Wetenschappers van een groot aantal topuniversiteiten hebben een open brief ondertekend waarin zij beamen dat het heel goed mogelijk is dat het Covid-19 virus is “ontsnapt” uit een Chinees laboratorium, bericht pandemic.news.

Terwijl het officiële verhaal van de regering is dat het van vleermuizen kwam, zeggen deskundigen van talrijke Ivy League en andere topscholen dat het uit het Wuhan Institute of Virology (WIV) kan zijn gekomen, waar Anthony Fauci een gevaarlijke gain-of-function naar vleermuis-Coronavirussen betaalde.

De brief, gepubliceerd in het tijdschrift Science, is ondertekend door 18 vooraanstaande biologen van scholen als Harvard University en de Universiteit van Cambridge, die zeggen dat de “hypotheses” van de Wuhan lab-ontsnapping niet zomaar kunnen worden uitgesloten als samenzweringstheorieën.

“Iedereen die op een of andere manier een sterke mening heeft, kan die niet echt baseren op een heleboel goede gegevens”, zegt David Relman, een microbioloog van de Stanford Universiteit en een van de organisatoren van de brief.

Volgens Relman denken “velen die deze brief hebben ondertekend er net zo over” dat wetenschappers “gewoon niet genoeg informatie” hebben om een definitieve uitspraak te doen over de oorsprong van het Chinese virus. Tegelijkertijd zou de ontsnappingstheorie uit het lab wel eens steekhoudend kunnen zijn.

“Laten we proberen ons te onthouden van speculaties waar we echt geen basis voor hebben, vooral wanneer we proberen onze geloofwaardigheid te behouden als leveranciers van goede wetenschap”, verduidelijkt hij verder.

Hoewel wordt toegegeven dat er waarheid schuilt in de ontsnappingstheorie uit het Wuhan-lab, wordt in de brief duidelijk gesteld dat “nog meer onderzoek nodig is om de oorsprong van de pandemie vast te stellen”.

“Theorieën over het per ongeluk vrijkomen van de pandemie uit een laboratorium en zoönotische spillover blijven beide levensvatbaar. Weten hoe COVID-19 is ontstaan is van cruciaal belang voor het uitstippelen van globale strategieën om het risico op toekomstige uitbraken te beperken”, aldus de brief.

  De CEO van Pfizer noemt Israël een groot vaccinatielaboratorium

Wetenschappers beschuldigen de WHO en China van gebrekkig onderzoek

Zowel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als communistisch China worden in de brief op de vingers getikt omdat zij er niet in geslaagd zijn een behoorlijk en legitiem onderzoek naar de situatie in te stellen. In de brief wordt uitgelegd dat de theorie van de ontsnapping uit het laboratorium “niet op evenwichtige wijze in overweging is genomen”, hetgeen een wetenschappelijke schande is.

Er is ook een minimaal onderzoek geweest naar Fauci’s betrokkenheid bij het ontketenen van de pandemie door zijn illegale verkrijging van gain-of-function onderzoek, waarvan hij ontkent dat het ooit heeft plaatsgevonden.

Slechts vier van de 313 pagina’s in het WHO-rapport over de oorsprong van het Covid-19 virus maken melding van “de mogelijkheid van een laboratoriumongeval”, aldus de brief, en de eindconclusie was dat het “uiterst onwaarschijnlijk” is dat deze theorie zich heeft voorgedaan.

“Een goed onderzoek moet transparant, objectief en op gegevens gebaseerd zijn, een brede expertise omvatten, onder onafhankelijk toezicht staan en op verantwoorde wijze worden geleid om de gevolgen van belangenconflicten tot een minimum te beperken”, zo stellen de wetenschappers in hun brief.

Wat er vervolgens moet gebeuren, zeggen zij, is dat de agentschappen voor volksgezondheid en de onderzoekslaboratoria hun dossiers opnieuw moeten openen en deze keer daadwerkelijk een echt onderzoek moeten uitvoeren.

Communistisch China is duidelijk boos over de brief, en houdt vol dat de implicaties ervan vals zijn en niet in de haak. Een vertegenwoordiger van het WIV heeft zelfs een verklaring afgelegd waarin hij beweert dat de brief “onaanvaardbaar” is en nooit gepubliceerd had mogen worden.

  Toenemende scepsis bij burgers ten aanzien van vaccinatie baart de EU zorgen

“Wie kan een bewijs leveren dat niet bestaat?”, vroeg Shi Zhengli, de hoofdwetenschapper voor opkomende ziekten bij het WIV. “Het is echt triest om deze ‘Brief’ te lezen, geschreven door deze 18 prominente wetenschappers”.

“Dit soort beweringen zal zeker schade toebrengen aan de reputatie en het enthousiasme van wetenschappers die zich toeleggen op het werken aan de nieuwe dierlijke virussen die een potentieel overlooprisico hebben voor menselijke populaties en uiteindelijk het vermogen van de mens verzwakken om de volgende pandemie te voorkomen”, voegde ze eraan toe.

“Coronavirus komt uit Wuhan lab”: wetenschapper strooit zout in de wond en wordt gedemoniseerd

Vorig artikelVoormalig hoofdwetenschapper Pfizer waarschuwt dat er “iets heel ergs aan de hand is”
Volgend artikelVK medisch directeur: Geen lockdowns meer, COVID wordt behandeld als griep
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Vandaag en morgen 21,22 mei nog gratis te downloaden via Amazon Kindle:

  ‘Gestoorde Roofridders’ van mij 370 pagina’s

  • Ik had er al iets over gelezen in een artikel van jou bij Bron.
   Maar plak er dan ook even een link bij, voor als ik het zou willen bekijken.
   Ik weet niet wat Amazon Kindle is of wat ik verder mee kan.

 2. Hou toch es op met die flauwekul. Het maakt geen bal uit of deze non-pandemie nou veroorzaakt is door een bloemkool of door een zg in een lab gefabriceerd dingetje.
  Dat is allemaal smoke and mirrors om ons af te leiden van de werkelijk ramp die ze aan het uitvoeren zijn: de Great Reset en die ff-ing “vaccinaties” die dus ook geen vaccinaties zijn, maar gen-therapie, een middel om de bevolking te doden en de rest als slaven te kunnen gebruiken.
  ER IS GEEN PANDEMIE. Een seizoensgriep waar wereldwijd slechts 0.3 % van de superoude, superdikke, superongezonde bevolking aan overlijdt, is een normale gebeurtenis. Ziek, zwakke, ongezonde dieren en mensen horen gewoon ergens aan dood te gaan.
  DUS DIT IS GEEN PANDEMIE EN HET KAN MIJ GEEN RUK SCHELEN WAT ZE ER ALLEMAAL OVER LEUTEREN.
  Trap er niet in. Hou er over op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in