Blijkbaar was het niet Abert Einstein die zei: “De definitie van krankzinnigheid is steeds weer hetzelfde doen, maar andere resultaten verwachten”. Maar we denken graag dat hij het was, dus werd het een citaat dat aan hem wordt toegeschreven. Hoe kunnen we anders de vastberadenheid van het Westen beschrijven om zich nog verder in de lijdensweg van de oorlog in Oekraïne te storten, nu we moeten geloven dat de NAVO en de VS nu vastbesloten zijn om zich in te graven voor een lange oorlog. De overtuiging wordt nog steeds levendig gehouden, ondanks de enorme anti-climax van het zogenaamde “offensief” van Oekraïne dat niet eens door de Maginotlinie brak die Rusland langs een 900 km lange versterkte linie heeft gebouwd, schrijft Martin Jay.

Het verblinde dogma van de NAVO-leden op de top in Vilnius vorige maand komt voort uit het feit dat ze dronken zijn van hun eigen nepnieuws dat de media plichtsgetrouw elke dag uit de propagandafabriek in Kiev pompen. Er is gewoon zo veel van dat nieuws, dat het niet verwonderlijk is dat Biden en zijn Europese schoothondjes er te veel van consumeren zonder naar de harde feiten te kijken. Het is niet simpelweg zo dat Oekraïne “door zijn munitie heen is”, zoals Biden het uitdrukte. Het is meer dan dat. Het is keer op keer bewezen dat ze niet de wil, de middelen of de bekwaamheid hebben om het tegen het Russische leger op te nemen en dat het sturen van steeds meer militaire hardware het onvermijdelijke verlies alleen maar zal uitstellen. Of op zijn minst een wapenstilstand, die op een gegeven moment zeker op onofficieel niveau zal plaatsvinden, als er geen officiële wapenstilstand kan worden getekend.

  Situatierapport Oekraïne: Grote Russische tegenaanval in het oosten

Zelensky zag er bezorgd uit op de conferentie in Vilnius. En dat is niet verwonderlijk. Zelfs als u kijkt naar de toezeggingen van westerse landen voor militaire hardware, dan staat het buiten kijf dat de snelheid van deze leveringen en de feitelijke hoeveelheid drastisch is gedaald. Dus hoe kan Oekraïne of de NAVO geloven dat het de oorlog kan winnen, zelfs in de komende jaren? Een oorlog voeren zonder munitie is tenslotte als brood bakken zonder bloem.

De waarheid is dat de meeste westerse leiders al weten dat de tijd voorbij is. Ze weten dat drie belangrijke verkiezingen een enorme rol gaan spelen in het afremmen van de campagne om de Kievse cabal, die volgens sommige bronnen villa’s van 7 miljoen euro in Cannes koopt met het geld dat wordt weggesluisd, voortdurend te bevoorraden. Oorlog is per slot van rekening een zwendel en Oekraïne is een van de meest corrupte landen ter wereld. Moeten we verbaasd zijn dat een minister daar zoveel geld heeft om uit te geven aan een huwelijkscadeau voor zijn kroost?

De drie verkiezingen zijn natuurlijk de algemene verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk, de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de Europese parlementsverkiezingen. Ze zullen alle drie eind 2024 plaatsvinden en het zal de eerste keer zijn dat mensen echt de kans krijgen om zich uit te spreken over de oorlog en de vreselijke ontberingen die het de mensen in westerse landen oplegt. Het is alsof Joe Biden ook weet dat het heel moeilijk voor hem zal zijn om zich opnieuw kandidaat te stellen als president, wanneer hij moet uitleggen waarom hij meer dan 130 miljard dollar belastinggeld naar een land heeft gestuurd dat maar weinig Amerikanen zelfs maar op een wereldkaart kunnen vinden.

  Het 'Poetin-aanhanger' scheldwoord gaat in versnelling

Geld is belangrijk. Eindelijk is het belangrijk. Het argument aan Amerikaanse zijde dat het er niet toe doet omdat het gedrukt wordt en aan het industriële militaire complex wordt gegeven, heeft wel enige geldigheid, omdat dit banen veilig stelt en deze bedrijven in bedrijf houdt. Maar het is overheidsgeld. En dus zullen de mensen, terecht, willen weten waarom hetzelfde geld niet aan de allerarmsten kan worden besteed.

Voor de Europeanen ligt het heel anders. Zij betalen een zeer hoge prijs voor de oorlog in Oekraïne en de dwaasheid van hun regeringen die zich te buiten gaan aan militaire hulp zoals kinderen zich te buiten gaan aan chocoladetaart terwijl de ouders weg zijn. De Duitse economie is platzak. In het Verenigd Koninkrijk dreigen huiseigenaren hun huis te verliezen door kolossale stijgingen van de hypotheekrente, waardoor een hele generatie nu niet meer op de woningladder kan komen. Hoe gaan deze politici dit uitleggen bij de verkiezingen?

Het gaat echt om het geld. De NAVO weet dat ze veel meer nodig heeft dan het minuscule aanbod van 2 % van het bbp, waar in werkelijkheid slechts 11 NAVO-leden zich aan houden. De militaire voorraden van alle westerse landen zijn uitgeput en dus moeten de NAVO en haar leden niet alleen biljoenen dollars aan nieuw geld vinden om hun voorraden weer op peil te brengen, maar ook nog eens biljoenen meer voor Oekraïne. De cijfers kloppen gewoon niet. Zelfs op EU-niveau heeft Ursula von der Leyen, die vrijwel zeker secretaris-generaal van de NAVO wordt als haar termijn als voorzitter van de EU-Commissie over ongeveer een jaar afloopt, haar bedelnap uitgestoken. Ze hoopt 20 miljard euro bij elkaar te krijgen om over een periode van 4 jaar als militaire hulp aan Oekraïne te geven. Voor de oorlog in Oekraïne is dat erg weinig.

  O, het drama! O, al die Russische gadgets!

Voor de EU zelf is het niet duidelijk hoe ze aan dat bedrag gaat komen, terwijl ze de lidstaten al vraagt om 30 miljard euro extra bij te dragen aan de begroting om een andere flagrante zwendel met COVID-vaccinaties te betalen, waarmee ze op een gegeven moment werd beschuldigd van corrupte connecties, totdat collega’s het schandaal in de doofpot wisten te stoppen. Europa heeft Oekraïne niet alleen geen geld of militaire uitrusting meer te bieden, het heeft zelf ook ernstige financiële problemen aan te pakken als het wil dat zijn eigen elites hun macht behouden. Het enige respijt zou veel meer geld van de VS moeten zijn, en dat is waarschijnlijk niet wat Biden van plan is. De Europeanen hebben te veel betaald. Wij zijn een leeg Amazon-magazijn met alle werknemers bij de voedselbank.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat zullen onze media en politici doen wanneer de overwinning van Rusland niet langer kan worden ontkend?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel10 tekenen dat we echt in apocalyptische tijden leven
Volgend artikelAfrikanen weten dat Russische wapens beter zijn dan die van Westerse rivalen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. In het eerste stuk wordt gesproken over de Maginotlinie. Dit, terwijl de meesten niet eens meer weten wat de Maginotlinie was.

 2. Voor de EU is niet duidelijk hoe ze aan dat bedrag gaan komen!! Nou ik weet wel van wie!! Gewoon van U en mij we worden nog wat verder uitgezogen door nog meer belastingen tot dat U werkelijk echt niets meer kunt.

 3. Fake money…….Mensen die met fake money controle over je willen hebben is zeer bedenkelijk temeer je weet dat dit allemaal onderdeel is van een groter plan en heeft maar een doel…alle mensen hacken met totale controle over de hele mensheid als je de agenda diep uitpluist voor waar ze heen willen maar hebben het recht niet. Zelfverzonnen regels met geen enkele waarde. Hierbij zou je jezelf af moeten vragen waarom zou je mensen onder controle willen houden als je jezelf niet eens onder controle kan houden en bakken met geld uitgeeft EUROPESE CENTRALE BANK TECHNISCH FAILLIET met een schuld van 300.000.000.000.000 dollar schuld????? Verantwoordelijkheid nemen over de acties die je doet is intelligentie in hoge mate zelfcontrolerend tenzij je in bezitsdrang leeft en zelf zo ver gaat en hier een halve wereld bevolking in meetrekt die nergens om vragen terwijl zij geen verantwoordelijkheid nemen voor die schuld. Dus volledig onterecht en ga is aan jezelf klussen in rechtvaardigheid voor je eigen acties maar dat doen deze lui niet en durven zichzelf niet in de spiegel aan te kijken voor wat eerlijkheid is.

  Het gaat onze bevattings vermogen te boven maar toch is het zo = Positieve ontwikkelingen in mislukken mondiale machtsgreep | Karel van Wolferen | Gezond Verstand https://youtu.be/5dLHQ3Lx5iw de kritiek die Gezond Verstand soms ontvangt ‘te negatief’ nieuws te brengen. Niet alleen op financieel gebied ontstaan er scheuren in het uitrollen van de mondiale machtsgreep, maar ook de uitrol van de duurzaamheidsdoelen van het WEF lijkt te mislukken. Toch probeert het ‘One Health’-initiatief van de WHO met nieuwe dreigingen de bevolking opnieuw in een angstpsychose te krijgen. Hierbij wordt nu ingezet op klimaat en voedselvoorziening in plaats van de eerdere ‘pandemie’ met betrekking tot de verzonnen COVID.

 4. 3 belangrijke verkiezingen! als nu nog niet duidelijk is dat stemmen en geen zin heeft en alleen maar het fascistische systeem steunt zolang er geen tribunalen of andere grote schoonmaak is, tja,.
  nu zijn er mensen die zeggen dat niet stemmen betekend een soort vrijbrief voor een nieuw kabinet want dat komt er toch wel, formeel klopt dat maar ,daar wil ik iets over zeggen:
  ja dan is er een nieuw kabinet maar niet anders dan vorige fascistische kabinetten, maar wie neemt ze dan nog serieus. elke niet stemmer is klaar of bijna klaar met deze overheid en zal voor zichzelf kiezen of een weg kiezen die niet de weg is die de overheid wol. dus over wie moet de overheid nog regeren als steeds meer mensen toch niet naar ze luisteren en bijvoorbeeld een twitter helemaal niet meer over reacties op overheidszaken gaat els heel veel mensen toch niet naar ze luisteren?. kortom elke niet-stemmer is stap dichter naar de “nieuwe” wereld welk ik zie als wereld zoals brics (vooral poetin) probeert in te zetten: elk land kiest voor zichzelf en hopelijk zal de inwoner daarin vooral voor zichzelf kiezen (wat de enige manier is om een ander oprecht te helpen indien jij vindt dat dat nodig is). trouwens: waar is “let god sort them out” gebleven, mis hem!.

 5. De Europese verkiezingen hebben niet plaats eind 2024 maar in juni. En ik denk dat verkiezingen in het VK veelal in mei zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in