VK medisch directeur: Geen lockdowns meer, COVID wordt behandeld als griep

10
© Freepik

Het accepteren van sommige sterfgevallen door virussen is de prijs om mensen een “compleet leven” te laten leiden, zegt de medisch directeur.

Volgens het hoofd van de medische dienst sterven in een jaar tot 25.000 mensen aan griep zonder dat iemand het merkt, en is het aanvaarden van een aantal sterfgevallen in Covid de prijs die moet worden betaald om scholen en bedrijven open te houden en mensen in staat te stellen een “compleet leven” te leiden.

Professor Chris Whitty, die sprak op een webinar van de Royal School of Medicine, zei dat de regering alleen gedwongen zou zijn “aan de alarmbel te trekken” als er een “gevaarlijke variant” zou komen.

“Covid gaat niet weg. Je moet uitzoeken wat een rationeel beleid hiervoor is en hier zou ik een behoorlijk onderscheid maken tussen een pandemische situatie en wat je krijgt met seizoensgriep”, zei hij.

“Elk jaar sterven 7.000 tot 9.000 burgers aan de griep, de meesten van hen hoogbejaard, en om de paar jaar krijg je een zwaar griepjaar waarin 20.000 tot 25.000 mensen sterven. De laatste keer dat we dat hadden was drie jaar geleden en niemand heeft het gemerkt. Dus het is duidelijk dat we het op een gegeven moment zullen moeten behandelen zoals we de griep behandelen. Hier is een zeer gevaarlijke seizoensziekte die duizenden mensen doodt en de maatschappij heeft gekozen voor een bepaalde manier om die te vermijden”.

Professor Whitty zei dat het belangrijk is het aantal sterfgevallen als gevolg van Covid zo laag mogelijk te houden, maar waarschuwde dat de samenleving het niet zou tolereren om opgesloten te worden om een ​​vergelijkbaar aantal sterfgevallen door griep te voorkomen.

  Top patholoog: "Coronavirus is het grootste bedrog ooit begaan op een nietsvermoedend publiek"

“We willen zo dicht mogelijk bij nul komen, maar de vraag is hoe we dat in evenwicht kunnen brengen met andere prioriteiten”, zei hij.

“Als we volgend jaar zeggen dat ‘we de griep wel kunnen verslaan, allemaal opgesloten voor de winter’, denk ik dat de medische wereld niet populair zou worden bij het grote publiek. We moeten een evenwicht vinden dat het sterftecijfer zo laag mogelijk houdt, het aantal doden zo goed mogelijk minimaliseert, maar op een manier dat de bevolking het kan verdragen, door middel van medische tegenmaatregelen zoals vaccins en, te zijner tijd, geneesmiddelen, waardoor je het sterftecijfer tot een minimum kunt beperken, zonder de economische en sociale gevolgen voor onze medeburgers te maximaliseren”.

Professor Whitty zei dat hoewel er altijd meer levensreddende maatregelen kunnen worden genomen, zoals het sluiten van scholen en universiteiten of het verhinderen van familieleden om ouderen in verpleeghuizen te bezoeken, dergelijke beperkingen mensen ervan weerhouden een “compleet leven” te leiden.

Globale circulatie van griepvirussen

Globale circulatie van griepvirussen, bron: WHO (FLUNET), GIRS

Op de vraag van Sir Simon Wessely, professor in de psychologische geneeskunde aan het Institute of Psychiatry, King’s College London, of de lockdowns opnieuw zouden worden ingesteld indien het aantal gevallen zou toenemen, zelfs in plaatselijke gebieden, antwoordde professor Whitty: “Nee, ik denk het niet”. Hij voegde er echter aan toe: “De samenleving zal niet tolereren dat meer dan een bepaald aantal mensen ziek is, zelfs als zij weten dat het in het voorjaar weer overgaat, en het moment dat wij aan de bel zullen moeten trekken is als er een variant van bezorgdheid ontstaat waarvan wij kunnen zien dat die nu is teruggekeerd naar een situatie van onbeperkte groei omdat de immuunrespons er gewoon niet is”.

  Factcheck - Wat zijn de risico's van de COVID-19 injectie?

Boris Johnson beloofde eerder dat de huidige opheffing van de beperkingen onomkeerbaar is. Uit de laatste cijfers van het Office for National Statistics (ONS) blijkt dat het aantal infecties in de samenleving blijft dalen. Johnson waarschuwde echter dat het aantal gevallen in Europa toeneemt en dat een derde golf zich vanuit het continent naar Groot-Brittannië zou kunnen verspreiden.

Professor Whitty zei dat het onmogelijk was te voorkomen dat varianten het VK binnenkwamen en betoogde dat het sluiten van de grenzen waarschijnlijk geen nieuwe infecties zou voorkomen. De regering heeft zware kritiek gekregen op het openhouden van de grenzen tijdens beide lockdowns.

“Wij moeten aanvaarden dat het geen realistisch uitgangspunt is om de komst van varianten naar het VK tegen te houden, maar het kan wel worden afgeremd”, zei hij. “Iedereen die denkt dat je een grensbeleid kunt invoeren om het te stoppen, begrijpt het probleem totaal niet”.

Professor Whitty zei ook dat het verstandig was om een “open geest” te houden over de vraag of het AstraZeneca-vaccin bloedstolsels veroorzaakte totdat het tegendeel bewezen is.

Zoals Frontnieuws eerder heeft gemeld, hebben Duitse wetenschappers verklaard dat ze “keihard bewijs” hebben dat er een verband bestaat tussen de bizarre bloedstolsels die het leven hebben gekost aan vele mensen nadat zij met AstraZeneca waren ingeënt.

Bronnen:
Telegraph.co.uk
Standard.co.uk

Begin mei heeft de groep Artsen voor Ethiek van COVID een zeer belangrijke open brief gestuurd aan het Europees Geneesmiddelenbureau, waarin het wordt gewezen op zijn medeplichtigheid aan medische experimenten die in strijd zijn met de Code van Neurenberg en dus misdaden tegen de menselijkheid begaan, met betrekking tot de COVID-vaccins en het feit dat het bureau zonder wetenschappelijke onderbouwing beweert dat de voordelen van vaccinatie “groter zijn dan de risico’s”.

Volgens Frans geneesmiddelenbeoordelingsbureau zijn alle vier de Covid-19 vaccins gevaarlijk en moeten ze uit de handel worden genomen

Vorig artikelSteeds meer wetenschappers zijn het eens dat COVID uit Wuhan lab kwam
Volgend artikelPfizer-studie: 79% van de gevaccineerde kinderen ouder dan 12 jaar kreeg bijwerkingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  1. Allen die de Code van Neurenberg hebben overtreden en dus misdaden tegen de menselijkheid begaan hebben dienen opgepakt te worden en veroordeeld tot de doodstraf !!

  2. @Greengo,
    De eerst en tweede slaapkamer, stemmen ,wat hun word opgedragen, en hebben schijt aan wat de bevolking wil.
    Het is een illusie om te denken, dat deze omgekochte/gechanteerde kwallen, nog zelfstandig over wat dan ook mogen beslissen, inclusief de zogenaamde ( gecontroleerde ) oppositie -vb : baudet of wilders, al horen eisen, van een verifieerbaar bewijs, dmv genetische code, foto of isolaat van dit zogenaamde virus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in