De NAVO stuurt via de VS, Frankrijk en Italië met spoed SAMP-T en Patriot luchtafweersystemen naar Oekraïne in een poging een verenigd NAVO-luchtverdedigingsnetwerk op te zetten. Deze systemen voegen zich bij de bestaande IRIS-T, NASAMS, Aspide en Crotale NG, schrijft WarNews24/7.

Dit is een nieuwe stap in de escalatie van de Oekraïense oorlog. Deze systemen zullen in Kiev worden ingezet, zodat er, in combinatie met de Patriot-systemen die Polen ook aan de grens met het westen van Oekraïne zal inzetten, een compleet luchtverdedigingsschild zal zijn voor de NAVO-grondtroepen om in de tweede fase binnen te komen.

Deze ontwikkeling werd om nog een andere reden noodzakelijk geacht. Volgens Amerikaanse en Britse inlichtingenbronnen zal het Oekraïense energiesysteem ophouden te bestaan in het tempo waarin Rusland faciliteiten en infrastructuur bombardeert.

Vandaag al, na geruime tijd, heeft Rusland een zwerm van 20 kamikaze-drones gelanceerd die Kiev en verschillende andere gebieden in Oekraïne aanvielen.

Volgens berichten hebben de “Geran-2” drones doelen in deze regio’s geraakt:

– Kiev
– Zhytomyr
– Zaporozhye
– Dnepropetrovsk
– Krivoj Rog
– Charkov
– Vinnytsia

Ten minste één drone ging richting het CHPP-station Ladyzhynska, terwijl op een Geran 2 die Kiev raakte “voor Ryazan” stond. Vergelding voor recente Oekraïense aanvallen op Russische bases voor strategische bommenwerpers.

Video bekijken

Nieuwe golf van kamikaze-drone aanvallen – hoofddoel Kiev

Vanochtend werd Kiev getroffen door 10 kamikaze-drones. De aanval op Kiev vond plaats om 6:26 uur.

Er zij op gewezen dat Russische kamikaze-drones al enige tijd niet meer werden gebruikt.

Volgens Oekraïense inlichtingenbronnen zijn ten minste 10 drones vanuit het zuiden opgestegen in de richting van de Oekraïense hoofdstad.

Volgens Oekraïne vlogen de drones op lage hoogte, wat de detectie en vernietiging door bestaande luchtverdedigingssystemen bemoeilijkte.

  Duitsers plannen aanval op Russische infrastructuur: Een brug te ver

Volgens verschillende bronnen werd dit gevolgd door een tweede golf van aanvallen op andere gebieden van het land – Zaporizhzhya, Kharkiv, Zhitomir, enz.

Na de aanval op Kiev door een aantal drones werd bekend dat de onbemande luchtvaartuigen detectie konden vermijden door over de rivier de Dnjepr te vliegen, laag genoeg om detectie door Oekraïense luchtverdedigingssystemen te vermijden.

Het hoofd van de regio Kiev, Oleksiy Kuleba, bevestigde de aanval met kamikaze-drones, maar verzekerde de burgers snel dat de meeste zijn neergeschoten.

“Rusland zet zijn energieterreur van het land voort,” zei Kuleba.

Hij waarschuwde ook voor het risico van een tweede aanval.

De Oekraïense premier Denys Shmyhal zei gisteren dat de economie van Oekraïne dit jaar met 50% kan krimpen als Rusland het nationale energiesysteem en andere kritieke infrastructuur blijft aanvallen.

“Explosies in het Shevchenkovsky district van Kiev. Details later,” schreef burgemeester Vitaliy Klitschko van Kiev op sociale media nadat de kamikaze-drones vanmorgen waren aangekomen.

Er zij op gewezen dat samen met Pechersky, het district Shevchenkovsky van Kiev centraal ligt, waar een aantal administraties van wetshandhavingsinstanties van Oekraïne gevestigd zijn.

Video’s bekijken

SAMP-T: Frankrijk en Italië sturen luchtafweersysteem naar Oekraïne

Parijs en Rome hebben het verzoek van Kiev om het SAMP-T luchtverdedigingsraketsysteem, ontworpen en geproduceerd door MBDA en Thales, ingewilligd. Volgens verklaringen van de Franse ambassadeur in Oekraïne, Etienne de Poncin, zal het SAMP-T systeem dat Kiev zal ontvangen, afkomstig zijn uit het Italiaanse arsenaal.

Zoals de Franse website Challenges meldt, lijken de laatste moeilijkheden die de levering van het Frans-Italiaanse SAMP-T luchtverdedigingssysteem aan Kiev in de weg stonden te zijn opgelost. Volgens de bijeenkomst van de Franse ambassadeur in Oekraïne, die plaatsvond op 9 november, maar waarvan de notulen gisteren, dinsdag 13 december, zijn gepubliceerd, is het groene licht gegeven voor de verzending van de SAMP-T , ontwikkeld door MBDA en Thales binnen het Eurosam-consortium.

  Russische Space Nukes en de dood van Navalny... Amerikaanse psyops gaan ballistisch

“Frankrijk en Italië zullen Oekraïne voorzien van de luchtafweermiddelen waar het om vraagt,” aldus Etienne de Poncin. Dit is een zeer krachtig verzoek van president Zelensky en de Italianen hebben ons bevestigd dat zij bereid zijn dit verzoek in te willigen…”.

Het scenario van een levering van het SAMP-T systeem – dat door de Franse luchtmacht BAMBA wordt genoemd – was al genoemd door de Oekraïense minister van Defensie Oleksi Reznikov in een interview met Le Monde op 9 december.

Het Oekraïense verzoek

“Wij vragen om het Frans-Italiaanse SAMP-T-systeem,” had hij gezegd. “De Franse kant reageerde positief op ons verzoek, maar de onderhandelingen met de Italiaanse kant zijn nog niet voorbij,” had Reznikov destijds toegevoegd. De SAMP-T voegt zich dus bij de luchtverdedigingssystemen die al aan Kiev zijn geleverd: de Duitse IRIS-T, de Noorse NASAMS (geleverd door de Verenigde Staten), het Italiaanse Aspide luchtverdedigingssysteem (geleverd door Spanje) of zelfs de Mistral en de Franse Crotale NG.

Het SAMP-T luchtverdedigingssysteem is ontworpen om vijandelijke dreigingen op middellange en lange afstand te onderscheppen. De Aster-raketten van dit luchtafweersysteem kunnen gevechtsvliegtuigen, UAV’s, helikopters en naar verluidt zelfs supersonische kruisraketten vernietigen.

En de Patriot in Oekraïne

Washington legt de laatste hand aan plannen om het Patriot-raketsysteem naar Oekraïne te sturen, een beslissing die al deze week zou kunnen worden aangekondigd, zeiden drie Amerikaanse functionarissen gisteren (dinsdag) tegen Reuters en CNN.

Twee van de ambtenaren, die onder voorwaarde van geheimhouding met Reuters spraken, zeiden dat de aankondiging al op donderdag kan worden gedaan. Formele goedkeuring van de Amerikaanse president Joe Biden en minister van Defensie Lloyd Austin wordt verwacht.

De voormalige Russische president Dmitry Medvedev heeft de NAVO al gewaarschuwd Oekraïne geen Patriot-luchtdoelbatterijen te leveren en noemde het Noord-Atlantisch Bondgenootschap een “criminele entiteit”.

“Als, zoals (NAVO-secretaris-generaal Jens) Stoltenberg impliceerde, de NAVO de Oekraïense fanatici voorziet van Patriot-systemen samen met NAVO-personeel, zouden ze onmiddellijk een legitiem doelwit worden van onze strijdkrachten,” schreef Medvedev op Telegram.

  De helft van de Oekraïners ziet een nazismeprobleem in het land - voor Soros Foundation "zorgwekkend"

Patriot wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde Amerikaanse luchtverdedigingssystemen.

Volgens het Pentagon is de recente sterke toename van raketaanvallen op Oekraïne deels bedoeld om de luchtverdedigingsvoorraden van Kiev uit te putten, zodat Rusland het luchtruim boven het land kan domineren. Daarom leveren de Verenigde Staten en hun bondgenoten meer luchtverdedigingshulp aan Kiev, en blijkbaar wordt de weg vrijgemaakt voor de levering van Patriot-raketten.

Woordvoerder Dmitry Peskov van het Kremlin zei dat de Patriot “absoluut” een doelwit voor Rusland zou zijn, maar dat hij geen commentaar zou geven op onbevestigde berichten in de media.

De VS zullen Oekraïne 8 Patriot-batterijen geven

Volgens Russische media zullen de Verenigde Staten Oekraïne voorzien van 8 artilleriebatterijen die elk tot 16 luchtdoelraketten kunnen dragen.

De leveringen kunnen vanaf maart volgend jaar beginnen, terwijl het Oekraïense leger op Duits grondgebied kan beginnen met de opleiding voor de werking van het systeem.

Momenteel is bekend dat de levering van wapens zal plaatsvinden vanuit het depot van het Pentagon, aangezien Duitsland eerder heeft geweigerd deze luchtverdedigingssystemen aan Oekraïne over te dragen.

Twee Amerikaanse functionarissen zeiden dat de Patriot uit een depot van het Pentagon zou komen en naar een ander land zou worden overgebracht.

Hoe effectief dergelijke luchtverdedigingssystemen kunnen zijn is onbekend, maar analisten hebben eerder gezegd dat Oekraïne minstens 24 Patriot-batterijen nodig heeft.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bekijk de eerste gewapende confrontatie tussen Russische en Amerikaanse troepen in Bakhmut – De Amerikanen lopen in een hinderlaag en trekken zich terug – De 5 dramatische minutenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS sturen meer Wunderwaffen naar Oekraïne
Volgend artikelScott Ritter: De Holodomor mythe
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Vanmorgen op NPO Radio 1 Astrid Kerseboom je weet wel een voormalig winnaar van de Slimste mens glibberde van anti-Poetin geiligheid bijna van haar stoel; Kiev Oekraïne heef zoveel Russische drones neergeschoten, héél veel mensen geloven deze verdomde onzin, 24 maal 7 zijn de propagandisten bezig in de Main Stream Medea.

  • Astrid is een vrouwtje dat het nieuws voorleest.
   Direct na het voorlezen weet ze niet meer wat ze voorgelezen heeft, is haar taak ook niet.
   Haar taak is om DOMWEG voor te lezen wat zij op een briefje in haar handen gedrukt krijgt.
   Ze doet dit gelijk een ROBOT, zonder hersens, hoeft ze ook helemaal niet te gebruiken.
   Haar taak is om de luisteraars, een georchestreerd vel papier voor te lezen.
   Ik heb een vriend gehad die dat ook deed, als we hem achteraf vroegen daarover een uitleg te geven zei hij, sorry ik weet niet waar het overging.

 2. Kijken of ze nog z’n grote bek hebben, als die dingen (Raketten) onze richting opkomen.
  Of die WEFHoeren nog blijven praten. Wat kan je als mens toch een haat oproepen tegen dat soort lui.
  En dan heb je nog die figuren, die daar helemaal in mee gaan. Ze voelen zich nog veilig, maar beseffen totaal niet. Dat we al in een 3de wereldoorlog zitten. Dom volk, dom geboren en nooit wat bijgeleerd.

  https://www.youtube.com/watch?v=8GAylAoRR2A

 3. De Amerikanen maar leveren en de Eu maar betalen. Die Amerikanen komen niet meer bij van het lachen.
  De Amerikaanse economie doet het fantastich goed dankzij de EU. En laat ons maar zwijgen van de gas en de olie. Bende zakkenvullers

  • ik weet niet waar jij de ‘de amerikaanse economie doet het fantastisch goed’ gedachte vandaan haalt..
   de amerikaanse economie zit, net zoals europa, in een ontzettend zware depressie en ook daar vermijdt men angstvallig het woordje ‘recessie’…..
   de prijzen zijn daar waanzinnig hoog…..de industrie doet het barslecht, er is ontzettend veel werkloosheid en de doorsnee amerikaan heeft het ook koud, net zoals bij ons…
   en vooraleer je begint te steigeren…ben getrouwd met een amerikaanse, heb schoonfamilie ginder, meeste van mijn vrienden zijn amerikanen die de ‘american dream’ de laatste twee jaar eerder ’the american horror’….
   (be)leven….zelfs mijn vrouw vertikt het terug te keren naar amerika en daar te gaan wonen…zo ‘goed’ (sarcastisch bedoeld) is het er….

   • Het is precies andersom Oprecht. Het Vaticaan en de Londense city hebben via praktisch onontwarbare kluwen het voor het zeggen in ’the land of the free’. De facto is de VS nog steeds een kolonie van the City en ook de hooggeplaatste Britse royals doen mee met het uitzuigen van de VS.
    Lees het boek ‘De macht van de onzichtbare bankiers’ van B.Izar (Lucas Hollertt).

  • Met de Amerikaanse economie gaat het helemaal niet goed. De huizenmarkt is al aan het instorten, een voorbode voor volgend jaar.. En dan!!!

 4. Je moet toch wel écht achterlijk zijn om die MSM-propagandashit te geloven.
  Ik kom er met mijn verstand niet bij. Ik bedoel maar het is allemaal zó doorzichtig als wat.
  Het is een regelrechte kwelling om onder dat strontdomme volk te moeten verkeren.
  Als ik het aandurfde zou ik ‘Middel X’ gebruiken.
  Nou nee, toch maar liever niet..

 5. Als de Russen slim zijn -en het lijkt zo te zijn- blazen ze het hele Oekraïnse elektriciteitsnetwerk op, tot het laatste transformatorhuisje. En de infrastructuur tot op de laatste wissel in het spoor. Dan staan die westerse afweersystemen nutteloos te zijn in een technisch vernietigd Oekraïne.

  Hoewel ik mijn medeleven betuig aan de doorsnee Oekraïner, die zich met zijn/haar stomme kop voor het karretje van de door en door verrotte Uncle Sam heeft laten spannen. Was die al die destructie en al die gedode en gewonde landgenoten werkelijk waard?

 6. Rutte is 100% verantwoordelijk voor elke dode die daar valt. Als hij zich in Europees verband hiertegen had uitgesproken waren er misschien meer landen tegenin gegaan en was dit alles nooit gebeurd. Rutte = moordenaar, oorlogshitser. Rutte, dit is toch JOUW oorlog? Ga dan gvd naar het front en laat je van de wereld blazen, psychopaat!

 7. Als die Patriots pas in maart komen, hebben de Russen nog 3 maand om de laatste energie voorzieningen in puin te schieten.

  Personelijk zou ik de bal terug spelen; ik zou zelatenweten, dat als ze die en die raket systemen krijgen, ik die en die atoom centrale zou opblazen….dan worden ze wat terughoudender…

  P.s.: Goeie zet die over de Djepnr te laten vliegen…..

 8. Een commandant van de RF heeft gisteren op de staatszender verteld dat ze de conventionele oorlog tegen het westen niet kunnen winnen.
  Dus sprak hij zich uit voor het gebruik van nukes.
  De EU is verdoemd.

 9. Het kapitalisme oftewel het westen is FAILLIET !
  De dollar en de euro is in verval, INFLATIE ! WAARDEVERMINDERING !
  een brood kan je straks betalen met een 1000 eurobiljet.
  Een kat, (het westen / kapitalisme) in het nauw maakt rare sprongen.
  Om die rare sprongen te ontwijken, moeten we tijdelijk van ons afbijten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in