Wat zullen onze media en politici doen wanneer de overwinning van Rusland onmogelijk te ontkennen is? Hoe zullen onze media en politici reageren wanneer het onbetwistbaar wordt dat Rusland de oorlog zal winnen? De enige manier waarop ze kunnen reageren: door het te blijven ontkennen, schrijft Rainer Shea.

Er zal nooit een dag komen dat we op het nieuws horen dat “Rusland heeft gewonnen”. De president zal het nooit zeggen. De heersende klasse heeft te veel geïnvesteerd in het
narratief dat de nederlaag van Rusland aanstaande is, en als het publiek het tegendeel zou ontdekken, zou blijken hoe zinloos de oorlogsoffers zijn geweest. Dus wanneer de onvermijdelijkheid van Rusland’s overwinning objectief duidelijk wordt, zullen de media een nieuwe definitie van “overwinning” creëren en blijven zeggen dat Oekraïne kan winnen.

Het punt waarop elke eerlijke waarnemer zou oordelen dat Oekraïne heeft verloren, is volgens mij wanneer Rusland Kherson herovert en een grotere trend inzet om zijn territoriale verliezen van de afgelopen maanden terug te draaien. Territoriale controle is niet de bepalende factor in dit conflict, en daarom zijn de vermeende strategische overwinningen van Kiev in deze plaatsen hol. Territorium is niet het belangrijkste voor Rusland, omdat het echte doel is Oekraïne volledig te demilitariseren. Maar als Rusland al het oostelijke en zuidelijke land terugneemt dat het had vóór de bezetting door Oekraïne, zal dat een duidelijk teken zijn dat de Oekraïense troepen naar Russische tevredenheid zijn uitgeput.

Elke keer dat Kiev land heeft teruggewonnen, was dat een propaganda-“overwinning”, geen strategische. Rusland heeft land geruild voor tijd, door Oekraïne in deze plaatsen voorlopig te laten “winnen”, zodat Rusland zo lang kan vechten als nodig is om het demilitarisatieproces te voltooien. Deze plaatsen vormden in feite herhaaldelijk een risico voor Oekraïne, waardoor Kiev zijn eigenlijke militaire strategie moest opofferen voor verbintenissen om de controle over stukken grond te behouden.

Wanneer deze “pyrrusoverwinningen” teniet worden gedaan, zal Oekraïne een fatale achteruitgang van zijn militaire capaciteit laten zien, en zal het geconfronteerd worden met een PR-crisis. Het zal de gebieden zijn kwijtgeraakt waarop het zich baseerde om wereldwijd zijn kracht te zien. Het zal worden teruggedrongen in zijn gekrompen omvang, en zal niet langer in staat zijn zijn acht jaar durende beschietingen van de Donbass voort te zetten. De enige schade die Kiev en zijn marionetten Rusland nog zullen kunnen toebrengen, is puur terrorisme, in de trant van hun vernietiging van de Nordstream-pijpleiding of hun aanslag op de brug over de Straat van Kertsj. Zij zullen hun huurlingen, en de nazimilities die niet zijn uitgeschakeld, gebruiken om een voortdurende reeks assymetrische oorlogsacties uit te voeren.

  Oekraïne gaat voorlaatste fase van haar bestaan in

Deze acties, die de vorm kunnen aannemen van bomaanslagen tot massaschietpartijen, zullen worden verkocht als vallend binnen de criteria van legale oorlogsvoering of als gepleegd door de Russen. Dat is hoe het narratief van de proxy-oorlog de explosies op pijpleidingen en bruggen hebben afgeschilderd. Deze terroristische aanvallen zullen zelf sterk beperkt zijn in hun capaciteit, aangezien Rusland al naadloos is overgegaan van een speciale militaire operatie naar een oorlog tegen terrorisme. De strijdkrachten die nodig zouden zijn om het conflict met succes te winnen met asymmetrische middelen, worden vernietigd door Russische drones en granaten.

Het Amerikaanse imperium blijft achter met een andere versie van Korea. Zoals nadat de DVK erin geslaagd is de poging van Washington om de neokoloniale dictatuur op het hele schiereiland op te leggen terug te slaan, zullen de VS alleen nog aanspraak kunnen maken op de “overwinning” met absurde rationalisaties. Het idee dat de VS hebben gewonnen in Korea is een dwaas verhaal, net als het idee dat de VS hebben gewonnen in Oekraïne. Washington zal de oorlog in Oekraïne technisch in stand houden, zoals het ook met de oorlog in Korea heeft gedaan. Het zal Kiev gebruiken om een onbepaalde, nutteloze provocatiecampagne tegen Rusland te voeren, zoals het Seoel heeft gebruikt tegen de DVK. De politieke situatie in Oekraïne begint zelfs steeds meer te lijken op die in Zuid-Korea in de aanloop naar en de nasleep van het Koreaanse conflict. Dit is een situatie waar geen democratische vrijheden bestaan, waar de regering anti-imperialisten vervolgt, en waar een paradigma van verplichte militaire dienst bestaat om een nooit eindigend conflict in stand te houden. (Hoewel Zuid-Korea zijn oude dictatuur heeft afgelegd, zijn de laatste twee kenmerken nog steeds aanwezig in het land).

  Biden's strijd om de Zuid-Chinese Zee in dit tijdperk van precisiegeleide raketten

Het verschil is dat Washington in Oekraïne een oorlog praktisch niet generaties lang in stand kan houden, zoals in Korea. Het Amerikaanse imperialisme stevent af op een onomkeerbaar kleiner wordend controlebereik, en de Oekraïense proxy-oorlog versnelt dit proces. Wanneer de dollar zijn status van reservevaluta verliest, zal de wereldwijde militaire aanwezigheid van de VS noodgedwongen inkrimpen. Wanneer de BRI voldoende perifere landen economisch onafhankelijk maakt, zal het imperium zijn economische basis van neokoloniale extractie verliezen. Dit alles bovenop de stagflatie en financiële ineenstorting die het land al doormaakt, wat de schade van de sancties nog zal verergeren.

De manier waarop het imperium zichzelf in stand heeft gehouden te midden van het verval dat het de afgelopen halve eeuw heeft meegemaakt, is door neoliberale bezuinigingen op te leggen. Maar geen enkele bezuiniging kan deze combinatie van crises goedmaken. En zelfs als de oorlog tegen de arbeidersklasse zover zou komen dat de Amerikaanse en Europese bevolking zich op hetzelfde niveau bevindt als die in de uitgebuite landen, zou dat het imperialisme überhaupt minder stabiel maken. Hoe meer het levensonderhoud van de kern-arbeidersklasse wordt opgeofferd, hoe meer risico er is voor een revolutie in de kern.

In deze situatie, waarin de imperialistische structuur alleen maar verder kan inkrimpen, is de prioriteit van de imperialistische propaganda te voorkomen dat de mensen in de kern daadwerkelijk in opstand komen. De psyche van Washington faalt in het hele Zuiden, omdat de steun voor de proxy-oorlog zich concentreert in de imperialistische landen. Meer dan ooit is het imperialisme afhankelijk van de sociale stabiliteit van de kern, en van het geloof in het pro-oorlog narratief onder de bevolking van de kern. Als dit evenwicht verloren gaat, gaan de instrumenten van Washington om de controle over de uitgebuite landen te behouden verloren. Om te voorkomen dat de structuur tijdens deze generatie volledig instort, moet het imperium de bevolking van de kern laten geloven in de mythen achter deze proxy-oorlog.

  CIA-Chef Burns' afdaling in waanvoorstellingen

Zij moeten te horen blijven krijgen dat de acties van Rusland niet uitgelokt waren, dat Rusland achter de valse vlag wreedheden zit die Kiev heeft begaan, en dat de NAVO hoop heeft om Rusland te verslaan. Zelfs als de realiteit is dat Oekraïne zowel economisch als militair volledig is uitgehold, en niets meer is dan een lanceerbasis voor ondoeltreffende terroristische aanvallen.

Over een jaar zal Oekraïne er naar alle waarschijnlijkheid zo uitzien. En we zullen nog steeds te horen krijgen dat we ons moeten inzetten voor een langdurige inspanning tegen Rusland, hoe groot het risico ook is dat dit een derde wereldoorlog zal opleveren. Naarmate de ernst van het verlies van Washington in Oekraïne doordringt, zullen we worden afgeleid door nieuwe leugens. Deze narratieven zullen bedoeld zijn om steun te creëren voor interventie in Taiwan, meer pogingen tot kleurenrevolutie, nieuwe invasies van kwetsbare Midden-Amerikaanse landen, sancties tegen landen als Ethiopië, en voortdurende kosten van de economische oorlog tegen Rusland. Men zal ons vertellen dat China en Rusland zich schuldig maken aan agressiemisdrijven, dat de doelwitten van de sancties schuldig zijn aan mensenrechtenschendingen, en dat de verarmde landen Washington nodig hebben om hen te redden van de crises in de wereld. Al deze propaganda is een doorzichtige truc om een in verval geraakt systeem overeind te houden. Meer mensen moeten worden overgehaald om de misleidingen te herkennen en deel te nemen aan de proletarische revolutie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense TV roept op tot genocide op Russische kinderen – Citeert top nazi EichmannVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Elektriciteitsoorlog
Volgend artikelAfghanen helpen Poetin nu met speciale eenheid – getraind door de NAVO!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Tussen Noord en Zuid.
  Tussen West en Oost.
  Oost Berlijn en Westberlijn.
  NoordVietnam en ZuidVietnam.
  Noorderlingen en Zuiderlingen in NoordAmerika.
  Bovenstaande gebieden zijn niet actueel meer,
  in die zin geen oorlog.
  Dus die optie zou voor Oekraine ook kunnen.
  Vreemd fenomeen planetair gezien,
  dat de windrichtingen elkaar bevechten.
  Oostoever- Westoever.
  Oostbank- Westbank.
  Hopelijk gaat west-Europa ook tot het oosten behoren.
  Dan weet je zeker dat het verre westen zijn eigen broek moet leren ophouden.
  Dan zal Oekraine gewoon Oekraine zijn.

  • Ja dat lijkt me ook leuk. Ook kunnen we de twijfelaars aanmoedigen om zelfmoord te plegen. Maar liever zie ik je hangen in kooien zodat de vogels en ratten ze leven opvreten. Vies vuil smerig crapuul.

 2. Wat zullen onze media doen wanner de overwinning van Rusland niet langer kan worden ontkent: EEN ANTWOORD LIEGEN‼️LIEGEN EN NOG EENS LIEGEN‼️
  Wij hebben nergens meer betrouwbare informatie. Dit hoort bij de ontwikkeling van de tijd. Wij worden “ klaar gestoomd” om eenheids worsten te worden! Kijk naar de digitale currentie!!!

  En….. Journalisten zijn lui❗️
  Er moet iedere dag informatie zijn en in het huidige tijdperk is geen tijd meer voor zelf onderzoek doen, dus LIEGEN ZE MEE MET DE INFO DIE VAN DE OVERHEID ( welke dan ook ) KOMT. Voor hen zelf is dit veilig!

  HIER GEBEURT HETZELFDE ALS MET DE INFORMATIE OVER COVID‼️
  LIEGEN‼️
  Leg zelf verbanden, lees buitenlandse info en oriënteer jezelf uit meerdere bronnen. Ze zijn er nog (Wion in India) en in Nederland probeert BLCKBX , en meerdere onafhankelijke Amerikaanse zenders.
  Maar de MSM in Europa is totaal onbetrouwbaar!
  Zoek zelf de info bij elkaar en soms na weken krijg je een bevestig van het totale plaatje! Het is inspirerend om dit te doen! Succes allemaal!

  • Zie het einde van Syrië.
   Een oorlog gestart door de VS en NAVO, om regime te verandering.
   Syrië vroeg RUSLAND hen te helpen verdedigen, tegen het (zonder mandaat van de VN) agressieve WESTEN, die ook nog eens een 80 terroristische groeperingen naar Syrië bracht, deze kregen bijv. van Nederlandse belasting betaler, pickup trucks met mitrailleurs stelling er op gemonteerd, (Nooit meer terug gekregen trouws)
   Deze oorlog is gewonnen door RUSLAND, het westen met hun 80 terroristische groeperingen zijn met hun staart tussen de benen terug naar huis gevlucht, (net als bij Afghanistan). VERLOREN
   Wat hoor je daar nu nog over, de MSM heeft de opdracht gekregen dit dood te zwijgen.
   Zo gaat het straks ook met het verlies van Oekraïne, het wordt heel erg stil bij de MSM Media, dood stil.

 3. de proletarische revolutie
  Dat klinkt goed.
  Daar geloof ik graag in.
  En dan, nooit meer globalisering of zulk soort ‘ leiders’

 4. Ik ben ook geen fan van Rusland, Iran en China. Ik ken nog het boek Grijs China van Carolijn Visser en ik geloof best dat die systemen even ondemocratisch zijn als het onze. Ook zij hebben hun bevolking geterroriseerd tijdens Covid (China in elk geval) en wellicht voeren zij hun social credit system eerder in dan wij.
  Ten strijde trekken voor Rusland, China en Iran (van alle regimes) tegen de neoliberalen en het grote kapitalisme van Amerika lijkt me dus ook geen goed vooruitzicht. Liever houd ik me op de achtergrond en verbouw wat eten, vang een vis, etc… Eigenlijk kan ik me het beste vinden in libertariers als Markus Krall en Arno Wellens. Als je helemaal niet meer meedoet met het systeem stopt het vanzelf

 5. Ik hoop collectieve zelfmoord…Vieze ratten dat namens ons allen denkt te spreken…Von der Leyen eerst met Ome Klaus en Stoltzenberg…..popcorn…

 6. Beste mensen

  De Burgers worden continu belazerd bedonderd voorgelogen

  U zal en mag nooit achter de waarheid komen
  Alhoewel U het al reeds lang en breed door hebt
  Helaas kunt U het niet bewijzen
  Dus heeft U ongelijk

  Terwijl wat een crimineel verteld altijd waar is in dit geval de Onrechtsstaat bekend als het Rechtsstaat

  Dank U

 7. Ze plande het zelf = Controversieel terwijl ze de hele wereld in een digitaal keurslijf (lees digitale slavernij) met QR pas met Digital currency met social credit willen proppen wereldwijd. Beetje tegenstrijdig en jezelf goed praten met wat zij zelf ooit verzonnen hebben en in 1974 al opgestart met nu Agenda 2030 en dezelfde levensvorm willen hanteren. Lees hier = Moreel hoogstaande mensen zijn, die geen idee hebben wat het hoogste echelon boven hen van plan is, en door wie zij doelbewust onwetend worden gehouden.De uiteindelijke doelstelling van de hoogste graden is samen met andere organisaties de NWO (New World Order = Nieuwe Wereld Regering) tot stand te brengen. Daartoe zouden er drie wereldoorlogen gevoerd moeten worden, zo bloedig en chaotisch dat vervolgens elk land bereid zou zijn haar nationale soevereiniteit over te dragen aan een internationale regering om verder bloedvergieten te voorkomen. Had Rusland hem door en ging hier niet in mee. En zo geschiedde momenteel……https://www.tegenstroom.eu/source_opinie/Het%20gevaar%20van%20geheime%20genootschappen.pdf Een ware meester creëert geen volgers en wil niet aanbeden worden of controle hebben over jou. Een ware meester wijst je de weg naar meesterschap. Jouw meesterschap! 2022/2023 het jaar van spirituele testen. Dit jaar is een periode van spirituele testen. Iedereen zal uitgedaagd en getest worden op trouw blijven aan de liefde. De liefdeloosheid die je momenteel ziet richt ontzettend veel schade aan. Pijn en lijden. Wanneer is het voor jou genoeg? Blijf je trouw aan je innerlijke autoriteit? Buig jij voor manipulatie, controle en macht uit angst om te verliezen wat je denkt te bezitten? “We no longer believe blindly in the government, our parents or celebrities, but more in ourselves.” And where do we want to go is: back to origin, authenticity, respect for the individual and mother earth and we move from desire to intelligence. Only if the younger generation does things that the parents never imagined possible, can a society evolve. We move from desire to intelligence. No longer follow this guys with falls believes is believing yourself and not trowing your live away who only needs you for your money and your id. Make your own ideas with serious friends is the life purpose for everyone. They give you nothing back then misery if you think deeper and is saying goodbye and give yourself all that intention..

 8. Tijd voor verandering na 2 eeuwen als deze nog steeds loopt en verklaard alles De term Terra Nullius stamt uit het Romeinse Rechtssysteem (049 BC) en is tot op heden een rechtsgeldig onderdeel van de Grondwet. https://www.createyourownworldbynaturalhealing.com/?page_id=364
  Eckhart Tolle- Are Global Elites Evil or Stupid? https://youtu.be/kawBVP1cozM Higly educated + High iQ but low consciousness and no wisdom is dieper in jezelf afdalen waar dit vandaan komt = Maarten Oversier
  Alle menselijke trauma’s terug te voeren zijn naar dezelfde drie bronnen: oorlogen, de kerk en de onverwerkte ervaringen van onze voorouders. https://youtu.be/AsWoJ135FuM
  Macht verdwijnt waar liefde verschijnt. https://youtu.be/HBIOgGmZpxQ

 9. Mooi weer praatjes , om in slaap te blijven. Is nog nooit iets wezenlijks mee veranderd 🐑 🐑 🐑 🐑 🐑 in samenlevingen.
  Zie China, hoog beschaafd volk van origine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in