© manine99 / freepik

Jarenlang sloot Duitsland zijn met fossiele brandstoffen gestookte en kerncentrales ten gunste van een “groen energiebeleid”, waarbij deze centrales werden vervangen door wind- en zonne-energie – en door grote aankopen van aardgas en olie uit Rusland, schrijft JD Heyes.

Nadat Vladimir Poetin Oekraïne was binnengevallen en de VS het Westen opdroeg strenge sancties tegen Rusland in te stellen, waaronder een verbod op de invoer van Russisch gas en olie, kwam Duitsland voor een enorm dilemma te staan: zonder de energie van Moskou bleek de “groene infrastructuur” die in het land bestond tekort te schieten en niet in staat de robuuste industrie van het land van energie te voorzien, laat staan woningen en bedrijven.

Dus nu “bloedt Duitsland geld om het licht aan te houden,” aldus een verslag van Reuters, dat “bijna een half biljoen euro heeft verbruikt sinds de oorlog in Oekraïne negen maanden geleden een energiecrisis veroorzaakte.”

Het verslag vervolgt:

Dat is de cumulatieve omvang van de reddingsoperaties en regelingen die de Berlijnse regering heeft gelanceerd om het energiesysteem van het land overeind te houden sinds de prijzen omhoog schoten en het de toegang tot gas van hoofdleverancier Rusland verloor, volgens berekeningen van Reuters.

En misschien is het niet genoeg.

“Hoe ernstig deze crisis zal zijn en hoe lang ze zal duren, hangt sterk af van de manier waarop de energiecrisis zich zal ontwikkelen”, aldus Michael Groemling van het Duits Economisch Instituut (IW): “De nationale economie als geheel wordt geconfronteerd met een enorm vermogensverlies.”

Reuters meldt dat Duitsland tot nu toe ongeveer 465 miljard dollar, of 440 miljard euro, opzij heeft gezet volgens de beschikbare cijfers, wat waarschijnlijk slechts de eerste tranche is van fondsen om te voorkomen dat het land zonder stroom komt te zitten en om aanvullende vormen van energie veilig te stellen, vooral nu het winter is.

  Parallellen met het begin van de Tweede Wereldoorlog

Het Duitse volk, de economische grootmacht bij uitstek in Europa, is nu – dankzij zijn leiders – overgeleverd aan de genade van het weer.

“De Duitse economie bevindt zich nu in een zeer kritieke fase omdat de toekomst van de energievoorziening onzekerder is dan ooit,” vertelde Stefan Kooths, vicepresident en onderzoeksdirecteur conjunctuur en groei aan het Kiel Institute for the World Economy, aan het nieuwsorgaan. “Waar staat de Duitse economie? Als we naar de prijsinflatie kijken, heeft die hoge koorts.”

Velen hebben de huidige situatie van Duitsland vrijwel uitsluitend toegeschreven aan het verlies van fossiele energie uit Rusland, maar dat is op zijn best onoprecht en op zijn slechtst een regelrechte leugen.

Volgens een rapport van Forbes:

Het Internationaal Energieagentschap is weer bezig. In mei 2021 bracht het een verbazingwekkend rapport uit waarin het opriep tot het stopzetten van alle investeringen in olie, gas en steenkool om de fantasiedoelstelling van netto nul in 2050 te bereiken. Nu de wereld worstelt met een energiecrisis met stijgende prijzen van brandstoffen, meststoffen en voedsel, heeft de organisatie afgelopen dinsdag haar nieuwe rapport over hernieuwbare energiebronnen 2022 uitgebracht. Het hoofd van de organisatie, Fatih Birol, twitterde “groot nieuws” en beweerde dat “de wereld in de komende 5 jaar evenveel duurzame energie zal toevoegen als in de afgelopen 20 jaar, omdat landen proberen te profiteren van de voordelen van duurzame energiebronnen voor de energiezekerheid”. De reguliere pers meldde loyaal de beweringen van het IEA over een “uitrol van duurzame energie ’turbocharged’ door wereldwijde energiecrisis.

Het IEA concludeert dat de verstoringen van de Russische export van fossiele brandstoffen “de voordelen van in eigen land opgewekte duurzame elektriciteit voor de energiezekerheid hebben aangetoond, waardoor veel landen hun beleid ter ondersteuning van duurzame energie versterken”. Het rapport beweert dat hogere prijzen voor fossiele brandstoffen wereldwijd het concurrentievermogen van zon-PV en windenergie ten opzichte van andere brandstoffen hebben verbeterd.

Maar dat is volkomen onzin: Forbes merkt verder op dat de te grote afhankelijkheid van groene energie in combinatie met een gebrek aan investeringen in betrouwbare (en goedkopere) fossiele brandstoffen heeft geleid tot de Duitse energiecrisis, samen met Europa als geheel.

  Dit is geen 'patstelling': De ineenstorting van de Oekraïense frontlinie, opnieuw bekeken

De krant wijt de verkeerde conclusies van het IEA aan het overnemen van een groene energie-ideologie in plaats van wetenschappelijk onderbouwde feitelijke gegevens.

“De gloedvolle voorspellingen voor duurzame energie die het IEA presenteert, lijken los te staan van de wetten van de fysica en geschreven om een agenda te promoten. De afdaling van de ooit toonaangevende organisatie – gewijd aan een strenge analyse van de energie-economie en de gevolgen voor het beleid van de OESO-lidstaten – tot een pleitbezorging en slordige analyses voor de groene zaak is compleet,” aldus het Forbes-rapport.

“Gefixeerd op valse modellen die zogenaamd een verband leggen tussen kooldioxide-emissies en apocalyptische voorspellingen over de opwarming van de aarde, kan het IEA zich niets aantrekken van de ondraaglijke financiële lasten die worden opgelegd aan gewone mensen die betaalbare voeding, verwarming (of koeling), verlichting en mobiliteit nodig hebben,” gaat het rapport verder. “Erger nog, het is van plan zijn vooroordelen over klimaatverandering op te leggen aan de overgrote meerderheid van de wereldbevolking die in ontwikkelingslanden woont. Maar de mensen leggen de link tussen het onsamenhangende ideologische energiebeleid van het Westen en de negatieve gevolgen voor hun levensonderhoud.”

Het werd tijd; de Duitsers leren de les het eerst.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Greenpeace oprichter: opwarming van de aarde is “de grootste zwendel in de geschiedenis”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTijd om het moeras droog te leggen – Orbán zegt dat “iedereen wist” dat de EU corrupt was
Volgend artikel(Video’s) Russische Lancet drones jagen op Oekraïens nieuwe houwitsers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Ik vind dit verschrikkelijk voor al die slachtoffers en nabestaanden in de Oekraïne en Rusland, die hier echt niet om gevraagd hebben.
  Vreselijk voor al die wakkere mensen, die dit aan zagen komen, maar nu letterlijk in de kou staan.
  Vreselijk, dat de elite gewetenloos, demonisch bezeten, zonder scrupules doorgaan met hun duivelse plannen.
  Nu heb ik de energie nog 23 maanden vaststaan. Maar ken wakkere mensen, die hun huis niet boven de 15 graden kunnen stoken en door de grote onkosten niet meer kunnen rondkomen.
  Ik vind het vreselijk dat dankzij de gecorrumpeerde stemmachines alle young world leaders wereldwijd alle belangrijke posten hebben ingenomen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  De chaos zal nog groter worden en de cbdc gaat ieder mens treffen.
  Opb. 13, het teken van het beest, staat al in de stijfers, om over een korte tijd (nog minimaal 3,5 jaar) volledig en wereldwijd worden ingezet.

  Plotseling zullen miljoenen christenen ineens verdwijnen. Zij zullen gespaard worden voor de komende ellende.
  The point of no return is allang verstreken…. Tijd om je voor te bereiden, voor echt huiswerk

 2. Amerika lokt VW en AUDI om naar Texas te komen.
  De beloftes zijn, voldoende goedkope energie, zoals gas / olie / steenkool, en electra.
  Ook hoeven de bedrijven geen belasting / boetes te betalen voor bijv. CO2 uitstoot en andere vervuilingen.
  Ook biedt Amerika de bedrijven zeer goedkope arbeidskrachten, illegale mensen uit Mexico.
  Subsidie voor aankoop bouwgrond, voor het bouwen van fabrieken.
  De grote industriële bedrijven in Duitsland moeten vertrekken I.v.m. te dure energie en te hoge belastingen.
  Kunnen niet meer concurreren, Duitsland volgend jaar failliete.
  Duizenden mensen zonder werk.
  Plan Amerika geslaagd, een concurrent minder, en levering van vloeibaar schaliegas voor enorme PRIJZEN.
  Als bij elkaar, gaat Amerika heelveel geld verdienen, en wordt van de wereld de grootste vervuiler.
  Amerika doet wat het wil, en niemand die er wat van zegt, UIT ANGS VOOR AMERIKA, DE VROEGERE EUROPESE VRIEND, EEN GROTE WOLF IN TE GROTE SCHAAPS KLEREN.
  Wie volgt in Europa na Duitsland???

 3. Duitsland is uit de problemen, die haben est geschaft…
  Op een jaar tijd hebben ze een zeeschip omgetoverd tot opslagterminal + omvormer + pipeline.
  Tja…

 4. Geen medelijde met onze buren die na hun vroegere oorlogsmisdaden zo waar spotgoedkoop gas ontvingen van een zeer betrouwbare nieuwe vrije federatie in opkomst…En dit doordat Satanisch USA dit oplegd. Eigen schuld dikke cult bult.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in