In 2019 werden in Frankrijk door de Franse overheidsorganisatie Santé Publique France ongeveer 9.000 zelfmoordgevallen geregistreerd. Lockdowns, en met name de tweede, zullen dit aantal waarschijnlijk doen exploderen. Reeds eerder heeft men dit voorspelbare risico gemeld, maar helaas bevestigen de huidige gebeurtenissen de vrees: de golf van zelfmoorden begint te ontstaan.

Dit is slechts het begin. Zelfmoorden die secundair zijn aan trauma, vinden plaats na de crisis, dus we staan ​​nog maar aan het begin, schrijft Dr. Gerard Delepine op Europereloaded.

In Reims

Pater Stephan Lange, die al zesentwintig jaar in Saint-André in Reims, Frankrijk, woont, alarmeert op de Franse publieke omroepzender FR3:

Ik had dit nog nooit meegemaakt. In twee weken tijd heb ik vijf begrafenismissen opgedragen na zelfmoorden: een moeder van drie kinderen, een vijfentwintigjarige jonge vrouw, een veertigjarige moeder met zes kinderen, een tweeënvijftigjarige vader en een bejaarde.

In Guéret is het aantal zelfmoorden bijna verdubbeld

Volgens het Openbaar Ministerie in Guéret is het aantal zelfmoorden sinds het begin van de lockdown bijna verdubbeld.

Meestal zijn er één of twee zelfmoorden per week. Nu zitten we op twee of drie per week. Zelfs als we kleine aantallen zien, is de trend sinds het begin van de lockdown stijgend, met meer situaties van geïsoleerde, kwetsbare, nogal oudere mensen die zelfmoord plegen door middel van vuurwapens of opknoping, zegt de assistent van de officier van justitie.

Dr. Navarre, psychiater aan de Centre Hospitalier du Rouvray in Sotteville-lès-Rouen, herinnert ons in een artikel van 25 maart 2020 in het nieuwsorgaan “20 minutes” aan wat iedereen al weet:

Lockdown is niet ongevaarlijk op psychologisch vlak (…), sommige mensen zullen een indruk van leegte krijgen, wat de angst van lockdown oproept.

Dr. Bocher, afdelingshoofd van het ziekenhuis in Nantes, vertelde FR3 Pays de la Loire op 30 maart in het artikel ‘Coronavirus: lockdown gaat in tegen de principes van de zorg in psychiatrische ziekenhuizen’:

We weten niet wat de gevolgen zijn van lockdown voor mensen die gevoelig zijn voor angst (…) Psychotrope medicijnen kunnen ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken. Gezegend brood voor Covid-19, waarschuwde Dr. Rachel B.

Dit risico op zelfmoord door lockdowns spaart niemand, zelfs jonge mensen die a priori goed op weg zijn in het leven, zoals de HEC business school-student die zelfmoord pleegde op zijn campus in de Parijse regio. Noch gepensioneerden zoals de vrouw uit Sainte-Radegonde.

  Frankrijk: "scannen van QR-codes" wordt verplicht op openbaar toegankelijke plaatsen

Een onderzoek dat tussen 23 en 25 maart door BVA (Society of Studies and Consulting) werd uitgevoerd in opdracht van Public Health France onder 2.000 mensen:

Wees uit dat 27% van de respondenten in een staat van bezorgdheid verkeert. Dit cijfer is vergelijkbaar met de 13,5% die buiten de epidemieperiode werd gemeten in de gezondheidsbarometer van 2017.

En het wordt waargenomen in alle landen waar een lockdown is opgelegd: VS, Groot-Brittannië, Australië en India.

De verschillende redenen voor de malaise

Tieners die beroofd zijn van hun eerste liefde zijn volledig depressief, omdat de telefoon en zelfs Skype en/of FaceTime, Instagram of WhatsApp de intimiteit die ze begonnen te ontdekken niet kunnen vervangen. Ze missen zelfs hun school en hun real-life leraren, die ze vaak zo bekritiseerd hebben.

De mentale gevolgen voor meestal gezonde mensen, die soms psychisch kwetsbaar zijn en ervan overtuigd zijn dat ze een dreigend gevaar voor de dood lopen, zijn aanzienlijk en zullen vaak langdurig zijn. De duur van de lockdown is significant gerelateerd aan de toename van de symptomen in alle studies. Het aantal gedecompenseerde personen zal toenemen met de duur van de lockdown en de dagelijkse versterking van hysterie en psychose die door het ministerie van Volksgezondheid, de president of zijn premier wordt standgehouden en slaafs door de media wordt verspreid.

De geschiedenis van het aanroepen van quarantainemaatregelen wordt geteisterd door bedreigingen, wijdverspreide angst, onbegrip, discriminatie, economische ontberingen en rebellie. (…) Quarantaine kan voor sommige mensen ernstige psychologische, emotionele en financiële problemen veroorzaken. Deze studie richtte zich echter alleen op de quarantaine van zieke mensen die daardoor de rechtvaardiging voor hun isolement begrijpen en de beperkte duur ervan kenden.

De nawerking van het willekeurige huisarrest van de Italiaanse, Spaanse en Franse bevolking (minder geconditioneerd aan dictatorschap dan China) zal zeker veel zwaarder zijn.

  Het Schapensyndroom

Zelfmoorden in verband met de economische crisis van de lockdown

Volgens een Ifop-onderzoek voor de Stichting Jean-Jaurès dat eind september werd uitgevoerd en dat in Le Figaro werd samengevat, zijn bedrijfsleiders, ambachtslieden, jongeren en werklozen de bevolkingsgroepen die het grootste risico lopen om zelfmoord te plegen. De peiling identificeert drie sociaal-professionele categorieën die zwaar getroffen zijn: bedrijfsleiders, van wie 27% de echte intentie had om in 2020 zelfmoord te plegen; ambachtslieden en handelaars, van wie 25% dat ook wilde; en de werklozen (27%). Van de ambachtslieden en handelaars die een zelfmoordpoging hebben overwogen, zegt 42% actie te hebben ondernomen, met een ziekenhuisopname als gevolg. “Dit percentage is het hoogste in ons onderzoek en toont de bijzondere ernst van deze situaties aan, die de overheid zou moeten waarschuwen”, aldus de auteurs.

In een rapport dat op 8 mei is uitgebracht, zeggen Amerikaanse onderzoekers dat er drie belangrijke factoren meespelen in de toename van het aantal wanhopige sterfgevallen in verband met de lockdown:
– Economisch falen met massale werkloosheid
– Verplicht sociaal isolement voor maanden en eventueel resterend isolement voor jaren
– Onzekerheid door de plotselinge opkomst van een nieuwe microbe.

Om hun projectie te bepalen gebruikten ze historische indexen van vergelijkbare situaties in het verleden en in het bijzonder de Recessie van december 2007 tot juni 2009 als referentie. In deze periode droeg een stijging van de werkloosheid bij tot sterfgevallen door zelfmoord en sterfgevallen door een overdosis drugs.

Zij concluderen dat een snel herstel van de economie zou kunnen leiden tot naar schatting 28.000 extra sterfgevallen in de VS als gevolg van wanhoop, terwijl een langzaam herstel zou kunnen leiden tot meer dan 150.000 sterfgevallen. De auteurs van de studie zijn van mening dat het meest waarschijnlijke scenario ergens in het midden ligt met ongeveer 75.000 extra sterfgevallen.

  Farage onthulde hoe de Britse regering illegale immigratie helpt - kreeg bezoek van de politie

In Frankrijk plaatsen de opeenvolgende lockdowns ons in de slechtste situatie van economisch herstel en zijn het 25.000 wanhopige sterfgevallen die we moeten vrezen.

Blinde lockdowns vermindert het sterftecijfer van Covid-19 niet, maar veroorzaakt veel nevenslachtoffers door gebrek aan zorg en toekomstige sterfgevallen door wanhoop.

Wanneer zal de regering een einde maken aan deze domme maatregel die niet alleen een echte economische zelfmoord pleegt, maar ook een menselijke zelfmoord in de meest actieve categorieën?

30 onweerlegbare citaten en feiten dat de PCR-test een grote leugen is

Vorig artikelVoormalig VS Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden: “Een linkse staatsgreep gefinancierd door mensen als George Soros”
Volgend artikelCanada heeft al omheinde kampen om Coronavirus geïnfecteerden op te sluiten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Het lijkt mij dat je al een beetje labiel moet zijn wil je hier toe overgaan.
  En misschien ook wel een beetje erg goed gelovig in alle onzin die er verspreid wordt over covid 19 en dat we allemaal dood gaan als we niks doen.
  Je hebt ook altijd mensen die voor de trein springen als ze ontslagen worden of als ze gedumpt worden.

  Ik vermaak mijzelf nog wel en doe verder waar ik zin in heb, zonder masker.
  Wat andere doen of dragen dat moeten ze zelf weten.

  • If you are feeling healthy and have enough money and you are a very creative person, it might be no problem to be in lock down or be without job, like you seem to be in that category.
   If you have severe injuries after a Covid19 infection or after the vaccine; which you were forced to take or lose your job, and you feel that you are not getting better and do not receive any help or if you have very little money and/or small children and you are locked up for months. And there are many other reasons like spouse abuse under this stress etc. etc..
   I think it is good to have a bit of a wider view than just your own situation.
   I do have chronic injuries after Covid19 and I am not very social, but very creative and I make good use of the lock down and do not mind it, but many people suffer greatly and the future looks pretty bleak for all of us common folk at the moment.

 2. @BertG, ik begrijp het punt dat je maakt.

  Ook voor mij is een lockdown geen reden om zelfmoord te plegen.
  (ik heb goed geoefend in het mezelf afzonderen, en daarbij nog steeds gelukkig te kunnen zijn)

  Echter, de ouderen dat zelfmoord plegen, doen dit misschien omdat ze weten wat er staat aan te komen en zichzelf zo een gruwelijke dood willen besparen.

  Dat is ook mogelijk.

  We zullen zien hoe de situatie hier wordt, maar ook ik, heb geen zin om door een massa locusts verkracht en gemarteld te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in