© Screenshot BBC Youtube

Uit een rapport van het Bureau van de Verenigde Naties voor drugs- en misdaadbestrijding (UNODC) is gebleken dat er op dit moment maar liefst 650.000 migranten in Libië wachten, klaar om de Middellandse Zee over te steken naar Europa.

In het rapport wordt opgemerkt dat de Coronapandemie een grote invloed zou kunnen hebben op de massamigratie, maar door de uitbraak zijn dergelijke bewegingen ook steeds moeilijker te voorspellen.

De globale crisis als gevolg van de pandemie is ongekend en het is moeilijk te voorspellen wat de gevolgen ervan zullen zijn voor de mensenhandel en de migrantensmokkel, aldus het rapport, dat eraan toevoegt dat de ernstige economische gevolgen van langdurige lockdowns een golf van migratie uit verschillende landen kunnen aanwakkeren, aldus Il Giornale.

Het VN-rapport stelt: “Dit suggereert dat de reis- en bewegingsbeperkingen die door Covid-19 worden veroorzaakt, de beweging van mensen op de vlucht voor conflicten, geweld en gevaarlijke en onmenselijke omstandigheden niet tegenhouden”, en voegt eraan toe dat Libische migranten gedwongen worden om gebruik te maken van de diensten van mensensmokkelaars, aldus Breitbart.

Informatie uit Libië, waar momenteel ongeveer 650.000 migranten en vluchtelingen zijn geregistreerd, wijst erop dat de Covid-19 gezondheidscrises mensen er niet van heeft weerhouden om Europa proberen te bereiken.

Terwijl het aantal migranten dat de Europese Unie binnenkomt tijdens de uitbraak van het Coronavirus over het algemeen is afgenomen, heeft Italië de afgelopen weken een sterke toename van het aantal nieuwkomers gekend.

Wat het langetermijneffect van de pandemie op de massamigratie betreft, voorspelt het UNODC-rapport dat “toekomstige economische achteruitgang waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor de verplaatsing van mensen naar de rijkere landen”.

Migranten die in Italië zijn aangekomen tijdens de lockdown van het Coronavirus zijn onder quarantaine geplaatst aan boord van schepen voor de kust. Uit een eerder deze maand vrijgegeven rapport bleek dat de Italiaanse belastingbetalers maar liefst 4.000 euro per maand per migrant betalen om de quarantaine te handhaven.

VN verklaart oorlog aan "gevaarlijke" samenzweringstheorieën: "De wereld wordt NIET in het geheim gemanipuleerd door de wereldwijde elite"

Alessandro Pagano, een lid van de populistische leider Matteo Salvini’s League (Lega), hekelde de kosten en zei: “We hebben het hier niet over een derdehandse sloep, maar over een schip met een zelfbedieningsrestaurant, een pizzeria, een ijssalon, een pub met een speciaal wijnassortiment, een speelruimte en een videoruimte, tweepersoons- of vierpersoonshutten met roomservice en zelfs luxueuze suites”.

Mekka? Nee, dit is Rome in 2020

2 REACTIES

  1. “Het Bureau van de VN voor drugs- en misdaadbestrijding”.
    Wat heeft d’;at bureau met die wachtenden te maken ? Of weten zij NÚ al dat het hoofdzakelijk drugscriminelen en misdadigers als verkrachters, moordenaars enz. zijn ? Ik zou zeggen :
    “Mensen nog ff wachten, het busje komt zo”!!!

  2. Het kan zo makkelijk zijn. Je legt een DESTROYER voor de kust voor anker en elke boot die probeert er aan voorbij te gaan NA te zijn gewaarschuwd… SCHIET je uit het water. Hebben die jongens van de marine meteen een LIVE-round “oefening” . En Europa is weer “gered” van 650.000 zgn vluchtelingen. Win-win situatie dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here