Arno Mikkor (EU2017EE) /Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Het Britse leger zou na meer dan een decennium van “uitholling” slechts in staat zijn om zijn volledige capaciteiten gedurende slechts twee maanden oorlog te behouden, zo werd het parlement verteld.

In het geval van een oorlog tussen het Verenigd Koninkrijk en een tegenstander van vergelijkbare sterkte, zouden de Britse strijdkrachten hun capaciteiten “na de eerste paar maanden van de strijd” uitgeput hebben, aldus generaal Sir Nick Carter, de voormalige chef van de defensiestaf, zo bleek uit een rapport van de defensiecommissie van het Lagerhuis, schrijft Kurt Zindula.

Generaal Lord Houghton vertelde de commissie dat er sinds 2010 een “uitholling” van de strijdkrachten heeft plaatsgevonden, wat heeft geresulteerd in tekorten in de oorlogsbekwaamheid van het land.

Het Ministerie van Defensie gaf toe dat de lacunes in hun oorlogsgereedheid onder andere bestaan uit onvoldoende infrastructuur en opslag voor munitie, infrastructuur in belangrijke havens en vliegbases, operationele medische capaciteit en ondersteuning voor de uitrusting van pantservoertuigen.

De Minister voor de Strijdkrachten, James Heappey, beweerde dat de bezuinigingen op het leger noodzakelijk waren op het moment dat ze werden doorgevoerd, maar hij erkende dat “er een heleboel zaken zijn waarin we niet hebben geïnvesteerd en waarin we dringend opnieuw moeten investeren” en dat het Ministerie van Defensie “ontzettend veel werk te doen heeft om de… paraatheid terug te krijgen die we tijdens de Koude Oorlog genoten en die we nu weer nodig hebben.”

Naast het lijden onder een gebrek aan investeringen, is de paraatheid van het leger ook verminderd door hulp aan Oekraïne. Volgens The Telegraph zit het 155e Regiment Artillerie letterlijk zonder geweren nadat ze naar Kiev zijn verscheept voor de oorlogsinspanningen tegen Rusland.

  RED ALERT: Pentagon mobiliseert duizenden vliegtuigen voor WOIII-confrontaties met China, Rusland

In het rapport van het Lagerhuis wordt ook opgemerkt dat het “knelpunt bij de aanschaf en levering” van de 6000 NLAW antitanksystemen en 155mm artilleriemunitie die Groot-Brittannië naar Oekraïne heeft gestuurd, waarschijnlijk pas later dit jaar op grote schaal zal worden aangevuld. Het rapport zegt daarom dat het Ministerie van Defensie “strategisch moet zijn over de middelen die we hebben, inclusief hoe we voorraden kunnen onderhouden en aanvullen.”

De Britse strijdkrachten hebben ook moeite om de rekruteringsdoelen te halen en hebben momenteel slechts ongeveer 75.000 soldaten in het leger, ongeveer de helft minder dan dertig jaar geleden. Dit heeft geleid tot suggesties van generaal Patrick Sanders, het hoofd van het Britse leger, dat het Verenigd Koninkrijk misschien een beroep moet doen op een “burgerleger” in het geval van een groot conflict.

De verminderde gevechtskracht heeft al grote gevolgen: de marinefregatten HMS Westminster en HMS Argyll zullen uit de vaart worden genomen omdat er te weinig personeel is om ze te bemannen.Attribution:

De voorzitter van de commissie, Jeremy Quin MP, zei over de bevindingen van het rapport het volgende: “Hoewel we in staat zijn om op korte termijn in te zetten en verplichtingen na te komen, is uit ons onderzoek gebleken dat de paraatheid voor een totale, langdurige oorlog onvoldoende aandacht heeft gekregen en dat hier voortdurend intensief aandacht aan moet worden besteed.

“Het hoge tempo van operaties en de niet aflatende druk op onze diensten heeft geleid tot een daling van de personeelsbezetting, verergerd door een periode van lage rekrutering en moeilijkheden bij het introduceren en onderhouden van capaciteiten, waardoor een vicieuze cirkel is gecreëerd.”

  De winter komt eraan: Bent u bereid tot armoede te vervallen voor Vladimir Zelensky en zijn regering?

Het rapport komt slechts enkele dagen nadat er publiekelijk kritiek werd geuit op het Britse leger door haar belangrijkste bondgenoot, de Verenigde Staten. De Amerikaanse minister van Marine Carlos Del Toro zei vorige week dat het Verenigd Koninkrijk zijn huidige strategie moet “heroverwegen” “gezien de dreigingen die er vandaag de dag zijn” en dat Groot-Brittannië een “beslissing moet nemen over de vraag of het leger versterkt moet worden.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Stoer pratend Brits leger kan niet eens Wembley-stadion vullen; NAVO net zo zwakVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBeëindiging van de Amerikaanse aanwezigheid in het Midden-Oosten
Volgend artikelMassale personeelsinkrimping wereldwijd: Extreem-linkse Soros stichtingen in ernstige problemen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Europa wakkert de angst aan om weer geld en werkgelegenheid aan te trekken in het failliete Europa, en nee Brexit is een leugen alleen de burgers hebben last van de nieuwe regels

 2. Als de idiote oorlogophitsers eens zouden streven naar vrede ipv deze waanzinnige pang, pang gedoe, dan zou het voor vele gewone burgers heel wat rustiger zijn.
  Hoe kun je nu aan de ene kant oorlog willen voeren met Rusland, terwijl de legertop toch donders goed weet dat er geen genoeg soldaten zijn en onvoldoende militaire rotzooi is. Overigens waarom zou je oorlog willen voeren met Rusland? Omdat die idioten in usa zo graag de gas, olie en grondstoffen in willen pikken van Rusland.
  Waanzin ten top. Europa wordt heel bewust naar de donder geholpen. Nogmaals onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden.
  En m.I. Zijn alle regeringen in EUropa EN de zooi in Brussel schoothondjes van de ellendelingen, de neocons en co, in usa.
  Kijk alleen maar naar de krankzinnige 50.000.000.000 pleuro,s voor dat in en in corrupte zooitje in Oekriland. Knetter en knettergek. Het failliete Usa wilde toch zo graag de oorlog. Laten die dan dat geld ophoesten ipv (uiteindelijk) de burgers van EU, die helemaal geen oorlog willen.
  De wereld wordt geleid door machtgeile psychopaten en heel veel volksverraders in de westerse regeringen. Zum Kotzen zeggen onze Oosterburen en ook daar is het een politiek zooitje.

 3. Als het Britse leger tegen een gelijkwaardig leger zou moeten vechten, zou het de strijd 2 maanden vol kunnen houden?
  Opmerking 1: noem dan eens een gelijkwaardig leger? (het Franse of Turkse?)
  Opmerking 2: dat andere leger zou het dan waarschijnlijk ook zo’n 2 maanden vol houden.
  Opmerking 3: na twee maanden gaan ze wellicht over op nucleaire wapens
  Opmerking 4: na twee maanden vechten is er waarschijnlijk geen land meer om voor te vechten

 4. Trump: uitbraak van de Derde Wereldoorlog “zeer waarschijnlijk” vóór de Amerikaanse verkiezingen

  5 februari 2024 16:43 uur

  In een interview dat zondag werd uitgezonden door de Amerikaanse zender ‘Fox News’ uitte de voormalige Amerikaanse president en Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump de vrees dat er vóór de Amerikaanse verkiezingen in november een derde wereldoorlog zou kunnen uitbreken.

  https://rtde.xyz/kurzclips/video/195187-trump-ausbruch-dritten-weltkriegs-vor/

 5. Net als de politie is het enige wat ze kunnen, poseren dat ze multicultureel zijn, zoals in het plaatje hierboven met die immigrant in het midden. Die modder op zijn kop moet kennelijk camoufleren dat het een neger is, of een Pakistaan of zo, of suggereren dat hij een normaal iemand is.

  • Er staat waarschijnlijk een of andere LGBT party op de agenda waar blanke kinderen anoniem verkracht kunnen worden, voor ze het in de gaten krijgen.

 6. Maak van die 75.000 soldaten in het Britse leger maar 75.000 imbecielen. Wie gaat er nou tekenen om als slaaf voor de elite te dienen en je kapot te laten schieten voor die idioten? Dan zit er echt een geweldige steek los in de bovenkamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in