© Foto: Social Media

Russische vissersboten zijn op geheime missies om trans-Atlantische communicatie te bespioneren en de energievoorziening in Europa te saboteren, volgens een gecoördineerd “onderzoek” door Europese staatsmedia.

Maar er stinkt iets aan dit verhaal over Russische vissersboten, schrijft Finian Cunningham.

Het Britse staatsbedrijf BBC meldt dat zijn tegenhangers in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden deze week de resultaten uitzenden van een gezamenlijk onderzoek (sic), waarin de angstaanjagende (sic) bewering wordt gedaan dat het Kremlin een vloot van vermomde schepen heeft besteld om onderzeese telecomkabels af te tappen en windmolenparken in de Noordzee te saboteren.

De westerse medianormen zijn al jaren aan het verslechteren. Maar deze laatste gecoördineerde publieke orkestratie schraapt de bodem. Afgezien van het feit dat het ademloze verhaal niet met bewijzen kan worden gestaafd, wordt ook duidelijk toegegeven dat de beweringen berusten op Scandinavische inlichtingendiensten als bronnen. Uit eerdere onthullingen van Wikileaks en andere gerenommeerde bronnen is bekend dat het Noordse staatsinlichtingenapparaat een surrogaat is voor de Amerikaanse CIA.

Hier hebben we dus media in overheidshanden die Europese landen bombarderen met propaganda die duidelijk bedoeld is om het publiek bang te maken voor Rusland als bedreiging.

En dat terwijl de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten de komende weken beginnen met de grootste militaire manoeuvres ooit in de Noordse regio. Deze oorlogsoefeningen met de naam “Defender 23” zullen enkele maanden duren en omvatten de grootste verplaatsing van Amerikaanse troepen naar Europa sinds het veronderstelde einde van de Koude Oorlog meer dan 30 jaar geleden. De inzet van NAVO-troepen bij de westgrens van Rusland wordt schaamteloos aangeprezen als de vorming van een “oorlogsalliantie”, meldt de New York Times goedkeurend.

Deze massale mobilisatie onder leiding van Washington van tienduizenden troepen, oorlogsvliegtuigen en marineschepen in de achtertuin van Rusland vindt plaats op hetzelfde moment dat de Verenigde Staten en hun NAVO-partners wapens pompen aan een rabiaat anti-Russisch regime in Oekraïne. Uit recente lekken van het Pentagon weten we dat Amerikaanse en westerse speciale eenheden in Oekraïne aan het vechten zijn tegen Rusland. Dit alles wordt op de een of andere manier genormaliseerd door de westerse media, terwijl diezelfde media hun publiek angst aanjagen over mysterieuze Russische vissersboten die van plan zouden zijn telefoongesprekken te bespioneren en de stroomtoevoer van windmolenparken af te sluiten.

De gaslighting die gaande is, is werkelijk ontzagwekkend. Want terwijl de westerse media proberen het publiek bang te maken met bizarre en niet-geverifieerde speculatieve verhalen over Russische schurken die Europese burgers zouden willen bespioneren en de stroomvoorziening in Europa zouden willen saboteren, wordt de werkelijke wereld moedwillig genegeerd.

De recente Pentagonlekken bevestigen wat Wikileaks en voormalig NSA-analist Edward Snowden al lang geleden hebben onthuld. Namelijk dat de Amerikaanse staatsinlichtingendiensten routinematig hun NAVO-bondgenoten bespioneren.

Ten tweede, laat staan de gespeculeerde Russische plannen om windmolenparken in de Noordzee op te blazen, hoe zit het met het daadwerkelijk opblazen van de Nord Stream gaspijpleidingen in de Oostzee? Die pijpleidingen, waarvan de aanleg meer dan tien jaar duurde en die meer dan 20 miljard dollar kostten om betaalbaar aardgas van Rusland naar Europa te brengen, werden afgelopen september door de Verenigde Staten en NAVO-handlangers opgeblazen.

De sabotage van de Nord Stream pijpleidingen, zoals meer dan twee maanden geleden gemeld door de bekende onderzoeksjournalist Seymour Hersh, werd persoonlijk bevolen door de Amerikaanse president Joe Biden met als doel Europa af te snijden van Russische energie. Het was een gigantische daad van staatsterrorisme en aantoonbaar een oorlogsdaad tegen Rusland. Het verraad van Washington houdt in dat Europa wordt verarmd om er een slaaf van het Amerikaanse kapitalisme van te maken.

De westerse media hebben systematisch elke diepgaande berichtgeving over het onderzoek van Seymour Hersh achterwege gelaten. In plaats van hun eigen vervolgonderzoek uit te voeren, hebben deze bolwerken van de “vrije pers” geprobeerd de aandacht af te leiden en het water te vertroebelen met beweringen die zij van westerse inlichtingendiensten hebben gekregen. De New York Times, Washington Post en Duitse media hebben geprobeerd absurde berichten te verspreiden over “pro-Oekraïense militanten” die de Nord Stream pijpleidingen zouden hebben opgeblazen met behulp van een jacht.

De Scandinavische landen hebben naar verluidt voorlopige onderzoeken uitgevoerd naar het Nord Stream incident, maar ze hebben geweigerd hun bevindingen bekend te maken en ze hebben Rusland ook de toegang tot hun onderzoeksgegevens ontzegd – ook al is Rusland de grootste aandeelhouder van de gesaboteerde infrastructuur.

Washington en zijn Europese bondgenoten hebben alle oproepen van Rusland en China aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de sabotage van Nord Stream – mogelijk de misdaad van de eeuw – geblokkeerd.

Ongelooflijk genoeg werd in het BBC-rapport van deze week over “spookachtige Russische vissersboten” die onderzeese kabels en windmolenparken zouden bedreigen, met geen woord gerept over de geloofwaardige beschuldigingen dat de Verenigde Staten en hun NAVO-partners de Nord Stream-pijpleidingen hebben opgeblazen.

De BBC, New York Times en andere westerse media zijn niets anders geworden dan smerige wasserettes voor westerse inlichtingendiensten met de niet aflatende missie om Rusland zwart te maken over Oekraïne en China over Taiwan. Het is een Orwelliaanse prestatie waarbij van de agressors slachtoffers en verdedigers worden gemaakt. De westerse berichtgeving over Rusland en China is een aanfluiting geworden. Het is pure demonisering zonder pretentie van feitelijk evenwicht of historische context.

We leven in gevaarlijke tijden van oorlog die kan escaleren tot een nucleaire vuurzee. De Verenigde Staten en hun imperialistische Europese vazallen pushen oorlog als een laatste poging om de tanende unipolaire hegemonie van Washington overeind te houden. Wat de situatie des te gevaarlijker maakt, is dat de westerse media schaamteloos meewerken aan de bevordering van de oorlogsagenda.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De gaslighting van de massaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTop 7 van kankerziektes die enorm zijn toegenomen sinds mensen injecties krijgen met Covid spike-eiwitten
Volgend artikelHet is op: EU ziet geen ruimte voor nieuwe Rusland-sancties
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

 1. Niets is wat het lijkt. Afluisteren is een dagelijkse gang van zaken.
  We zullen zien.
  Ik denk dat Russia veel doet en weet.
  Veel is geoorloofd. Zichtbaar of onzichtbaar.
  Verwonder je in plaats van ergeren en angstig worden.

 2. Geeft die waanzinnige grote oefening van die idioten geen milieuvervuiling? Waar zijn nu de linkse roeptoeters om dit te verhinderen? Of mag dit wel omdat het zgn democratische Westen dit organiseert? Of kunnen de zgn klimaatredders zich niet vastplakken aan het zeewater?

  Als die oorlogophitsers nu eens zelf pang pang aan het echte front gaan roepen, dan is het gedonder zo afgelopen. Maar ja, die schuilkelder. Die is zo veilig en het kanonnenvoer, Jan soldaat, mag de rotzooi van hun opknappen. Ik walg van die zooi.
  Als de aandeelhouders van de militaire industrie ( wereldwijd) maar tevreden is en er dikke bonussen voor de top uitgekeerd kunnen worden. Het menselijk leed??? Wat is dat…., daar hebben ze geen boodschap aan.

  • De linkse Pol Pot aanhangers gaat niets te ver. Ik verbaas mij telkens weer hoe dom de mensen zijn die links stemmen.

   Ik stem zo wie zo niet meer want ik weet met dit systeem dat democratie een illusie is.

   • Democratie: 3 wolven en een schaap die bespreken en stemmen wat er gegeten gaat worden.
    Vrijheid: zelfde, maar nu heeft het schaap een AK47 in aanslag.

    Democratie zoals wij hebben is waardeloos. Iedere randdebiel kan stemmen.
    En dan krijg je zoiets als we nu hebben.

    • Kort maar krachtig commentaar.!
     De wolven hebben in veel gevallen het schaap zelfs weten te overtuigen dat wolven noodzakelijk zijn en het beste met het schaap voorhebben.

 3. Valt het niemand op dat men alleen beschuldigingen kan uiten zonder enig bewijs.

  Hoeveel beschuldigingen hebben we het westen niet horen uiten als dat Rusland oorlogsmisdaden pleegt. Hebben we daar beelden van mogen zien …. nee niet een !

  Hoeveel beelden hebben wij wel gezien van de oorlogsmisdaden die Oekraïnse soldaten plegen op hun eigen burgers, buitenlandse soldaten waarvan handen en hoofd werden afgehakt zodat ze niet herkenbaar waren als buitenlandse soldaat die met Oekraïne vocht tegen Rusland., Russische soldaten die zich over gaven en in koude bloede werken vermoord.

  Het westen heeft de oorlog verloren maar heeft ook hun geloofwaardigheid verloren.

 4. Kijk, die oude zee windmolens moeten straks vervangen worden.
  Wat doe je dan met de oude molens?
  Wel.. je laat hem omver varen door “iets”.
  De oude windmolens op het land worden begraven onder het zand.
  t’Is maar een weetje.

  • Zodra de subsidie afloopt van de windmolen. Wordt deze ontmanteld. Daar meer dan 90% van de windmolens niet eens is aangesloten op het net. Bijna alles in het westen is een illusie. Want je kunt geen economie in stand houden met wiebelstroom, die van windmolens en zonnepanelen komt. Voor de back up waren de gascentrales bedoelt, die kunnen als enige direct aan en uit gezet worden. Alle alternatieve energie oplossingen van de groene linkse zijn onrendabel. Hun luchtkastelen en het luchtfietsen kent dan ook geen grenzen.

 5. Je voelt met uw ellebogen dat Het Westen op zoek is naar een nieuwe move. Natuurlijk moet het publiek in “de juiste plooi” gezet worden met behulp van de media. Er wordt teveel over de Navo en Oekraïne gebabbeld. Dus het zou die richting uitgaan: Navo-militairen (Polen) naar Oekraïne sturen. Wat dan? Dan zijn de rapen gaar.

 6. Toen ik het verhaal in de krant las moest ik slechts denken: wat een hoernalisten gelul. Iedere communicatie kabel op de zeebodem is al lang bekend bij de Russen, en de Chinezen, en de Muy van Laos en iedere andere lul met internet kan ze zo vinden.

  De onzin die de Media verspreiden is inderdaad gevaarlijk, het hele logische denken en alles daaromheen word voor velen onmogelijk….na de uitvinding van de stemwijzer voor de gemiddelde randdebiel die niet de moeite neemt te zien wat er gebeurd is dit soort berichtgeving de volgende stap in het imbiliceren van de bevolking.

  De pers liegt dat het gedrukt staat. Punt.
  De overheid liegt op bevel en uit een gebrek aan eigen moraal. Punt.

  kortom, we worden grootschalig beledigd in onze intelligentie en als randdebielen behandeld met al dat “nieuws” en al die propaganda waarheden. Hoe triest dat 80 jaar na een enorme oorlog HET BESEF VAN DE GEMIDDELDE BURGER DE GEESTELIJKE LEEFWERELD VAN EEN ROTTE PLATVIS EVENAART.

  KOM MAAR OP MET DIE BEF DICTAUUR, DEMOCRATIE WAS ZELFS MET ONDERWIJS EN HET LEREN BEGRIJPEND LEZEN EEN PAAR TREDEN TE HOOG VOOR DE GEMIDDELDE BURGER.

  Ik ga porno kijken, nuttiger dan de krant lezen hoewel het aanbod in naaktheid met open wonden ook steeds vaker een zekere Down factor heeft….waar zijn de vrouwen met uitstraling gebleven….?

 7. Ach ja; de slimme linksen in Groningen sloopten de Hunze centrale, want die had een schilderbeurt nodig en dat was te duur–zo logen zij.
  Er kwam een winkel centrum.

  De Hunze centrale kon op gas, olie, kolen.
  Je kon er ook de linkse overheid in verbranden.

 8. Kunnen we nu een zeeslag verwachten op de Noordzee?
  Lekker…
  Waarim niet naar de oostzee of de atlantische oceaan?
  We worden weer lekker bang gemaakt.🥱

 9. Westerse oorlogs-hitserij.
  Als alle MSMedia tegelijkertijd het zelfde roepen, weet je dat het leugens zijn.
  Dit is zo dom ……… ongelofelijk gewoon.

  Onderzeese kabels zijn al lang in kaart gebracht. Afluisteren gaat per high tech.
  En wind-parken saboteren levert niets op.

  Vissersboten … zijn alleen geschikt om mee te vissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in