De EU staat er deze winter “goed voor” wat haar energiereserves betreft, maar er dreigt een reëel tekort in 2023, zo hebben belangrijke olie- en gas-managers gewaarschuwd.

De regio wordt geconfronteerd met een ongekende energieschaarste na een daling van de invoer uit Rusland. De olie- en gastekorten en de recordhoge inflatie hebben geleid tot een algemene crisis in de kosten van levensonderhoud in het hele blok, bericht RT.

Maar terwijl de bezorgdheid gericht is op de onrust van de komende winter, is het het volgende koude seizoen waarover men zich echt zorgen moet maken, aldus Russell Hardy, CEO van de grote oliehandelaar Vitol.

“We hebben een moeilijke winter voor de boeg, en vervolgens hebben we een moeilijkere winter in het jaar daarna omdat de productie die in de eerste helft van 2023 beschikbaar is voor Europa aanzienlijk minder is dan de productie die we in de eerste helft van 2022 tot onze beschikking hadden,” zei hij vorige week op een conferentie in Abu Dhabi.

De energieprijzen zijn uit de pan gerezen en staan dicht bij “onbetaalbaarheid” met veel huishoudens die “50% of meer van hun besteedbaar inkomen aan energie besteden,” waarschuwde Bernard Looney, CEO van BP, die het met zijn collega eens was dat de volgende winter “in Europa nog problematischer zou kunnen zijn.”

Ook al is de EU er volgens gegevens van het IEA in geslaagd haar energievoorraden met 90% te vullen, de reserves voornamelijk uit Russisch gas bestaan. Maar aangezien het blok de overgang van leveringen via Russische pijpleidingen versnelt, zal er geen levering zijn van de vroegere grootste leverancier van het blok.

  Wegens kritiek op toeristen uit Rusland: Turkije noemt Zelensky "domme komediant"

“Het probleem is niet deze winter. Het zal de volgende zijn, omdat we volgend jaar geen Russisch gas zullen hebben – 98% minder, misschien wel niets,” zei Eni-chef Claudio Descalzi.

Gezien de vraag van China, een belangrijke importeur van gas, en de torenhoge LNG-prijzen, maken leidinggevenden van energiebedrijven zich zorgen over mogelijke sociale onrust, waarbij ze wijzen op enkele EU-landen, zoals Tsjechië, waar huishoudens hun energierekening zagen vertienvoudigen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een oorlog die Rusland gaat winnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGevallen van “onverwacht overleden” stijgen met meer sterfgevallen in 2022 dan in 2020-2021 naarmate mensen COVID-19-vaccins blijven krijgen
Volgend artikelDe minister van Defensie van Nederland heeft de kwestie van de “levering” van Sovjet T-72 tanks aan Oekraïne verduidelijkt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Belangrijke olie- en gasmanagers? Je bedoelt van de energiebedrijven die miljarden uit de maatschappij roven? Je bedoelt de olie- en gasmanagers die bij het WEF aan tafel zitten??? De olie- en gasmanagers die allemaal doodstraffen krijgen zodra de mensheid ontwaakt?

 2. Allemaal leuk en aardig.
  Rusland verkoopt gas aan India.
  India verkoopt.datzelfde gas véél duurder door a.d. EU.

  Hoezo gas tekort?

  Amerika flikte hetzelfde in de jaren 80, autoloze zondag.
  Amerika kreeg olie van Rusland uit een gebied waar geen oliewinning was.

  The deal film uit 2005, met Selma Blair en Christian Slater brengt dit bedrog en de manier hoe ermee om word gegaan, als iemand ontdekt, wat er speelt, zeer goed in beeld.

  Natuurlijk zijn er problemen in de handelswijze v.d. EU, die hebben echter alleen maar te maken met het verzonnen “build back better” fenomeen.

  Allemaal fantasieën, bedacht door mensen.
  Om een doel dat zij hebben bedacht, de NOW erdoor te jagen.

  De machtswellustelingen

 3. Het ligt allemaal niet aan Rusland maar aan de mensen in Brussel en Den Haag.
  De energy crisis is een manier om mensen zo snel mogelijk over te halen om zonnepanelen, elec auto en een warmte pomp aan te schaffen. Alleen al de prijzen van deze producten zijn voor een normaal gezin al onbetaalbaar! Warmtepomp gemiddeld 15.000 euro tot meer dan 25.000 euro. Zonnepanelen gemiddeld rond 8000 euro! En dan een elec auto dat kun je zo duur maken als je zelf wilt, maar vanaf 30 a 35.000 euro ik weet de prijs daar niet goed van. Wij hebben zelf vorig jaar een nieuwe CV ketel gekocht die zou nog 20 jaar mee moeten gaan of iets langer. Moeten wij die nu bij het grof vuil gooien dan??? Ze begrijpen niet denk ik daar in Brussel en Den Haag dat niet iedereen bulkt van het geld Ze hebben allemaal makkelijk praten rutje dacht een tijdje geleden met de boeren crisis ook dat een boer 1.60 voor 1 liter melk kreeg dus…..

  • De energie prijzen gaan tig keer over de kop, omdat elke energie leverancier verplicht is om zijn koopwaar op de energie beurs aan te bieden. Nederland krijgt nog steeds Russische gas voor de oude prijs uit de langlopende contracten. Deze moeten naar de beurs gebracht worden en zo worden ze opgepompt tegen de huidige markt prijs. Zo kunnen olie en gasboeren hun producten met 300 tot 1000% meer winst verkopen aan de consument en dat legaal. Daar bovenop komen nog de toegevoegde energie belastingen en BTW van de staat en zo verwordt de energie onbetaalbaar voor de consument. Dit wordt vanuit de EU bepaalt om zo iedereen indirect ie onteigenen in het kader van het WEF.

  • De energie maatschappijen en andere leveranciers cq tussen handelaren zijn bezig iedereen te beroven door absurde voorschotten te eisen.

   Mijn advies: hou je verbruik laag, hou je voorschot op hetzelfde als afgelopen jaar en beeindig de automatische incasso. Laat maandelijks een rekening opsturen en betaal die, maar haal de macht om jou rekening leeg te plukken weg bij de energie maatschappij. Men tracht absurde voorschotbedragen te incasseren met allerlei angst verhalen maar waar het om gaat is dat er veel mensen straks in April bij de grote optelsom niet kunnen betalen en dat er dus vele wanbetalers zullen zijn. Om dat te ondervangen plukken ze nu iedereen, want deurwaarders langs ieder tweede huis sturen gaat niet werken. Persoonlijk stel ik dat een deurwaarder bij mijn voordeur een vroegtijdig einde carriere kan verwachten. Ik betaal het voorschot van vorig jaar, verbruik minder en als ik moet bijbetalen ga ik in April daarvoor steun vragen en compensatie bij de lokale VVD wethouder. En die zal betalen.
   Een hoger bedrag betalen voor gas en het daaraan vast hangende electrische gebeuren in ene land met een enorme gasvorraad, die trouwens van ONS ALLEMAAL is kunnen en moeten we niet accepteren. Onze gezamelijke bodemsachatten en onze gezamelijke sociale potjes worden leeggeschud en versjacheld door politici en ons is de macht om deze lui door stemming te verwijderen ontnomen.
   Inflatie is het gevolg van uitgeven wat niet is gedekt door inkomen waardoor bezit van de burger de compensatie is. Dus terwijl ons bezit in stukken word gesneden word ook nog eens de prijs van eerste behoeften absurd omhoog gegooid. Een paar procenten loonsverhoging is een kruimel terug geven terwijl de boterham word gestolen….

   Deze georganiseerde roof is volledig op conto VVD en coalitie partners.

   Wie stopt deze klootzakken? Niet de stembus, die bezitten ze al….

   • Helemaal mee eens! Maar Hein is gestopt met slavernij… eh werken. Die €190 komende 2 maanden dekt de rekening wel. Ik zie geld enkel als een credit in het slavensysteem. Gezien de financieele compensatie die ik heb gekregen vind ik het niet eens zo slecht.

    • Mooi, er zijn er meer.
     Heb zelf twee inkomens opgegeven. Nu nog eentje over. Scheelt een berg belasting, kreeg veel geld terug. Daar kan ik bijna een jaar (zuinig) van stoken.
     Toch een enorm voordeel als je voor jezelf weinig nodig hebt.

 4. ´Dr. Jordan B. Peterson examines the current energy crisis, the globalist ideology that simultaneously fuels it while calling for the sacrificial demise of the poor, and what this truly means for Europe’s future, if not the entire world.´

  Wicked Globalists Are Causing Starvation and Poverty Under the Guise of Environmentalism

 5. idd. elke euro drie maal omkeren voordat je hem uitgeeft. De verwarming op 15 graden en bijverwarmen met een houtkachel, zo hou je het lang vol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in