Vs en Eu i.storten.

 5. Tja in Polen is er een afwezigheid van inzicht, maar zo stom om troepen te sturen zijn ze ook weer niet.
  Er is maar EEN Satan 2 nodig om heel Polen vande kaart te vegen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here