© brian / Flickr (CC BY-ND 2.0)

Duitse wetenschappers hebben het exacte 2-stappenproces gevonden hoe het AstraZeneca Covid-19 vaccin bloedstolsels veroorzaakt bij ontvangers. Zij beschrijven een reeks gebeurtenissen die in het lichaam moeten plaatsvinden voordat de vaccins deze grote bloedstolsels veroorzaken.

Wetenschappers in Duitsland zeggen dat zij het twee-stappen mechanisme hebben uitgewerkt waardoor het AstraZeneca-vaccin zeldzame maar verwoestende bloedstolsels veroorzaakt die de voorraad bloedplaatjes van het lichaam opslokken.

“Dit is, naar mijn mening, keihard bewijs”, zegt Prof. Dr. Andreas Greinacher, hoofd van het Instituut voor Immunologie en Transfusiegeneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Greifswald, Duitsland, die een van de eerste wetenschappers ter wereld was die de zeldzame stolsels in verband bracht met antilichamen tegen een belangrijk eiwit in bloedplaatjes.

“Dit is wat wetenschappers gewoonlijk als bevestigend bewijs beschouwen”, zei hij in een telefoongesprek met verslaggevers, uren nadat hij zijn studie als een voorpublicatie voor peer review op de Research Square server had gepubliceerd.

Greinacher zegt dat hij gelooft dat het mechanisme dat het vaccin in verband brengt met de zeldzame stollingsreacties waarschijnlijk ook van toepassing is op andere vaccins die ook gebruik maken van adenovirussen om instructies voor het maken van het spike-eiwit van het virus in de cellen over te brengen.

In zijn nieuwe studie beschrijven Greinacher en zijn collega’s een reeks gebeurtenissen die in het lichaam moeten plaatsvinden voordat de vaccins deze grote klonters veroorzaken.

Hij legt uit dat, hoewel iedereen de basis immuun-machinerie heeft die leidt tot de ongewone stolsels, deze bijna altijd in balans wordt gehouden. Het lichaam gebruikt een reeks controles om te voorkomen dat een stap in het proces uit de hand loopt.

  Mensen die al lang verdrinken in een zee van propaganda, ontwaken nu langzaam

2-stappenproces hoe AstraZeneca-vaccin bloedstolsels veroorzaakt

Eerste stap

In de eerste stap komt het omhulsel van het adenovirus in het vaccin, samen met eiwitten uit de cellen waar het vaccin is gekweekt, in contact met bloedplaatjes uit het bloed.

Bloedplaatjes zijn het best bekend als kleurloze celfragmenten die zich naar de plaats van een infectie of verwonding haasten en het bloed helpen stollen om het bloeden te stoppen; zij spelen ook een sleutelrol in de immuunrespons van het lichaam.

Wanneer ze geactiveerd worden, omringen ze indringers zoals bacteriën en veranderen ze van vorm om chemische signalen af te geven die ze opslaan in korrels.

Wanneer bloedplaatjes massaal worden geactiveerd, zoals zelden kan gebeuren nadat iemand de bloedverdunner heparine heeft ingenomen of het vaccin van AstraZeneca heeft gekregen, laten ze een stortvloed van deze signalen los, legt Greinacher uit.

Deze gillende signalen ronselen een oude en moeilijk te controleren tak van de immuunrespons aan.

“Stel je dit voor als een draak in een grot die lange tijd lag te slapen maar die nu wordt gealarmeerd doordat iemand er een steen op gooit”, zegt hij.

De chemische signalen wekken B-cellen op die vervolgens enorme hoeveelheden antilichamen produceren tegen het eiwit bloedplaatjesfactor 4, dat helpt de bloedstolling te coördineren.

Het lichaam denkt ten onrechte dat het reageert op enorme hoeveelheden ziekteverwekkers in het lichaam, dus het immuunsysteem schiet door.

De antilichamen binden de bloedplaatjes, de bloedplaatjes rekruteren witte bloedcellen, en “dan explodeert de hele zaak”, zegt hij.

Tweede stap

De tweede belangrijke stap in deze reacties wordt veroorzaakt door EDTA, een calciumbindend middel en stabilisator die aan het AstraZeneca-vaccin wordt toegevoegd.

  Volledig gevaccineerde 'Super Size Me'-ster overlijdt op 53-jarige leeftijd aan turbokanker

EDTA opent de verbindingen tussen de cellen die de wanden van de bloedvaten vormen, waardoor deze gaan lekken. Hierdoor kunnen de reusachtige complexen die door eiwitten en bloedplaatjes worden gevormd in de bloedsomloop terechtkomen, waar zij – in zeldzame gevallen – dat alarm in het hele lichaam in werking stellen.

Gevraagd of hij dacht dat er iets kon worden gedaan om het vaccin veiliger te maken, zegt Greinacher dat zijn eerste gedachte zou zijn te proberen zich te ontdoen van de EDTA, die de tweede stap in het proces veroorzaakt.

Maar hij zegt dat hij geen ontwikkelaar van vaccins is en niet weet hoe belangrijk het zou kunnen zijn voor de formulering ervan.

Hij merkt op dat vrouwen misschien iets vatbaarder zijn vanwege hormonen en omdat vrouwen vaker auto-immuunziekten ontwikkelen, maar dat het risico waarschijnlijk evenwichtiger is tussen mannen en vrouwen dan het op het eerste gezicht leek.

Reeds medio maart werd onder meer door Frontnieuws gewag gemaakt van dit belangrijke onderzoek. Waarom heeft deze zeer cruciale informatie over de volksgezondheid en de veiligheid zich niet via de traditionele mainstream media verspreid zoals alle andere informatie zou moeten doen? En, waarom wordt dit zeer belangrijke aspect van de studie genegeerd?

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Covid-19 vaccinatie kan trombose activeren

Vorig artikelPastoor weer geconfronteerd met Coronapolitie, schopt de “Gestapo” wederom zijn kerk uit
Volgend artikelVolk vecht terug: Coronapolitie gedwongen zich terug te trekken bij confrontatie met parkbezoekers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in