Uit een rapport van het Bureau van de Verenigde Naties voor drugs- en misdaadbestrijding (UNODC) is gebleken dat er op dit moment maar liefst 650.000 migranten in Libië wachten, klaar om de Middellandse Zee over te steken naar Europa.

In het rapport wordt opgemerkt dat de Coronapandemie een grote invloed zou kunnen hebben op de massamigratie, maar door de uitbraak zijn dergelijke bewegingen ook steeds moeilijker te voorspellen.

De globale crisis als gevolg van de pandemie is ongekend en het is moeilijk te voorspellen wat de gevolgen ervan zullen zijn voor de mensenhandel en de migrantensmokkel, aldus het rapport, dat eraan toevoegt dat de ernstige economische gevolgen van langdurige lockdowns een golf van migratie uit verschillende landen kunnen aanwakkeren, aldus Il Giornale.

Het VN-rapport stelt: “Dit suggereert dat de reis- en bewegingsbeperkingen die door Covid-19 worden veroorzaakt, de beweging van mensen op de vlucht voor conflicten, geweld en gevaarlijke en onmenselijke omstandigheden niet tegenhouden”, en voegt eraan toe dat Libische migranten gedwongen worden om gebruik te maken van de diensten van mensensmokkelaars, aldus Breitbart.

Informatie uit Libië, waar momenteel ongeveer 650.000 migranten en vluchtelingen zijn geregistreerd, wijst erop dat de Covid-19 gezondheidscrises mensen er niet van heeft weerhouden om Europa proberen te bereiken.

Terwijl het aantal migranten dat de Europese Unie binnenkomt tijdens de uitbraak van het Coronavirus over het algemeen is afgenomen, heeft Italië de afgelopen weken een sterke toename van het aantal nieuwkomers gekend.

Wat het langetermijneffect van de pandemie op de massamigratie betreft, voorspelt het UNODC-rapport dat “toekomstige economische achteruitgang waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor de verplaatsing van mensen naar de rijkere landen”.

Migranten die in Italië zijn aangekomen tijdens de lockdown van het Coronavirus zijn onder quarantaine geplaatst aan boord van schepen voor de kust. Uit een eerder deze maand vrijgegeven rapport bleek dat de Italiaanse belastingbetalers maar liefst 4.000 euro per maand per migrant betalen om de quarantaine te handhaven.

  Corona: Sterk oversterfte onder migranten in Zweden

Alessandro Pagano, een lid van de populistische leider Matteo Salvini’s League (Lega), hekelde de kosten en zei: “We hebben het hier niet over een derdehandse sloep, maar over een schip met een zelfbedieningsrestaurant, een pizzeria, een ijssalon, een pub met een speciaal wijnassortiment, een speelruimte en een videoruimte, tweepersoons- of vierpersoonshutten met roomservice en zelfs luxueuze suites”.

Mekka? Nee, dit is Rome in 2020

Vorig artikelVS’ antwoord na de tweet van Iran over “oorlog tegen racisme”: “Jullie lynchen homo’s”
Volgend artikelBLM relschopper steekt zichzelf in brand terwijl hij probeert historisch gebouw in vuur en vlam te zetten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. “Het Bureau van de VN voor drugs- en misdaadbestrijding”.
    Wat heeft d’;at bureau met die wachtenden te maken ? Of weten zij NÚ al dat het hoofdzakelijk drugscriminelen en misdadigers als verkrachters, moordenaars enz. zijn ? Ik zou zeggen :
    “Mensen nog ff wachten, het busje komt zo”!!!

  2. Het kan zo makkelijk zijn. Je legt een DESTROYER voor de kust voor anker en elke boot die probeert er aan voorbij te gaan NA te zijn gewaarschuwd… SCHIET je uit het water. Hebben die jongens van de marine meteen een LIVE-round “oefening” . En Europa is weer “gered” van 650.000 zgn vluchtelingen. Win-win situatie dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in