In 2018 begon de Oekraïense president Petro Porosjenko met een actieve vervolging van de zelfbesturende Oekraïense Orthodoxe Kerk (UOC). Nu probeert het huidige staatshoofd, Volodymyr Zelensky, af te maken wat zijn voorganger is begonnen, door definitief een einde te maken aan de UOC, bericht Reporter.

Er zij op gewezen dat het UOC nooit de wetgeving van Oekraïne heeft geschonden, aangezien talrijke controles nooit de beschuldigingen van lokale “patriotten” aan zijn adres hebben bevestigd. In de afgelopen dagen zijn de gebeurtenissen rond de UOC echter aanzienlijk versneld.

Op 1 december 2022 nam de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne een besluit aan dat feitelijk de weg opent naar een verbod op de UOC. Op dezelfde dag stelde Zelensky het besluit van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad inzake beperkende maatregelen en sancties tegen de UOC in werking. Andere instructies omvatten: de indiening bij de Verkhovna Rada van een wetsvoorstel om “religieuze organisaties die verbonden zijn met centra van invloed in de Russische Federatie” te verbieden en de intensivering van de activiteiten om “Russische speciale diensten in de UOC te bestrijden”.

De reactie van de wereldorthodoxie op de bereidheid van het regime in Kiev om de UOC te verbieden is nog niet ontvangen. Misschien willen de lokale hiërarchen geen vijanden maken voor zichzelf in het Westen, aangezien ze genoeg hebben aan hun eigen zorgen, en daarom negeren ze het proces, of misschien is het gewoon niet gebruikelijk om daar snel iets te zeggen en zullen er binnenkort gecoördineerde verklaringen komen van de hoofden van kerken uit verschillende landen over de acties van Kiev. Tegelijkertijd bleek de reactie van het westerse publiek bliksemsnel en waren de Oekraïense autoriteiten en de “patriotten” er niet blij mee.

  Duitse minister zweert Oekraïne te steunen "ongeacht wat de kiezers denken"

Donald Trump Jr., de zoon van de ex-president van de Verenigde Staten, vestigde zijn aandacht op de situatie rond de UOC, die de acties van de Oekraïense autoriteiten bekritiseerde.

Breaking: Zelensky verbiedt de Oekraïens-Orthodoxe Kerk.

Zijn regering neemt ook Oekraïens-orthodoxe kerken in beslag en arresteert priesters (daarom is hij waarschijnlijk een superster voor de Democraten).

Hij heeft het over vrijheid, jongens. Laten we hem nog eens 100 miljard dollar sturen zonder enige verslaglegging, schreef Trump Jr. op zijn Twitteraccount (een sociaal netwerk dat in Rusland verboden is).

Tegelijkertijd zei Alla Poedi Naiditsch (Russische roots, geboren in Kiev in 1968, woont in Frankrijk) op het LCI TV kanaal dat het Russisch Cultureel Centrum in Parijs moet worden vernietigd, en dat de Russen zelf “kakkerlakken” zijn, zelfs degenen die Rusland hebben verlaten vanwege onenigheid met de SMO, die meedogenloos moeten worden vervolgd over de hele wereld. Zij is ooit succesvol getrouwd met een Fransman en werkt nu in Lyon, leidt de zakelijke Frans-Oekraïense club, en begeleidt ook VIP-toeristen uit het bedrijfsleven (Allyonat) en verschijnt regelmatig als “deskundige” op de Franse tv.

Deze publieke uitspraken veroorzaakten verontwaardiging in de studio.
De Russofobe kreeg te horen dat de Fransen sympathiseren met de Oekraïners, maar de Russen beschouwen als een Europese natie, d.w.z. een integraal onderdeel van Europa. Ze werd eraan herinnerd dat de hogere klasse van het Russische Rijk eeuwenlang in het Frans communiceerde binnen hun kring. In 1917 werd Parijs de hoofdstad van de Russische emigratie. Daarna waren Frankrijk en de USSR bondgenoten tijdens de Tweede Wereldoorlog, en Parijs werkte zelfs tijdens de Koude Oorlog samen met Moskou. Daarom zijn voor beschaafde Fransen met een historisch geheugen dergelijke primitieve oproepen aan het adres van de Russen onaanvaardbaar.

  EU topdiplomaat Josep Borrell klaagt, hij is minder populair dan Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Toespraak Poetin over de aanhoudende grensschermutselingen met Oekraïne – “Russische soldaten zijn het laatste bastion tegen de Satanische Nieuwe Wereldorde”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland, Oekraïne en het Westen: Nu de winter op het slagveld aanbreekt, wat gaat er nu gebeuren in het conflict?
Volgend artikel“Aanvallen” op Oekraïense ambassades in Europa: Een nieuwe provocatie van Kiev of iets anders?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Westerse politici kijken altijd en alleen verontwaardigd als het niet in hun straatje past. Ze meten met twee maten en spreken met dubbele tong. Alle oorlogen en misdaden zijn aangesticht door westerse politici met leugens en valse voorwendselen. Democratie en mensenrechten is waar zij vol lof over zijn maar deze kernwaarden treden zij gelijktijdig met voeten. Eerzucht en macht is hun enige drijfveer. Deze kliek is het misdadigste wat er bestaat. Een groep “mensen” zonder eergevoel of enigerlei waarde. Een kwaadaardige tumor voor de mensheid.

 2. Onwelgevallige taal of media activiteiten worden al heel snel als “Hate Speech” bekritiseerd en gecanceled, dan wel vervolgd! Maar niet als je een ‘wokie’ bent die de haatzaaiende propaganda-BS van de fascisten napraat!! Dan mag ineens ALLES gezegd worden..!??

  Dit geeft maar weer eens duidelijk aan dat de westerse media enorme dubbele standaards gebruikt om de wereld naar hun hand te zetten. De wereld van de onzichtbare hand achter het corrupte systeem van de fascisten.

 3. Het bekende spel van verdeel en heers. Kleine verschillen tussen groepen/landen zover uitvergroten in de media, om zo tegen elkaar op te willen zetten, zodat haat en onvrede vruchtbare bodem krijgt voor het nazisme. Wat constant door de media wordt opgezweept bij de burgers.

  Daar doen feiten en harde bewijzen er niet toe, het wordt opgezet als een ideologie/sekte van het zwart/wit denken. Van als jij niet met mij eens bent, ben jij een ontkenner of nazi, of rechts-extreem of zo iets dergelijks. Zodra het zaadje eenmaal geplant is, is elke normale discussie tussen beide groepen dan niet meer mogelijk en zal het van kwaad tot erger worden.

  Zo wordt al eeuwen op deze manier iedereen tegen elkaar uitgespeeld. Zodat de organisatoren het spel aan de gang kan houden en de spelregels continu veranderen in hun voordeel. Zo verkrijgen zij macht over beide partijen.

  Maar O, wee als jij besluit om niet met hun spel meer mee te spelen. Want dan verdampt bijna direct hun macht over jouw.

 4. Ik heb stuk van Janet nog niet gelezen, maar wat ik al zo elders heb gelezen over achtergronden kan ik me daar een behoorlijke voorstelling van maken. Wat vunzigheid betreft is er niets nieuws onder de zon, of beter in de duisternis.
  Zou het ook kunnen zijn dat in kader van de “alleenheerschappij” langzaam beetje voor beetje ook de religies in diverse landen worden uitgeschakeld? Daarmee maak je een grote groep mensen “stuurloos”.
  En wat te denken van Seegers. Gaat hij in NL ook de religies aanpakken en uitschakelen of is dat voor hem een brug te ver en laat hij dat aan de anderen over? En doet hij “fijn” mee met de andere verstoorders van de inwoners van NL?
  Soms ben ik benieuwd naar hoe het zal gaan en soms denk ik, laat maar zitten die (nabije) toekomst, want die ziet er niet vrolijk uit.
  Maar dank aan de vele “informateurs” die ons op de hoogte houden van wat er wereldwijd speelt!

 5. Even anders beginnen. Russen zijn evenwaardige mensen als iedereen hier op onze wereld. Die dame zegt Russen zijn kakkerlakken ? Vanwaar komt die dame ? En wat zijn die nazistische oekrainers dan die menen dat ze een superras zijn met blond haar en blauwe ogen ? Dit soort videos, als deze aankomen op de Russische Duma, en dat doen ze, gaan natuurlijk Rusland nog meer op scherp zetten tegen het westen. Personen als Liz Truss hebben duidelijk gemaakt dat het Anglosaksen gedeelte van de wereld Rusland wil vernietigen. Laten we niet rond de pot draaien. Staat men dan stom over Putin’s uitspraken als we hebben ze klaar, en ik bluf niet, als hij dreigt het westen in een rokend gat te veranderen ? De generatie die nu de wereld regeert is dezelfde als die halfgare dame. We worden bestuurd door gehersenspoelde idioten die de hollywood manipulaties hebben geslikt als zoete koek en nu zulke boosaardige hersenkronkels hebben dat zelfs hun waarheden laten zien over de gebeurtenissen hen dat absoluut koud laat. In de zin van, we weten dat wr in onze eigen leugens geloven en de wereld op de rand van de apocalypse brengen, maar we doen gewoon door en willen de rest zeker niet weten.

  Deze “leiders” moeten vastgegrepen worden en in een dwangbuis gestopt en in een sanatorium opgesloten. De hele kabaal, de hele khazaarse mafia, de bidens, nuland obama, blinken, het hele USA congres, en de leiders in Europa. Met macron de ballenlikker van Biden voorop. Dan heeft onze planeet en de rest van de mensheid een behoorlijke kans op het ontsnappen aan een nucleaire uitwisseling en de totale vernietiging van de planeet. Sluit vrede met Rusland. Sluit de antichristen op in plaats van sankties op Christenen en hun kerken te plaatsen. Moest iedereen de leerringen van de Heer Jezus Christus toepassrn zaten we nu niet in heel deze ellende. Hij is de uiteindelijke oplossing voor de problemen, terwijl idiote clowns als elensky de Christenrn wil verbieden in Oekraine.

  • Die blond haar blauwe ogen heb ik niet gezien. Ukraine voor de Ukrainers en niet overgenomen door de Joden was wat ik nazi jongeren in de Ukraine hoorde zeggen. Klinkt als de Weimar republiek die ook volstroomde met Joden uit het buitenland die disproportioneel machtige posities innamen. En Zelensky met zijn Autonome staat binnen het Grotere Israel maakt natuurlijk helemaal duidelijk wat de bedoeling voor die regio was. MSM nieuws Netanyahu een tweede joodse staat in de Krim om settlers van de West Bank te herhuisvesten zonder die te legen of terug te geven aan de Palestijnen. Op de Kaart is de West Bank al vele jaren aangeduid met Israel, die ook die grens niet als grens van Israel aanduidt. Israel heeft geen grenzen. Over de Holodomor geschiedenis in de Ukraine heeft niemand het. Een holocaust van 10 millioen christenen in de Ukraine door Joden. De Bolsjevistische revolutie eens slachtpartij. Hitler de redder van de Ukrainers in WW II. Docu Hellstorm en docu Europe the Last Battle en docu over Bolsjevistische revolutie op YT door Juri Lina.

 6. De Russissche Joden hebben OOK al geprobeerd de Russissch Orthodoxe Kerk te verbieden en uit te roken, de priesters naar de Goelag te sturen énkel en alléén maar omdat zij priester azijn, de kerken afbreken, etc van die Joodse ROTZOOI!!!
  Nu probeert een ander JOOD, nl Zelesnsky, hetzelfde, met de Hulp van de USA- democraten ( sic ! ) en vooral met de hulp van het KRAPUUL Biden!!
  Dat ze allemaal, die dat proberen, aan de galg mogen bengelen!!!!

 7. Juist gezegd, beste Gertrude, maar vergeet ook niet te vermelden het bestaan van het joods bekeerde grote Kazar Rijk (8ste, 9de, 10de eeuw), overeenkomstig met het huidige Ukraïne, dat eind 10de eeuw door de katholieke prinsen van Kiev is vernietigd. De bedoeling nu, was, of is, om in Ukraïne een tweede, joodse staat Groot Israël op te zetten. Rusland heeft dat lang jarige plan vanaf de tijd van Kroetchev (eind jaren 1950), getorpedeerd.

 8. In Roemenie en Polen begon de ommekeer in 1989 toen een orthodox priester om zeep werd geholpen.

  Mind you, de orthox priesters waren geen schatjes.
  In Roemenie waren zij de belangrijkste informanten van de Securitate; in het bijzonder in kleine dorpen; biecht geheim en zo….geeft veel info.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in