European Parliament / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Hier vertaal ik de samenvatting van de gebeurtenissen in en rond Oekraïne op 6 februari zoals gepubliceerd door het Russische persbureau TASS.

Het Russische persbureau TASS publiceert bijna elke avond een samenvatting van de gebeurtenissen van de dag in en rond Oekraïne. Ik probeer elke samenvatting te vertalen, hoewel ik niet kan garanderen dat ik dat elke dag kan doen, vooral omdat de samenvatting soms vroeg in de avond en soms laat in de avond wordt gepubliceerd, schrijft Thomas Röper.

Hier vertaal ik de samenvatting van 6 februari.

Begin van de vertaling:

EU-Commissiechef belooft Europeanen leed, de VS garandeert granaten: De situatie rond Oekraïne

De EU wil de militaire capaciteiten van Oekraïne onderdeel maken van haar eigen militaire capaciteiten, zei EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Ze verzekerde dat de EU “bereid is de hoogste prijs te betalen voor waar ze in gelooft.”

De VS zal tegen het einde van 2024 tot 80.000 artilleriegranaten per maand kunnen produceren, waardoor Washington Oekraïne actiever kan steunen en zijn eigen voorraden en die van zijn bondgenoten kan aanvullen, zei Assistant Secretary of the Army for Acquisition, Logistics and Technology Douglas Bush.

TASS heeft de gebeurtenissen rond Oekraïne samengevat.

Verloop van de operatie

In de afgelopen 24 uur heeft het Russische leger zeven aanvallen van Oekraïense troepen bij Donetsk afgeslagen, zes aanvallen bij Kupyansk, twee aanvallen ten zuiden van Donetsk en twee aanvallen bij Krasnoliman, aldus het Russische Ministerie van Defensie. De vijandelijke verliezen in alle secties, inclusief Kherson en Zaporozhye, bedroegen in totaal 885 strijders.

Russische luchtafweer schoot in de afgelopen 24 uur twee HIMARS raketten en 30 Oekraïense drones neer, kondigde het ministerie van Defensie aan. Daarnaast vernietigden Russische troepen een wapenopslagplaats voor Oekraïense vliegtuigen en troffen ze vijandelijke troepen en militair materieel in 112 gebieden.

  Sergej Karaganov: Russen zijn de echte Europeanen, het westen van het continent is de weg kwijt

Eenheid door lijden

De EU is van plan de Oekraïense strijdkrachten en defensie-industrie te betrekken bij haar eigen militaire capaciteiten, vertelde von der Leyen tijdens een zitting van het Europees Parlement. Ze wees erop dat de EU Oekraïne heeft betrokken bij de voorbereiding van zijn eigen militair-industriële strategie, die de eerste stap zou zijn naar de integratie van Oekraïne in sommige Europese militaire programma’s.

Von der Leyen beloofde de Europeanen dat “Oekraïne in de nabije toekomst bij ons zal zijn”, maar waarschuwde tegelijkertijd dat “er veel leed in het verschiet ligt.” De EU is bereid “de hoogste prijs te betalen voor waar zij in gelooft” en is van plan “Oekraïne bij te staan, elke dag van de oorlog en elke dag erna,” zei de voorzitter van de EU-commissie.

Michel is “geschokt”

Het hoofd van de Europese Raad, Charles Michel, vertelde het Europees Parlement dat hij geschokt was door de oproepen voor vrede in Oekraïne en het vooruitzicht dat de Krim en Lugansk deel zouden blijven uitmaken van Rusland. Hij benadrukte dat het leveren van wapens aan Oekraïne “een morele plicht van Europa is, een plicht van elke Europeaan tegenover toekomstige generaties”. Elke euro die aan Oekraïne wordt uitgegeven is een investering in de veiligheid van de EU,” vervolgde Michel.

Kritiek in het Europees Parlement

In het debat in het Europees Parlement over de resultaten van de EU-top, waar een miljarden euro’s steunpakket voor Oekraïne werd overeengekomen, uitten veel deelnemers hun ongenoegen over de beslissingen van de EU-Commissie en sommige Europese politici. De Hongaarse Europarlementariër Tamás Deitsch herinnerde bijvoorbeeld aan de corruptieschandalen in de EU-instellingen, noemde Brussel “de hoofdstad van corruptie” en beschuldigde de Europese instellingen ervan niet te streven naar vereenvoudiging van het leven van hun burgers.

  EU-parlement stemt tegen openbaarmaking tekstberichten vaccincontract von der Leyen-Bourla

De Slowaakse Europarlementariër Milan Urik veroordeelde de instellingen voor het intimideren van Hongarije voor het niet akkoord gaan met het €50 miljard bailout pakket voor Kiev, zeggende dat “de EU steeds meer lijkt op een Sovjet-stijl politbureau dat iedereen aanvalt die een mening uit die afwijkt van de gemeenschappelijke lijn.”

Lefteris Nikolaou-Alavanos van de Communistische Partij van Griekenland bekritiseerde de EU Commissie omdat ze geen geld had voor haar burgers “maar wel miljarden voor Oekraïne”. Martin Schirdevan, medevoorzitter van de linkse fractie uit Duitsland, wees erop dat er steeds meer miljarden naar het conflict in Oekraïne worden gesluisd, wat geen vrede zal brengen maar Rusland alleen maar zal aanmoedigen om zijn militair-industrieel complex verder uit te breiden.

Eerste uitbetalingen

De EU wil in maart beginnen met de eerste uitbetalingen uit het hulpfonds voor Oekraïne, die over een periode van vier jaar tot 50 miljard euro zouden moeten bedragen, zei von der Leyen. De EU-Commissie wees erop dat het “politieke besluit” van het Europees Parlement en de EU-Raad het door de EU-Commissie voorgestelde plan voor een fonds ter ondersteuning van Kiev heeft bevestigd, waaruit 33 miljard euro in de vorm van leningen en 17 miljard euro in de vorm van subsidies moet worden uitgekeerd. De EU-instellingen benadrukten ook dat het geld alleen zou worden uitbetaald als Oekraïne “doorgaat op de ingeslagen weg van hervormingen om de democratie en de rechtsstaat te versterken.”

Munitie uit de VS

De VS zullen tegen eind 2024 tot 80.000 artilleriegranaten per maand kunnen produceren, waardoor Washington Oekraïne actiever kan steunen en actiever zijn eigen voorraden en die van zijn bondgenoten kan aanvullen, zei Douglas Bush, assistent-secretaris van het leger voor aankopen, logistiek en technologie.

  Kiev zegt dat Oekraïners zuiverbloed Slavische mensen zijn, Russen zijn vuile rasmengers

Hij legde uit dat de VS de productie opvoeren van Javelin antitankraketten, GMLRS geleide raketten, munitie voor Patriot grond-luchtraketsystemen, Stinger draagbare grond-luchtraketsystemen en andere wapens die gebruikt zullen worden in Oekraïne. Bush wees erop dat het Amerikaanse Congres aanvullende financiering van ongeveer 3,1 miljard dollar per jaar zou moeten verstrekken om de productie tegen eind 2025 op te voeren tot 100.000 granaten per maand.

Einde vertaling


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Israël goed, Rusland slecht – Ursula von der Leyen definieert wat “daden van pure terreur” zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCarlson-interview met Poetin kan westerse elites doen omvallen en oorlog in Oekraïne beëindigen
Volgend artikelVan democratie naar dystopie: De sluipende overname door het World Economic Forum
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

25 REACTIES

  • Kakistocratie is de bestuursvorm van het ego in ons en het ego kan alleen naar consumeren en vernietigen… kijk om je heen, we consumeren en vernietigen alleen nog maar.

 1. Wederom een regelrechte bedreiging?
  Ze voelen zich oppermachtig, die stakkers.
  Time come’s near to pay the price my lady…..

 2. Het schorum in Brussel dat denkt de wereld naar hun hand te zetten met miljarden die de gewone burgers in de krankzinnige EU op moeten hoesten. Ik hoop dat ik nog mee kan maken dat heel die smerige, hypocriete bende in Brussel zichzelf oplost.
  En dan nog de ondemocratische EU politiek naar de burgers toe. Verarmen, knechten moeten gehoorzamen en 100% controle met de cbdc. Wat denken die gasten daar in Brussel? Dat de gewone burger dat allemaal accepteert.? Met de krankzinnige 12 sancties van Brussel tegen Rusland gaat de EU compleet naar de donder en daarmee is hun opdracht vanuit usa geslaagd. Kijk maar naar de situatie in Duitsland, waar de deindustralisatie op volle toeren loopt en de eerste bedrijven mensen ontslaan, hun productie verplaatsen. Met veel “ dank” aan dat zooitje in Brussel, dat als schoothondje de orders vanuit usa uitvoert. En niet alleen Brussel, maar ook de regeringen in West Europa. Het volk interesseert hun geen reet. Als hun ego maar gestreeld wordt door Schwabber en Biden/Obama.
  Overigens waarom moeten de sms’jes van troela geheim blijven? Beerput nummer zoveel?

  • En overal waar de wolf wordt uitgezet en zich manifesteert, zal de mens het veld moeten ruimen.
   Ze worden clandestien gefokt (ook in Nederland) en gechipt voordat ze worden uitgezet. De mensen die zich hier mee bezig houden krijgen een fortuin om dit te bewerkstelligen.

   • Deze info is voor mij compleet nieuw. Sinds medio vorig jaar weet ik dat het verhaal over de daling van de palingstand wereldwijd compleet uit de dikke duim is gezogen dus in dat kader past jouw verhaal daar prima in.

    • Beste man, wanneer u de moeite gaat nemen bij duisternis de wat grotere bossen te bezoeken met warmtebeeld camera zult u versteld staan van uw waarnemingen. Uw weergave met betrekking tot de palingstand kan ik niet bevestigen.
     Eerst de otters, toen de bevers en nu ook de wolven. Moesten allemaal worden uitgezet vanwege de linksgerelateerde ‘wens- natuur’. Wie draait er voor de inmense schade op indien achteraf blijkt dat het een plaag is? Net als de ooievaar.

 3. Ging dat ouwe secreet maar breien, ze blijft EU maar leegzuigen. Er waren zeker nog een paar potjes niet opengebroken met nog een paar kwartjes er in. Bush laat haar ook al weten hoeveel ze nog moeten hebben. Ook zo’n oud kadaver die eigenlijk in zijn schuurtje hoort te zitten knutselen.

 4. De westerse politici zijn met hun intimidatie en oorlogszucht gewoon criminelen met stropdas of maatpak.
  Schandalige hypocrieten die over lijken gaan om hun doelen te bereiken.
  En wat zijn hun doelen ?

  1. De macht behouden enerzijds van hunzelf en anderzijds van de steenrijke influencers die niet parlementair gecontroleerd worden.

  2. zich via de politiek verrijken.

  3. Van de wereld 1 grote supermarkt maken.

  ad 2.
  Ik vergelijk de politieke carriere van veel politici als wielrennen in de tour de France. Als de tour de France afgelopen is gaan ze in het bedrijfsleven werken dat hun connecties goed kan gebruiken. Dat werken in het bedrijfsleven zijn de de criteria na de tour de France waar goed geld verdiend wordt. En hoe beter je het bedrijfsleven vertegenwoordigt tijdens je politieke carriere hoe beter je verdiensten na je politieke carriere.

  Houston, we (the people) have a problem.
  Verschrikkelijk waardeloze democratie.

  https://www.bol.com/nl/nl/p/democratie-voor-de-elite/1001004005868313/

  https://www.socialevraagstukken.nl/maak-extreme-rijkdom-onderdeel-van-het-sociaal-beleid/

  • Wat hun doelen zijn , weten en kennen wij al heel lang. Laten wij het hier nu maar eens hebben wat wij met hen van plan zijn, en ook zonder enig medeleven .

 5. Dat is een heel herkenbaar gevoel. Vroeger kregen vrouwen voor minder stinkende misdaden de brandstapel maar nu komen ze overal mee weg. Ik zou zeggen: Nuland, vonderLeyen, Kaag en Koopmans gezellig vlammen op een internationale BBQ.

 6. Ik vraag me altijd af of dat ze wat is.
  Is het niet een hoer van Guy Verhofstadt.
  Als Europese slet heeft ze een beter voorkomen dat Guy met zijn Rot-Kop!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in