Afrikaanse leiders hebben tijdens het conflict in Oekraïne de prestaties van wapens van Russische makelij kunnen vergelijken met die van hun westerse tegenhangers, zei ambassadeur Oleg Ozerov dinsdag.

Als hoofd van het secretariaat van het Russia-Africa Partnership Forum is Ozerov de contactpersoon van Moskou voor de betrekkingen met Afrikaanse landen. In zijn toespraak tot Channel One’s ‘Great Game’ nieuwsuitzending op dinsdagavond zei hij dat de militair-technische samenwerking tussen Moskou en het continent snel toeneemt, bericht RT.

“Ze bestuderen zorgvuldig de ervaring van gevechtsoperaties en kijken naar het feit dat Russische wapens kwalitatief veel beter zijn dan de veelgeprezen westerse,” zei Ozerov, eraan toevoegend dat dit de interesse in wapenverkoop heeft aangewakkerd.

Vertegenwoordigers van 48 Afrikaanse staten namen vorige week deel aan de tweede Rusland-Afrika-top in Sint-Petersburg, tegenover de 43 die vertegenwoordigd waren op de openingsbijeenkomst in Sochi in 2019. Hieronder bevonden zich 17 staatshoofden, terwijl sommige landen ervoor kozen om afgevaardigden, ministers en ambassadeurs te sturen, deels als gevolg van zware druk vanuit westerse hoofdsteden.

Moskou heeft de top een groot succes genoemd, met als resultaat vier belangrijke verklaringen, twee memoranda van overeenstemming en 161 openbare overeenkomsten tussen Rusland en Afrikaanse landen en regionale blokken. Er waren bijna 9.000 afgevaardigden aanwezig en 457 sprekers namen deel aan in totaal 59 panelsessies.

Wapens waren niet het enige waarvoor Afrikaanse leiders belangstelling toonden. De bezoekers hadden veel discussies over humanitaire en technologische kwesties, landbouw en energie, aldus de organisatoren.

In zijn slottoespraak zei president Vladimir Poetin dat Rusland het continent zal helpen om aan zijn groeiende energiebehoeften te voldoen. Kort daarna kondigde Rosatom aan dat het een routekaart met Addis Abeba had getekend om de mogelijkheid van de bouw van een kerncentrale in Ethiopië te onderzoeken. Het Russische atoomenergieconglomeraat is al bezig met de bouw van een centrale met vier reactoren in Egypte, die volgens de planning in 2030 op volle capaciteit van 4.800 megawatt moet draaien.

  Video's: "Hel" in Bakhmut - Russen branden laatste Oekraïense bolwerk af met TOS-1A

Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom heeft het Westen de Russische economie onderschat?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVilnius Memo: Wie gaat deze oorlog financieren?
Volgend artikelEen Oekraine update en een Gonzalo Lira update
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Hm. altijd weer over die wapens, beter dit, succesvoller dat.
  Waarom tekens over wapens praten?
  Is dat vanuit angst van de Afrikaanse landen? Voor wie, voor wat?
  Producten als wapens leveren niets op bij het gebruik ervan. Slechts een kortstondige werkgelegenheid voor mensen.
  Landbouw machines daarentegen wel. Ook werkgelegenheid tijdens productie. Maar ook heeft het waarde als productiemiddel in de landbouw.
  Zodra er sprake is van wapenproductie trek ik mijn wenkbrauwen op.

  Ik draai al te lang mee in deze wereld om geen gezond wantrouwen te hebben.
  Zolang de energie in de wereld rondgaat die een stimulerende invloed heeft op bezit en macht waarbij de speer, bijl en knots vervangen gaat worden voor snelvuur, cluster en kernwapens, dit op termijn de geschiedenis zal herhalen.

  Het is de instelling van de mens die allereerst een verandering moet ondergaan.

  • Precies. Het laatste wat Afrikanen nodig hebben is wapens. De Russen en Chinezen zijn cynisch. Ze willen gewoon samenwerken voor de grondstoffen.
   Rusland heeft aktief meegewerkt aan het vernietigen van de Europeanen in Zuid-Afrika en Rhodesia.
   China is bang voor de Afrikanen: Chinezen durven alleen overdag en in groepen hun compound uit en dan nog spoelen er gemutileerde lijken van chinezen aan op de kust. Chinezen en negers haten elkaar.
   Ontwikkelen kun je Afrikanen niet: daar heeft het Westen al triljoenen tegenaan gegooid zonder enig effekt. dat zijn Rusland en China dus ook nit van plan. Maar speel ze tegen elkaar uit door ze tegen elkaar te bewapenen, wacht rustig af wat dat voor openingen biedt en sleep er intussen weg wat de corrupte afrikanen-met-macht faciliteren.
   Verdeel, heers en plunder.
   Ik ben beniewd hoe Rusland en China de instroom van negers naar hun eigen landen denken te gaan reguleren. Ik voorzie ruzie.

   • Duidelijk is dat je er niets van begrijpt of gewoon zo pervers en vijand van de rest van de mensheid bent, dat je dit allemaal uitkotst. Dus jij weet zo goed dat chinezen en “negers” elkaar zo haten, waar blijkt dat uit? Terwijl zichtbaar is dat het meestal witte westerse mensen, vooral Nederlanders zijn die grote problemen hebben met de rest van de mensheid. Eerst waren het die negers vooral Surinamers, daarna Marokkanen, vervolgens Chinezen, dan weer Turken en nog eens Russen die zelf ook wit zijn, kortom elke keer een andere bevolkingsgroep! Dus een afrikaan met een donkere huid is dus “neger”? Dus iemand uit Thailand die zwart is, is volgens je woorden ook neger, want is toch ook zwart. Het westen heeft dus triljoenen tegen de ontwikkeling van Afrika gegooid zonder effect? Zeker zonder effect want je begrijpt blijkbaar het kolonialisme en wat van daaruit heeft standgehouden voor geen meter. Nu wil je witte westerse mensen vergelijken met afrikanen kwa corruptie etc. Dat is racisme goedpraten en doen alsof zwarte mensen evenveel macht op de planeet hebben als witte mensen, terwijl het hoofdzakelijk een wit systeem voor witachtigen is. Waarbij wit sowieso altijd 1-0 voor staat en altijd privileges heeft tegenover zwart. Het probleem met types als jij en denken het echt allemaal te weten met die boekenwijsheid. Ook al kom je net vers master dokter anders afgestudeerd van de universiteit, nog weet je geen moer. Ze willen gewoon samenwerken voor de grondstoffen, precies samenwerken ja en niet plunderen zoals witte westerse slaven drijvende kolonialisten tot heden doen, tja hahaha.

   • Ontwikkelen kun je Afrikanen niet?
    Het oude Afrika had een zeer uitgebreide hoeveelheid literatuur, die echter door het kolonialisme van de blanken verdwenen is omdat ze meenden Afrika te moeten zuiveren met hun christendom.

  • Libië? Het land had duidelijk niet de juiste wapens om het land tegen ons te beschermen. Syrië? Begin je het een beetje te begrijpen? Rusland zou spoedig in 7, 41 of was het plan 43 landjes opgeknipt worden als ze niet zo tot de tanden bewapend zouden zijn. De laatste jaren zijn er steeds minder schermutselingen tussen Afrikaanse landen, maar zijn het Afrikanen die de Fransen er aan het uitschoppen zijn. Uitstekend!

  • Tigron,
   Voor wie, voor wat?
   Om zich te kunnen verdedigen tegen De Hegemon, en binnenlands terrorisme. Net zoals Turkije heeft gedaan, en andere landen die het niet gedaan hebben zijn vernietigd of geknecht. Wakker worden..

 2. Heerlijk gevoel bij dit artikel…van kinds af zag ik vreselijke beelden van Belgische soldaten..in de Congo..sindsdien altijd Afrikaanse situaties blijven volgen..net zoals wat ik 10 jaar later Russische situaties ben blijven volgen,..met Passie..en Poetin bijt de top af..met Lavrov, Medvedev en die blonde topper die de spreekbuis lijkt van een fantastische regering…🤗♥️🇷🇺🌹❗

 3. In het westen, bij ons dus, is alles gemaakt van goedkope zooi, plastic troep, draadjes die loskomen, printplaten die bij iets teveel spanning meteen doorbranden, auto’s die een paar jaar meegaan en van ellende uit elkaar donderen (of in de fik vliegen), gekopieerde Chinees prullaria, maar dan nóg slechter dan die Chinese zooi. “We” kunnen hier in het westen helemaal niks meer zelf, denken niet na, het is een wonder dat het gros niet omvalt en nog het ene been voor het andere kan zetten. Als je ook maar ergens iets grover mee omgaat flikkert het uit elkaar. Is met die militaire zooi net zo. Linkse lgbtqhijklm+-: mensjes met hun speeltjes. Man man man wát een sneue bedoening is ons deel van de wereld geworden. Bah.

 4. In principe ben ik het met je eens, maar of de mensheid maar kan zijn instelling veranderen is maar zeer de vraag. De hele wereld is zo goed als overgenomen door een elite die denk dat “de mensheid ” er niet toe doet. De WEF zit geïnfiltreerd in ieder orgaan die een land bestuurd of is op weg daartoe. WEF plannen nu zelfs het einde van wat voor verkiezing maar ook in welk land maar ook.
  En of Rusland of China of gelijk wie er iets gaat kunnen aan doen? Neen, want hiertoe is de macht van die “elite” gevestigd. Die spelen alles uit om maar globaal het voor het zeggen te krijgen.
  Op alle gebied worden wij nu zover gek gemaakt door brainwashing, dat we hun eindspel eigenlijk voor hen uitvoeren. Zie maar eens naar wat de Israëlische hoogleraar Yuval Noah Harari allemaal aan het uitbraken is, om te kotsen.
  Maar allemaal voorzegd.
  Kijk hiervoor maar eens naar volgend artikel,
  https://goedbericht.nl/dreigende-escalatie-in-israel/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in