VK kondigt vaccincertificaten aan – beweert dat het geen vaccinpaspoorten zijn

1
1343

De minister van Cultuur van de Britse regering kondigde donderdag aan dat er “Covid-19-certificaten” komen om mensen in staat te stellen sportevenementen bij te wonen en naar theatervoorstellingen te gaan, maar beweerde in één adem dat er geen vaccinpaspoorten worden ingevoerd.

In een interview met Sky News zegt Oliver Dowden dat de regering een systeem aan het testen is om ervoor te zorgen dat mensen die kunnen bewijzen dat ze een vaccin hebben genomen, massabijeenkomsten kunnen bijwonen.

“We zullen testen of we het Covid-19-certificaat kunnen gebruiken om de terugkeer van sport te helpen vergemakkelijken”, zegt Dowden, eraan toevoegend dat het “de terugkeer zal helpen van de dingen waar we van houden”.

Dowden beweert dat de certificaten “geen vaccinpaspoort” zullen zijn, maar omschrijft ze als “een manier om te kunnen bewijzen” dat mensen vaccins hebben gehad, om “meer mensen in stadions te krijgen”, wat hij beschrijft als “van vitaal belang, niet alleen voor ons gevoel van nationaal welzijn, maar voor de hele nationale economie”.

Eerder heeft de Britse regering consequent ontkend dat er plannen zijn voor vaccinpaspoorten, terwijl zij tegelijkertijd programma’s van die strekking financiert en uitgebreide proeven doet.

Wetenschappers schrijven hoge hoeveelheden aluminium in de hersenen van autistische kinderen toe aan vaccins

Britse minister van Volksgezondheid is aandeelhouder van een bedrijf dat aan de volksgezondheid levert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here